Hän on minulle myrkkyä ja minä olen myrkytetty...

myrkytetty

Olen 16v tyttö. Olen jutellut useiden pappien kanssa ongelmistani. Kaikki muut ovat olleet oikein kivoja ja mukavia, mutta yhden sanat jäivät mieleeni kummittelemaan. Olen pitkään haaveillut että minusta tulisi pappi. Kuitenkin kun kyselin tältä yhdeltä että voiko pappi olla ujo, niin vastaus oli ettei voi. Näin sanasta sanaan hän sanoi "Älä opiskele ammattia jossa et pärjää. Sinusta ei voi tulla koskaan pappia". Se satutti minua vain lisää. Olin muutenkin kokenut kovia ja sitten hän sanoi noin. Mieleni teki itkeä, niin paljon se pisteli. Päätin kuitenkin vain lopettaa keskustelun ja niellä kyyneleet. Heti kun olin ulkona ja tarpeeksi kaukana niin tunteet purkautuivat. Sillä sekunnin lyömällä mieleni sumeni ja aloin itsekin epäillä pärjäämistäni. Olin aiemmin ajatellut että kyllä pärjään, mutta nyt noiden sanojen jälkeen olisin halunnut kuolla pois. Lisää tuskaa toi se että olin ehkä hieman ihastunutkin tähän naiseen. Olo oli kuin olisin juonut myrkkyä. Minä jopa oksensin, sillä ne sanat saivat minut voimaan pahoin. En näe enää tulevaisuuttani valoisana vaan täysin mustana. Kysyn nyt teiltä että mitä mieltä olette? Pitäisikö pitää vielä kiinni ainoasta haaveestani vai pitäisikö vain luopua haaveesta? Tunnen että papin ammatti olisi se oikea ammattti, mutta pitääkö luovuttaa? Eikö ujosta ihmisestä voi tulla pappia? Puhuiko se yksi totta?

12

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÄläVälitä

      Se oli tosi törkeesti sanottu, mutta älä yhden idiootin takia luovu unelmistas :/ Kyl sä pystyt mihin vaan, jos sä oikeesti tahdot :)

      • myrkytetty

        Kiitos kannustavasta viestistä. :-)


    • Hei

      Olen samaa mieltä ÄläVälitän kanssa. Unelmia saa olla eikä ujous ole mikään este millekään. Olet vielä nuori ja muutut monella tapaa. Ujouskin hälvenee varmasti. Itse pappina joutuisit toki olemaan esillä ja kaiken kansan arvosteltavana (esim. tämä palsta), joten tiettyä paksunahkaisuutta ja esiintymisvarmuutta tämä ammatti vaatii. Mutta eihän kukaan ole seppä syntyessään. Kaiken oppii sitten työssä vähitellen.
      Pidä kiinni unelmistasi, niin ne kantavat Sinua!

      Lämmöllä
      Pappi Elisabet

      • myrkytetty

        Minulla ei ole esiintymiskammoa vaan jännitän aluksi uusien ihmisten kanssa. Tämä yksi pappi oli ilmeisesti sitä mieltä että pappi ei saa yhtään jännittää uusien ihmisten kanssa, vaan papin täytyy olla aina ylirohkea ja koko ajan äänessä. Itse olen yleensä aika hiljainen, sillä mielellään kuuntelen ensin mitä toinen sanoo ja vastaan vasta sitten. Onko minun toimintatapani huono, jos ryhdyn papiksi?


    • Sylje_myrkyt_pois

      Ajattele niin että eri ihmisillä on eri mielipiteet. Tämä yksi pappi on sitä mieltä että ujona ei kannata papiksi ruveta. Ja sillä hyvä.
      Useimmat papit taas sitä mieltä että kannattaa. Ja sekin on sillä hyvä.

      Jari Tervo on älykäs, lahjakas kirjailija mutta sosiaalisissa taidoissa, esim. esiintymisessä huonohko. Hän on liittynyt Uutisvuodon vakiovieraaksi sen takia, että saisi sosiaalisuuttaan ja esiintymiskykyään parannetuksi. Tämän hän on jossakin lehtihaastattelussa itse kertonut.

      Olen kuunnellut Tervoa kirjastovierailulla, ei hän tosiaankaan lennokas esiintyjä ole, mutta ihan mieluusti kyllä kuuntelin, kirjallisuus oli pääasia, ei silmien yläviistoon tuijottelu tai muu levottomuus.

      Tarraa kiinni siihen missä et ole hyvä, sitä voi parantaa. Itse olen parantunut punastelusta, se on pitkä ja ihan omanlaisensa tarina.

    • dfrgtfrdgrfdt

      Olet 16. Kirjoitat ylioppilaaksi 18-vuotiaana. Käyt yliopistoa (papiksi pitää/saa käydä) seitsemän vuotta (virallinen aika on 5 vuotta mutta useimmilla venyy). Olet siis 27 kun oikeasti olisit ryhtymässä papiksi. Olet silloin aika eri ihminen. Tietysti perusluonteestaan ei pääse mihinkään, ja jos on epävarma uusien ihmisten kanssa niin sitten on, mutta ihminen voi tehdä asioita joista on epävarma.
      Pappi on myös eräänlainen rooli. Minusta on ainakin paljon helpompi tehdä asioita, kun saan tehdä niitä jonkin ammatin edustajana kuin "itsenäni".

      Joten totta kai pappi voi olla ujo. Ja sinä voit olla vähemmän ujo tulevaisuudessa.

      • dfrgtfrdgrfdt

        Osaan matikkaa piste kom. LOL


    • Hei
      Olet saanut hyviä vastauksia.
      Kannustan edelleen pyrkimään kohti unelmia. Olen itsekin ollut kova jännittämään ja saatan toki vieläkin jännittää työtehtävissäkin. Yleensä se ei ole huono asia, pappi on ihminen siinä missä muutkin. Ja kyllä ammatin tuoma "rooli" myös suojaa niin pappia kuin vaikka lääkäriäkin. Se ei tarkoita, että ihminen teeskentelisi tai olisi epäaito.
      Pappina on suurenmoisen ihanaa saada olla kaikenlaisten ihmisten eri elämäntilanteissa mukana ja välittää hyvää sanomaa rakastavasta Jumalasta.

      Iloa ja unelmia syksyyn!
      Pappi Elisabet

    • Pappi_on

      Kutsumusammatti. Jos sinusta sisälläsi tuntuu siltä että sinusta tulee pappi, niin mikään ei sinua voi estää.

    • Iloinen_Martta

      Olisiko mahdollista, että kääntäisit ikävän kokemuksen voimavaraksesi, tai jollain tapaa voitoksesi? Minusta kenellekään ei saa sanoa "...sinusta ei voi tulla koskaan". Kyseinen pappi/ihminen on toiminut väärin, ja ammatissaan (kyynisen) epäeettisesti. Mutta koeta antaa anteeksi. (Mikälie huono päivä ollut papilla).

      Kuulemasi sanat ovat pötyä ja eivätkä edes pidä paikkaansa. Tulevaisuudessa sinä itse osaat samankaltaisessa tilanteessa - sitten kun toimit pappina - päinvastoin rohkaista nuorta, itseään hakevaa ihmistä elämässä eteenpäin. En osaa oikein pukea sanoiksi tätä.

      Olen joutunut usein tilanteeseen, missä minulle on sanottu haavoittavia sanoja. Yritän kääntää tilanteen voimakseni; mielikuvissani sisäinen, vankka peruskallioni ei rikkoudu negatiivisistä nuolista - vaan päinvastoin vahvistuu. Torjun pahoja sanoja, vaikka se onkin vaikeaa. Hämmästelen toisinaan, että millä ihmeen oikeudella toinen saa sanoa lähes mitä hyvänsä - mukaa hyvää tarkoittaen?

      Herkkyys on hyvä luonteenpiirre.

      Olet oikeassa tuntemuksissasi, reagoit oikein: sanat haavoittavat. On oikein surra ja olla pahoillaan. Yhden mielipiteen, vaikka se tuleekin ihailemaltasi ihmiseltä, ei pidä antaa vaihtaa elämäsi suuntaa. Kuten edelliset kirjoittajat ovat sanoneet, niin seuraa unelmaasi! Pidä päämääränä sitä, mikä tuntuu oikealta.

      Elämä on kasvuprosessi, ja siihen kuuluu ilon ja rakkauden ohella ikäviä tunteita, pettymyksiä ihmissuhteissa, murhetta. Kasvuprosessiin sisältyy muutos. Henkinen kasvu vahvemmaksi ja tietoisemmaksi minäksi. Olet mahtava ja älykäs tyttö, kirjallisesti lahjakas. Pääset ujoudestasi (ajan ja harjoituksen myötä). Se ei ole este pappisuralle. Ukkivainaan sanoin "piähän huolta itestäs".

    • voivituntyhmä

      Sinunkaltaisten kauniiden naisten ei kuulu olla tuollainen paska mitään maailmalle merkitsevä pappi, tee jotain hyödyllistä, jumalanpalveluksiin menee vain sairaat mummot ja vammaset.

      • EnUskoMut

        Miks pitäis tehä jotain hyödyllistä ja miten sä määrittelet sen? :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      596
      16328
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      46
      14594
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      373
      9231
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      45
      5199
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      11
      4472
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      162
      2951
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      111
      1780
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1329
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1245
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1227
    Aihe