Keiteleelle pakolaisia

Onkohyvä

19

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ParitKympitjaHotla
    • liisa61

      Pakolaiset ovat erittäin tervetulleita Keiteleelle!

    • pitäkee-tunkkinne

      Jahas, se on sitten muutto edessä Keiteleeltä...

    • oppiamuualta

      Muistakeehan mennä tuonne. Keiteleen kunta ja SPR Savo-Karjalan piiri järjestävät tiedotustilaisuuden pakolaisten tulosta Keiteleelle. Tilaisuus tänään klo 18 Nilakan yhtenäiskoulun ruokalassa eli Suvannossa.
      Siilinjärvelläkin nyt turvapaikanhakijat ovat olleet 5 viikkoa ja lisää on koko ajan tullut, 330 turvapaikanhakijaa Tarinassa tällä hetkellä. Kunta järjesti info tilaisuuden ennen kuin ensimmäiset tulivat ja kaksi viikkoa siitä järjesti ev.lut srk tilaisuuden "Nyt kristillisyys punnitaan"-keskustelutilaisuuden, jossa oli pääpuhujina kansainvälisen työn sihteeri Kuopion hiippakunnasta, Setlementti Puijolan toiminnanjohtaja, poliisi ja seurakunnan diakoniatyönjohtaja. Seurakunta tekee Tarinaharjuun vapaaehtoisten=talkoolaisten haastattelut. vapaaehtoisilla oltava rokotukset kunnossa: tuberkuloosi, polio (max 5v. vanha), jäykkäkouristus, ja hepatiitti A ( mahdollisesti B), sekä 80-luvulla ja sen jälkeen syntyneillä MPR.
      Setlementti Puijolan edustaja kertoi, että kaikilta vapaaehtoisilta tarkistetaan myös rikosrekisteri.
      Seurakunta hoiti lokakuun ajan vaatekeräyksen Tarinaharjuun ja nyt Setlementti Puijola itse jatkaa sitä. Lisäksi nyt Tarinaharjussa aloitettu Suomen kielen kerhot joihin seurakunta hakee vapaaehtoisia: Kerho järjestetään kolme kertaa päivässä; klo 11-13, 15-17 ja 19-20.
      Kauppoihin kannattaa ajoissa laittaa ilmoitukset englanniksi ja arabiaksi, että ensin juomat ja ruoat maksetaan. Suonenjoella ja Siilinjärvellä turvapaikanhakijat aukaisseet pulloja ja paketteja syöden/juoden osan ja jättäneet loput paikoilleen.

    • hienoa

      On hienoa saada Keiteleelle lisää väkeä!

    • toivottavasti50000

      Mieluumin naisia ja lapsia perheitä keiteleelle, ei nuoria miehiä.

    • Secretsanta14

      Kunta toimi oikein, ja näin loppuvat myös paskapuheet ja yrittäjien mustamaalaaminen selän takana, jota kateelliset kovasti esimerkiksi Suonenjoella ovat harrastaneet. Ratkaisusta tuli näin yhteinen ja kuntaa tukeva. Uudet asukkaat tullaan varmasti ottamaan vastaan hyvässä ja ihmisystävällisessä hengessä, unohtamatta maassa maan tavalla -ajatusta. Käyttäydyttävä on, kuten kaikkien meidän pitää tässä maailmassa. Pikkutytöt ja vähän isommatkin "nuorekkaat tytöt" voivat toki myös miettiä sitä missä määrin esim. somessa voi "heruttaa ja tyrkyttää" ilman suomalaista kulttuuria tuntemattomien maahanmuuttajien provosointia sellaiseen mitä ei saisi sattua. Miettikää! Suomalaiset elävät kuin pellossa ja lintukodossa, ymmärtämättä sitä missä on ne rajat käytöksessä jotka vieras voi tulkita väärin. Keiteleellä tuskin tulee ongelmia tässäkään, paikkakunnalla perinteisesti osattu ajatella asioita oikealla tavalla. Pitkään asuneena toivotan tervetulleeksi uudet ihmiset.

      • vajakkisuvakki

      • Manimanimani

        Hah hah! Allahu akbar! Terrrrvetulemasi!!!!


    • 3525252352

      Onnea keitele! Kohta on jokaisella yksinäisellä vanhalla piialla oma pieni syyrian/irakin/muun hiekkaneekerimaan prinssi kotona. =) Onko keiteleellä nykysin miten paljon nuoria alta 16vuotiaita? Heillekin on mustaa pamppua luvassa hyvällä tai pahalla varmasti. Missä on lähin poliisi? Tänään PoHa (Poliisihallitus) pyysi että vastaanottokeskukset sijoitettaisiin max 30km päähän poliisilaitoksista koska ongelmia on niin helvetisti noista hiekka prinsseistä. Mielestäni keiteleen lähimaillakaan ei ole poliisia..? Korjatkaa jos olen väärässä. Toivottavasti ei mökin arvo laske noitten mulkkujen takia.

      Keitele on hieno ja rauhallinen paikka, oisitte nyt pitänytkin sen semmoisena! Joskus jopa ajettelin että kun täällä etelässä hommat on kustu niin lahjakkaasti että muutan vielä sinne turvaan, niin vitut siitäkin...

      • kebuli

        Nono, mieluummin kuitenkin vanhana piikana, kuin kepulaisen tai syyrialaisen muijana...
        Eiköhän ne nuo kepulirouvat enemmän noita turvapaikanhakijoita ole avustamassa, kuin ne, jotka kummastakin viisaasta ryhmästä pysyvät syrjemmässä.
        PS. Ei nuo turvapaikanhakijat niin kovin pieniä edes näytä olevan...Pitäisi kaiketi antaa niille kaikki liikenevät pulkat ja vaatteetkin. Onneksi ei itseltä noin isoja vaatekappaleita löydy yhtään jotka 100-kiloiselle sopisivat, ja pulkatkin tuskin kestäisivät.


    • huh_huh_onneksi

      No onneksi ei tule vok:a Keiteleelle. Poliisit liian kaukana. Uuden käytännön mukaan vok:t perustetaan poliisilaitosten välittömään läheisyyteen, alle 30 kilometria enintään.

    • Höpöhöpötsulle

      Höpö höpö! Mene sinä jatkamaan sitä syntymättömien vauvojen raiskaamista missä näyt kunnostautuvan.

      • jdjhdjdj

        Suvakkitäti siinä taas inisee onnettomana. Syö paskaa spr:n suvakki!


    • Kuolemanenkeli1

      Oikeauskoisilla kristityillä, muslimeilla ja juutalaisilla on samanlainen jumala. Ihminen itse ja ympäristö määrittelevät kuinka hän sen ilmaisee. Jokainen ymmärtää tämän, ja ymmärtää myös sen että jostakin syystä jihadia lietsotaan tarkoituksella väärien, kristityiksi tekeytyvien toimesta.

      • PetojaHeOvat

        Muslimien jumalan otti Muhammed Vanhasta Testamentista.
        Laittoi uuden nimen, ja rupesi heiluttamaan miekkaa.

        Islam on yhtä kaukana rauhasta, kuin kuu on maasta. Ja kauempanakin. Kuu-ukkojahan nämä muslimit palvoivat ennen Muhammedin kompasteluja.

        MISSÄÄN, ei missään ole onnistuttu tässä "kotouttamisessa".
        Eivätkä he ole pakolaisia tai pakoloisia. Luvattomia siirtolaisia he ovat.
        Sotilaskarkureita.


    • vm56

      eipähän lopu sahalta työvoema.

      • valtion-elätit

        hahah! Johan vitsin murjasit.....


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5989
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      517
      3703
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      185
      3535
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2734
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2479
    6. 279
      2141
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1573
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1472
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1419
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1200
    Aihe