Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kokemukseni Turkista

turkkilove

Kaiken lukemani ja kuulemani perusteella mielikuvani turkista on aina ollut huono,enkä ole sinne halunnut juuri matkustaa. Nyt kuitenkin syyslomalla lähdin kaverini kanssa turkkiin. Ja kaikki ennakkoluuloni kumoutuivat yksi kerrallaan..ensinnäkin syysloma oli lämpimämpi kuin yhdessäkään aikaisemmassa paikassa. Likaista? Vähintään yhtä siistiä kuin Kreikassa,espanjassa ym. "Turkissa tulette varmasti huijatuksi" no, tultiin esim.rodoksella. Mutta Turkissa ei kertaakaan. Kerrankin olin vahingossa antamassa liian isoa kolikkoa niin myyjä huomautti. Ja kun unohdin laukkuni kauppaan josta en ostanut mitään,myyjä juoksi perääni tuomaan sen.. Ihmiset olivat kaikkialla todella ystävällisiä. "ette saa kulkea rauhassa ilman häirintää,muslimimaissa naisia ei arvosteta,paljastelevissa vaatteissa ei voi liikkua" olemme blondeja parikymppisiä. Kertaakaan kukaan ei ahdistellut tai häirinnyt. Meihin suhtauduttiin neutraalisti,kerran mies tuli kysymään haluatteko jutella johon vastattuamme ei kiitos,hän lähti pois. Missään ei ollut vähääkään tukala tai turvaton olo. En enäätajua miksi menisin jonnekkin Espanjaan ym,kun tyrkissa on kaikkea: Lämpöä,rantoja,huikeita nähtävyyksiä, hengensalpaavia luontokohteita kuten vuoristo..tiettyä eksotiikkaa verrattuna kristinuskoisiin kohteisiin. Ja ennen kaikkea paljon halvempi hintataso. Rakastuin kyllä täysillä turkkiin,ja opin jättämään muiden puheet huomiotta:) ainut ennakkoluulo joka piti paikkansa oli että vatsatautihan siel tuli ;p sen takia en silti jättäs matkustamatta ihanaan turkkiin (:

13

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomassahyvä

      Olen myös yllättynyt Turkkilaisten ystävällisyydestä. VAIKKA varmasti heillä kaikilla ei ole kovin korkea elintaso, mutta siellä pidetään "yhtä",perhe on tärkeä. Työtä tehdään turistikausi todella pitkää päivää (7kk) meilläkin hotellilla pojat teki varmaan 18h päivää. Jouduin käymään apteekissa, sieltä haettiin läkärikeskukseen, tutkimusten jälkeen hakivat lääkkeet apteekista,tarjosivat ruuan ! ja veivät takaisin hotellille. Tälläinen EI ole mahdollista Suomessa ! Tyrkyttäviä kauppiaita ! Asenne kohdalleen, hyvä rantaloma !

      • vieras1

        Samaa minäkin!
        Kaksi kertaa on tullu käytyä turkissa viimesen 5 vuoden aikana.
        Turkkilainen on tosiaan ystävällisempi, kuin Espanjalainen: Espanjassa turistit haukutaan pystyyn, jos et osta mitään: Ja tyrkytetään pakolla sitä.

        Turkissa saa olla täysin rauhassa, eikä tyrkytetä: Vaan palvellaan asiakkaina, ja pidetään myös asiakkaina, ja annetaan katella rauhassa.

        Siitä annan Turkkilaisille täydet 10 pistettä!


    • Suenotar

      Olen käynyt Turkissa kaksi kertaa. Nyt syksyllä ja eka kerran parisenkymmentä vuotta sitten. Molemmat kerrat todella hyviä. Ei tullut kummallakaan kerralla vatsatautia, kaikkialla oli siistiä ja ystävällistä porukkaa. Kukaan paljon Turkissa matkustavista ystävistäni ei ole saanut siellä vatsatautia, Kanarialla ja Kreikassa kylläkin, Egypti sille on varma paikka. Itse olen saanut ruokamyrkytyksen Suomessa. Ihanat rannat ja lämpö. Hyvää ruokaa. Mielestäni paljon parempi matkakohde kuin Kreikka ja Kanaria. Vatsataudin voi saada missä vaan ja sen vuoksi täytyy syödä maitohappobakteereja ja käsihygieniasta täytyy huolehtia, eikä majoneesipohjaisia ruokia kannata missään lämpimässä syödä. Toki myös hotellin-ja ruokapaikkojen taso vaikuttaa. Nazarin viiden tähden hotellit olivat kyllä niin siistejä, koko ajan vessoja pestiin jne. Suomessa yleiset käymälät paljon likaisempia. Turkkia moittii ne, jotka siellä eivät ole käyneet. Kanarialle minua ei enää saa, siellä siisteissäkin hotelleissa on torakoita, Turkissa en nähnyt yhtäkään.

      • Jeeja

        Aivan! I entisenä kanarankävijänä allekirjoitan. Ennen kaksi kertaa vuodessa Kanarialla, nyt vähintään viisi kertaa Turkissa. Pari vuotta sitten sain mahdollisuuden ostaa sieltä asunto, joka on nyt rakas koti. Ja yhden yhtä torakka en ole nähnyt. Turkissa kaasutetaan katuviemäreitä kesäisin. Kanarialla noita elukoita oli jokaisessa hotellissa. Ja se paikallisten ystävällisyys!!


    • hyväpaikka

      Todella mukava lomapaikka oli gymbet, bodrumissa. Hyvät ja lapsiystävälliset rannat, aivan kuin järven rannalla, ei normaalia meren aallokkoa lainkaan. Suojaisa lahti, missä gymbet siaitsee. Ainut huono asia oli järjetön musiikin huudattaminen lähes kaikissa rantapaikoissa.

    • tyrkkyä

      Yrittäjyyden puutteesta ei Turkkilaisia ainakaan voi syyttää. Ruokaravintolaa toisen perään, siinä välissä pari tyrkyttävää kauppiasta. VARMASTI tekisivät enemmän kauppaa kun saisi rauhassa katsella. Hyvää palvelua

      • kokemusopettaa

        Tänä vuonna 2 kertaa Turkissa. Toukokuussa ihanat ilmat Sidessä, mutta yhdessä ravintolassa huijattiin raskaasti ja hotellissa palveltiin vain rahankiilto silmissä.

        Lokakuussa Alanyaan monen vuoden jälkeen. Kelit upeat, meri linnunmaitoa, basaarimyyjät rauhallisia, kunnon liikkeissä hyviä alennusmyyntejä, hyvää ruokaa. Halvassa hotellissa niljakas virkailija respassa ja alkoholin hinta kova. Viinipullon saa Alkosta halvemmalla.

        Jatkoon!


    • ihanaantalya

      Me oltii antalyassa halvassa suht pienessä perheen omistamassa hotellissa. En oo ikinä saanu niin sydämellistä ja palveluu ja huolehtivaa kohtelelua.. Ihana paikka :)

    • VoiTeitä

      Haistakaa turkkifanit paska. Turkki on islamistinen valtio ja sen murjaanit vihaavat valkoisia kristittyjä yli kaiken.
      Tietysti turismin kanssa töitä tekevät nöyristelevät teitä edessäpäin. Takana räkivät ja pilkkaavat teitä.

    • turkissaturkitta

      Rasismia löytyy Suomestakin VoiTeitä, katso vaikka peiliin. Turkissa ollaan uskonnollisia, joten luonnolllisesti meidän länsimaalaisten pelleily bikineissä kaupungillakin on heille vaikea pala. Eivät kaikki islamilaiset ole himouskovaisia, jotka vihaavat muunuskoisia, suurin osa on suopeamielisiä ihmisiä. Itse olen aina viihtynyt Turkissa, myös noiden lomakohteiden ulkopuolella, jossa olen autoillut ahkerasti. Suosittelen maata muillekin estoitta, maalaisjärki tietysti aina matkall amukana ja maassa maan tavalla. Turkki-tietoutta suosittelen lukemaan vaikkapa seuraavalta maata käsittelevältä sivustolta
      http://turkki.matkalippu.info/

    • TurkinTyrannitJonoon

      Turkki, tuo ihmiskaupan Eldorado. Turkki, tuo huijareiden paratiisi. Turkki, tuo naista aliarvioiva läävä. Turkki, tuo paheita täynnä oleva tyrannivaltio!

    • LäävienLäävä

      Turkki - läävien läävä. Hajujen Mekka. Tautipesien kehto. Ihmiskaupan pyhättö.

      Välttäkää kaikin keinoin Turkkiin matkustamista! Älkää tukeko ihmiskauppaa! Säälikää noita nykyajan orjia, joita läävien läävän asukkaat julmasti hyväksikäyttävät!

    • Advisor

      Keskenkasvuiset koulunpenkille nyt! Maailmassa on paljon turisteja kiinostavia maita, esim. Thaimaa, Gambia, Vietnam, Venäjä jne joten nyt olisi syytä vähän sivistää itseään ja kysyä vaikka Rvo Googlelta miten missäkin maassa on asiat. Me tosin nen tiedetään jo, mutta te lapset voisitte a) kysyä äidiltä saako kirjoittaa nettiin b) kysyä vaikka opettajalta olisiko tämä teksti, mitä kirjoitat, hyvä. Himppasen alkaa naurattamaan =)))))). Ja omana vinkkinä vielä, jos aiot alkaa yrittämään styylaamaan, no can no that way! Sulla varmaan jo enkkua koulussa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe