Paneelikaton ja seinien maalaaminen ruiskulla?

PHR

Meillä on rintamamiestalo täynnä puupaneelia. Sen maalaaminen on tosi kova urakka. Onko kellään kokemuksia paneelin maalaamisesta ruiskulla. Montako kerrosta tarvitaan ja paljonko tarvii ohentaa maalia, jotta maali menee ruiskusta läpi? Aiheuttaako ruiskuttaminen jotain ongelmia, jotka pitää huomioida tai onko joitain tunnistettuja syitä epäonnistumiseen tai onnistumiseen?

Neuvoista kiittäen

5

136

Vastaukset

 • Miksi maalaat? Ei ymmärrä.

 • Sisällä ruiskuttaminen aika villiä touhua. Telalla ennemmin. Mut rankkaa hommaa kaikki remontointi. Ite revin viikon tapeteita irti lastulevystä ihanvain keksiäkseni laittaa gyprocit tilalle

 • Sisällä ruiskumaalaaminen on helppoa ja tehokasta, kunhan muistaa suojata kaikki ei-maalattavat pinnat mukaan lukien itsensä.

  Hengityssuojain on aika ehdoton laite. Kertakäyttöhaalari on hyvä, joskin hiostava laitos.

  Maalien ohentaminen riippuu sekä kompuran paineesta, ruiskusta että maalista. Öljymaalien ohennus on paremminkin kokeiluun perustuvaa kuin tiedettä.

  Ruiskuista kannattaa hankkia 10 litran paineastia tai ns. suurtehopumppu. Halpismallit (n. 100 euroa) toimivat ihan hyvin, mikäli kompressori jaksaa puuskuttaa riittävästi ilmaa.

  Hajoitusilman säädöissä auttaaa kokemus.

  Aloita sellaisesta seinästä tai katosta, jota ei päivittäin katsota. Siinä ehtii sitten oppia ruiskumaalariksi ennen olohuoneen maalausta.

 • Käytä ilmatonta korkeapaineruiskua. Maalia ei tarvitse ohentaa. Tosin tässäkin kannattaisi kääntyä ammattilaisen puoleen.

 • Ostin kokeilu mielessä wagner 950 flexio matalapaine sähköruiskun.Tarkoituksena maalata vanha paneelikatto.Seinät suojasin 3M suojamuovilla jossa tarrapinta valmiina.Työ onnistui yli odotusten,maalaus oli helppoa kun ei tarvinnut mitään työtasoja.Maalausjälki oli uskomattoman hyvä 250€ ruiskuksi,käyttö ja puhdistus vaivatonta.Olen jonkun verran maalannut korkeapaineruiskulla ja siihen verrattuna maalin pölyäminen on olematonta.Tämän kokemuksen jälkeen en enää pensseliin koske varsinkaan sisäkaton maalauksessa!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3484
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1056