Miksi satunnaistarkastus?

tietämättääntietämätön

Olin siis lähdössä Helsingin lentoasemalta kohti Pohjois-Suomea. Turvatarkastuksessa laitoin tavarani ihan normaalisti niihin laatikoihin ja sitten kävelin metallinpaljastimen läpi. Minulla oli siis mukanani vain reppu jossa oli joitain nesteitä ja pari vaatetta. Kun olin vetämässä takkia päälle turvatarkastuksen jälkeen, luokseni tuli nainen joka takavarikoi meikinpuhdistus aineeni (125ml) joka oli puoleksi tyhjä. Sanoin hänelle ettei pullo ole edes täysi, mutta hän sanoi: "koska siinä kuitenkin lukee se 125ml. Rajana on 100ml." Tuo minua suututti suunnattomasti koska pullossa ei ollut enää lähellekkään 125ml jäljellä, ja olin saanut sen kuljettaa kuitenkin pohjoisesta Helsinkiin. Tämän jälkeen nainen laittoi kumihanskat käsiinsä ja otti pienellä paperilla reppuni ulko- ja sisäpuolelta jonkinlaisen näytteen kai. Paperi oli siis hyvin pieni ja hän veteli sitä reppuni pinnalla. Sen jälkeen hän tökkäsi paperin jonkinlaiseen koneeseen, odotti hetkisen ja sen jälkeen toivotti hyvää lentoa. Miksikä näin?

18

10714

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Safetycontrol

      Nestesääntö on mikä on.
      Nyt on tullut tuo pyyhkäisytesti (räjähdeaineet) muotiin, mikä tehdään jos epäilyttää ja ilmeisesti tyyliin "joka kolmas" tms. Ainakin Saksassa tuota on harrastettu jo aiemmin. Tulli voi vastaavasti tullessa tehdä huumetestit.
      Nyt tuli siellä itselle uutena juttuna vastaan kehonscannaus.

    • OliSyytäEpäillä

      Sinulta tarkistettiin ettet kuljeta huumeita. Katso TV Australian rajalla mitä pyyhkäisy testillä etsitään. Olet varmaan huumeiden käyttäjän näköinen ainakin tarkastajan mielestä tai käyttäydyit tai puhuit epäilyttävästi.

      • EriStoori

        Australian TV-sarjassa nähdään maahantulon edellytysten tarkastamista, lennon turvallisuustarkastus on eri asia ja tuo pyyhkäisytesti on nyt tullut vakiokäytännäksi, tietäisit jos itse matkustaisit.


      • OikeaaTietoa

        Turvatarkastajilla valtuudet etsiä myös huumeita. Mieti nyt joku vetää nenäänsä amfetamiinia ennen lentoa mitkä voi olla seurauksena.


      • Lueitse

      • SafetyFirst

        Nesteitä tai nestemäisiä aineita sisältävän astian tms. koko saa olla korkeintaan 100 ml. Riippumatta siitä kuinka paljon itse nestettä on. Eivät olleet Pohjois-Suomessa tarkkana, sillä et olisi saanut ottaa sitä mukaan ollenkaan.
        Helsinki-Vantaan turvatarkastus on erittäin korkeluokkainen ja ammattitaitoinen mutta ystävällisesti sellainen.
        Pyyhkäisytestillä etsitään (Suomessa) räjähdysainejäämiä, muualla myös huumejäämiä.
        Tulli ja poliisi hoitaa Suomessa huumeet.


      • Psi---

        ... mutta miksi tyhjän nestepakkauksen (muovisen mehupullon) saa tuoda koneeseen? Kuinka paljon turvallisempaa on pakata alle 100 ml nestemäärä toiseen 100 ml pulloon ja viedä se 125ml pullo tyhjänä koneeseen?


    • uudelleenmatkaan

      mun peppureikää kosketeltiin kumihanskalla kun tulin lentokoneella. oli ihan jees. toivottavasti tekevät uudestaan kun tulen reissusta.

      • pamppupimppi

        Kosketeltiinko sinua koneessa peräaukkoon lihapampulla?


    • tietämättääntietämätön

      Wau, sinulla kävi tuuri. Minäkin haluan sellaise käsittelyn. Sitäpaitsi kiihotun univormuista.

    • nddkdnd

      100 ml on raja ja ei siinä aleta mittailemaan onko pullo tyhjä vai puolityhjä. Mietippä jos jokaisen matkustajan kanssa sumplitaan pullon täyttöastetta, kestää, kestää...

      Tarkastuksia tehdään satunnaisesti, ei niistä kannata ottaa stressiä. Henkilökunta ei tunne sinua, periaatteessa kuka tahansa voi olla olla ns. ongelmamatkustaja. Jos menet jenkkeihin, sinulta kysytään hyvinkin tarkkaan minne menet, missä yövyt, kenen kanssa, otetaan valokuvat ja sormenjäljet jne.

    • suomessa24

      Tuossa kuun vaihteessa olin kotimaan matkalla lentoasemalla Hki-Kittilä turva tarkastuksessa jouduin huumetestiin,kontrolliin niin oletin sen olevan sellainen kun otettiin käsistä lapulla pyyhkäisyt ja asetettiin laitteeseen ! Vesi perä heille tuli väärä arviointi henkilöstä,olettivat mun olevan ulkomaalainen kysymysten perusteella tuli tämä kuva ?!

      • eiolenoin

        Ei se mikään huumetesti ole vaan siinä tutkitaan mahdollisia räjähdysainejäämiä. Eikä sillä ole mitään tekemistä ulkomaalaisuuden kanssa vaan satunnaistesti voi osua ihan kenen tahansa kohdalle.


    • Nestehän poistettiin, koska pakkauskoko ylitti 100ml. Tarkastajathan ottavat noita nesteitä pois sen takia, koska he saavat itse siitä pahat sanktiot, jos jäävät kiinni sääntöjen joustamisesta.

      Tuolla lapun pyyhkäisyllä etsitään räjähdeainejäämiä, mikä tosiaan tehdään n. 10-20% matkustajille satunnaisesti. Ei löydä pelkästään pommin kantajia vaan myös pommin tekijät. Noista HKI-Vantaan turvapisteiden laitteista osa paljastaa myös huumausaineita, mutta niihin ei reagoida, ellei sulta löydy laukusta isompi määrä kamaa. Pari jointtia ei turvareita kiinnosta, tulli on sitten eri asia.

    • Pedis

      Jos olet atoopikko ja käytät esim. Ceralan voidetta koko kehollesi niin aiai kun piippaa räjähdysainejäämää..ei taas ole otettu kaikkea huomioon..insinöörit taas kerran

      • NoJoopa

        "jäämä", oikea tai muu ei estä lentämistä, mutta tietysti hidastaa portille siirtymistä, kun kysellään mistähän ne ovat peräisin ja katsotaan onko muutakin kuin "jäämiä" mukana. Kyllä siellä moni muukin asia antaa vääriä hälytyksiä, niin metallinilmaisimessa kuin laukkujen läpivalaisussakin...insinöörit taas kerran vai? Mene muutama minuutti aikaisemmin kentälle, niin sinullakin on varaa silloin tällöin sattuvaan turhaan laukkujen käsin pengontaan. Aika jouheasti Helsingissä turvatarkastusjonot kuitenkin etenevät, moneen muuhun lentokenttään nähden.


    • 10xreissua_vuodessa

      Sanovat huume/räjähdysaina jäämien tarkastusta satunnaiseksi, mutta se osuu muhun 80% reissuista. On varmaan jotenkin niin rehellisen näköiset kasvot...

      • satunnaistarkastuksista

        Turvatarkastajat eivät valitse satunnaistarkastettavia henkilöitä tai käsimatkatavaroita vaan laitteisto arpoo ne ja antaa turvatarkastajille tiedon. Kasvoilla tai muilla ulkonäköseikoilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe