Dubai ja hyvät kohtuuhintaiset ruokapaikat!

Heeeepooo

Dubaihin ekakertaa tammikuussa. Millasta ruokaa sieltä saa? Olemme lapsi perhe joten hienot viiniravintolat saa unohtaa. Metroaseman lähellä on hotellimme joten pääsemme kulkemaan ihan näppärästi mihin vaan.
Minkähintasta ruokaa siellä on et osaa matkabudjetilla varautua. Syökö kolmihenkinen perhe ravintolassa 20-30 €? Vai onko toi arvio ali/ylihinnoteltu mun päässä?
Liikkumisesta dubaissa ylipäätään.. Luin jostain et metro maksaa yli 3€/hlö/pv eli kymppi menis metroihin päivässä.. Viikossa 70€...
Valaskaa jos oon väärässä..
Otimme semmosen hotellin johon ei kuulu aamiainen mutta ruokakaupat on hotellin vieres.. Joten tuumasin väsätä aamuisin ite jotain aamupalaa.. Tosin meillä ei oo huoneistohotellia mut tuskin me nälkään kuollaan...

11

1292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Leeviska

      Kauppakeskusten esim.Dubai mall fast food osastolla kolmihenkinen perhe syö euron kurssista riippuen 10-15€ vatsan täyteen (kirjota youtubeen:dubai malla fast food court, niin löydät mm.meidän kuvaaman videon, jossa näkyy koko ruokaosasto!sen läpikuvaamisessa kesti 8min, eli paikka on valtava ja saa kaikkea ruokaa maan ja taivaan väliltä!!!)...esim.mega-ateriat jokaiselle burger kingissä...viime keväänä kun euron kurssi oli huono, niin normaalissa ravintolassa ruuat maksoi kolmelta hengeltä (yksi 8-vuotias poika) n.30-40€!Kulkekaa ihmeessä taksilla, jokaiselta metroasemalta on kumminkin aina jonkinmoinen kävelymatka lasten kanssa kohteisiin, kävelyä riittää sitten ihan riittävästi mm.maailman suurimmassa ostoskeskuksessa jossa menee helposti koko päivä kierrellessä...taksi halpaa ja niitä saa helposti mistä vain!Kuluu siihen ehkä vähän enemmän rahaa kuin metroon, mutta on helppoa!Etäisyydet dubaissa valtavat...kaupunki laidasta laitaan n.40km...itse ollaan oltu 2-kertaa...Vähän isommassa ruokakaupassa aamupalatarpeet huomattavasti halvempaa kuin suomessa, jossain pienessä ruokakieskossi saman hintaista! Jos on lapsi mukana, niin rahat kannattaa sijoittaa vesipuistoon...se on kallista mutta ehdottomasti sen arvoista varsinkin jos lapsi/lapset ovat jo siinä iässä että uskaltavat joihinkin liukumäkiin mennä!vesipuistoissa on myöskin lämmitetyt vedet...tammikuussa dubai merivesi on hieman viileähköä!Menkää ehdottomast Cheese Cake factoryyn syömään...Dubai Mall:issa se on aina täynnä mutta Mall of the emiratesissa on lähes aina siellä tilaa ja samalla voi syödessä katsella ikkunoista kun porukka laskettelee sisälaskettelukeskuksessa :)

      • heeeepooo

        kiitti leeviska!!


      • minävaan222222

        En ole samaa mieltä noista hinnoista. Ostoskeskusten food courteissa ruoat maksaa yleensä noin 6-10 euroa/hlö. Kcalissa maksoi ateria (smoothie ja kana-ateria) jopa 15 euroa/hlö. Kcal on siis terveellinen pikaruokapaikka. Mutta ei Dubaissa minusta ole enää oikein mikään edullista, varsinkin kun euron kurssi on erittäin huono ollut jo pidempään.


    • heeeeeeepoooooo

      millainen euron kurssi on ollut kun ootte syöneet 3 hlöä 15eurolla? alle neljän?

    • heeeeeeepooooooo

      ku katoin kurssihistoriaa eur - dirham nii esim vuonna 2013 euron kurssi on ollu tammikuussa 4,9 ja viime tammikuussa (2015) 4.3. onks se nii et mitä huononpi kurssi on esim. 4.3-4.1 nii se tietää kallista reissua dubaissa?
      sori oon aina huono ollu näissä valuutta asioissa...nii pakko kysyä.

    • Dubai4x

      Herran jestas, jos menee Dubaihin laatulomalle, niin ei kait siellä aleta itse kokkaamaan! Aamiaista saa sopuhintaan lähes joka kulmasta. Lounasta ja päivällistä syö edullisimmin tosiaan isojen mallien food court-osastoilla, mutta joka puolella kaupunkia on kohtuuhintaisia ravintoloita ja kuppiloita. Hotellien omat ravintolat ovat lähes poikkeuksetta kalliita tai sikahintaisia. Iltaisin kannattaa myös maistella katukeittiöiden shawarma-annoksia, kunhan vähän katsoo etukäteen minkälaatuista lihaa leipätaskuun laitetaan. Ja kun Dubaissa on koko maailman keittiöt edustettuna, ei siellä missään burgerkingeissä tai mäkkäreissä kannata käydä! Kahvi on poikkeus, kunnollista jenkkikahvia saa lähinnä vain länkkärikahviloista (Starbucks, Costa Coffee...).

      Jatkuva taksiajelukin tulee kalliiksi, kannattaa ostaa metrokortti. Kyllä lapsetkin jaksaa kävellä muutaman sata metriä metroasemalta malliin - ainakin jälkkärijätskilupauksen voimalla. Monissa malleissa on liityntäbussi metroaseman ja mallin välillä.

    • leeviska

      Yep...kurssit menee juurikin niin että mitä pienempi kurssi niin sitä vähemmin esim.1000 eurolla saa dirhameita...eli jos kurssi esim.5 niin sillonhan 100 dirhamin ruokasetti maksaa 20euroa...jos taas kurssi 4 niin sama annos maksaa 25euroa...oltiin sekä maaliskuussa 2014 ja 2015 ja kurssi oli siis viimemaaliskuussa muistaakseni peräti alle4!ja ihan sama mitä toi edellinen hölöttää noista maailmankeittiöistä ja kritisoi jotain burgerkingiä...ei sitä lasten kanssa ole aina mahollisuutta lähteä etsimään niitä kulinaristisia elämyksiä!!!lentokentällä tuolla on sitten kaikki kallista...jopa mäkkäriateriat ja jäätelöt...ja tosiaan...siellä on noita hamppariketjuja australiasta ja jenkeistä monia sellasiakin mitä ei suomessa ole...eli ei muuta kun niitä sitten kokeilemaan! :) :) :) kaikki nekään ei toki ollu välttämättä sitten halpoja jos sijaitsi vaikka dubai marinan rantakadulla!mutta edelleen olen sitä mieltä että taksi helpompi tapa liikkua lasten kanssa eikä noi metrot vie esim.minneem global villageen tms...kattokaa ehottomasti tosta global villagesta videoita yputubesta!!!aivan järetön mesta :)

    • leeviska

      Eli...halvallakin tuolta ruokaa saa ja metrolla ja taksilla pääsee edullisestimutta mitään muuta ei dubaista sitte halvalla saakkaan!esim.kurssista riippuen kolme henkeä sisään vesipuistoon maksoi 200-240euroa!ja päivän aikana vielä pari ateriaa vesipuiston ravintoloissa toinen 100 euroa kaupan päälle...lisäksi...mitä luulet kun vaimo pääsee maailman suurimpaan ostoskeskukseen että tulee käymään??? :) :) :) no...ne naiset sekoaa!!ja lapsille on keskuksissa suuroa sisähuvipuistoja,luistelurataa jne!ja jos haluatte mennä burj khalifaan maaailman korkeimpaan taloon niin liput pitää ehottomasti varata ennakkoon...ne tulee nettiin myyntiin aina kuukautta ennen!sit kannattaa kokeilla veneajelua maailman suurimmassa suihkulähteessä samalla kun lähteessä pauhaa vesisuihkushow!ens vuonna mennään kyllä ehottomasti itekkin taas dubaihin!

    • Heeeeeepooooo

      Kiitos vastauksista taas!
      Joskus on vaan kiva tehä se aamiainen ite! Ei oo tuo peukalo keskellä kämmentä. Ja joskus voi taas mennä aamiaiselle johonkin ravintolaan. Hyvä, että on mahollisuuksia!

      • Dubain_vakioisukki

        Vielä kivempaa on istahtaa valmiiseen aamiaispöytään! Eikä etnisiä ruokapaikkoja tarvi etsiä, niitä löytää helpommin kuin burgerkingejä. Paljon parempaa ja terveellisempää ruokaa, olisi hyväksi varmaan leeviskallekin kuten pieni kävely metroasemalle... Muksutkin oppii syömään jotain vähän eri lailla maustettua.


    • Dubaimetro

      Jos itse haluaa aamiaista laittaa, se ei ole mikään ongelma. Ruokamarketeissa on loistavat valikoimat kaikkea, mitä vain voi aamiaisella haluta. Esim Spinneys market on hyvä ja monipuolinen. Siellä on oma leipomokin. Meilläkin on aina tapana ostaa jotain huikopalaa mukaan :-)
      Ravintoloita löytyy joka lähtöön ja kaiken hintaisia. Yleensä ne kalleimmat ovat viiden tähden hotelleissa tai Marinan alueella.
      Metrolipun hinta riippuu siitä kuinka monen zonen (alueen) läpi matka kulkee. Mulla ei nyt ole viimeisiä hintoja. Metrot ovat usein tupaten täynnä, joten ihan pienen lapsen kanssa matkustaminen voi olla tukalaa. Toisaalta äiti ja lapsi voivat aina mennänaisten vaunuun jossa saattaa olla väljempää ja iskä hengailee siinä viivan takana sekavaunussa :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe