Mitå kaloja/kasveja suosittelisitte 55l akvaarioon

Kalaharrastelija

Halusin saada vinkkejä mitä kaloja kannattaisi laittaa tuon kokoiseen akvaarioon (55l) ja kuinka paljon niitä kannattaisi ostaa. Ja haluaisin myös laittaa sinne eläviä kasveja niin mitkä olisivat siihen sopivia. Isompaa akvaariota en halua ja aijo hommata, koska ei ole tilaa ja minulle ei ole tärkeintä saada mahdollisimman paljoa kaloja vaan haluan, että kaloja olisi oikea määrä akvaariooni. :)

5

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kilmeri

      Voit lähettää akvaariokauppaan sähköpostiviestiä ja kysyä mitä kaloja siellä on. Itse en tiedä mitkä kalat tykkää noin pienessä akvaariossa olla joten en oikein muuten osaa auttaa. Kasveille koolla ei niin ole väliä.

    • fisunisti

      Pieneen altaaseen pieniä kaloja. Itse laittaisin tuonkokoiseen ehkä pariskunnan tai minihaaremin jotain pientä rihmakalaa (esim korurihmakala) tai yhden taistelukalakoiraan tai pariskunnan jotain omaa silmää miellyttäviä kääpiöahvenia (esim loistokääpiöahven). Kaveriksi 15-20 kpl (tai enemmänkin mahtuu jos johonkin hehkurasboraan päätyy) pieniä parvikaloja, esim hehkutetra tai pienet rasborat (smaragdi- safiiri-, kääpiö, hehku-, hohto- jne kokoluokkaa) sopivat jo tuohon kokoon ihan mainiosti.

      Kasveistakin tietysti kannattaa katsella vähän hennompia/pienikokoisempia, niitä on jo niin paljon että vaikea listaa laittaa, kannattaa vaan katsella mitä kaupassa on tarjolla ja lähinnä tehdä pätökset sen mukaan miten paljon aikaa, vaivaa ja rahaa niiden kasvien hyvinvointiin haluaa laittaa (valo, lämpö, ravinteet, trimmaustarve)

    • harrastelija12345

      55 litraa = 55 kalasenttiä
      55 litraa = maksimissaan 5,5 senttinen kala

      Suosittelen kymmentä viisisenttistä kalaa ja mieluummin suhteellisen rauhallisia kaloja, sillä akvaario on aivan liian pieni vilkkaille kaloille.

      Jos otat vaikka 10 miljoonakalaa, niin sitten voisi pohjalle ottaa vaikka pari pientä monnia. Ja jos otat miljoonakaloja, ota mieluummin vain naaraita, muuten olet pulassa uusien poikasten kanssa. Tai sitten vaikka joitain pieniä tetroja.

    • ehdotusta

      Uuteen akvaarioon nopeasti kasvavia kasveja esim. Intianvesitähdikki ja liuskavesitähdikki. Kaloja ei hyvin paljon. Pieni parvi kääpiömonnisia ja parvi pieniä tetroja?

    • burapura

      Onhan tuo aika vaikeaa valita kaloja 55 litraiseen. Niiden pitäisi kestää nopeahkoja elinympäristön muutoksia, että samaan aikaan olla mahdollisimman pieniä (alle 5cm riippuen nopeudesta) ja mieluiten hitaita kaloja.

      Isohuntuiset miljoonakala urokset varmaan on ainakin hyvä vaihtoehto. Liekö kiilakyljet sitten ok? Tai jokin tetralaji? Monniset taitaa olla turhan nopeita vipeltäjiä tuon kokoiseen akvaarioon, vaikkakin jokin 2-3cm laji kumppaneineen saattaisi toimia.

      http://www.akvaariokeskus.com/ab2005/kalat/kalat.htm

      Tuolta ainakin näkee kalojen pituuksia. Jokin 15 kalaa varmaan aika maksimi, riippuen miten minikokoisia kaloja onnistuu löytämään.

      Itse laittaisin akvaan kasveiksi intianvesitähdikkejä, punamelalehtiä (tai vastaavia), ehkä sitten myös kääpiökeihäslehtiä. Kierteisvallisneria voisi olla myös hienon näköinen pienessä akvaariossa.

      Liekö mitään varsinaista levänsyöjäkalaa tuonne mahdollista saada. Varmaan kotiloihin/loon tyytyminen, ja esim miljoonakalat nyppinee hieman leviä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe