Ei riitä mikään

Märkä-vain

Kyltymätön nainen

Seksiklinikka

Pakonomainen seksin tarve

seksuaalisesti kyltymätön nainen, nymfomaani

Seksuaalinen kiihotus ja laukeaminen vapauttavat aivoissa hermojen välittäjäainetta, dopamiinia, joka aiheuttaa mielihyvän tuntemuksen. Mielihyvän kokemuksen aiheuttavat myös monet muut tekijät kuten ihmissuhteissa koettu rakkaus ja turvallisuus, onnistuminen työssä, harrastukset ja fyysinen rasitus. Elämään kuuluu myös paljon mielipahaa aiheuttavia tekijöitä. Epäonnistuminen ja pettymys ovat monelle täysin sietämättömiä tunnetiloja, joita on päästävä pakoon keinolla millä hyvänsä. Joillekin ihmisille seksi voi olla eräs keino paeta mielipahantunteita. Tällöin voi syntyä tilanne, jossa seksi saa ylikorostuneen osan ihmisen elämässä. Seksuaalisen tunteen ja kiihotuksen saaminen voi muodostua koko elämää ja olemassaoloa ylläpitäväksi tekijäksi. Tällöin seksin toteuttamisen tieltä joutuvat väistymään kumppanin, perheen ja työelämän tarpeet: ihmisen kaikki toiminnot liittyvät jollakin tavalla seksuaalisten halujen ja mielihyvän saamiseen.

Pakonomaisesta seksintarpeesta eli erotomaniasta voidaan puhua silloin, kun ihminen ei esim. enää pysty kontrolloimaan sitä milloin, missä ja kenen kanssa toteuttaa seksuaalisuuttaan, vaan seksuaalisten halujen tyydyttäminen pakottaa häntä seksuaalisiin ajatuksiin ja toimintaan lähes jatkuvasti ja monin eri tavoin. Kyse on samasta ilmiöstä kuin päihde- tai peliriippuvuudessa, jossa päihdyttävien aineiden saanti tai pelaaminen on pakonomaista toimintaa. Seksiriippuvuudessa seksuaalinen tyydytys voi olla pakko saada keinolla millä hyvänsä.



Seksiriippuvuuden yleisin muoto on pakonomainen itsetyydytys. Pikkulasten päivittäinen ja pakonomainen masturbointi on oire psyykkisestä taakasta, johon lapsi hakee hetken helpotusta seksuaalisesta mielihyvästä. Myös aikuisella masturbointi voi myös olla keino hakea helpotusta ahdistukseen tai muihin sietämättömiin tunteisiin. Jos itsetyydytys on kuitenkin aikuisella ainoa keino esim. ratkaista ahdistava olotila, voi siitä tulla hallitseva ja orjuuttava pakkotoiminto. Ajan myötä seksuaalisen kiihotuksen saamiseen eivät välttämättä tutut keinot enää toimi, vaan on saatava uusia ja entistä kiihottavimpia tapoja, joilla saadaan riittävä mielihyvä. Itse asiassa kyse on ahdistavan olon ja sietämättömän pahan olon poistamisesta seksuaalisen tyydytyksen avulla, josta seuraa hetkellinen mielihyväntunne.

Pakonomaista seksintarvetta naisella nimitetään nymfomaniaksi. Parisuhteessa tällainen ominaisuus on hyvin vaikea suhteen molemmille osapuolille. Kumppanin kyky ja halu vastata naisen loputtomaan seksuaalisen toiminnan nälkään uuvuttaa ja lopulta seksi voi alkaa tuntua vastenmieliseltä pakkopullalta.

Vastaavasti miehen pakonomainen seksintarve on nimeltään satyriasis, mikä nimitys juontuu kreikkalaisesta mytologiasta. Ylikorostunut miehen seksuaalinen halukkuus voi johtaa lukuisiin kumppaneihin, joita voi olla yhtä aikaa useita, mikäli myös toinen osapuoli ei pysty tai halua kyltymättömästi seksiä. Joskus miehen yliaktiivisen seksuaalisen käyttäytymisen taustalla voi olla sukupuolihormonien liiallinen tuotanto.

Pakonomaisessa seksintarpeessa fyysinen seksiakti korvaa tunteiden kokemisen. Seksiriippuvuuden taustalla on usein lapsuudessa koettuja hylkäämisen ja yksinjäämisen kokemuksia. Seksuaalisesta mielihyvästä on kenties löytynyt lohtu ja turva, jota esim. vanhemmat eivät syystä tai toisesta ole voineet tarjota. Monet riippuvuussairaudet kuten seksiriippuvuuskin ovat itse asiassa masennuksen ilmenemismuotoja. Useimmiten pakonomaisen seksin tarpeen hoitamiseksi tarvitaankin ammattiapua esim. terapiaa ja mahdollisesti myös lääkitystä.

Seksiklinikka

Kyltymätön nainen

Seksiklinikka

Pakonomainen seksin tarve

seksuaalisesti kyltymätön nainen, nymfomaani

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Tärkeä kysymys!

        Haluatko sinä, mies, minut?
        Ikävä
        91
        1415
      2. Asiallinen lähestyminen

        Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
        Sinkut
        154
        1127
      3. En tiedä..

        Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
        Ikävä
        84
        967
      4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

        Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
        Suomalaiset julkkikset
        15
        867
      5. Mitäs nainen

        Meinaat tehdä viikonloppuna.
        Ikävä
        82
        830
      6. Suhde asiaa

        Miksi et halua suhdetta kanssani?
        Ikävä
        62
        733
      7. Vedalainen metafysiikka

        Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
        Hindulaisuus
        289
        733
      8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

        Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
        Ikävä
        40
        723
      9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

        Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
        Ikävä
        107
        718
      10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

        Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
        Ikävä
        44
        692
      Aihe