Älylukko hankinnassa

Lukon_vaihtaja

Olen hankkimassa "älylukkoa" ulko-oveen. Onko kokemuksia esim. Yalen tai Iloqin lukoista? Ovatko toimintavarmoja?

10

8066

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toimii.ja.ei

      Iloqissa ei ole mitään älyä. Siinä ei ole mitään muuta etua perinteiseen, kuin että kadonneet avaimet saadaan tehtyä toimimattomiksi. Muuten se toimii aivan kuten perinteinen tai oikeastaan vähän huonommin. Pitää olla rauhallinen ja välissä saa kokeilla onneaan peri kertaa ennen kuin ovi aukeaa. Älä laita Iloqia.

      Yale Doorman toimii vähän nykyaikaisemmin etäluettavilla tunnisteilla, koodilla tai kaukosäätimillä ja se toimii kuten on mainostettu. Siinä on jo jotain ideaakin perinteisen lukon korvaamiseen, toisin kuin Iloqissa.

      Toimintavarmuudesta sen verran, että Yale Doorman on kokonaan paristotoiminen ja paristot kestävät 1-3 vuotta ja sitten kun ne loppuvat niin lukko ei aukea. Se kyllä varoittaa hyvissä ajoin pariston vähyydestä.

      Itselle olen virittänyt ihan perinteiset kaapeloidut systeemit kontrollereilla, lukijoilla ja tageillä ja yhdessä ovessa long-range handsfree-lukija, joka lukee tunnisteen taskusta 50-100cm säteellä. Hinta on uutena ja asennettuna moninkertainen Yale Doormaniin, mutta olen hommannut Abloyn sähkölukkorunkoja käytettyinä ja haalimalla eri palikoita sieltä täältä ja viritellyt systeemit toimintakuntoon harrastuksena itse, joten tämä systeemini hirvittävän kalliiksi ole tullut. Sisältää myös täyden PC:llä lähiverkon kautta hallittavan kulunvalvonnan.

      • 349e

        jos Yalesta loppuu patterit ennakko varoituksista huolimatta niin siihen saa syötettyä varavirtaa ulkopuolelta, asennusohjeet on huonot, tosin videoita löytyy netistä joskin niissäkin virheitä.


      • aina-mukana
        349e kirjoitti:

        jos Yalesta loppuu patterit ennakko varoituksista huolimatta niin siihen saa syötettyä varavirtaa ulkopuolelta, asennusohjeet on huonot, tosin videoita löytyy netistä joskin niissäkin virheitä.

        Juu, kukapa ei kulkisi 9V paristo aina taskussa...


    • BauHerr

      Iloqilla on kuulema se hyvä ominaisuus, ettei sitä saa humalassa auki. Koska porraskäytävässä nukkuu harvinaisen huonosti, pelastaa Iloq pidemmän päälle maksan.

    • Lukon_vaihtaja

      Kiitos hyvistä tiedoista, Yale doorman nyt kotona, huomenna asennan paikalleen.

    • Lähes_valmis_tuote

      Ei koirakoteihin eikä hätäisille

      Yale Doorman on ollut ovessa pari viikkoa. Se on kytketty Verisuren lisäpalikalla osaksi hälytysjärjestelmää.

      Minulle oli kielteinen yllätys, etteivät Verisuren ja Doormanin lätkät ole yhteensopivia. Valvotusta ovesta tuleminen vaatii siis joko a) kaksi lätkää (doorman verisure), tai b) kahdeksan painalluksen koodin syöttämisen oveen, tai c) doormanin lätkä ja viisi painallusta. Turvallisuussyistä, sanovat.

      Pelkällä yhdellä yhdellä avainhärpäkkeellä ei siis pääse sisälle ilman hälytystä (vrt. auton ovet, jossa lukko aukeaa ja häly menee pois päältä yhdestä napista).

      Lukittu ovi aukeaa kevyesti sisäkahvasta painamalla. Koiramme osaa tämän tempun hienosti. Nyt odottelemme, että milloin tulee etähälytys avoimesta ovesta ja lähdemme työpaikalta kotiin etsimään karannutta koiraa.

    • Lähes_valmis_tuote

      Eikä myöskään pikkulasten perheisiin...
      Yale Doormania ei saa takalukkoon, ja kahva on tosi kevyt. Riittää että sisäkahvasta ylettää vetämään. Lukon saa antamaan hälytysäänen kun se avataan, mutta sitä ei viitsisi kuunnella kun on normaalia kulkemista ovesta. Se on siis meillä asetettu hiljaiselle.

      Lapsiperheen älylukko tarvitsee siis rinnalleen sisäpuolelle ketjun tai hakasen. Koiraperheeseen tarvitaan pönkkä ovelle ulkopuolelle, tai sitten muu tyylikäs älyratkaisu.

      • takalukitus-on

        Kyllä se takalukkoon menee. Oikeastaan sitä ei saa olemaan menemättä takalukkoon. Siinä kun ei ole rintalevyssä valintanuppia, kuten mekaanisissa lukkorungoissa. Se, että sisäpuolen painike toimii aina, ei tarkoita etteikö lukko menisi takalukkoon. Takalukitus tarkoittaa sitä, ettei telkeä saa painettua ovenraosta ohuella esineellä sisään.

        Kannattaa kysyä, josko Yale Doormania saisi Abloy BL583 -lukkorungolla. Siinä ei ole ns. jaettua karaa, vaan ulkopuolen ja sisäpuolen painikkeet toimivat "samaan tahtiin", eli sisältä ei pääse uloskaan pelkällä painikkeella, vaan vääntönupista.


    • Anonyymi

      Haluatko vertailla älylukkojen tarkemmat hinnat tai tarvitsetko apua älylukkojen hankinnassa? kodinplaza.fi/ auttaa, koska sen avulla tavoitat alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

    • Anonyymi

      Doorman yale kolme vuotta käytössä ja sitten jäi kahva käteen .... metalli murtui ja Lukko on täysin käyttökelvoton, varaosia ei myydä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4562
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe