Mistä keksii pientä lisätuloa kun on aikaa?!?!

pientä_lisää

Moikka!

Olen toimeentulotuella ollut 5 vuotta. Miten keksis pientä lisätienestii..vaikka 20 euroo päivässä riittäs :)

Vinkkejä kehiin!!!

43

1369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oooohooh

      20e päivässä, eli 600e kuukaudessa lisätuloja ja silti haluat edelleen saada myös toimeentulotuen? :O

      • umpirehellinen

        Mitä sitten


      • oooohhohh

        yksin elävän toimeentulotuen perusosa on vain 485e joten 600e lisätuloilla ei varmaan syntyisi mitään lakisääteistä oikeutta toimeentulotukeen


      • liikojaluuloja

        Kun nyt löytäis edes yhden 20€ keikan...


      • Anonyymi
        oooohhohh kirjoitti:

        yksin elävän toimeentulotuen perusosa on vain 485e joten 600e lisätuloilla ei varmaan syntyisi mitään lakisääteistä oikeutta toimeentulotukeen

        Entäs -20% ja -40% toimeentulotuesta.?


    • elämäntapaköyhä

      Maksaisin mielelläni pienen palkan kun joku juoksisi asioilla. Saisi joku perustaa tsuppariyrityksen.

    • marjastaminen, pullojen keräys.

    • voit_saada_tai_menettää

      Pelaat pitkävetoa r-kioskilla :D

    • Kekseliäisyys

      Esim. leivot, hommaannut myymään näin joulun kolkutellessa myyjäispaikoille. Teet kortteja myyntiin, ja osaamisen mukaan vaikka tekijänoikeuksien alaista eli vesiväri-, ja öljyväri- ym. töitä. Kuiteskin- pidä varasi että myyntisi ei ylitä lain sallimia summia... ja varmistele ettei tuttu työkkärisetä tai täti näe sinua myyntipuuhissa.
      Siivouskeikat on ja ihan ok. Lapsenlikkakeikat, kaikenlainen avustaminen.
      Mitä ostetaan ja vaikea saada- siitähän markkinaraosta on kyse. Korjausompelutkin, ja pienet muut käsityöjutut: esim. tietyillä alueilla menee miesten metsästyssukkia, hyviä ampujan käsineitä, yms.

    • Kotitaloustyöt, joista teettäjä saa verovähennyksen. Samoin vammaisten avustaminen. Kannattaa pysyä laillisissa töissä, ettei köyhyyden lisäksi tule rikolliseksi. Myös sallittu tukia vähentämätön tuloraja muistettava.

      • Köyhyyshänonrikos

        Eikös köyhyys ole rikollisuuteen verrattavissa Suomessa nykyään? Ainakin valtiovalta kohtelee köyhiä kuten rikollisia.
        Mitä väliä sillä on, jos köyhä henkensä pitimiksi ja paremman elannon saavuttamiseksi rikkoo jotakin typerää lakia? Paljon suurempia pahantekijöitä ovat veronkiertäjät, yhteiskunnan elätettäviksi hakeutuvat turhapaikkaturistit ja yritystoimintansa ulkomaille siirtäneet jo ennestään varakkaat. Kun edellämainittujakin on varaa sietää, niin miksi jonkun pienen ihmisen tarvitsisi noudattaa lakeja? Pitää vain huolta siitä, ettei jää kiinni, jos vähän kiertää lakia ..


      • Oletko ajatellut, kuinka paljon yhteiskunnalle maksaa vaikkapa kiinni jäänyt murhamies? Jos teet rikoksen, älä jää kiinni meidän veronmaksajien vaivoiksi ja elätettäväksi.


    • pysykotona

      Käy vanhuksille kaupassa,tee lumitöitä ,haravoi jne. Mut älä mee töihin varsinkaan jos tulee mahdollisuus paikalliseen sopimukseen silloin ei kannata kenenkään lähteä,se ei ole edes yrittäjän etu jos työtahti tippuu puolella.

    • KirppisTrokariksi

      Kirppistrokarit on yhä yleisempi "lisätienesti" nykyään. Toisin sanottuna lähdet heti aamusta kiertämään kirppiksiä, ostat kaiken "pilkkahintaisen" ja hinnottelet sen uudelleen vähintään tuplahinnalla omaan pöytääsi. Näitä linttalenkkareita riittää joka kirppiksellä, niiden pöydät tunnistaa jo kaukaa.. Moni on siirtynyt harjottamaan tuota toimintaa nettiin, haalii roskalavaryhmistä jne ilmaista (tai puoli-ilmaista) kamaa ja kauppaa sitä sitten retroryhmissä jne... Tienestit on äkkiä 50-100€/päivä, riippuu ihan omasta aktiivisuudesta ja hinta-laatutietoudesta!

    • Ihana_vapaus_ihanaa

      Itse olen tää kirppistrokari ja ylpeä siitä :) Kierrän kirppikset heti aamusta ja vielä uudelleen kun sulkeutuu. Ostan sieltä kaikkea mahdollista mikä nyt selvästi halpaa on, ja myyn niitä sitten torissa hyvään hintaan :) Usein joudun tavaroita puhdistelemaan ja korjailemaan, mutta mukavasti tuottaa voittoa kyllä ja voin sanoa että kuukaudessa lisätuloja on yleensä 100-400e :) Näin työttömä kun on aikaa hoidella tälläisiä bisneksiä ja mikä tärkeintä niin meillä työttömillä on aikaa vertailla ja kierrellä ruokakaupoissa ja ostaa vain sieltä missä se on kaikkein halvinta :) kun töissä on niin eipä tälläiseen vaivaan paljon jää aikaa eikä huvitakkaan kun töistä väsyneenä rojahtaa sohvalle uupuneen niin silloin ostetaan töistä tullessa kaupasta mitä jaksetaan ja hinnasta ei väliä, luojan kiitos etten ole töissä :)

      • pienetmenot

        Tuo on muuten totta, että paras tapa "tienata" on vertailla hintoja. Pelkästään ruokaostoksissa säästää kuukaudessa helposti satasen ellei enemmänkin. Ja vielä kun valmistaa ruoan alusta alkaen itse, niin säästö on melkoinen johonkin eineksiin verrattuna. Eli totta on sanonta "ei ne suuret tulot vaan ne pienet menot".

        Kirpparihommallakin voi tosiaan jotain tienata. Ensin kannattaa siivota omat nurkat. Monella on tietämättään roinaa, joka on itselle tarpeetonta mutta voi olla hyvinkin haluttua joissain piireissä. Esimerkiksi tällä hetkellä kaikki retrotavarat ja käsityöt ovat haluttuja. Kirppispöytään ei kannata rahoja tuhlata, vaan tosiaan myydä netissä. Torin ohella käteviä ja ilmaisia kauppapaikkoja ovat facebookin kirppisryhmät. Ja kun vauhtiin pääsee, niin voihan sitä kokeilla tuota trokaustakin. Kannattaakin tutkia myös muiden kaupantekoa, niin huomaa, mikä tavara käy kaupaksi ja mihin hintaan.


      • tienestiä

        Minäkin olen kirppistrokari.Mutta niin näkyy olevan kirpparinpitäjäkin!Mukavaa hommaa,kierrellä kierrätyskeskuksia ja kirppareita,ostaa aina kun halvalla saa,ja myy voitolla omassa pöydässä!


    • auttajaarmi

      Minä kans pidän kirpparipöytää,hoidan yhtä vanhusta joka maksaa mielellään kun aina käy tuttu ihminen auttamassa!

    • Kysynpävaan

      Onko töihin meno ihan mahdoton vaihtoehto?

      • auttajaarmi

        On.Olen työkyvyttömyyseläkkeellä.En jaksa olla ylhäällä koko päivää,vaan sairauteni vaatii lepoa päivällä.Siksi tuo kirppis,ja tuo yhdestä vanhuksesta huolehtiminen sopii minulle erityisen hyvin!Hommat ovat pieniä,mitä nyt milloinkin jaksan,päivät ovat niin erilaisia...


    • Laki.on.laki

      Kuulepa kun sinä saat lisätuloa tienata vain sen 300 euroa bruttona jos aiot päivärahalla oleskella. Mene kyselemään siitä töitä!

      • Lööperinlukija

        No, mistäs niitä kysellään? Joka paikasta vaan lomautellaan ja irtisanotaan...


      • auttajaarmi

        Mä olen siis työkyvöttömyyseläkkeellä,ja saan tienata 880e sen lisäksi palkkatyöllä.tuli sellainen tieto omalta eläkevakuutusyhtiöltä.Otappa selvää asioista ennenkuin jakelet täällä neuvojasi!


      • Anonyymi

        Aloittaja sanoi elävänsä toimeentulotuella. Silloin ei tienata yhtään senttiä ylimääräistä. Se vähennetään heti seuraavista tuista.

        Pitkäaikaistyötöntä ei huolita palkkatöihin.

        Jos työssä käyvä puolestaan joutuu hakemaan palkkansa lisäksi toimeentulotukea koska palkka ei riitä, hänen tilanteensa on samanlaista juoksuhiekassa juoksemista. Pääset tienaamaan vähän enemmän, lähtevät toimeentulotuet. Jos et tienaa tarpeeksi joudut kerjäämään toimeentulotukia palkan oheen. Loppusumma on vakio.

        Eli hyvin pieni. Riittämätön.


    • ByrokraatinPolttouuni

      Eli terveen työmarkkinatuella elävän työttömän pitää hankkiutua työkyvyttömyyseläkkeelle, että kannattaa tehdä osa-aikatyötä, sillä päivärahojen katkeilu ja selvitysten tekeminen Kelalle ja muualle ei todellakaan ole 300€ arvoista - en tiedä onko edes 880 euron.

      • suosittelenn

        Ei ole vaikeaa. Itse tienaan noin 600 €/kk ja sovitellun työmarkkinatuen. Pysyy mieli virkeänä, työkyky kunnossa ja lisätienestit jää säästöön.


      • auttajaarmi

        No en olekkaan terve,koska olen työkyvöttömyyseläkkeellä!En ole ikinä ollut työttömänä,enkä hakenut toimeentulotukea,vaan ennen sairastumistani olin vakituisessa työsuhteessa samalla työnantajalla 30v.En vain enää pysty sairauteni takia tekemään entisiä töitä!Mutta tuo yhden vanhuksen auttaminen selviämään kotona,ja tuo kirppistouhu on juuri sellaista jota jaksan,ja voin tehdä vointini ja jaksamiseni mukaan!


    • Anonyymi

      Mulla olis ihan loistava tilaisuus! Itse aloitin juuri edustajana ja tää on ihan mahtava juttu. Kerron mielelläni lisää jos vain kiinnostaa?

    • Anonyymi

      Pitkäaikaistyöttöminä elelevien kirpputoritrokareiden leipä revitään kaikkien meidän työssä käyvien pussista. Suurin osa pitkäaikaistyöttömistä on miehiä. Hyväkuntoisia työkykyisiä parhaassa työiässä olevia miehiä! Tunnen henkilökohtaisesti näitä huutokaupoissa ja kirpputoreilla ammatikseen kiertäviä. Tämä on heille sen mittaluokan tulonlähde, että normaaliin työelämään ei enää kannata palata, tulotaso kun sattaa olla saman suuruinen kuin heidän työttömyyspäivärahansa maksavalla perushoitajalla ja siivoojalla. Ottaisin näiden perussuomalaisia äänestävien ja talouskurjimusta lisäävien sijaan tänne mielummin työkykyisiä- ja haluisia pakolaisia. Ammatikseen trokaavat pitkäaikaistyöttömät voitaisiin asuttaa kolmansiin maihin harrastamaan aitoa kiertotaloutta ilman yhteiskunnan suomia etuisuuksia.

      • Anonyymi

        Puhutko ns. kulmahousumiehistä?


    • Anonyymi

      Ns. "maailman vanhin ammatti" on hyvä keino hankkia lisätuloja, jos on kroppaa ja naamaa.

      Miehistäkin on kova kysyntä ja taksat paremmat kuin naisilla vähäisen kilpailun takia.

    • Anonyymi

      Ala etsimään tyhjiä tölkkejä.

    • Anonyymi

      Toimeentulotuilla elävänä et saa ansaita yhtään ylimääräistä. Se on plus miinus nolla hyöty. Kaikki ylimääräinen tulo vähennetään tulevista toimeentulotuistasi.

      Esimerkiksi tulevat veronpalautukset eivät hyödytä toimeentulotukilaista millään tavoin. Jos saat kaksisataa euroa veronpalautusta, se vähennetään seuraavan kuun toimeentulotuesta. Mutta tämänhän aloittaja tiesikin koska on elänyt toimeentulotuilla viisi vuotta.

      Jotkut eivät ole hyötyneet koskaan elämänsä aikana veronpalautuksista, isotädin ja mummon tilille pistämistä synttärilahjarahoista tai esim. kuudensadan euron arvontavoitosta. Se arvontavoitto, synttärilahjarahat tai veronpalautukset, muutaman sata euroa jolla joku normaali ihminen ostaisi itselleen jotain ylimääräistä kivaa, mieltä ylentävää,, menee toimeentulotukilaisen kohdalla vuokraan. Koska toimeentulotukea ei tipu seuraavassa kuussa.

      Näin se menee.

      Toimeentulotukilaisena ei kannata yrittää tienata mitään ylimääräistä. On ainoastaan masentavaa kun tajuaa ettei ylimääräisestä tulosta ole mitään iloa.

      • Anonyymi

        "Se arvontavoitto, synttärilahjarahat tai veronpalautukset, muutaman sata euroa jolla joku normaali ihminen ostaisi itselleen jotain ylimääräistä kivaa, mieltä ylentävää,, menee toimeentulotukilaisen kohdalla vuokraan. Koska toimeentulotukea ei tipu seuraavassa kuussa.

        Näin se menee.

        Toimeentulotukilaisena ei kannata yrittää tienata mitään ylimääräistä. On ainoastaan masentavaa kun tajuaa ettei ylimääräisestä tulosta ole mitään iloa."

        Jotain kivaa? Toimeentulotukilaisella on yleensä koko joukko ihan todellisia tarpeita joihin muutaman sata ylimääräistä euroa menisi kuin mustaan aukkoon. Toimeentulotukilaiselle olisi toki iloista jos muutaman sadan euron veronpalautuksen voisi käyttää esim. rikki menneen pesukoneen ostamiseen, vaatevaraston korjaamiseen ettei tarvitsisi kävellä puhki kuluneilla vaatteilla tai edes velkojen takaisin maksuun joita on ystäväpiirille ja sukulaisille kertynyt koko elämän kestäneen köyhyyden aikana. Mutta sekään ei ole ihan samaa iloa mitä joku vastikkeetonta korvausta työpaikalla lorvimisestaan nauttiva ammattitaidoton turhake siitä saisi mukavan palkkansa oheen. Kulkusta alas se kuitenkin menisi normaalilla paperitehdasduunarilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Se arvontavoitto, synttärilahjarahat tai veronpalautukset, muutaman sata euroa jolla joku normaali ihminen ostaisi itselleen jotain ylimääräistä kivaa, mieltä ylentävää,, menee toimeentulotukilaisen kohdalla vuokraan. Koska toimeentulotukea ei tipu seuraavassa kuussa.

        Näin se menee.

        Toimeentulotukilaisena ei kannata yrittää tienata mitään ylimääräistä. On ainoastaan masentavaa kun tajuaa ettei ylimääräisestä tulosta ole mitään iloa."

        Jotain kivaa? Toimeentulotukilaisella on yleensä koko joukko ihan todellisia tarpeita joihin muutaman sata ylimääräistä euroa menisi kuin mustaan aukkoon. Toimeentulotukilaiselle olisi toki iloista jos muutaman sadan euron veronpalautuksen voisi käyttää esim. rikki menneen pesukoneen ostamiseen, vaatevaraston korjaamiseen ettei tarvitsisi kävellä puhki kuluneilla vaatteilla tai edes velkojen takaisin maksuun joita on ystäväpiirille ja sukulaisille kertynyt koko elämän kestäneen köyhyyden aikana. Mutta sekään ei ole ihan samaa iloa mitä joku vastikkeetonta korvausta työpaikalla lorvimisestaan nauttiva ammattitaidoton turhake siitä saisi mukavan palkkansa oheen. Kulkusta alas se kuitenkin menisi normaalilla paperitehdasduunarilla.

        "rikki menneen pesukoneen ostamiseen,"

        Uuden pesukoneen ostamiseen rikki menneen tilalle kun talossa ei ole pesutupaa.


      • Anonyymi

        Erehdys, 50€/kk saat pitää itse veronpalautuksista/kk toimeentuloaasilaisena. Ja vyörytys kestää vain 3kk vaikka saisit toista tonniakin palautuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "rikki menneen pesukoneen ostamiseen,"

        Uuden pesukoneen ostamiseen rikki menneen tilalle kun talossa ei ole pesutupaa.

        Pesulaatikossa rikki menneen tupauunon hajoittamaan banaanikoneen tilalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erehdys, 50€/kk saat pitää itse veronpalautuksista/kk toimeentuloaasilaisena. Ja vyörytys kestää vain 3kk vaikka saisit toista tonniakin palautuksia.

        Toimeentuloaasilainen? Kas kun ei toimeentulotukipässi. Onko tämä nykyisin Kelan etuuskäsittelijöiden yleinen asenne toimeentuloaasilaisia kohtaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erehdys, 50€/kk saat pitää itse veronpalautuksista/kk toimeentuloaasilaisena. Ja vyörytys kestää vain 3kk vaikka saisit toista tonniakin palautuksia.

        "Ja vyörytys kestää vain 3kk vaikka saisit toista tonniakin palautuksia."

        Pitikö tämän muuttaa jotenkin tilannetta? Jos joku saisi toista tonnia ylimääräistä tuloa, näillä vuokratasoilla se menisi tuon kolmen kuukauden vuokrakuluihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pesulaatikossa rikki menneen tupauunon hajoittamaan banaanikoneen tilalle.

        Voisitko suomentaa mitä ed. virke tarkoittaa? Siis tupauuno on mennyt rikki pesulaatikossa ja jotain banaanikoneesta.

        Tupauunoilija yrittää olla nokkela. Ei itsekään tiedä mitä suoltaa. Ja mistäpä tietäisi kun sanavarastoon mahtuu tasan yksi sana: tupauuno.

        Me töihin siitä ansaitsemaan palkkasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko suomentaa mitä ed. virke tarkoittaa? Siis tupauuno on mennyt rikki pesulaatikossa ja jotain banaanikoneesta.

        Tupauunoilija yrittää olla nokkela. Ei itsekään tiedä mitä suoltaa. Ja mistäpä tietäisi kun sanavarastoon mahtuu tasan yksi sana: tupauuno.

        Me töihin siitä ansaitsemaan palkkasi.

        Ei me töistä piitata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei me töistä piitata.

        Ja miks pitäiskään. Ei kiinnosta toisten työt ja omia ei tule olemaan.


    • Anonyymi

      Ei kuolleena mitään tarvitse.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4266
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2199
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1704
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1497
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1458
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1390
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1268
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1184
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1116
    10. 22
      1076
    Aihe