Miten irti viinanhimosta?

viikottainenjuomistapa

Tässä vuosikymmeniä kerran viikossa kännäämistä ollut tietysti tää totuttu tapa rentoutua. Onhan siinä mukavat puolensa, mutta ikää tullessa huomaa että aina vain huonommin sopii kuvioihin. Ainaiset krapulat ja vaimokin kyllästynyt tapaan. Olen yrittänyt parikin viikkoa olla ilman , mutta sieltä se himo jostain tulee. Kaksi puolta toisaalta haluaa ottaa, mutta se toinen puoli haluaa lopettaa kokonaan piintyneen epäterveellisen tavan. Ei vaan tahdo onnistua, onko teillä neuvoja antaa. Oletteko kuinka onnistuneet?

27

1032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • simppeliä

      Luultavasti se onnistuu vasta sitten, kun sen lopettamispuolen halu on voimakkaampi kuin juomisen jatkamista haluavan puolen.

      • pääsispä.irti.m

        Viinaa tekee nyt joka päivä mieli kun väsymys ja tressi on kova. Unirytmi 0n sekasi. Menen myöhään nukkumaan. Silti jo 5.30 hereillä.
        Autossakin avattu viinapullo. ja kotona sisällä ja ulkotiloissa samoin.

        Väsyneenä ei tartte muuta kun pitkän huikan, niin siitä se taas alkaa. Tai alkais. En uskalla. Teen ajo-ja tilannevirheitä ilman viinaakin.
        Alkoholi on pilannut paljon elämääni. On yritettävä edes viikko kieriskellä pahimman viinahimon kiroissa.


    • NeuvotonTeuvo

      Sun pitäis keksii jotain muuta tekemistä! Jotain semmoista ettet kertakaikkiaan ehdi ja voi ryypätä. Ei se haittaa vaik sinkoilet jutusta ja harrastuksesta toiseen kuin maanikko pari-kolme kuukautta tai puol vuotta, kunhan et vaan ryyppää enää. Nikkarointia, urheilua, vaimon kanssa seksiä pää punaisena,.... kaikkea semmoista ettet kertakaikkiaan ehdi edes viinaksia ajattelemaan. Hanki iloa ja rentoutusta, seiso vaikka päälläsi jos se auttaa!!!
      Kaupassa et käy pitkään aikaan, jos sulla on ollut tapana sieltä kaljaa hakea, pitkäripaisen läheltä et edes autolla aja. Saunaankaan et mene, jos se aina ennen on vaatinut saunakaljat.... Kehitä uutta, vältä vanhaa! Kyllä se siitä! Varmasti onnistut, kun tarpeeksi monesti itseesi petyt! :-)

      • ex-juoppo

        Ei millään pahalla, mutta nuo sinun ohjeesi ovat sellaisia sosiaali-tädin neuvoja. Sellaisen "päihdehoitajan" joka joutuu työssään neuvomaan päihderiippuvaisia, mutta jolla ei ole minkäänlaista todellista tietoa tai käsitystä sairaudesta nimeltä alkoholismi.
        Jos viinasta pääsisi noin helposti eroon, ei alkoholimia esiintyisi enää nimeksikään. Mutta meillä Suomessa on arviolta puoli miljoonaa alkoholiriippuvaista, ja alkoholi tappaa enemmän työikäisiä suomalaisia kuin mikään muu yksittäinen sairaus.


      • seOmenoa

        Kannattaa antaa vain mennä, niin sanotaan laulussakin.
        98% alkoholisteista ei pääse eroon huikasta. Sinä et varmasti kuulu tuohon 2% joten anna korkin narahtaa iloisesti kun en muuhun pysty.


    • eiTänäänkin

      Ei siihen ole mitään poppakonsteja. On vaan sanottava itselleen EI. Niin monta kertaa kuin mieliteko iskee. Se hiipuu siitä ajastaan, mutta ei helpota vielä huomenna, eikä edes viikon päästä. Laita niskan päälle se puoli, joka ei enää halua juoda. Ajattele, että jokainen EI tuo sinua ylöpäin, ja jokainen lipsuminen vie vielä pykälän alemmas, josta nouseminen on taas askelta kauempana. Ei ole 'vain tätä yhtä' enää, vaan EI. Hillitset itsesi varmaan tilanteissa, joissa tekisi mieli karjua vaikka bussikuskille tai kollegalle, mutta et tee niin. Käytä samaa itsehillintää.

    • Pankinasiakas

      Neuvoa en anna, mutta kerron, että minulta viinanhimo hävisi kun menin AA:han. Eikä oo tullut takaisin, kun muistan käydä kerran viikossa, joskus toistekin kuulemassa selviytymistarinoita. Sinne ei kuitenkaan kannata mennä jos ei halua luopua juomisesta.
      Lilli Loisi-Seppä on kirjoittanut samannimisen kirjan.

      • 456456456

        Lilli Loiri-Seppä! Selviytymistarinoita.


      • Nenä-Eemeli

        Eiks se ole "Selviämistarinoita"? no joka tapauksessa vitun hyvä kirja. Suosittelen kaikille niille jotka luulee olevansa pohjalla, ja myöskin niille ketkä on.


    • uskovainen1

      Itselläkin meni elämä siihen että en pystynyt olemaan ilman muutamaa päivää kauempaa. Mutta sitten Jeesus puuttui elämääni ja viinanhimo ja muutkin syntitottumukset menettivät voimansa. Muistan vielä hyvin alkukesästä, kun tämä tapahtui ja satuin kävelemään Siwan ohi. Silloin tuli mieleen ensimmäisen kerran pitkästä aikaa, että käynpä ostamassa jäätelöä oluen sijaan. Hyvillä mielillä söin. Jeesus ei ainoastaan anna syntejäsi anteeksi. Hän myös tahtoo vapauttaa niistä. Mutta jokainen joka tekee syntiä, on synnin orja. Ota Raamattu käteen ja lue uuden testamentin puolelta lisää. Ja jos rukoilet uskoen Jeesusta vapauttamaan, hän vastaa.

      • huorasonläski

        vitun heinolan pölö


      • täälläki sama teko RUKOUSTA,RUKOUSTA kaikki paheet jääneet
        siihen paikkaan Jumala on VOIMAKAS ja auttaa kun siltä pyydetään


      • AMEN sama täällä kaikki paheet jäi siihen paikkaan eivätkä ole takas tulleet"eikä tee ees mieli" Jumala on voimakas RUKOILKAA: nii saaatanan kynnet oikiaa ja olet vapaa kaikista paheistast USO MINUA JA Jeesusta


    • Titänkyllä

      Kännääminen ei ole rentoutumista! Lasi tai kaksi ehkä on, mutta heti kun homma on tapa se ei rentouta. Tiedän että joka viikkoinen pilkkireissu tai muu on rentoutusta joillekin. Se että tankkaa itseensä sinilevään tai muuta yleisesti vaarallisena tunnettua myrkkyä ei ole mihinkään kohtaan kehoa rentoutusta. Tarkoitan mieltä ja kehoa kokonaisuudessaan. Entäs se rentoutunut tunne kun akka ja kakarat lähtee pitkällisen kärsimyksen jälkeen. Oma fysiikka ja psyyke pettää. Velkaantuu, köyhtyy, kärsii ja sairastaa. Paleltaa ja kamppeet on kurjat... On tosi rentouttavaa:-(

      • Yxjexjuoppo

        Samaa mieltä, jos pari paukkua ei riitä, ja pamahtaa kunnon ryyppyputki päälle. Siinä on silloin rentoutuminen kaukana. Minä sen tiedän. Kymmenien alkoholihuuruisien vuosien jälkeen, nyt jotenkin selvinpäin rämpien tajuntaan alkaa muodostumaan käsitys, että ilman viinaa täytyy todellisuus kohdata. Yrittää olla läsnä tilanteissa, olivatpa ne mitä tahansa. Mielestäni alkoholisti on tunnevammainen, on paljon patoutuneita asioita joista on kehittynyt sairaus. Tämän taudin yksi sivuoire on alkoholismi. Uskon että alkoholismista voi toipua, mutta kokonaan siitä ei voi parantua, tai ainakin se on niin pitkä tie, ettei ihmisikä riitä sen kulkemiseen. Siispä yritetään olla päivä kerrallaan ilman alkoholia.


    • eitahdohellittää

      Ei viinanhimosta pääse irti koskaan. Se on kiusaaja, saatana. Sitä vastaan pitää taistella lopun ikänsä. Puhun omasta kokemuksestani: 20 vuoden juopottelu, 7 vuoden täysraittius.

      • ylläpitävävoima

        "Ei viinanhimosta pääse irti koskaan. Se on kiusaaja, saatana."

        Taisit lopettaa ryyppäämisen liian aikaisin, ei tuolle jatkuvalle viinanhimolle taida muuta selitystä olla.
        Henkinen riippuvuus ilmenee kuivahuikkaamisena ja hammasten kiristelynä. Tämän tyyppistä oireilua esintyy varsin yleisesti eräässä vertaistukeen perustuvassa ryhmässä.


      • kuuleppas kaveri sinulla on jääny tärkein apu pyytämättä RUKOILE Jumalalta VOIMAA! et tartte olla saatanan talutusnuorassa loppuikääs nimim. kokemusta on


    • toivottavastisaatapua

      Minulla päihdehoito auttoi. Neljä viikkoa laitoksessa jossa käytiin alkoholiongelmaa läpi. Nyt ei ole tehnyt mielikään juoda.

    • se_oli_siinä

      Itseä alkoi witutttamaan oma lärvi krapula aamuna ja viinan ottaminen loppui siihen. Nyt yli 10 vuotta raittiina.

    • rukoile Jumalaa avux!

    • vm43

      Sama tapa vuosikymmenet viikonloppuisin.
      57v aloitin päivittäisen dokaamisen puolelta päivin. Harrastin sitä kolme vuotta mutta sitten iski epäilys millaisia loppuelämän päivät ovatkaan ja minkä verran niitä on!
      Terveyteni oli jo osittain romuttunut.

      Kuukautta vaille 6-kymppisenä aloin käymään puntti- / kuntosalilla 5krt/vko.
      Tuohon rytmiin ei mahdu lainkaan kaljoittelu. Maksoin vuoden kortin kerralla etukäteen.
      Frekvenssi on kasvanut 6:een viikkokertaan.
      Matkoilla tissuttelen. Keväisin ja syksyisin 4 - 6 viikkoa päivittäin.
      Muulloin muutama 1 -2:n viikon jakso kevyemmin.
      Nuo viikkoja kestävät ovat tapajuopottelua loma-asunnolla. Muut ovat "oikeilla" matkoilla tapahtuvia.
      Nyt, 73 vuotisena, maksani Alat lukema hälytti ensimmäisen kerran.

      Minulla ei ole taipumusta krapulaan eikä vaimoni ole sanonut ryyppäämisestäni muuta kuin, että lounas on tehtävä selvin päin mutta siitä olen rivennyt säännöllisesti.
      Maksalukema saattoi minut ajattelemaan noiden pitempien jaksojen tapamuutosta.

      Siis pullon vaihtoehdoksi säännöllinen lihaskuntoilu!

      • Joodik

        Mitä suotta tuttua miestä kiusaamaan. Herätykset on vähissä joka tapauksessa.


      • vm43
        Joodik kirjoitti:

        Mitä suotta tuttua miestä kiusaamaan. Herätykset on vähissä joka tapauksessa.

        Mutta elämäntapa todennäköisesti vaikuttaa niiden herätyksien jälkeisten päivien määrään ja aivan varmasti niiden laatuun.
        Nimimerkki: Kokemusta on!


      • Joodik

        Selvennän terminologiaa: "herätykset vähissä" oli varusmiesten kieltä ja se tarkoitti, että armeija-aika on loppumassa. Minun kirjoitukseni yhteydessä se tarkoitti, että elinaikaa ei ole paljonkaan jäljellä; pyrin siinä sarkastiseen ilmaisuun.


    • Juopotmultiin

      Mikään ei inhota hoitajia enemmän kuin sontaseppo, joka ryyppää vuosikaudet tuhoten lastensa normaalin lapsuuden ja aiheuttaa surua, häpeää ja kärsimystä vaimolleen. Lopulta palkitsee perheensä ryyppäämällä itsensä keltaiseksi ja itkemällä ruikuttaa anteeksiantoa kuolinvuoteellaan.
      Yleensä vaimo vetäisee sairaalassa makaavaa sontaseppoa turpaan , jotkut repivät silmät päästä ja lapset haukkuvat, kunnes hoitajat läpsivät kanarianlintua aikansa, kunnes riuska sisätautilääkäri potkaisee vielä elävän sontasepon kalmon kylmiöön metalliarkussa odottamaan tuhkausta. Lääkintävahtimestari saattaa käydä koputtelemassa arkun kanteen ja vaimo huutaa viimeiset solvaukset. Sellainen on juopon loppu. Entisaikaan eivät vieneet sairaalaan , vaan keltaiseksi muuttunut perheenisä vietiin saunan taakse ja suku hoito häpeätahran pieksämällä kotitilan multiin.

    • jätänkövaanhänet

      miten alkoholistista pääsee eroon, en haluaisi loukata, aiemmin olen yrittänyt, mutta säälistä olen kaveri joka auttaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe