Mitä on onnellisuus?

ristoffferihizensssi

Ei mistä se koostuu, vaan MITÄ on onnellisuus mielestänne?

7

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ksiea

      Sitä että on onnellinen.

    • zxczxcasdzxc

      Sitä että kun aamulla heräät niin odotat tulevaa päivää hyvin mielin.

    • Ootsäääsitthauska

      Siitä,että tunnet valtavan,hurjan suurta mieletöntä riemua jokaisesta asiasta.On se sitten huono tai hyvä asia.Siitä tiiät olevas onnellisessa asemassa.On niinku ois pihalla kaikesta.

    • tässä.ajatuksiani

      Eri ihmiset määrittelevät onnellisuuden eri tavoin. Onnellisuudesta voidaan yleisellä tasolla todeta, että se viittaa sanana positiivisiin asioihin – tästä ihmiset yleensä ovat yhtä mieltä.

      Itse lähden määrittelemään onnellisuutta aluksi negaation kautta: mitä onnellisuus EI ole. Onnellisuutta ei tule mielestäni sekoittaa iloisuuteen, joka on synnynnäinen temperamenttipiirre. Iloisuus on pysyvää taipumusta mielen keveyteen, absurditeettien hahmottamiseen, kujeilevuuteen, herkkyyteen. Temperamentiltaan iloinen ihminen ei ole neuroottinen – ehkä siksi, että hän on geneettisesti ohjelmoitunut reagoimaan herkästi ympäristön ärsykkeisiin, jotka katkaisevat murheiden pyörittämisen kehän. Iloinen ihminen on usein hajamielinen, hän elää hetkessä, itkee, nauraa, hymyilee, itku saattaa kesken kaiken muuttua nauruksi jne. Iloisuus on subjektiivinen taipumus ohjautua positiiviseen fiilikseen elämäntilanteesta riippumatta.

      Onnellisuus on minun mielestäni objektiivisesti määriteltävä tila, joka perustuu biologiseen ja naturalistiseen menestykseen. Onnellisuuden edellytyksenä on objektiiviset olosuhdetekijät, joita ovat: fyysinen terveys, taloudellinen tilanne, lisääntymistilanne, ystävyyssuhdetilanne, parisuhdetilanne, työtilanne ja ei-lääketieteelliset keholliset tekijät. Ainoa subjektiivinen elementti tässä onnellisuus-määritelmässä on edellä mainittujen olosuhdetekijöiden priorisointi: yksi saattaa pitää tärkeämpänä fyysistä terveyttä kuin taloudellista vakautta, toinen saattaa priorisoida toisinpäin.

      Tässä minun määritelmässäni henkilö, jolla on hyvä fyysinen terveys, parisuhde, jälkeläisiä, läheinen ystävä ja yleisesti viehättävänä pidetty ulkonäkö, mutta huono taloudellinen tilanne on onnellisempi kuin sellainen, jolla on kaikki samat, mutta ei jälkeläisiä.

      Määritelmäni mukaan onnellisuus ei siis ole sisäinen kokemus, vaan olosuhdetekijöiden ja niiden priorisoinnin summa.

      Voit itse laskea, vaikka nyt heti, kuinka onnellinen olet!

      1. Onko sinulla diagnosoituja, fyysisiä sairauksia tai psykiatrisia sairauksia (huom! häiriöt, kuten masennus, eivät ole sairauksia; psykiatrisiin sairauksiin kuuluu esim. skitsofrenia); jos vastaat kieltävästi, saat vähintään yhden onnellisuuspisteen

      2. Onko sinulla taloudellisia ongelmia, esim. velkoja, joista et realistisesti tule selviytymään ilman ulosottoa?; jos vastaat kielteisesti, saat vähintään yhden onnellisuuspisteen

      3. Onko sinulla ystävä?; jos vastaat myöntävästi, saat vähintään yhden onnellisuuspisteen

      4. Oletko parisuhteessa?; jos vastaat myöntävästi, saat vähintään yhden onnellisuuspisteen

      5. Onko sinulla työpaikka?; jos vastaat myöntävästi,saat vähintään yhden onnellisuuspisteen

      6. Onko sinulla lapsi / lapsia?; jos vastaat myöntävästi, saat vähintään yhden onnellisuuspisteen

      7. Oletko ulkonäöltäsi yleisesti ottaen vähintään perusviehättävä?; jos vastaat myöntävästi, saat vähintään yhden onnellisuuspisteen

      Kuinka monta onnellisuuspistettä sait? Vai saitko yhtään? Jos sait vähintään seitsemästä pisteestä alle puolet, onnellisuudessasi on parantamisen varaa. Jos et saanut yhtään pistettä, olet onneton. Jos sait yli puolet, olet melko onnellinen. Jos sait joka kohdasta vähintään yhden pisteen, olet minun määritelmäni mukaan onnellinen, vaikka TUNTISIT olosi "onnettomaksi".

      Onnellisuus on objektiivinen tila, jonka aste tai poissaolo on laskettavissa melko nopeasti.

      Huomioi, että minun määritelmässäni 0 onnellisuuspistettä saava voi olla koko ajan paremmalla fiiliksellä kuin vähintään täydet 7 onnellisuuspistettä saava, jos ensin mainittu on synnynnäisiltä temperamenttipiirteiltään iloinen ja herkkä ja jälkimmäinen on temperamentiltaan ainainen murehtija ja neuroottinen.

      Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan, oma priorisointini on seuraava: 1. fyysinen terveys 2. parisuhde 3. jälkeläiset 4. ulkonäkö 5. ystävät 6. taloudellinen tilanne 7. työpaikka. En halua tässä yhteydessä paljastaa, millaiset pisteet saan omassa määritelmässäni.

      Systeemissäni voisi tuottaa priorisoinnin mukaisen pisteytyksen, mutten jaksanut nyt ruveta laatimaan sitä.

    • ehkäpäNäin

      Onnellisuus on käsite "jostakin". Onnellisuus on hyvä olo henkisesti. Vaikka olisi sairas, voi olla onnellinen. Hyvä olo voi syntyä myös siitä että vaikka ei vielä ole saavuttanut haaveilemiaan asioita voi olla onnellinen että on menossa niitä kohti.

      • tässä.ajatuksiani

        Entä jos ei ole realistista saavuttaa haaveilemiaan asioita? Onnellisuus ei ole "hyvä olo henkisesti", vaan sosiaalista todellisuutta. Jos joku köyhyydessä ja fyysisissä tuskissa yksin elävä ihminen kiven kovaa väittää olevansa onnellinen, hän valehtelee. Ihminen ei voi vain päättää olla onnellinen, vaikka naturalistiset tekijät viittaisivat menestymättömyyteen. Kerran eräs tutkijakin sanoi keskusteluohjelmassa, jossa oli aiheena onnellisuus, että onnellisuus on sosiaalista, jaettua todellisuutta.


    • Se on sitä että kaikki on paremin kuin hyvin. Tai ainakin luulet niin. Todellisuus on eri asia. Mitä alttiimpi olet kuvittelemaan asiat omaksi hyväksesi, sen onnellisempi olet. Ja tuosta kuvittelemisen luonteesta johtuen, se on lyhytaikaista, sillä todellisuus aina rikkoo sen ennemmin tai myöhemmin.

      Siksi "onnellisuus" ei ole tavoiteltava olotila, vaan jo ylempänäkin todettu todellisuuteen sidottu tyytyväisyys. Se on kestävämpää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      219
      13410
    2. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      307
      2332
    3. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      89
      1501
    4. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      55
      1087
    5. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      982
    6. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      43
      918
    7. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      60
      917
    8. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      35
      902
    9. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      864
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      51
      862
    Aihe