Mistä lisää elämäniloa?

Harmistunut

Mistä lisää elämäniloa?

Minulla on elämänilo välillä kateissa..tai ehkä jotenkin kyllästyminen tähän elämäntilanteeseen. Minulla on puoliso, pieni lapsi ja lemmikkejä. Olen onnellinen siitä, että on puoliso ja lapsi. Mutta ei tuo perhe-elämäkään aina mitenkään helppoa ole. Melua, riitoja, kiukuttelua ym. Onhan siinä toki hyvät puolensa ja rakastan lastanu ja kaipa miestänikin.

Lisäksi meidän koira on todella hankala tapaus..kärsii vahavasta eroahdistuksesta, jonka takia ulvoo ja seurailee jatkuvasti. Olen usein katunut sitä, että koskaan hankin koiran, mutta olen kokenut, että siitä huolehditaan mikä hankitaankin. Mutta jostain syystä tuo koira vie minun voimavaroja ihan kamalasti. Se on jo 12-vuotias, joten ei kai se mahdottoman kauaa eläkään..ja koen syyllisyyttä siitä, että koen sen usein taakaksi. Pitäisi opetella kai rakastamaan sitä enemmän..tuntuu vaan, että sen kanssa on niin paljon ongelmia ja joka päivä stressaan sen takia.

Lisäksi minua harmittaa se, että minun on vaikea jaksaa esim. työelämässä. Tuntuu, että useat hommat joita olen kokeillut uuvuttaa minua kamalasti. Mutta jotain pitäisi ensi vuonna alkaa opiskelemaan tai etsiä töitä. Olen kovasti yrittänyt keksiä omaa alaa itselleni, mutta en meinaa millään löytää sopivaa alaa. Kunpa olisi niin paljon rahaa, että pääsisi tuosta ongelmasta, mutta kun ei ole niin "pakko" mennä opiskelemaan tai töihin.

11

1036

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nomilktoday

      Minä otan kirkasta, kirkastaa elämän ainakin hetkeksi.

      • Olutseonsieppo

        Joo ja kylmä kalja kaunistaa;D


    • Syksyon

      Määrään ehdottomasti Raamatun lukua vähintään 1h päivässä. Mitään et menetä, päinvastoin kannattaa kokeilla avoimin mielin. Hyvää syksyä ja toivottavasti saat apua täältä.

    • ekakirj

      No mutta alkoholia en yleensä juurikaan käytä ja Jumalaan en varsinaisesti usko :). Mutta oikeastaan tänään olo on jo parampi..tyynen rauhallisesti aion jatkossa elää, niin eiköhän asiat järjesty :) Mukavaa viikonloppua!

    • eläinrakas2

      Yritä ymmärtää sitä vanhaa koiraraukkaa! Tuli paha olo kun luin. Se näkee ja vaistoaa että olet harmistunut siihen. Koirat lukevat ihmistä tarkasti.
      Yritä ymmärtää sen hätää.
      Ota rennommin itsesikin vuoksi, se helpottaa. Oletko suorittaja? Et siis osaa rentoutua vaan vaadit itseltäsi liikaa, pingotat ja hermoilet... Ja siksi elämänilo lentää ikkunasta ulos. Siksi hermostut siihen koiraraukkaankin. Mitä pahaa se on tehnyt, sehän vain huomaa hermoilusi...

    • Hei Harmistunut!


      Haluat elämääsi muutosta. Haluat löytää oman elinvoimasi ja kyselet, missä ilo piileskelee.

      Ajattelen, että iloa ei voi noin vaan ottaa kaiken elämässä olevan eteen. Silloin se olisi rooli. Elämässäsi olevia hankalia asioita pitää kohdata ja miettiä vaihtoehtoja, millä toisi muutoksen. Muutos voi olla joko konkreettinen muutos tai oman ajattelutavan/asennoitumisen muuttaminen. Tunteita ei voi manipuloida eikä käskeä, mutta ajatteluaan voi haastaa ja opettaa.

      Minulle kirjoituksessasi nousee ensin esiin kirjoittamasi riitaisuus perhe-elämässä. Perhe on elämän merkityksellsimpiä seikkoja. Jokin siellä nyt teillä vie kanssakäymistä ei-toivottuun suuntaan. Miten voisit alkaa toimia sujuvamman perhe-elämän puolesta? Ensin varmaan kannattaa kartoittaa oleelliset pointit. Mistä riitoja tulee? Mikä tökkii? Mitä tunteita/tarpeita ihmiset perheessä ilmaisevat riitelevästi? miten niitä voisi ilmaista toisin?
      Samaa prosessointia voisit miettiä työpaikan ja koiran suhteen. Mikä niissä on se erityinen kilpistymiskohta jota et jaksa. Miten sitä voisi muuttaa? Mitä voit itse tehdä? Keneltä voisit pyytää jotain? Mitä itse asiassa oikeasti haluaisit sanoa ja kenelle?

      Joskus ilo löytyy vasta, kun on ensin oppinut ottamaan vastaan ns negatiiviste tunteet. Itsensä pakottaminen iloiseksi silloin, kun elämässä on raskaita asioita, ei ole aitoa.

      Tällä kaikella haluan rohkaista sinua. Puuttumalla suoraan ja avoimesti hankaliin asioihin voidaan aloittaa muutos. Muutos tuo elinvoimaa. Elinvoima tuo iloa.

      Mitä ajatuksia tämä herätti?

      Kanssasi kyselee Merja-diakoni

      • alastomanalattialla

        Olen saanut niin paljon ajateltavaa ja uusia näkökulmia täältä.Viisaita,ihania ja ravisteleviakin kommentteja,joiden pohjalta voi ponnistaa taas eteenpäin,tien selkeämmin näkevänä,Silmät on auenneet,lopullisesti.Kolme vuotta miettinyt mikä neuvoksi..tehnyt kaikkeni.Ei näin voi jatkaa,sama kuin olisi jo mullan alla.Mitä tapahtuu tulevaisuudessa,kenpä sen tietää,ei ole takeita mistään.Yritän nyt kuitenkin muutosta,tosissani,ketään en halua avuksi,enkä ketään roikututtaa ja odotuttaa.Eletään tätä elämää,nyt,ei huomenna,sitä toivon..Kyllä se elämä kantaa.Olen niin kiitollinen,monesta asiasta.Varsinkin yhdestä.

        Kuljen,vierellä,missä meetkin..Muistona,hyvänä sellaisena,toivon:)


    • skinnybob

      1 1=3 älä usko

      • pikkumyy13

        sitä vain pitää yrittää jotenkin jaksaa elää eteenpäin vaikka olisi kuinka vaikeaa. itsekkin olen pyörätuolissa ja eipä ole oikein elämäniloa minkäänlaista. koittaa vain yrittää pärjätä.


    • jgdvhf

      Ajattele mitä kaikkea olet saanut elämässäsi(miehen,lapsen,koiran) ja yritä löytää rakkautta itsestäsi heitä kohtaan. Millaista olisi elää yksin, ilman heitä, sukulaisia, ystäviä. Asioita ei osaa arvostaa, jos ne on aina olleet. Mitä rakkaudellisemmin suhtaudut perheeseesi sitä helpompaa elämäsi on. Pienistä asioista tulisi iloita. Onko suurin ongelma suhde miehen kanssa? Ottakaa aikaa, yksi ilta kahdestaan ja puhukaa mitä tunnette toisianne kohtaan. Ikä tuo usein ongelmia tullessaan, etsi ihmeessä ilo nyt, kun suurin osa asioista on hyvin. Kirjoita paperille mitä haaveita sinulla on. Jos niitä ei ole, ehdotan juttelua jonkun asiantuntijan kanssa.

    • bositroni

      Enpä tiedä kuka tätä keskustelua vielä lukee, mutta kommentoinpa silti.
      Eipä ihme, että aloittajan elämänilo on välillä kateissa. Pieni lapsi, perhe-elämä, paljon huomiota vievä eroahdistuksesta kärsivä koira ja siihen päälle rahahuolet ja tulevaisuuden pohtiminen. Vähemmästäkin väsyy.
      Lasten hoidosta ei ole omakohtaista kokemusta, mutta maailmaa seuranneena tiedän, että se on suunnilleen työtä 24/7. Toivottavasti saat lapsen hoitoon apua ja toivottavasti otat avun vastaan.
      Lemmikkien hoidosta kokemusta on. Koira on varmasti kiva kaveri, mutta eroahdistus aiheuttaa elämälle paljon rajoituksia. Jo arkinen kaupassa käynti voi vaatia suunitteua, saati sitten työssäkäynti tai opiskelu. Eroahdistusta voi tietysti yrittää lievittää ahkeralla opiskelulla (neuvoja eläinlääkäriltä tai käytösneuvojilta), mutta asia vaatisi kovaa työtä, koiran iän huomioon ottaen luultavasti enemmän kuin nuorella koiralla.
      Olen samaa mieltä siitä, että kun lemmikki on otettu, se on myös hoidettava parhaan kykynsä mukaan. Kuitenkin on mielestäni ymmärrettävää ja normaaliakin, että lemmikki tuntuu välillä taakalta. Harvassa asiassa on pelkästään hyviä tai huonoja puolia, tämä pätee myös lemmikeihin. Mikäli lemmikki on pääsääntöisesti hyvävointinen ja tyytyväinen ja jos eroahdistuksen kanssa pärjää, ei kannata stressata kovin paljoa. Tuskin koirasi murehtii, joten älä sinäkään.

      Kunpa kaikki oppisimme vaatimaan itseltämme ja toisiltamme vähemmän, olemaan armollisempia. Ei tarvitse ehtiä, jaksaa ja pystyä kaikkeen. Välillä täytyy saada myös oma aikaa rauhassa, vailla kenenkään vaatimuksia.
      Katso pientä lasta tai koiraa, niin näet mistä elämänilo syntyy. Siitä että ei vaadi itseltään (tai toisilta) liikaa. Ei murehdi menneitä tai tulevia, vaan elää hetkessä. Nauttii pienistä asioista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      263
      2593
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      193
      1653
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1434
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1169
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      223
      1022
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      1000
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      905
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      729
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      720
    Aihe