Koirav 6 kk alkaa purra hihnaa ja hyppii puremaan

opastusta

Kuten otsikossa lukee näin tapahtuu kesken lenkin. Jos olen koiralle jostain vihainen ja ärähdän alkaa hyppiminen ja hihasta pureminen ja murina. Myös jos se joutuu odottamaan paikoillaan alkaa hihmassa riehuminen ja hihasta pureminen. Koira on sekarotuinen narttu. Erittäin fiksuoppimaan.Neuvoja kouluttamiseen.

8

751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusettirinta

      Nuo kaikki ovat normaaleja pentuhepuloihin liittyvää käytöstä. Pentu yrittää kääntää komennon leikiksi. Huom. murinakin on pennuilla leikkimieltä. Jatkossa kannattaa tehdä pennulle ero remmissä ja vaapana olemiseen. Kytkettynä ei riehuta. Joten, kun pentu saa hepulin, niin pysähdyt ja sanot EI, otat kaulapannasta kiinni ja vedät sivullesi, sanot PAIKKA kiinni pitäen. Pennun on oltava ihan rento, kun hiljaa (pennun huomaamatta)irroitat otteen ja matka jatkuu. Kaulapanta pitää olla nahkainen solkipanta, jolloin siitä saa napakan otteen, eikä pentu pääse puremaan, kun käsivartta pidät pennun suuntaisesti. Tarkoitus on saada pennun ajatus hillumisesta pois ja rauhoittumaan. Tuo menee kyllä iän mukana itsestäänkin pois, mutta hinnassa kulkemista pitää opettaa, ettei tilalle tule riuhtominen pennun kasvaessa ja hepuleiden vähentyessä(noin 1vuotiaana).

    • 8917

      Nameja, lelu, sekä risa hanska matkaan ja pidät toko-session. Aloitat hanskalla tai lelulla ja hillumisen alkaessa huudahdat seis ja sitten odota hetki sekä kaivat suurieleisesti esineen taskustasi. Sitten heität valeheiton, ehkä toisenkin ja lopuksi itse esineen jonnekin puskaan ja pyydät koiran noutamaan sen. Palatessa namia palkkioksi, ehkä toinen tai kolmaskin kerta ja tokosessio voi alkaa: istu, maahan, sivu, eteen, seis, taakse, paikka, oikea, vasen tai mitä nyt oletkaan ehtinyt jo opettaa sille. Joka suorituksesta oma nami. Kun kaikkien toimivuus on varmistettu, jatkatte matkaa kuin mitään välikohtausta ei olisi tapahtunutkaan.
      Voit käyttää nameja myös heittoesineenä, nakkaat vain pitkälle ja kehotat koiran noutamaan, tai ottamaan koppia.
      Älä ole turhaan koirallesi vihainen ja ärähtele turhaan. Sen sijaan keskity olemaan päähenkilö koiran elämässä, sen tuki ja turva. Käytä ääntäsi eri tavoin eri tilanteissa. Ärähdyksen voit vaikka kuiskata, koira joutuu kuuntelemaan ja ajattelemaan itse. Tai antaa käskytystä samalla äänensävyllä kuin tarjoaisit sille piparin. Jätä tiukka äänensävy ainoastaan sellaisiin tilanteisiin jotka ovat niin ehdottomia että niiden noudattamatta jättämisestä on vaihtoehtona jäädä auton alle. Eli taiteile äänelläsi, äläkä välitä hittojakaan mitä muut siitä ajattelee.

    • valveilla7

      haluu leikkiä virikkeitä ja oisi hieno kuulla mitä kaikkea mallia on löysennä talutus hihnaa ja tiedä

    • rusettirinta

      8917 "Sitten heität valeheiton, ehkä toisenkin ja lopuksi itse esineen jonnekin puskaan ja pyydät koiran noutamaan sen. Palatessa namia palkkioksi, ehkä toinen tai kolmaskin kerta ja tokosessio voi alkaa:"

      Eikös aloittaja kysellyt ohjetta hihnakäytökseen? Silloin ei voi heitellä leluja ym. Yleensä, jos koira on kytkettynä, niin se on silloin "käskyn alla", eikä saa riuhtoa minkään perään.

      • 8917

        Taisi kysyä lähinnä sitä miten sen hihnariehumisen saa loppumaan. Neuvoni oli hämäys. Saada koira pois ranteita, hihoja ja hihnoja järsimästä on tärkeämpää kuin kuri ja järjestys heti hinnalla millä hyvänsä. Eli huomio ensin pois itsestä ja sitten kehittelemään muuta tekemistä.


    • koulimaansiis

      Jos se on Fiksuoppimaan,niin tuskin tulee ongelmia.Reippaasti vaan kiellät ja jatkat matkaa.Voit myös komentaa koiran paikalleen odottamaan kun menee liian häsläksi.Jos ei alkuun tottele,sanot paikka,ja viet sen niin monesti sinne paikalleen että alkaa pysyä.Periksiantamattomuutta ja auktoriteettiä se koulutus vaatii,mutta lopulta saat hyväkäytöksisen ja kivan koiran.

    • Niinpäniiin

      Aloittajan ongelma on hyvä esimerkki,kuinka vahvistetaan huomaamatta ei toivottua käyttäytymistä. Koiran käytös on saanut palautetta vakkakin negatiivista,mutta sekin on ollut kannattavaa koiran mielestä. Kokeile,kun koirasi alkaa taas repimään talutinta,älä puhu mitään vaan kytke koirasi puuhun tai pylvääseen kiinni ja käänny selin,huomaat miten nopeasti koirasi lopettaa taluttimen repimisen,kun ei saa huomiotasi. Mutta neuvoni sinulle on,osta purunestoainetta ja käsittele sillä talutin,näin pääset hetkessä eroon ongelmastasi. Huvittavaa oli lukea neuvoja,joissa käskettiin kieltämään koiraa,käskettiin hokemaan maahan ja paikka jne...Kukaan ei kertonut,että nämä käskyt on ensin opetettava kunnolla koiralle...ja kieltäminen on myös huomion antamista koiralle,vaikkakin se negatiivista palautetta. Koiran opettaminen on helppoa,kun viitsii hetken miettiä mitä ja miten sen tekee....

    • Howhoundyuu

      Ensi päivistä lähtien kun vetää LYHYISSÄ pätkissä harjoitteet: seuraa,istu,sivu,tänne rievun/namin kera niin murkku vaihekin menee kuoppaisuudesta huolimatta huomaamatta. Älä huomioi huonoa,tehosta iloiseen treeniin. Koira lukee ohjaajaansa alati ;)
      Koirakursseille kannattaa hakeutua jos kotona ei ota sujuakseen. Koiruuksien klubi ja koirakoulu kompassi tarjoaa esimerkiksi verkko opetusta! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1878
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1782
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1271
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1152
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      10
      1085
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1031
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    10. 10
      980
    Aihe