Sitkeää flunssaa.

5plus2

Terve. Olen siis ollut vähän yli 2 viikkoa kipeenä. Tulin aluksi normaalin nuhaan ja yskään. Viikon päästä tulin yhdeksi päiväksi pieneen kuumeeseen ja sen jälkeen olen ollut flunssassa vähän yli viikon. En tiedä onko eri tauti tai sitten ei.. Flunssan oireina on ollut nuhaa, yskää ja korvat on vähän lukossa. Kysymys kuuluu milloin pitäisi mennä lääkäriin? Olen käyttänyt nenäkannua, joka irrotti paljon keltaista limaa ja duactin otin tänään. Mistä muuten johtuu korvien lukkoutuminen? Mulla on ollut korvat lukossa jo jonkin aikaa, mutta eivät ole kipeät.. Nieltäessä tuntuu painetta korvissa ja Puhaltaminen nenä kiinni ei auta. Vaikka flunssa on mennyt parempaan suuntaan tässä parin päivän sisällä, niin pitääkö silti mennä lääkäriin? Ei viittis olla koulusta pois..

4

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paranemistasulle

      Flunssa kestää parantua keskimäärin 3 viikossa eli 21 päivää.

      Korvat menee lukkoon, kun on flunssa.

      Joten mitään lääkäriä et tarvitse, koska ei ole kuumetta. Korkeaa kuumetta.

      Syö jatkossa D-vitamiinia 50µg päivässä.

      Se on todellinen tarve.

      D-vitamiini on hämmästyttävän tehokas virusten vastainen aine. Se tuottaa kehossa 200-300 erilaista virusten vastaista peptidiä, jotka tappavat bakteereja, viruksia ja sieniä. D-vitamiini vähentää riskiä sairastua flunssaan ja muihin virustauteihin ja nopeuttaa toipumista edellyttäen, että ihmisen seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) on vähintään 95 nmol/l. Tämän tason saavuttamiseen tarvitaan iästä riippuen 30-150µg D-vitamiinia päivässä. D-vitamiini on avaintekijä immuunijärjestelmän toiminnassa.

      Iho muodostaa auringosta D-vitamiinia keskikesällä ja keskipäivällä, jopa 500µg puolessa tunnissa (elimistö hajottaa ylimäärän, joten liikaa sitä ei saa). Ruuasta D-vitamiinia saa muutaman mikrogramman päivässä, riippuen mitä syö.

      Suomessa alle 1-vuotias saa tippapullosta D-vitamiinia 10µg/vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1-vuotias saa D-vitamiinia 25-30µg/vrk, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1-vuotiaalle.

    • Ysö

      D-vitamiinin yliannostus voi aiheuttaa hypervitaminoosin eli myrkytyksen. Sitkeässä flussassa auttaa lepo, kuuma juotava, särkylääke siedon mukaan (parasetamoli tai asetyylisalisyylihappo ym.) ja jos kuume jatkuu yli 3 pv niin pitää käydä lääkärissä, jotta voidaan sulkea korva-, poskiontelo- tai keuhkoputkentulehdukset pois tai saada sulfaa tai muuta antibioottia. C-vitamiinia kannattaa syödä eli puristaa itselleen tuoremehun jos voi. D-vitamiinia saa kalasta tai kalanmaksaöljystä. Nyt on pakolaisten mukana tullut outoa sikaflunssan kaltaista flunssaa (liekö jokin venäjän pohjoispuolelta tullut "polkupyöräflunssa"), joka melkein tukehduttaa eli vihertävää limaa nousee poskionteloihin, kurkkuun, korvakäytäviin ja keuhkoihin ja siiten meinaa tukehtua, kun sitä tulee enemmän kuin ehtii kakoa ulos. No Mucomyst auttaa jonkin verran samoin Recipect ja höyryhengitys pyyheteltan alla 5 min ja kannattaa laittaa yrttejä tai eukalyptuskaramelleja veteen ja hengitellä höyryä niin kuumana kuin sietää. Ja lepo on parasta tässä tilanteessa, koska yölläkin pitää nousta lääkitsemään itseään.

      • 197

        Höpö höpö. Kukaan ei ota niin paljon D-vitamiinia että saisi yliannostuksen. Turvallisuuden rajana pidetään 250µg, jatkuvassa käytössä talvella. Niillä joilla tulee flunssa, influenssa ym. kärsivät vitamiinien puutteesta. Voi ottaa vaikka tilapäisesti 400-500µg muutaman päivän ja sinkkiä myös.Unohtamatta mustikoita runsaasti, valkosipulia ja inkivääriä. Elimistäö TARVITSEE vitamiineja, ei särkylääkkeitä ym!!!Mitä kalaa kuvittelit syöväsi niin paljon, että elimistösi saisi tarpeeksi D-vitamiinia?


    • virusinfektio

      Kyllä normiflunssa voi kestää viikkoja, osta Nasolin sumute niin saat pidettyä korvasi auki, flunssa turvottaa limakalvoja ja ilma ei kierrä normitapaan.

      Lääkäriin sitten jos tulee pitempi kuumejakso tai kipuja mm korviin, keuhkoihin tms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe