Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nuohoustoiminta Luumäellä ?

4piippuaPpihapiirissä

Mikä viisaus ja peruste on ollut tällä päätöksellä, että Luumäen kunnassa nuohoustoiminta on yhden yrityksen yksinoikeus? Onko kysymyksessä palo/pelastustoimen vai teknisentoimiston suhmurointi? Joku perustehan tuolle päätökselle täytyy olla. Vai onko muut kunnat Luumäen ympärillä sitten tyhmenpiä päätöksen teossa?

Muualla Etelä-Karjalassa nuohouksen voi tilata mistä vain. Pidetäänkö Luumäkeläisiä niin tyhminä, etteivät osaisi kilpailuttaa nuohousta? Vapaa kilpailu on kuitenkin pitkällä aika välillä aina se tehokkain tapa toimia.

11

1487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jurvalarules

      Taitaa olla sukulaisia töissä kunnassa... joten asia on sovittu ja hyshys.. Hölmöt maksaa ja kunta kuihtuu.

      • ralliautoL

        Näitä serkusten aikaan saanoksia näkee aika usein osuuskaupan parkissa iltaisin. Aikuiset miehet vikittelee pieniä sukulaistyttöjään, tekevät saman minkä omat isänsä ja uusi sukupolvi on taas sikiämässä.


    • ValtraXXXX

      Odotetaan kuntaliitosta Lappeenrantaan. Se ei taas toteudu ennen kuin kunnanjohtaja jää eläkkeelle. Lappeenranta on kuulema ilmoittanut, ettei tarvitse kunnanjohtajan palveluja. Aika kalliiksihan tämä nyt tulee, mutta kaikki maksaa.

      • Ikea_aeki

        En ymmärrä asian yhteyttä Luumäen nuohoustoimeen.
        Toisaalta kustannukset nousevat ja palvelutaso laskee liittymisestä Lappeenrantaan, joka on jo nyt konkurssin partaalla.


    • vastarannankiiskinen

      http://www.esaimaa.fi/Online/2015/10/21/Nuohous vapautuu kilpailulle koko Etelä-Karjalassa — Luumäen ja Parikkalan piirinuohoojat vastustivat muutosta/2015119739713/4

      Vieläkö meinaatte jatkossa käyttää tämän yrityksen palveluita?

      • Jurvaqla

        Toistaiseksi on ilmeisesti pakko käyttää. Sillä hetkellä kun Kaakon nuohouksen monopoli asema murtuu Luumäellä, ei tarvitse meillä enään käydä. Tilaan nuohouksen muualta.


      • vastarannankiiskinen

        Eli vuoden 2017 alusta myös Luumäellä saa itse valita nuohoojan


      • KunnantalollaKaikuu

        Näillä näkymin ei voi valita. Vaan yhdellä firmalla on yksin oikeus toimia koko Luumäen kunnan aluella. Siis mikäli tämä nykyinen päätös pysyy voimassa. Taitaa olla oikein hallituksen kärkihankkeita tämä kilpailun esteiden ja sääntelyn purkaminen. Luumäen kunnassa taas käännytään sisään päin. Jonkunlaista viivytystaistelua, siinä sitten kuihtuu vähitellen koko kunta.

        Tämä puukylä projekti on hyvä esimerkki. Mikä hiemankin suurempi (lue työllistävä) yrittäjä nykyaikana haluaa tulla pieneen kuntaan yrittäjäksi? Pienessä kunnassa päätöksen teko on usein kovin tuulelle käypää ja tunteisiin sidottua. Mikähän olisi puukylän tilanne, jos osoitteessa olisikin Lappeenranta. Olisiko koko tienpätkällä yrityksiä ja työpaikkoja?


      • Tiijetuota
        Jurvaqla kirjoitti:

        Toistaiseksi on ilmeisesti pakko käyttää. Sillä hetkellä kun Kaakon nuohouksen monopoli asema murtuu Luumäellä, ei tarvitse meillä enään käydä. Tilaan nuohouksen muualta.

        Paljonkos on sitten nostoraha pitkästä matkasta tulijalle? EI välttämättä tilanne parane.


      • aikaMuuttuu

        No kyllä se kilpailun vapautuminen kaikessa muussa on tilannetta parantanut. Miksi Luumäki olisi ainoa paikka maailmassa missä niin ei kövisi? Ehkä nämä uudet yrittäjät eivät ajele ympäri kylää ja pihaan ja kysyy / ilmoittaa että nyt nuohotaan. Nykyaikana on puhelimet ja s.postit. Ehkä sen nuohouksen voisi vaikka tilata etukäteen. Niihän kaikessa muussa nykyisin toimitaan.

        Ei kait auton huolto firmatkaan, ovelta ovelle ajele ja kysy että huolletaanko auto? Ennen oli kirveiden ja muiden teroittajia, jotka kulki ovelta ovelle.


    • palojapelastus

      Voisiko ajatella, että Luumäellä on melko suuri muutos vastarinta. Jos se koskee yhtä asiaa, niin sama on varmaan sitten kaikessa muussakin. Millaisen singnaalin se antaa yrittäjille, jotka mahdollisesti etsivät sijainti paikkaa Etelä-Karjalasta. No kyllä se taitaa olla tiedossa, että ei niitä uusia yrittäjiä edes oikeasti Luumäelle haluta. Voisi oma asema heikentyä.

      Lappeenranta eilen Ylen uutisissa korosti sitä, että pöytää puhdistetaan ja mietitään mikä on järkevää ja mikä ei. Luumäellä istutaan penkissä ja puristetaan pöydän reunasta kiinni ja toivotaan, että kaikki pysyisi ennallaan. Ei huomata sitä, että kunta vähitellen rapistuu..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe