Asuntojen laatutaso kaukana Suomesta

Tiedoksiantaja

Pari kuukautta vietän Mallorcalla ja tuli asumisen tasoero Suomeen selväksi nopeasti. Reilu 10v vanha kerrostalo kyseessä:

Kylpyhuoneissa ei käytännössä mitään ilmanvaihtoa. Pieni ritilä on seinässä, josta ei liiku ilma kyllä mihinkään. Äänet sieltä vain kuuluu naapurista niin, että saa sanoista selvää. Vedenlorinat ja muut kuuluu kuin samasta huoneesta. Vedenpaine lavuaarin hanassa niin huono että menen pesemään kädet yleensä keittiöön. Mitään vesieristyksiä ei ole esim.vesijohtojen läpivienneissä.

Yleinen äänieristys on tasoa: sitä ei ole. Hissit ja rappukäytävän kolinat järkyttävää tasoa, asunnoissa laattalattiat joten ryminä naapuriasunnoista salpaa hengen. Espanjassa äänieristysmääräykset ovatkin huonoimpia Euroopassa. Ikkunat luonnollisesti tosi ohuita joten kaikki kuuluu ulkoa. Keittiön yhteydessä on kodinhoitohuone joka on avoin tila yhteydessä parvekkeeseen. Kuulitte oikein, sen erottaa parvekkeesta sälekaihtimien tapainen muoviritilä jota ei saa säädettyä kiinni. Kannattaa pitää pyykkikoneen luukku kiinni jotta pikkulintu ei eksy koneeseen. Erästä terassi-iltaa säesti naapurin pesukoneen linkous..

Kyllähän tämä sen 2kk menee mutta jos olette pysyvämmin muuttamassa niin pysykää kerrostaloista kaukana!

7

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hirren_paksuus

      Espanjaan muutava voi saada asunnon maltillisella hinnalla (vuokrattua tai ostettua), mutta laatu ja asumismukavuus on sitten jotakin muuta mihin pohjoisessa on tottunut.

      En tiedä onko alueellisia eroja, saaret vs. mantere ja mantereella eri alueet vs. rakennuvuosi jne. mutta tuon kuvauksen kaltaisia kommentteja on saanut lukea enempikin.

      Jotkut ovat vakuuttaneet asuntojen olevan Portugalissa parempia kuin vastaavan ikäiset (ei kovin vanhat) kohteet Espanjassa, tiedä sitten onko asiassa perää.

    • zorroperro

      No voi pahkeinen, olin haaveillut espanjalaisesta kattohuoneistosta ja vielä pääty-
      sellaisesta (vähemmän seinäpintaa naapereihin). Kai asiaan vaikuttaa se miten vanha
      asunto on kyseeessä ja muu hintaan liittyvä laatutaso. Olen seuraillut 2005-jälkeen rakennettujen kerrostaloasuntojen hintakehitystä mm. Almerian seudulla ja pannut merkille sellaisen asian, että ne asunnot, joissa on kunnon lämmitys- ja ilmastointi-järjestelmä, eikä vain jokin "Aire acondicionado" - tai ei sitäkään menevät paremmin kaupaksi (keskusilmalämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä kuten isoissa hotelleissa).

      Espanjassahan keittiökalustus on irtainta toisin kuin suomessa (uusissa asunnoissa on yleensä vain putkiston liitännät seinässä siinä missä on keittiön paikka) - saapahan rakentaa mieleisensä keittiön. Espanjalaiskeittiöissä näkee sivustaladat- tavia pyykkikoneitakin ja aika vätyksen näköisiä hana-tiskipöytä ja liesijuttuja.

      Mutta mitä tulee kylpyhuonevarustukseen niin sanoisin, että espanjalais- ja portuga- lilaisvarustus taitaa "pestä" meikäläiset. WC-kylppäreissä on matalat hanalliset pesualtaat lattialla ja metallivivuilla toimivat tulpat lavuaareissa ja pesuammeissa.
      Muutama vuosi sitten selailin netissä niin espanjalais kuin portugalilaisasuntojakin ja odotin löytäväni Algarvesta edullisempia asuntoja kuin Espanjasta mutta eipä ollut.
      Sen panin merkille, että Portugalissa näytti olevan mm. laadukkaamman näköiset ovet ja porealtaitakin näytti löytyvän.

    • laatu_maksaa

      kaikihan on vain kiinni mitä haluaa maksaa. Jos on saita niin saa juuri tuollaista. Koskaan ei ole ollut ongelmia jos edes hiukan maksaa laadusta. Pihit suomaliset saa juuri sitä mitä tilaavatkin

      • hirren_paksuus

        laatu_maksaa:lle

        Nyt on kyse Espanjalle olennaisesti tyypillisestä yleisistä rakennusstandardeista.

        Tuon steriilin, onton ja hyvin lapsellisen henkilöihin käyvän ("tyypillisen foorumi-suomalaisen"?) syyttelyn sijaan voisit koettaa lähestyä asiaa hyödyllis-rakentavasti, objektiivisesti ja laittaa esille faktoja Espanjan yleisistä rakennustandardeista (myös mahdollisten alueellisten erojen ja rakennusvuosien perusteella jns.), sekä siitä miten vaikkapa vuokraus- ja myynti-ilmoituksien perusteella voi arvoida ja seuloa josko kyseessä on perus-standardeja laadukkaamasta rakentamisesta.

        Ps. Oletan vahvasti ettei sinulla todellisudessa edes ole kokemusta ko. asiasta tuon henkisesti epäkypsän ja kakaramaisen suunpieksennän takana.


      • väärinmeni

        "Pihit Suomalaiset saa mitä tilaa". Kirjoitat suhteellisen selkeää Suomea - ollaksesi ulkomaalainen. Osttopäätöstä tehdessään on hyvin vaikea EDES ammattilaisen Suomessa saatika Espanjassa arvioida talon laatua, kun puhutaan äänieristeistä yms. RAHA EI ole ainoa tae laadusta - asuntoakaan ostaessa.


    • Tiedoksiantaja

      Nyt lähtö lähenee ja hyvä niin. Talvi saapui Mallorcallekin eli on ollut 13-14c päivisin ja tuulista. Sisällä tuli melkein yhtä kylmä. Tokihan olin tästä kuullut ja osasin odottaa. Melkoiset sähkölaskut talviaikaan olisi tiedossa kun sähköpatterit ja ilmastointilaitteiden lämmitystoiminnot kovassa käytössä.

      Tuolla avoimessa kodinhoitohuoneessa sijaitsee lämminvesivaraaja. Öisin ollut viittäkin astetta. Aikamoista energiantuhlausta sijoittaa kylmätilaan tuo. Kodinhoitohuone on niin pieni että pyykkiä siellä ei mahdu kuivattamaan joten mysteeriksi jäänyt se, miksi yksi seinä on auki.

    • Zaragoza

      Virolaiset ovat siirtyneet rakentamaan näköjään espanjaan....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      312
      3151
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1977
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      276
      1224
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe