Aihe

Lääkärien palkka?

palkanalleenlaskija

Mikä on totuus lääkärien palkoista? Vähän väliä näkee lehtijuttuja jossa puhutaan 10000e palkoista jopa nuorille lääkäreille ja uutisissa monet kommentoijat puhuvat juurikin noista yli 10000e palkoista.

Kuitenkin palkkatilastojen mukaan lääkärin keskipalkat pyörivät jossain 6000 eurossa. Ja tuossa ovat siis mukana pitkän uran tehneiden palkat nostamassa keskiarvoa. Lisäksi ainut tuntemani lääkäri (joka valmistui juuri lääkiksestä) väittää ettei palkkansa yllä aina edes 3000 euroon (lisistä riippuen).

56

3855

  Vastaukset

  • Hei,

   Olen itse tällä hetkellä lääkiksessä ja tosiaankin 10000e tai yli palkat kuuluvat pääasiassa erikoislääkäreille. Myös osa yleislääkäreistä yltää tällaisiin summiin mutta harvemmin kuitenkin. Tosiaankin perheeni hyvä tuttu kardiologi tienaa keskussairaalassa n. 18900e/kk. Olen katsonyt netistä myös opettajieni palkkaoja ja vuosipalkat vaihtelee 140000-220000e. Mutta tässä ei ole kaikki, sillä monet erikoislääkärit työskentelevät yksityisellä puolella, mikä tarkoittaa sitä että voidaan käyttää "verosuunnittelua" ja näin ollen pääomatuloina ottaa jonkin verran tuloja. Ja tosiaankin yksityisellä puolella on huomattavasti paremmat palkat kuin julkisella puolella. Osa kesätöissä olevista kesäkandeista voi saada jo opiskeluaikana 10000e/kk. Paras kuulemani palkka kesäkandilta on 12000e/kk. Eli ei lääkärin palkat kovin vaatimattomia ole :)Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi.

   • No kuka tuohonkin uskoo? Eiköhän peruspalkat ole siellä 3000-4000e /kk. Siihen sitten lisät ym. päälle. Järkevää olisi vertailla vaikka mediaanipalkkoja, muutama spesialisti voi tietysti tienata tosi paljon. Lisäksi suuren palkan saavat lääkärit vääristävät keskipalkkatilastoja, jolloin olisi parempi tarkastella esim. moodi- tai mediaanipalkkaa keskiarvon sijasta!


   • Erikoislääkärithän ovat specialisteja :) Yleislääkäreillä tuo 6000e/kk on yleispätevä, mutta olen kuitenkin kuullut opiskelujeni aikana sen verran monia erikoislääkäreitä, että on alkanut pikku hiljaa muodostua yleiskuva erikoislääkärien ja yleislääkärien palkkaeroista :)


   • Monet ortopedit esim. yksityisellä puolella (en tunne ortopedeja julkisella puolella) saavat keskimäärin 15000e/kk( vertailu otos on 6 ortopedistä). Kuitenkin esim monilla lääkäreillä(sukulaisillani), on yritys, jonka kautta tekevät töitä, eikä näin ollen ansiotulot näy, koska kierrättävät rahat yrityksen kautta :)


   • Mutta mielestäni palkat ovat erikoislääkäreillä kohdallaan ottaen huomioon 6v lisäkoulutuksen normi lääkiksen päälle. Vaikka tosin tämä 6v lisäkoulutus on käytännössäottaen työssäoppimista.


   • Ja lisätäkseni vielä 3000-4000 keskipalkkaan että erikoislääkäriksi kouluttautuvan keskipalkka on tämän verran(tosin päivystykset sun muut lisäävät palkkaa). Mutta tuntemieni yleislääkäreiden palkkahaitari on 5000-7000. Kuitenkin lisäksi suvustani löytyy 3 yleislääkäriä ja 1 eläinlääkäri :) Tiedän kuitenkin jonkin verran näistä asioista :) Voisin kyllä koettaa linkata kuvan yksityisille lääkäreille tarkoitettusta laskurista, jossa arvioidaan keskiansiot sisätautien yhteen osa-alueeseen erikoistuneista lääkäreistä :)


   • Pahoittelen etten osaa lisätä suomi24 tekstiin kuvaa :) mutta kuitenkin keskipalkka sisätautilääkärillä on 18876, kun erikoislääkäri ottaa vastaan 44 potilasta vk(laskuri laski valmiiksi keskimääräisen potilas määrän viikolle ja siitä sitten keskimääräisen palkan). Tämä laskuri on siis nettisivuilla, johon saa tunnuksen lääkäri/opiskelija :)


   • terveydenhuoltaja kirjoitti:

    No kuka tuohonkin uskoo? Eiköhän peruspalkat ole siellä 3000-4000e /kk. Siihen sitten lisät ym. päälle. Järkevää olisi vertailla vaikka mediaanipalkkoja, muutama spesialisti voi tietysti tienata tosi paljon. Lisäksi suuren palkan saavat lääkärit vääristävät keskipalkkatilastoja, jolloin olisi parempi tarkastella esim. moodi- tai mediaanipalkkaa keskiarvon sijasta!

    M inulla oli uran alkuaikoina parempi palkka kuin yleensä ja kateellisia riitti nyt ei alalle saa enään ketään. pitkä koulutus ja työkokemus ja arvostuksen puute. Pitäkää tunkkinne


   • terveydenhuoltaja kirjoitti:

    No kuka tuohonkin uskoo? Eiköhän peruspalkat ole siellä 3000-4000e /kk. Siihen sitten lisät ym. päälle. Järkevää olisi vertailla vaikka mediaanipalkkoja, muutama spesialisti voi tietysti tienata tosi paljon. Lisäksi suuren palkan saavat lääkärit vääristävät keskipalkkatilastoja, jolloin olisi parempi tarkastella esim. moodi- tai mediaanipalkkaa keskiarvon sijasta!

    Juuri 5. vuoden opinnot saan kasaan ja olen yksityisen kautta julkisiin pisteisiin menossa töihin kesällä. Keskimääräiset ansiot kesäkuukausille noin 15t/kk. Ja valmistumisen jälkeiset sopimukset, jotka jo sovittu, ovat vieläkin paremmat.


  • Nimimerkki "lääkiksen" kirjoitusvirheet paljastavat, ettei tämä voi oikeasti olla lääketieteen opiskelija. Käsittämättömän paljon virheitä yliopistotason opiskelijalta! Tai sitten vain nykynuorison äidinkielen osaamisen taso on tätä luokkaa, mene ja tiedä. Säälittävää joka tapauksessa.

  • Niin kuin eräs opettajistani sanoi ettei lääkärit ole kirjailijoita :) Tosiaankaan lääkärin ammatissa ei tarvitse kirjoittaa, sillä esim. TK:ssa on sanelulaitteita, joiden avulla voidaan kirjata potilaiden tiedot ylös. Myöhemmin näistä saneluista kirjoitetaan potilastiedot(kirjoittajat eivät ole lääkäreitä). Lääkikseen pääsyyn ei vaadita äidinkielentaitoja, vaan matemaattista osaamista ja kykyä soveltaa asioita. Jos jätetään nämä vihamielisemmät kommentit, kun en ole tullut tänne elvistelmään, vaan tulin myymään vanhoja valmennuskeskuksen materiaaleja. Sitten kuitenkin huomasin mielenkiintoisen kysymyksen, johon päätin vastata, sillä kuitenkin olen perehtynyt näihin asioihin :)

  • Ja vielä lisäyksenä äidinkielen osaamiseen, että jos lääkiksessä keskityttäisiin hirveästi kielioppivirheisiin, niin sinäkin voisit heittää hyvästit osaaville lääkäreille :) Ja tämän kommentin ei ole tarkoitus olla ivaava tai loukaava.

   • Ja vielä pieni kysymys lopuksi :) Olen kuullut paljon, että ihmiset puuttuvat täällä kielioppivirheisiin ja ovat hyvin epäileviä toisia kohtaan. Kuitenkin esim. itse en välttämättä jaksa kiinnittää kielioppivirheisiin huomiota netissä, koska kirjoitustyylin ei tarvitse olla virallinen. Mutta esim. väitöskirja projektissani joudun kirjoittamaan hyvinkin muodollista kieltä(ei ole onglemaa). Joten se, etten kirjoita täällä virallista "tönkköä" kieltä ei tarkoita ettenö voisi olla lääketieteenopiskelija tai että olisin huono kieliopissa :)


   • lääkis kirjoitti:

    Ja vielä pieni kysymys lopuksi :) Olen kuullut paljon, että ihmiset puuttuvat täällä kielioppivirheisiin ja ovat hyvin epäileviä toisia kohtaan. Kuitenkin esim. itse en välttämättä jaksa kiinnittää kielioppivirheisiin huomiota netissä, koska kirjoitustyylin ei tarvitse olla virallinen. Mutta esim. väitöskirja projektissani joudun kirjoittamaan hyvinkin muodollista kieltä(ei ole onglemaa). Joten se, etten kirjoita täällä virallista "tönkköä" kieltä ei tarkoita ettenö voisi olla lääketieteenopiskelija tai että olisin huono kieliopissa :)

    Minä en tiedä, miten tyydyttävä tai sitä parempi äidinkielen osaaminen olisi ristiriidassa hyvän lääkärin kanssa.

    Älykäs ja suorituskykyinen osaa äidinkielen hyvin itsestään. Siihen ei tarvitse erityistä huomiota kiinnittää eikä voimavarojaan tuhlata. Toisaalta noinkin puutteellinen äidinkieli on varma osoitus niin heikosta kognitiivisesta tasosta, ettei sillä juuri lääkärinä tule toimeen. Väitöskirjasta voi vain haaveilla, jos sitäkään.


   • seonnäin kirjoitti:

    Minä en tiedä, miten tyydyttävä tai sitä parempi äidinkielen osaaminen olisi ristiriidassa hyvän lääkärin kanssa.

    Älykäs ja suorituskykyinen osaa äidinkielen hyvin itsestään. Siihen ei tarvitse erityistä huomiota kiinnittää eikä voimavarojaan tuhlata. Toisaalta noinkin puutteellinen äidinkieli on varma osoitus niin heikosta kognitiivisesta tasosta, ettei sillä juuri lääkärinä tule toimeen. Väitöskirjasta voi vain haaveilla, jos sitäkään.

    Itse asiaissa väitöskirja on jo tulossa :)


   • "Lääkis" uskon että oot hyvä lääkäri!


  • Hei. Olen psykiatrian erikoislääkäri ja toimin HYKS:ssa. Vuonna 2014 verotettavat ansiotuloni olivat 80200 euroa.

   • Veturinkuljettajan liksa kun pikkasen tekee ylitöitä:)


  • Olen erikoislääkäri päivystävällä alalla ja peruspalkka on melko tasan 5000 euroa kuukaudessa. Siinä ei ole muuta palkanlisää kuin kokemuslisä yli 10 vuoden työteosta. Palkkaa saa lisää päivystyksistä mutta kaikilla aloilla ei niitä ole ja meilläkin niukasti. Aiemmin tehtiin jononpurkua silloin tällöin mutta ne on nyt lopetettu säästösyistä.

   Julkisella puolella palkanlisää tulee vastuusta eli ylilääkärin tai osastonylilääkärin tehtävistä. Hyvin tienaavat lääkärit tekevät todella paljon työtä ja suurin osa toimii pelkästään yksityispuolella kun julkisen sektorin palkat ovat suurinpiirtein lääkärisopimuksen mukaiset. Jos on alueellista lääkäripulaa terveyskeskuksessa tai sairaalassa niin silloin on tietenkin mahdollista neuvotella palkasta.

   Jos saa päivystää muutaman kerran kuukaudessa niin palkka on ihan hyvä verojenkin jälkeen. Pelkkä peruspalkka ei mielestäni ole kovin hyvä kun on opiskellut 12 vuotta ammattiin ja ihmishenki on kuitenkin vastuulla.

  • Olen erikoistuva lääkäri ja palkka pyörii 3500-4000 haarukassa. Päivystyksellä mahdollista parempiin ansioihin.

  • Veli oli ollut joulukuussa töissä pienemmällä paikkakunnalla ja oli saanut 5400e. Eikä ole vielä valmis lääkäri, vaan vasta 5. vuosikurssilla.

  • Perus keskivertolääkäri ei kyllä mihinkään 10000 tuloihin pääse lähellekään. Lääkikseen ei kyllä kannata palkan takia hakea, ei missään nimessä.

   • Normaali terveyskeskuslääkäri ei yleensä kyllä tuohon yli 10000 pääse. Tietysti työ tunnit ratkaisevat. Mutta tosiaankin yksityisellä puolella työskentelevä "normaali" lääkäri voi hyvinkin (riippuu tietenkin sopimuksesta ja työtunneista). Mutta erikoislääkärit ovat asia erikseen. Palkat pyörivät tietenkin korkeammissa luokissa ja varmasti monet yksityisellä sektorilla työskentelevät ylittävät kyseisen rajapyykin. Ja ihmisillä täytyy myös muistaa, että on alueellisia eroja. Esimerkiksi Helsingissä on paljon tarjontaa lääkäreistä, jolloin palkat pysyvät siellä alueella kurissa, mutta esimerkiksi pohjoisemmasta saa jo tähtitieteellisiä palkkoja. Nyt vastatakseni 9oooikjjhhf:lle, olet kyllä valitettvasti väärässä. Niin kuin monissa kuntien palkka vertailussa näkyy, niin lääkärit (ylilääkärit, erikoislääkärit, tk-lääkärit) ovat "palkka kuninkaita" siellä. Joten tässä on skeptikoille todisteita siitä, että "ei se kunnon amis lääkäriä voita palkassa". Tuntuu välillä, että ihmiset koettavat vähätellä sitä, että ihmiset ovat oikeasti saaneet hyväpalkkaisen työn opiskelulla. Mutta ottakaa ihmiset huomioon, että yksityisen puolen palkkoja ei voida ottaa huomioon näihin palkka vertailuihin, koska monella henkilöllä on toiminimi, jonka kautta he saavat rahaa pääomatuloina, eikä näin ollen veroprosenttikaan ole niin suuri. Näin ollen nämä lääkärikunnan "palkka kunikaat" eivät pääse näihin palkka vertailuhin mukaan. Toivottavasti en pahoittanut kenenkään mieltä, mutta ulkopuolisilla ei ole kyllä minkään sortin hajua mihin lääkärillä on mahdollisuudet :)


   • Ja pahoittelen kirjoitus virheitä jo etukäteen, ennen kuin joku ottaa siitä nokkiinsa :)


   • Ja tähän vielä lisätäkseni normaalin lääkärin (0-3v) palkkasuositus on 64,39 e/h, yli 3v työskenneellä 81,38 e/h, erikoislääkärillä 97,64 e/h ja ylilääkärillä 137,51 e/h. Lääketieteen kandi saa puolestaan 90 % normaalin lääkärin palkasta (0-3v). Sairaalan ulkopuolisesta päivystyksestä saa ei-spesialisti 81,38 e/h ja spesialisti 97,64 e/h. Yövuorosta tuntipalkkaa korotetaan 100% ja sunnuntaityövuorosta vielä toiset 100%. Kyseiset infirmaatiot hyväksytty lääkäriliiton hallituksen kokouksessa 2014.


   • Lääketieteenopiskelija kirjoitti:

    Ja tähän vielä lisätäkseni normaalin lääkärin (0-3v) palkkasuositus on 64,39 e/h, yli 3v työskenneellä 81,38 e/h, erikoislääkärillä 97,64 e/h ja ylilääkärillä 137,51 e/h. Lääketieteen kandi saa puolestaan 90 % normaalin lääkärin palkasta (0-3v). Sairaalan ulkopuolisesta päivystyksestä saa ei-spesialisti 81,38 e/h ja spesialisti 97,64 e/h. Yövuorosta tuntipalkkaa korotetaan 100% ja sunnuntaityövuorosta vielä toiset 100%. Kyseiset infirmaatiot hyväksytty lääkäriliiton hallituksen kokouksessa 2014.

    Ja tämä on tuntipalkka silloin, kun alalla ei ole yleissopimusta, ja suositellaan käytettäisi pienen viikkotuntimäärää sopimuksissa. Ei kannata lääketieteen opiskelijan laskea tulevia tulojaan noilla palkoilla, tulee muuten pettymään. Terveisin erikoislääkäri.


   • Erikoistunut kirjoitti:

    Ja tämä on tuntipalkka silloin, kun alalla ei ole yleissopimusta, ja suositellaan käytettäisi pienen viikkotuntimäärää sopimuksissa. Ei kannata lääketieteen opiskelijan laskea tulevia tulojaan noilla palkoilla, tulee muuten pettymään. Terveisin erikoislääkäri.

    Olen hyvin tietoinen tästä seikasta. Tarkotuksena oli demonstroida, että jos lääkäri on valmis tekemään töitä normaali työajan ulkopuolella, esim. päivystys tai takapäivystys, niin hänellä on mahdollisuus isoihin tuloihin. Paljonhan palkka riippuu lääkärin ahkeruudesta tehdä töitä. Myöskin paikkakunta vaikuttaa. Täällä pohjoisessa mahdollisuudet parempiin sopimuksiin kuin etelässä :)


  • No en kyllä tiedä yhtään kollegaa, jolla palkka olisi alle 7000 e/kk. Ihan normia, että neljännen vuoden kesänä palkka sellanen 4500-6000 e/kk riippuen paikasta ja viidennen jälkeen jo n. 8000 e/kk euroa on ihan normaali tk:ssa työskentelevälle, eikä edes tarvitse olla mikään tuppukylä. Ja kun on valmistunut, niin kyllä ihan juuri valmistunut yleislääkärikin voi myös odottaa sitä 8000 e palkkaa/kk. Parilta Helsingissä työskentelevältä kaverilta olen kuullut, että siellä joissain paikoissa palkka voi jäädä tuota pienemmäksi kun kilpailuakin jonkin verran duuneista.

  • Niin ja tosiaa vielä lisäyksenä, että erikoistumisvaiheessa palkka voi kylläkin ihan hyvin olla vain 3500-4000 e/kk ja sen takia moni jääkin pohtimaan sitä, viitsiikö edes erikoistua. Jos on ehtinyt jo hankkia talon ja auton, niin kyllä niitä makselee kevyemmin sillä yleislääkärin 8000 e/kk palkalla, jonka saa teekoosta, vaikkei ehkä niin mielekästä se teekoohomma olekaan.

  • Kanttiiko lääkäriksi lukea, jos haluaa hyvän palkan? Itse olen miettinyt hyvä palkkaista työtä, johon voisin lukea.

  • ite kyllä laskin että jos 140€/h ja 5 päivää tekee töit viikos nii pitäs tul kuukaus palkka 39k€

  • Tilastotietojen mukaan vuokralääkäri ansaitsee helposti 20000 euroa kuukaudessa. Tämä olisi ymmärrettävää, jos työhön kuuluisi tieto, taito ja vastuu. Mutta kun se vastuu jää puuttumaan osalta nuoria mieslääkäreitä. Osa vuokralääkäreistä jättää potilaan tutkimatta ensiavussa, vaikka olisi kova kiire keskussairaalaan jatkohoitoon. Näin syntyy vammautumisia. Terveyskeskuslääkärit taas kuuntelevat liian herkällä korvalla lääketieteen radioprofessorien systemaattisia virheitä esim. väitteitä antibioottien liikakäytöstä. Näin syntyy myös vammautumisia. Lääkärit ovat hyvissä asemissa, koska lehdet eivät yleensä halua tuoda esiin lääkärien virheitä. Päätoimittajat taitavat olla usein puoluekavereita lääkäreille.

  • Tulevat lääkärit eivät ikinä tule yltämään nykyisten lääkärien ansioille. Eikä nykyisinkään palkat ole ihan sitä mitä moni luulee. Vastuu on silti kova ja työ usein aika yksipuoleista. Mutta palkat tulevat kaikilla aloilla alas päin, edellinen sukupolvi oli palkkojen ja etujen suhteen se kultainen sukupolvi.

   • Jälleen mainostetaan tuota vastuuta! Mitä se käytännössä sitten tarkoittaa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jälleen mainostetaan tuota vastuuta! Mitä se käytännössä sitten tarkoittaa?

    Ankara juridinen vastuu


  • 5. vuotta suorittaneena kandina työskentelen vuokralääkärifirmalle tänä kesänä ja tulot on noin 16t/kk.

  • Eihän palkka sinänsä ole ongelma, vaan se ettei pikkukaupungeissa potilaat saa palkkaa vastaavaa hyötyä. Ollaan esim. hoitamatta potilasta ja potilaskertomuksissa virkalääkärit valehtelevat. Ja PVK uskoo lääkäreitä.
   Tarvittaisiin myös ASIANTUNTEVIA luontaistuotekauppoja yms. Hintason nostaminen auttaisi tähän. Saataisiin myyjiksi esim. biokemistejä. Siitä hyötyisivät potilaat paljon varsinkin silloin, kun perinteinen lääketiede tarjoaa pelkästään ei oota.

  • Yleislääkäri päivätyössä tienaa käytännössä poikkeuksetta yli 6k/kk, erikoistuneet vähintään saman, yleensä yli 7k. Päivystystä paljon tekevät ansaitsee 7-18k. Epäsuosituissa työkohteissa kaukana suurista kaupungeista voi tienata vastavalmistuneena yleislääkärinä jo 10k.

   Pelkkää päivätyötä tekevillä erikoistuvilla palkka tosiaan voi olla vain noin 4k. Käytännössä kaikki halukkaat voivat kuitenkin hankkia lisätuloja päivystämällä tai pitämällä esim. parina iltana viikossa yksityisellä lääkäriasemalla vastaanottoa. Siispä hyvin harva lääkäri ansaitsee alle 5k/kk ja silloin kyse on omasta valinnasta.

  • Lääkärien ammatti oli ennen kutsumusammatti, haluttiin auttaa muita omilla taidoilla. Ei ole enää kutsumusta, vaan toistaitoiset mutta kunnianhimoiset nuoret juoksevat pelkän rahan perässä.

   Onneksi aina on joukossa aidosti fiksuja ja ihmisistä välittäviä henkilöitä, joista tulee hyviä yleislääkäreitä (tai vastaavia) sekä fiksuja ja tunteettomia koneita, joista tulee erinomaisia kirurgeja. Edellä mainituille kahdelle taholla hatunnosto. Pelkille rahan perässä juoksijoille on vain hyväksi, että uusi hallitus käynnistää uuden tuhannen lääkärin koulutuksen.

   • Hyvä, että sekin kivi käännetään. Täytyy sanoa, että kovimmat yhdistelmät käden taitoja, älykkyyttä ja ns. "hyvän ihmisen" piirteitä omaavat ihmiset ketä tunnen henkilökohtaisesti, ovat lääketieteen alalla. Varmaan fiksuimmat heräävät alan realiteetteihin jatkossa ja antavat innokkaammille tilaa, kun enemmän tilaisuuksiakin siihen tarjotaan. Tarkoitan tällä nyt sitä, että onko ihan oikeasti kannattavaa grillata itseään vuosien valvomisilla ja 11/12kk suurelta osin elämän monopolisoimisella työstä suoriutumiseen, käteen tuleva palkkio on kahden ja kolmen tuhannen euron välissä per kuukausi. Miksi ei tekisi virkatyöaikaan töitä ja panostaisi omaan hyvinvointiin, vaikka siitä työstä ei juuri sillä hetkellä sattuisikaan olemaan jonkun henki kiinni. Sehän voisi olla vain mukava asia itse asiassa. Ei tarvitse vähän väliä herätä kolmen tunnin nukkumisen jälkeen ja lähteä kipittämään virkeänä, kun joku sinertää.

    Eiköhän se homma siitä sitten tasapäisty monellakin tavalla. Varmaan kaiken maailman vastauksia kaiken maailman kysymyksiin on saatavilla kalliilla liiketoimintamalliltaan mitä erilaisimmista terveydenhuollon yksiköistä ja niitä ihmiset tykkäävät taivastella. Nykymaailma on aika kallellaan sen suhteen mitä konkreettisesti arvostetaan ja mitä ei, lääkärin työssä se aika hienosti konkretisoituu. Mutta tämä asia on aika lailla triviaali, oikeasti kiinnostavaa olisi tietää, että mitä sepäntöitä tekee henkilö, joka saa esimerkiksi sata tuhatta kuukaudessa. Tai kaksi sataa, kolme sataa, miljoona?


  • 10000-15000/kk.

  • Ainakaan meillä ison kaupungin keskussairaalassa yksikään erikoislääkäri, joka ei tee ylitöitä/päivystä ei tienaa yli 100k€ vuodessa. Ne, joilla tienestit pyörii parhaimmillaan 200k€/vuosi tekevät 4-5 kertaa viikossa työpäivän päätteeksi yksityiselle vuoron. Sillon niitä työtunteja kertyy kyllä viikkoon jo 70-80.

   • Heh, täällä liikkuu kaikenlaista huhupuhetta ja mutua palkoista. Itse voin kuitenkin terveyskeskuksessa työskennelleenä ja tällä hetkellä erukoistuvana kertoa faktaa. Yliopistosairaaloissa ja lääkiskaupunkien terveyskeskuksissa peruspalkka on lääkärisopimuksen minimi eli erikoislääkärillä noin 4500e/kk. Keskussairaaloissa ja pienemmissä kaupungeissa peruspalkka on yleensä parempi, mutta yleensä max. 6-7000e/kk. Syrjäkylillä voi olla jopa 10 000e tai yli mutta harvapa siellä on töissä. Tk-lääkäri voi tehdä halutessaan päivystyksiä ylityönä; jotkut ovat rahan perään ja työnarkomaaneja jolloin palkka voi olla suurikin mutta tarkoittaa siis paljon ylityötä. Harva jaksaa muutaman vuoden jälkeen uuvuttaa itseään työllä ja nauttii mieluummin vapaa-ajasta normaalin työpäivän jälkeen. Sairaalassa päivystystä on erikoisalasta riippuen hyvin vaihtelevasti, mutta siellä se on pakollista eikä niin hyvin palkattua. About 80-90% julkisella työskentelevistä tienaa kaikkinensa 5500-9000e mutta se sisältää siis vaihtelevasti ylityötä. Yksityisellä palkat ovat keskimäärin parempia ja siellä vuosiansiot liikkuvat pääosin 100 000-180 000 e välillä. Toki on erikoisosaajia ja työnarkomaaneja jolloin löytyy yli 300 000e tienaaviakin. Lääkärin palkka on mielestäni hyvä pienemmillä paikkakunnilla mutta ei välttämättä suurissa kaupungeissa. Palkka on varma mutta rikkaaksi ei pääse tulemaan. Jos haluat rikastua niin rahan takia ei kannata alkaa lääkäriksi, sen verran paljon se vaatii opiskelua eikä kovat palkat tule ilman isoja työtunteja.


   • Niin, ja erikoistuvan peruspalkka on työkokemuksesta riippuen yliopistosairaaloissa 3350-3850e/kk ja keskussairaaloissa 3700-4300e/kk.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin, ja erikoistuvan peruspalkka on työkokemuksesta riippuen yliopistosairaaloissa 3350-3850e/kk ja keskussairaaloissa 3700-4300e/kk.

    Aniharva lääkäri saa pelkkää peruspalkkaa, koska mm. toimenpiteistä saa erillisen palkkion. Turha siis jankuttaa alle 4k palkoista ja jos joku niin surkeaa palkkaa saa, on hoitanut asiansa huonosti.


  • Jos vetää esim n. neljä 24h päivystystä kuukaudessa niin niistä voi kyllä tulla se 4 - 8k lisää kuukausipalkkaan ja siihen vielä pohjapalkka ja lisät päälle nii kyllä yli 10k voi helposti saada jos vain haluaa. Suurin osa lääkereistä ei vain jaksa eikä oikeasti kiinnosta se raha niin paljon, että hulluilla työtunneilla sitä tahkottaisiin ja mentäisiin kovapalkkaisimpaan terveyskeskukseen töihin jonnekin periferiaan. Eli palkkaa saa, jos sitä nyt välttämättä haluaa, mutta monet jotka kouluttautuu toteataa että eihän siinä mitään järkeä ole.

  • Jos huonommin hoidatte kuin ammtikoulun opettajien palkkehitys niin kohta saatte pakata laukkunne kun tekijät puuttuu

   • Lääkäreiden tuleekin tienata hyvin, parhaimmat valitaan tähän ammattiin.

    Itse valitsin ammattikoulun, olisin viihtynyt merimiehen ammatissa. Näin ei vain käynyt.

    Hyvä että viisaita on olemassa!


  • Itse olen vielä kandivaiheessa enkä vielä valmis hammaslääkäri. Tässä kuussa tulot vähän yli 7000 e/kk. Olen varmasti keskivertoa hammaslääkäriä hitaampi ja vielä opiskelijan palkalla. En tiedä mitä valmiina tienaan mutta varmasti enemmän. Myös yleislääkärit taitaa tienata enemmän muutenkin.

  • Lääkärin ammatti on ainoa ammatti Suomessa, jossa työllistyminen on 100% varmaa ja hyvä palkkataso tulee ilman että tarvitsee olla missään esimiesasemassa välttämättä. Joku asianajaja voi varmaan päästä samoille palkoille myös ilman että on mitään esimiesvastuuta, mutta oikiksesta valmistuminen ei avaa automaattisesti mitään urapolkua toisin kuin lääkiksestä valmistuminen. IT-alalla samaan palkkatasoon kuin lääkäreillä pitää olla yleensä esimiesasemassa tai sitten aivan huippuluokan asiantuntija / konsultti ja näitä viimeksimainittuja ei ole kovin paljon Suomessa.

  • Yksityisel riippuu päivästä. Laskutusta noin. 700-1000€/päivä , josta menee sivukulut. Osa kannattaa nostaa osinkoina. Brttopalkkka n. 15000e tällä htkeellä

   • Minulla erikoistuvana työterveyslääkärinä tuntilaskutus on n. 100-200e päivästä riippuen, tuosta tosiaan sivukulut yms.


  • Hei,

   Itse olen Ortopedian ja Traumatologian erikoislääkäri ja minun nettopalkka pyörii tuossa noin 5000€-6000 euron kantturassa, kyllä sillä hyvin toimeen tulee.

  • On vain kaksi totuutta kolmannen ja neljännen lisäksi. Mahdollisuuksia on kaksi, joista valita. Kolmas totuus oli yhteinen totuus ja neljäs toisten puolesta. Oikeaa totuutta on vaikea täsmentää ison palkan vuoksi.

  • Erikoislääkäri yliopistosairaalassa, tohtorintutkinto + erityispätevyys, päivystävä erikoisala. Kuukausipalkka sisältäen päivystyspalkkiot vaihtelee 7500-9000 euron paikkeilla, siitä verot pois.

  • Terveyskeskuksessa palkka oli sen 5000-6000e/kk, yksityispuolella palkka ylittää kyllä helposti 10000e/kk (brutto), tosin nyt korona-aikana on ollut hyvin hiljaisiakin jaksoja eli jos ei tule potilaita niin ei myöskään saa tuloja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   15845
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   535
   8483
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   55
   4902
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   2077