Röyhkeitä Remonttimiehiä ---*

rakennusreiska

Röyhkeitä remonttimiehiä taas liikkeellä Kouvolassa: Myivät kaapinovet 6 500 eurolla

12.10.2015 6:00
Kuva: Pekka Hölkki
Aggressiiviset myyjät aiheuttavat harmia Kouvolan vanhuksille. Arkistokuva ei liity Sarkolan tapaukseen.
Aggressiiviset myyjät aiheuttavat harmia Kouvolan vanhuksille. Arkistokuva ei liity Sarkolan tapaukseen.
Viime vuosina lisääntynyt ilmiö, vanhuksille puoliväkisin erilaisia remontteja hyvään hintaan tyrkyttävät myyntimiehet, näkyy taas Kouvolassa. Sarkolassa olevassa taloyhtiössä asuva eläkeläisrouva joutui maksamaan viidestä kaapinovesta yhteensä 6 500 euroa.

Iäkkään pariskunnan ovelle koputtaneet myyjät kauppasivat ovia niin aggressiivisesti, ettei pariskunta kokenut muuta keinoa päästä heistä eroon kuin allekirjoittaa sopimus. Tämä tapahtui huhtikuussa.

Kun pariskunnan mies kuoli muutamaa päivää myöhemmin, leskirouva yritti päästä sopimuksesta eroon. Yrityksestä ei tähän suostuttu, eikä reagoitu myöskään kirjalliseen peruutusilmoitukseen.

Elokuussa toimitettiin sitten ovet ja heti perään 6 500 euron lasku. Laskuun oli merkitty työn osuudeksi 860 euroa, joten kaapinoville jäi hintaa noin 5 600 euroa.

Tapauksesta ällistyneet naapurit kiertelivät alueen kaupoissa kyselemässä vastaavien ovien hintaa. Yhden arvion mukaan ovet saisi 2 200 eurolla. Urakkapalkkaa oli tässä tarjouksessa siis kolme ja puolituhatta euroa.

Asiaa ollaan nyt viemässä kuluttajariitalautakuntaan.

— Poliisi nosti rikosilmoitusta tehdessä kädet pystyyn, koska pyytää voi mitä vaan ja ostaja maksaa, kertoo naapuri.

21

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viulinkia

      Suomalaiset innostuivat kuittikyttäilystä - yli 7 000 ilmoitusta verovilpistä
      Maanantai 12.10.2015 klo 10.58
      Verohallinnon avaama sähköinen vihjetietolomake verovilppiepäilyistä on osoittautunut varsin suosituksi.

      Usein ilmoituksen tekee asiakas tilanteesta, jossa hän ei ole saanut kuittia tai maksu on vaadittu käteisellä. Kuvituskuvan kuitissa ei ole moitteen sijaa.
      Usein ilmoituksen tekee asiakas tilanteesta, jossa hän ei ole saanut kuittia tai maksu on vaadittu käteisellä. Kuvituskuvan kuitissa ei ole moitteen sijaa. (RONI LEHTI)
      Verohallinto tiedottaa saaneensa elokuun loppuun mennessä tänä vuonna 7 116 ilmoitusta verovilpistä. Noin 35 prosenttia vihjeistä johtaa tarkempaan selvittelyyn.

      - Valvontatyössä yksittäisessä tapauksessa vihje voi olla ratkaiseva tuloksen kannalta, Verohallinnon tarkastuspäällikkö Heimo Säkkinensanoo.

      - Vihjeissä kansalaiset kantavat huolta siitä, että kaikkien tulisi hoitaa tasapuolisesti verotukseen liittyvät velvoitteensa. Vihjetiedoissa on hyvin vähän kiusaamistarkoituksessa tehtyjä ilmoituksia, hän lisää.

      Palveluala kärjessä

      Eniten yleisövihjeitä Verohallinto on saanut palvelualaa koskevista verovilppiepäilyistä. Vihjeet jakautuvat eri toimialoille seuraavasti:

      Palvelukauppa 39 %

      Rakennusala 18 %

      Tavarakauppa 12 %

      Ravintola-ala 9 %

      Muut toimialat 22 %

      Noin puolet vihjeistä on koskenut yhtiömuotoisia yrityksiä ja yhdistyksiä, 15-20 prosenttia liikkeen- ja ammatinharjoittajia ja noin kolmasosa yksityishenkilöiden palkka-, vuokra- tai muita veronalaisia tuloja.

      Alueellisesti vihjeitä on saatu eniten Helsingistä (1 021), Tampereelta (265), Vantaalta (275), Espoosta (265), Oulusta (236), Jyväskylästä (157), Lahdesta (139), Kuopiosta (139) ja Porista (128).

      Kuittivirheistä kannellaan

      Vihjeistä noin 5 prosenttia koskee tapauksia, joihin mahdollisesti tehdään kuitin tarjoamisvelvollisuutta koskeva tarkastus. Muita tyypillisiä vihjetietoja ovat seuraavanlaiset epäilyt:

      - yrityksen kirjanpitoon viedään yksityiskuluja tai yrityksen autoja käytetään yksityisajoihin.

      - myyntiä ei ilmoiteta verottajalle lainkaan.

      - yrityksessä on pimeää työvoimaa.

      - verovapaiden kustannusten korvauksia haetaan väärin perustein.

      - yksityishenkilö harjoittaa pienimuotoista elinkeinotoimintaa (vihjeet koskevat kotikampaajia, kauneudenhoitoon liittyviä muita palveluita ja pieniä autokorjaamoja).

    • kärkipää

      Palveluala kärjessä

      Eniten yleisövihjeitä Verohallinto on saanut palvelualaa koskevista verovilppiepäilyistä. Vihjeet jakautuvat eri toimialoille seuraavasti:

      Palvelukauppa 39 %

      Rakennusala 18 %

      Tavarakauppa 12 %

      Ravintola-ala 9 %

      Muut toimialat 22 %

    • näinkinvoikäydä

      Kouvolalainen yrittäjä hävitti kirjanpitonsa jätesäkeissä – tuomio tuli silti

      9.6.2014 12:04

      Kouvolalainen siivousalan yrittäjä sulloi seitsemän tilikauden tasekirjat ja kuukautta vaille kuuden tilikauden tositteet 3–4 jätesäkkiin ja toimitti ne murskattavaksi tehtaalle.

      Hävittämällä kaiken hallussaan olleen kirjanpitoaineiston yrittäjä esti oikean ja riittävän kuvan saamisen konkurssiin haetusta yrityksestä.

      Yrityksen liikevaihto saatiin kuitenkin selvitettyä. Se oli vuosina 2005–2012 vaihdellut 141 000 eurosta 170 000 euroon.

      Kymenlaakson käräjäoikeuden mukaan yrittäjä tiesi, että kirjanpitoaineisto on säilytettävä, ja että hänellä oli yritystoiminnan päättämisen jälkeen useita kymmeniä tuhansia verovelkaa.

      Käräjäoikeus tuomitsi yrityksen omistaneen naisen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja määräsi hänet kolmeksi vuodeksi liiketoimintakieltoon.

      • ållåsåhlåå

        No voi rähmä, paskasti kävi, perusrehellinen, sitä saa mitä tilaa, posti palaa sen lähettäjälle,


    • pulaa_ammattilaisista

      On niitä hämäriä remontintekijöitä täällä kylien periferioissakin. Kuulin hiljan tapauksessa, jossa remonttireiska otti 50£ h pimeänä laskutuksena.
      Ammattimiehen tuntiliksan olisi vielä käsittänyt jos työnjälki olisi ollut laadukasta ja hyvin ripeää.. Ko "reiska" ei omannut remonttiammattilaisen alkeitakaan.
      Sen sijaa homma piti teettää uudelleen. "reiska" suivaantuneena arvostelusta toki piit saamansa palkan.

      • 4706

        ei ne ammattilaisetkaan aina sitä hyvää jälkeä tee, olen itse ollut todistamassa "kirvesmiehen" muka ammattilaisen jälkeä, sille ukolle antaisin tulitikku askin ja liimapullon harjoitusvälineeksi ja sitlti oli sekin ammattilainen ottanut täyden taksan eikä palauttanut rahoja vaan piti itsellä.


      • wasensaapas

        On niillä otsaa tehdä sekundaa, JA arvata saattaa, että heidän rehellisyys ja osaamistaito kansan keskuudessa leviää kuin kulovalkea.


    • p0pplippii

      Tupakin poltossa ja kahvia juodessa kuluu työaikaa, sitten kun vielä käy rautakaupassa ostamassa ruuvipaketin ja jää rupattelemaan myyjien ja tuttujen kanssa, näin sitä työaikaa saa kulutettua rattoisasti.

    • gaitsu

      Rakennusalalla on suhteellisen helppo tehdä pientä ja vähän isompaakin rehellisyydestä poikkeavaa.
      Rakennusalaan kuuluu kirvesmieshommien lisäksi myös LVI, sähköistys jne.

      • tolkunmäärä

        Hyvä timpuri hallitsee tarvittaessa myös muuraustaidon eikä työn laadussakaan ole moittimista. Näillä ammattimiehillä on aina töitä.


      • aakekaake

        Kyllä niitä hyviäkin (ehkä rehellisiäkin) timpureita löytyy. Kun on saanut/ saavuttanut hyvän työntekijän maineen, niin varmasti töitä riittää.

        Tätä samaa ei voi sanoa kaikkien kohdalla.- - Sitten kun vielä oletetaan, että tämä jolle työtä tehdään, ei ymmärrä mistään mitään, niin tätä voidaan huiputtaa.
        Kyllä puskaradiot laulaa.


    • olkaatarkkoja

      Vaihdatin Kouvolalaisessa autokorjaamossa jarrulevyt eteen molemmille puolille. Paikasta ilmoitettiin viedessä, että heillä on levyt valmiina hyllyssä, ja 35 euroa kipale. Iltapäivällä soitettiin, että valmis noudettavaksi. Kysyin hintaa ja hiukan hämmästyin. Menin paikalle, ja ensimmäiseksi korjaamon puolelle kysymään asentajalta kauan levyjen vaihtoon meni? Vastaus oli, että vajaa tunti. Laskutuksessa oli merkattu töitä 4 tuntia! Kysyin mistä moinen, niin vastaus oli, ettei heillä ollutkaan sopivia levyjä, ja niiden etsimiseen meni 2.5 tuntia 75euron korjaamo tuntipalkalla! En todellakaan suostunut maksamaan kyseistä summaa, ja tiukan väännön jälkeen sain 100 euroa pois hinnasta, joka oli silti vielä liikaa.

      • dertsliki

        Todellakin kaikkien töiden hinta tulisi tiedustella etukäteen.
        < Kun työtunteja laitetaan enemmän mitä työ on vaatinut , niin tuo on todella törkeää, kuitenkin sitä tapahtuu yhdellä sun toisella firmalla, yrittäjällä jne.
        Valvoja tulisi olla kokoajan seläntakana.
        Luotto JA maine?


      • ukkkomatti

        Tehdyt työtunnit pitää täsmätä laskuissa.
        Jos ja kun ylimääräisiä työtunteja vasaroidaan laskuihin, niin sopii sitten miettiä,, kun kolahtaa omalle kohdalle jotakin ikävää, että oliko tämä rangaistus tekemistäni vääryyksistä.


    • mitäkukin

      Ihmetyttää, jos omatunto ei edes kolkuta noilla, ylimääräisten tuntien kiskureilla.
      Mikä ihmeen omatunto!

    • juijaritniinpä

      Huijarit tulevat yhä röyhkeämmiksi – poliisi kertoo 8 esimerkkiä
      Huijareilla on vain mielikuvitus rajana.
      Huijareilla on vain mielikuvitus rajana. (KUVA: Milla Takala)
      Julkaistu: 22.10. 13:12

      Vanhuksilta rahaa huijaavat rikolliset ovat yhä kekseliäämpiä, kertoo poliisi.

      HELSINGIN poliisi on kirjannut kuluvan vuoden ajalta jo 50 rikosilmoitusta suunnitelmallisesti ikäihmisiin kohdistuneista huijauksista.

      Lähes saman verran tapauksia on sattunut Tampereen seudulla. Turussa yli 70-vuotiaisiin kohdistuneita petoksia tai petoksen yrityksiä on kirjattu 19.

      Rikoskomisario Sami Anttila Helsingin poliisista kertoo, että huijauksissa vain mielikuvitus on rajana. Yhteistä tapauksille on puolestaan se, että huijarit osaavat olla hyvin uskottavia.

      IS listasi varoittavat esimerkit, joita huijarit ovat käyttäneet vanhuksia jymäyttäessään.

      1. ”Sukulaispojat” huijasivat jopa kymmeniätuhansia

      Rikoskomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista kertoo, että Tampereella tutkitaan useamman kymmenen huijauksen sarjaa, jossa vanhuksilta huijattiin rahaa esittämällä hädässä olevaa sukulaispoikaa.

      – Suurimmat summat ovat liikkuneet kymmenissätuhansissa ja pienimmät muutamissa sadoissa euroissa. Muutama satanen voi pahimmillaan olla yli puolet eläkkeestä.


      Suurimmat summat ovat liikkuneet kymmenissätuhansissa ja pienimmät muutamissa sadoissa euroissa. Muutama satanen voi pahimmillaan olla yli puolet eläkkeestä.
      Talousvaikeuksissa olevat ”sukulaispojat” ovat huijanneet pahimmillaan tuhansia euroja myös Turussa, kertoo rikoskomisario Jari Riiali Lounais-Suomen poliisista. Aina oikeisiinkaan sukulaisiin ei voi luottaa.

      – Joskus tulee ilmi myös tapauksia, joissa omaiset ovat käyttäneet ikäihmisten tilejä luvatta.

      2. Nahkatakkihuijaus

      Turussa 90-vuotias vanhus joutui toukokuussa häijyn huijauksen kohteeksi oltuaan yksin kävelyllä kadulla. Ulkomaalaistaustainen mies otti hänet autonsa kyytiin ja myi vanhukselle väkisin nahkatakkeja 700 eurolla.

      – Mies oli selittänyt, että hänellä on kiire ulkomaanlennolle kotiin ja luvannut myydä takit halvalla. Vanhus halusi pois kiusallisesta tilanteesta ja suostui siksi maksamaan takeista, kertoo rikoskomisario Riiali.

      3. ”Naarmutit autoani!”

      Autoilevia ikäihmisiä on huijattu toistuvasti Helsingissä vakuutustarkastajaa tai poliisia esittämällä.

      – Heille on kerrottu, että he ovat parkkipaikalla naarmuttaneet toista autoa ja pyydetty korvaamaan vahingot käteisellä esimerkiksi vakuutustarkastajalle, Anttila kertoo.

      4. Kaupustelijat kiertävät maaseudulla

      Kuopion seudulla ei voida rikoskomisario Mikko Lyytisen mukaan puhua ilmiöstä, vaikka Savossakin huijauksia tulee poliisin tietoon.

      Huijarit esittävät usein kaupustelijoita ja liikkuvat erityisesti maaseudulla pareittain.

      – Toinen jää esittelemään tavaroita ja toinen kiertää sillä aikaa asuntoa. Kaupungissa riski jäädä kiinni on suurempi.

      5. Pankkitunnuksia kalastellaan eri rooleissa

      Vanhuksilta on ympäri Suomea pyydetty verkkopankkitunnuksia muun muassa poliisina, vakuutus-, ulosotto- tai pankkivirkailijana esiintyen.

      – Yhteyttä on otettu usein ensi puhelimitse ja sitten sovittu tapaaminen kotiin, jolloin pankkitunnukset ja luottokortti on voitu saada haltuun, Anttila kertoo.

      6. Kotihoitaja ei tuonutkaan lääkkeitä

      Vanhuksia on huijattu Helsingissä myös esittämällä kotihoitajaa. Kotihoitajaksi esittäytynyt henkilö saapui vanhuksen ovelle ja pyysi tältä rahaa hakeakseen lääkkeitä apteekista. Rahojaan tai lääkkeitään vanhus ei koskaan saanut, kun kotihoitaja häipyi rahojen kanssa.

      7. Oudot laskut ja olemattomat tuotteet

      Turussa vanhukset ovat saaneet myös perusteettomia laskuja kiinteistönhoidosta.

      – Esimerkiksi maalauksesta on peritty kohtuuttomia maksuja, Riiali kertoo.

      Lisäksi vanhuksille on myyty tavaroita, joita ei ole koskaan ollutkaan.

      8. ”Saisinko lasin vettä?”

      Anttila kertoo, että Helsingissä on sattunut myös tapauksia, joissa huijarit ovat päässeet vanhusten koteihin pyytämällä vesilasillista.

      – Sillä aikaa kun vanhus on hakenut vettä keittiöstä, on asunnosta viety rahaa.
      Katariina Karjalainen

    • huputusta

      Poliisi epäilee: Ravintolaketju harjoitti mittavaa "ohimyyntiä"
      Maanantai 26.10.2015 klo 13.25 (päivitetty klo 14.37)
      Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella toimivan ravintolaketjun epäillään saaneen veronkierron avulla jopa yli miljoonan euron hyödyn. Ketjun omistajan kotoa löytyi yli satatuhatta euroa käteistä.

      Helsingin poliisi epäilee kolmella paikkakunnalla toimivan ravintolaketjun kiertäneen järjestelmällisesti veroja harjoittamalla kassan ohi myymistä.

      Poliisin mukaan veronkierrolla on saatu rikoshyötyä arviolta useita satoja tuhansia, mahdollisesti jopa yli miljoona euroa.

      - Tämänhetkisten tietojen mukaan tuotteiden ja palvelujen kassamyyntiä on jätetty kirjaamatta yhtiön kirjanpitoon vuosina 2010-2015. Vaikuttaa siltä, että harmaan talouden toiminta kyseisen ravintolaketjun osalta olisi ollut selvästi suunnitelmallista, rikostarkastaja Ismo Siltamäki Helsingin poliisista kertoo.

      Veropetosepäilyt paljastuivat ensimmäiseksi Tampereella sijaitsevaan ravintolaan tehdyn verotarkastuksen yhteydessä. Tämän jälkeen poliisi aloitti asiasta tutkinnan verottajan kanssa ja toiminnan epäiltiin ulottuvan myös Lahdessa ja Helsingissä toimiviin ravintoloihin.

      Omistaja oli vangittuna

      Siltamäen mukaan ravintoloilla on eri yhtiöt, mutta sama omistaja.

      - Yhtiöiden omistus ja hallinto on keskittynyt Helsinkiin, hän sanoo.

      Siltamäki kertoo, että verojen kiertoa on harjoitettu nimenomaan ravintolafirmojen kirjanpidossa, eivätkä ravintoloiden henkilökunta ole tähän osallistuneet.

      Ravintoloiden omistajaa epäillään nyt törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Toiminnasta epäillään myös muita henkilöitä.

      Omistaja on ollut tutkinnan aikana pidätettynä ja vangittuna. Poliisi suoritti hänen asuntoonsa myös kotietsinnän, jossa löytyi yli satatuhatta euroa käteistä rahaa.

      Siltamäen mukaan tapauksen tutkinta on vielä varsin alkuvaiheessa, mutta vangittuna ollut on nyt päästetty vapaaksi.

      - Rikosvahinko saadaan todennäköisesti kokonaan takaisin, Siltamäki arvioi.

    • kakevaaari

      Kun yksi vedätys menee läpi, niin seuraavalla kerralla yritetään isompaa vilppiä.
      Ei ymmärretä pysyä kohtuudessa.
      SE on vähän niin, että nälkä kasvaa syödessä.
      Mutta jossakin vaiheessa seinä tulee vastaan, loputtomiin ei peli vetele. .

    • niilohyyt

      olen havainnut, että rautakaupassa jotkut remonttireiskat alkavat kassalla tyhjentämään, työhaalariensa taskuista tavaraa hihnalle.
      mielestäni tuo on hiukan omituista.
      eikö ostokset tulisi kerätä koriin, kärryhin, käsiin?
      miten suhtauduttaisiin siihen jos tavallinen remppaaja tekisi vastaavaa, olisiko vartijat kynkässä vai peräti poliisi?

    • mutt

      miten olisi käynyt jos ei olisi maksanut , tulisiko poliisi sitten kumman puolelle. tietysti kouvolanpoliisi ryövärin puolella nähty on.

    • kaikaivai

      Jotenkin sen vielä ymmärtää jos yrityksiltä lypsetään vähän ylimääräistä, mutta, että yksityiseltä asiakkaalta niin voi hele kuti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      337
      3357
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2063
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1652
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1487
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1356
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      286
      1257
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1101
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1091
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      85
      1064
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      149
      925
    Aihe