Metsäakkuharrastajia?

akkujenharrastaja

Löytyykö siis muitakin metsäakkuharrastajia? Jos löytyy, perustetaan klupi! Mutta ei mitään tuning-akkuja valkosilla kuorilla ja punaisilla korkeilla. Pääkaupunkiseudulla on pitkään kytenyt eräänkin ikämiestallin joukossa salaista metsäakkuhimoa ja tiettävästi on jopa suunniteltu metsäakkusafareitakin Mäkkylän metsiin. Voitaisiin järjestää metsäakkunäyttely ja tutustua internetissä ulkomaalaisiin metsäakkuihin.(Mikähän metsäakku on englanniksi...) Venäjältä sais halvalla puretuista panssarivaunuista tosi isoja metsäakkuja. Kuus- ja kakstoistavolttisille omat osastot. American Car Showhun vois laittaa metsäakkuosaston missä valittais sammaloitunein akku. Vanhoista ruumisautoista sais metsäakkujen tyylikkäitä kuljetusautoja. Mahtuis monta. Kustomoijat choppais niitä ja lyijyt olis jo valmiina kohteessa sisällä. Mikä pannaan yhdistyksen nimeksi?

9

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harrastajatäälläkinn

      Viron poika on jo haalinut kaikki irrallaan olevat akut lyijynhimossaan pois näkösältä, jopa omistajiensa pihoista. Minä en juuri noista metsäakuista perusta mutta mökille on kertynyt pari piha-akkua. Toisen toi äidin velipoika Ruotsista muuttoakkuna joskun 70-luvun alkuvuosina ja toinen on naapurin isännän traktorista. Noita jälkimmäisiä tulee keräilijöille vastaan aika usein ja monelle alku harrastukselle. Tuon tuontiakun entisöintiä olen harkinnut tovin, valitettavasti sen kilpi on niin kulunut ettei valmistenumerosta saa enää oiken selvää. Näin ollen esimerkiksi uusien korkkien tilaaminen netistä pelkän kuvan perusteella on melkoista tikanheittoa. Värisävytkin näissä repro-osissa heittää usein alkuperäisestä. Alkuperäinen akkukin on haalistunut vuosien mittaan eli korkkejakin pitäisi jollain tapaa haalistaa. Minusta näistä nykyajan huoltovapaista akuista ei saa sellaista fiilistä kuin kuin vaikapa vm 67 kuuskytamperisesta Tudorista.

    • keräilijäPri

      Mukavaa tosiaan että muitakin harrastajia on. En keräile metsälöytöjä vaan juurikin korkkeja, etikettejä ja akunkenkiä. Erikoisin taitaa olla vm 57 Jugos käynnistysakku jossa navat ovat samassa päädyssä. Korkkikokoelmassa on toista sataa erilaista ja värejä on kuusitoista.

    • tämmönenakku

      Joo mulla on aito panssarivaunun akku jolla on kokoa ja näköä. Korkit on tuollaisia jääkiekon kokoisia ja akulla painoa niin että pitää olla neljä miestä nostamassa. Happoja siinä ei enää ole sisässä.

    • perttilapanen

      Voiko näitä metsäakkuja teidän mielestä harrastaa virtuaalisesti? Mulla kun on tietokoneella ainakin tuhansia kuvia joita olen ottanut nähdessäni vähän erikoisemman akkuyksilön. Nämähän ovat ikäänkuin kokoelmani vaikka minulla ne eivät ole autotallin hyllyillä riveissä niinkuin puristit ehkä edellyttäisivät. Yritän myös aina jäljittää akun alkuperän eli minkä tehtaan tuotantoa, mitkä on alkuperäiset hapot ja minkä vuoden erää on. Piirrän yleensä myös kartan akun vaiheista aina tehtaalta hylkäämiseen.

      Kumpa olisi käytössä joku vanha talli tai navetta johon voisi alkaa keräilemään akkuja.

    • göteborginesikaupunki

      metsähakkuissa ei ole muita hyötyjä kuin se että jos tehdään pienimuotoisena, puukaasuauto pääsee lähikauppaan ja takaisin jois ei jää matkalle
      https://www.youtube.com/watch?v=74YsaKnm0Jw
      tässä on samanlainen joka vei meitä uimaan kuin ruotsissa asuvalla sedälläni sellainen sattui olemaan tavallisena bensakäyttöisenä pelinä.

    • jimmecklingätgmailcom

      Olen kehittämässä appiä metsäakku/akkuharrastajille ja kerään ideoita kentältä millaisia ominaisuuksia pidetään tärkeimpinä. Tällä hetkellä mukaan on otettu paikkatieto, karttaesitys, kuvan ottaminen, akun ominaisuustietojen syöttö (tietojen täydentäminen Motonetin verkkokaupan rajapinnasta), tietokanta pilveen, jakaminen facebookiin, twitteriin, instaan, mailiin jne. Seuraavaksi työn alla on tietokannan avaaminen Google Earthissa katsottavaksi. App on tarkoitus julkaista keväällä 2017.

      • HanskiNyman

        Miten tuolle appiprojektille kävi? Millä nimellä se Google playssa löytyy jos se saatiin julkaisukuntoon? Onko Oreo-versio? Olisko mitään veikkauksia tukeeko uniparts-rajapintoja?


    • SalonMetsäakut

      Keskitetty tietokanta metsäakkuharrastuksesta on hyvä ajatus. Yksittäisten harrastajien vaivalla keräämä historiallinen aineisto ja tieto on aina vaarassa kadota tai pirstaloitua epäoleelisiin yksittäisesinekokoelmiksi jos harrastajan innostus sammuu tai tulee terveyssyyt vastaan. Monesti ulkopuoliset eivät tiedosta metsäakkuharrastuksen kulttuurihistoriallista arvoa ja kattavatkin kokoelmat akkuja tai niihin liittyvää esineistö saattaa päätyä hävitettäväksi harrastaja vaikkapa kuolee vanhuuttaan.

      Olisi harkittava järjestäytymistä ja sponsorien hankkimista tukemaan metsäakkuihin liittyvää kulttuuriperintöä.

    • Anonyymi

      Onko tämmösiä metsäakkuja oikeasti olemassa ja kuinka yleistä niiden harrastaminen Suomessa on?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe