Temana asunnottomuus, ruoka ja nälkä mm.

Mieti_asunnottomuutta

Nyt 16.10. ruokapäivä ja myös nälkäpäivä (ja sen mukaan ruokahävikki-teemana), on selkäviikkoa, isovanhemmuuden päivää yms. viikkoa!
Ja 17.10. köyhyyden poistamisen pv.

Mutta asunnottomien päivään jne. liittyen tässä muutama rivi:
Tänään 16.10.-15 Ylen Radio Suomi (Uusimaa) haastatteli asunto-teemaa sivuten Helsingin kaupungin asuntotoimiston päällikköä Markku Leijoa, jonka arvion mukaan nyt saapuneet "pakolaiserät" ja niiden asunnontarpeet, - ja jos heistä ehkä puolet saavat turvapaikan ja sen mukaiset oikeudet ja järjestelyt - on pääkaupunkiseudulle painetta eniten ja siten myös asunnottomuuden kautta erittäin polttava kysymys. Asuntotoimiston (vuokra-asunnot) päällikön arvion mukaan pks:le voi tulla n. 7000-8000 asunnon tarvitsijaa näistä pakolaisryhmistä, siitä suurin osa hakee asuntoa Helsingissä ja lähiseudulla Vantaalle ja Espooseen on myös hakijoita.
Leijon mukaan 'etusijaa ei heille annettaisi' jo pitkään jonossa olleiden edelle ei olisi "ohituskaistaa", vaikka samalla mies tähdetää kaikki perustuu tarveharkintaan - ja mikäpä silloin olisi muutostekijä jos ei täysin jostain keskuksista asuinpaikka a hakeva ja tarvitseva maahanmuuttaja?!

Helsingissä on pitkä kaupungin asuntojono, n. yli 20 000 henkilö ja perheet mukaan lukien ovat jonottaneet pitkään, monista eri syistä.

Jos on jonkunlainen vaikka tilapäinen asunto ja katto päällään ei aseta kiireelliseen asemaan jonotuksessa. Asunnon vaihtajia on huomattavasti myös mm. Helsingissä, sitä voidaan toteuttaa asukkaiden kesken sekä myös asuntotoimiston kautta.
Ja samalla kun sosiaalista monimuotoisuutta haetaan eri alueille ja linjaushan on ollutkin jo mm. sijoittamalla erilaista väkeä joka puolelle, on siinä myös se tarveharkinta mukana. Ja vaikka muuta väitetään ovat nämä tulokkaiden etuoikeus asuntoihin ilmeinen! Vaikka em. päällikkö virkansa puolesta sanoisi mitä tahansa!

Tärkeä huomio myös asuntojen vapautumiseen nopealla aikavälillä on:
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨-
PS: Radio haastattelun ulkopuolella toimittajien kertomana oli ko. asuntotoimiston päällikkö Leijon lausunnoissa tullut esiin että tuetuista halpahintaisemmista asunnoista on tavoitteena "HÄÄTÄÄ" ns. hyvätuloisemmat eli vapailla markkinoilla hyvin ansioidensa ja taloutensa kautta pärjäävät ruokakunnat niin perheet kuin yksinäiset ja miksei myös hyvätuloiset eläkeläisetkin! Tästä on jopa hallituksen kautta nyt tulossa esityksiä kunnille, ei ainoastaan Helsingissä!
Leijo tulee kahden viikon päästä (lokakuun lopulla) asiassa uudemman kerran julkisuuteen ja kertoo "häätötavoitteista" paremmin. seuratkaa myös kaupungin netti-sivuja/ 'asuntotoimisto'!

HUOM: Tätä valtavaa muuttoaaltoa pks:le ovat jo hiljaisuudessa valmistelleet erikoisella tavalla, myös ja edelleenkin jo aikaisemmin ristiriitaisen *suur-moskeijan* tarvetta lausuntojensa kautta esille tullut H:gin apulaiskaup. johtaja Ritva Viljanen jonka Radio Suomen uutisoidun mukaan ovat kartoittaneet kaikki yli 30 kpl muslimien moskeijat eli rukoushuoneet jne.

Mutta kerron vuosien takaisen oman kokemuksen 1990 -luvulla - yksinäisenä aikuisena itsensä elättävänä mies hakijana siis, kuitenkin maksukykyisenä mutta pienituloisena oli mahdottoman vaikeaa edistää omaa jonottamistaan asuntojonossa Helsingissä! Ehtoina oli mm. kun on asunto pään päällä se ei oikeuta jonossa etenemiseen jne. Siis se olisi tarkoittanut olisi asuttava kadulla jonka kautta saisi omaa jonottamistaan etenemään?

Suorastaan toivotonta se oli, hakijana saa olla kuka vaan mutta ne jakoperusteet olivat salaisia ja täysin samaa miten uskon niiden olevan vielä 2000-luvulla !
Mutta viimein ja kriittisellä hetkellä onnistuin erään silloisen asuntolautakunnan naisjäsenen (jolla itselläänkin oli ollut vastaavaa asumisen -90 ongelmaa) avulla ja asiani esille ottamisella kiinteistöviraston johdossa olleen as. lautakunnan puheenjohtajan ym. kautta sain yksiön uudella alueella ja uudessa vuokratalossa.
Jonka olivat jo täyttäneet kaiken maailman kansalaiset, ja asuminen oli sen mukaista.
Mutta se oli välivaihe ja pakko sietää aikansa, vaikka sinänsä ok asunto jne.
Nyt toisen tyyppisessä asumisessa jossa ei ainakaan "ns. vieraskulttuurisia" ongelmia, - joskaan ei kerrostalo asuminen ole koskaan mikään ihanneratkaisu - mutta välttämättömyys toisille!

Hyvää asunnottomien päivää- ja yötä - koittakaa asettautua siihen asemaan mitä se voisi olla näin syksyn kylmissä ja pimeissä oloissa eri puolilla, lämpimiä "kodin valoja katsellen" ulkoa!?

1

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edrtgfvbrteee

      Pakolais homma kun lähtee lapasesta niin kanta suomalainen ei saa asuntoa enää mistään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2011
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1922
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1505
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe