Mitå kaloja/kasveja suosittelisitte 55l akvaarioon

Kalaharrastelija

Halusin saada vinkkejä mitä kaloja kannattaisi laittaa tuon kokoiseen akvaarioon (55l) ja kuinka paljon niitä kannattaisi ostaa. Ja haluaisin myös laittaa sinne eläviä kasveja niin mitkä olisivat siihen sopivia. Isompaa akvaariota en halua ja aijo hommata, koska ei ole tilaa ja minulle ei ole tärkeintä saada mahdollisimman paljoa kaloja vaan haluan, että kaloja olisi oikea määrä akvaariooni. :)

5

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kilmeri

      Voit lähettää akvaariokauppaan sähköpostiviestiä ja kysyä mitä kaloja siellä on. Itse en tiedä mitkä kalat tykkää noin pienessä akvaariossa olla joten en oikein muuten osaa auttaa. Kasveille koolla ei niin ole väliä.

    • fisunisti

      Pieneen altaaseen pieniä kaloja. Itse laittaisin tuonkokoiseen ehkä pariskunnan tai minihaaremin jotain pientä rihmakalaa (esim korurihmakala) tai yhden taistelukalakoiraan tai pariskunnan jotain omaa silmää miellyttäviä kääpiöahvenia (esim loistokääpiöahven). Kaveriksi 15-20 kpl (tai enemmänkin mahtuu jos johonkin hehkurasboraan päätyy) pieniä parvikaloja, esim hehkutetra tai pienet rasborat (smaragdi- safiiri-, kääpiö, hehku-, hohto- jne kokoluokkaa) sopivat jo tuohon kokoon ihan mainiosti.

      Kasveistakin tietysti kannattaa katsella vähän hennompia/pienikokoisempia, niitä on jo niin paljon että vaikea listaa laittaa, kannattaa vaan katsella mitä kaupassa on tarjolla ja lähinnä tehdä pätökset sen mukaan miten paljon aikaa, vaivaa ja rahaa niiden kasvien hyvinvointiin haluaa laittaa (valo, lämpö, ravinteet, trimmaustarve)

    • harrastelija12345

      55 litraa = 55 kalasenttiä
      55 litraa = maksimissaan 5,5 senttinen kala

      Suosittelen kymmentä viisisenttistä kalaa ja mieluummin suhteellisen rauhallisia kaloja, sillä akvaario on aivan liian pieni vilkkaille kaloille.

      Jos otat vaikka 10 miljoonakalaa, niin sitten voisi pohjalle ottaa vaikka pari pientä monnia. Ja jos otat miljoonakaloja, ota mieluummin vain naaraita, muuten olet pulassa uusien poikasten kanssa. Tai sitten vaikka joitain pieniä tetroja.

    • ehdotusta

      Uuteen akvaarioon nopeasti kasvavia kasveja esim. Intianvesitähdikki ja liuskavesitähdikki. Kaloja ei hyvin paljon. Pieni parvi kääpiömonnisia ja parvi pieniä tetroja?

    • burapura

      Onhan tuo aika vaikeaa valita kaloja 55 litraiseen. Niiden pitäisi kestää nopeahkoja elinympäristön muutoksia, että samaan aikaan olla mahdollisimman pieniä (alle 5cm riippuen nopeudesta) ja mieluiten hitaita kaloja.

      Isohuntuiset miljoonakala urokset varmaan on ainakin hyvä vaihtoehto. Liekö kiilakyljet sitten ok? Tai jokin tetralaji? Monniset taitaa olla turhan nopeita vipeltäjiä tuon kokoiseen akvaarioon, vaikkakin jokin 2-3cm laji kumppaneineen saattaisi toimia.

      http://www.akvaariokeskus.com/ab2005/kalat/kalat.htm

      Tuolta ainakin näkee kalojen pituuksia. Jokin 15 kalaa varmaan aika maksimi, riippuen miten minikokoisia kaloja onnistuu löytämään.

      Itse laittaisin akvaan kasveiksi intianvesitähdikkejä, punamelalehtiä (tai vastaavia), ehkä sitten myös kääpiökeihäslehtiä. Kierteisvallisneria voisi olla myös hienon näköinen pienessä akvaariossa.

      Liekö mitään varsinaista levänsyöjäkalaa tuonne mahdollista saada. Varmaan kotiloihin/loon tyytyminen, ja esim miljoonakalat nyppinee hieman leviä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe