Geenit, narsismi ja pettäminen

Mieskysyy

Tutkimusten mukaan geeniperimä on eräs osatekijä narsismissa, samoin lapsuuden kasvuolot ja ympäristötekijät vaikuttavat narsismin syntyyn. Tutkimusten mukaan narsistiseen luonteeseen kuuluu usein vahva alttius pettää kumppaniaan . Tutkimusten mukaan geeniperimä altistaa myös pettämiselle. Mikäli on tiedossa, että puolison vanhemmista toinen on pettänyt puolisoaan avioliitossa ja lisäksi on tiedossa , että tällaisen henkilön lapsella on jossain määrin ns. narsistisia luonteenpiirteitä onko tällaisen kumppanin puolisokseen valitsevalla tavanomaista suurempi riski joutua petetyksi avioliitossaan ?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fhhgghgfdghh

      Avioero lapsella on tutkitusti huomattavasti suurempi todennäköisyys päätyä itsekkin avioeroon.

      Jos vertailukohtana on pariskunta joiden molempien vanhemmat on alusta asti olleet yhdessä ja pariskunta, joista kumpikin tulee eroperheestä, niin ero on huima. Jälkimmäinen pariskunta eroaa yli kymmenen kertaa todennäköisemmin kuin ensimmäinen.

      Lisäksi jälkimmäisen pariskunnnan lapsilla on yli nelinkertainen riski sairastua psyykkisiin sairauksiin kuin ensimmäisen.

      Tilastot on tosi karuja tältä osin.

      • Mieskysyy

        Näin vähän epäilinkin. Tuo aloitus on tosielämästä ja tämän kaltainen on ns. mutu tuntumakin. Mielenkiintoinen tutkimustulos on sekin, että tiettyjen hormonien korkea pitoisuus esim. naisilla voi altistaa pettämiselle ja siihen kun yhdistää vahvat narsistiset luonteenpiirteet on petollisuus parisuhteessa lähes varmaa. Pettämiseen ei tarvita välttämättä aina huonoa parisuhdetta vaan henkilön kemia ja taustat voivat johtaa petollisille teille.

        Oma arvioni on, että eronneissa löytyy keskimääräistä enemmän narsistisia henkilöitä em. perustein. Kannattaa siis katsoa minkälaisesta perheestä tulevan kumppaninsa valitsee.


    • Jumalauta. Voitteko pikkuhiljaa lopettaa termin "narsisti" käyttämisen. Ikään kuin te itse ette omaa lainkaan sellaisia käyttäytymispiirteitä. Jos omat vanhempamme ovatkin eronneet, se EI tarkoita, että jälkipolvi olisi sekä narsisti että pettäjä ilman omaa tahtoa. On pelkkää hypeä - kritiikittömästi yhteiskunnan kristillisen moraalin hyväksymistä, joka ei ole verrannollinen ihmisluonteen reaalisuuteen - uskoa, että ero on paha. Useimmiten se on hyvä ja pelastava toiminto. Kuinka monta perhemurhaa ero estää? Järkevät ihmiset ymmärtävät, että taistelu ei auta, eroamme, emmekä tee siitä mörköä lapselle, vaan niin jokus käy.
      Muistan jonkun joskus sanoneen, että toimivan parisuhteen muodostus ei kiinni siitä, että itse muuttuisi tai muuttaisi toista, vaan siinä että sattuu löytämään sopivan. Olen 11v pojan yksinhuoltajaisä, olen luonteeltani pinnallisia suhteita haaliva, vaikka syvästi toivoisin olevani toisenlainen. Olen kärsinyt itsestäni. Mutta silti olen lähes varma, että minun siteeni ja rakkauteni omaan poikaan on tärkeämpi kuin se "esimerkki" jossa isä tapailee eri naisia. Perhe olemme me kaksi.
      Kasvatus on järkeä ja rakkautta. Geeneille ei voi mitään. Useankin vanhan pariskunnan elämä voi olla helvettiä ihan vain sen takia kun yhteiskunnan tuomitseva näennäismoraali ei anna lupaa eroa. Monet nuoret naiset saattavat ihailla vanhaa pariskuntaa kävelyllä, ilman aavistustakaan siitä sisäisestä helvetistä jossa he elävät.
      Ja kun te arvon arvostelijat tulkitsette toisia ihmisiä, varsinkin heitä jotka ovat loukanneet teitä omalla toiminnallaan joka loppuviimeksi perustuu oikein tekemiseen, malttakaa olla värittämättä diagnoosejanne omalla inhon tunteellanne.

      lopuksi: onko mitään järkeä alkaa toteamaan genetiikan ja käyttäytymisen syys-seurausyhteyttä, kun sen lopputulos on aina masentava. Eikö kannattaisi keskittyä selviytymiseen ja "näillä mennään" ajatteluun?

      Sitäpaitsi kun me tavikset puhumme narsisteista, me tarkoitamme yleensä henkilöitä joista emme pidä tai jotka ovat loukanneet meitä. Katsoisin, että se on ainoastaan narsisti meissä itsessämme joka puhuu kun haukumme muita sellaisiksi.

      paitsi 96% meistä ei ole oikeasti narsisteja. Tai narsistisia luonteenhäiriöisiä tarkemmin sanoen.

      Pettämistä ei kannata liittää narsistiseen luonnehäiriöön yksinään kuuluvaksi, sillä se on aivan liian yleistä.

      • KirottuX

        " Perhe olemme me kaksi." En ymmärrä, miksi kukaan nainen on ikinä sinun kanssasi. Ehkä pelkkiä seksiä etsiviä horoja tai omissa liitoissaan tylsistyneitä. Minä en ainakaan anna sinulle koskaan mitään.


    • EduardoC

      "Tutkimusten mukaan geeniperimä on eräs osatekijä narsismissa, samoin lapsuuden kasvuolot ja ympäristötekijät vaikuttavat narsismin syntyyn."

      Tarvitaan myös narsismi että uusi narsimi syntyy, aivan sanoin kuin tarvitaan alkoholi että alkoholismi syntyy. Jos henkilöllä on geeniperimä joka altistaa alkoholismille, huonot kotiolot ja ympärillä kirjava joukko negatiivisia ympäristötekijöitä, ei hänestä tule alkoholistia jos hän ei koskaan nauti alkoholia.

    • lkjhgfdssdghjk

      Narsismia tarvitsee siemailla oikein kunnolla tullakseen narsistiksi !
      Jos narsistit ovat niin narsisteja, että hörppivät kaiken narsisminkin itse, eikä edes sitä jää lapselle, lapsesta ei tule narsistia !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1315
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      60
      888
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe