Lukijan ongelma

Ikääntynyt_iita

Onko kenellekään muulle käynyt kuin minulle: lainasin kirjastosta 700 -sivuisen kirjan ja jouduin palauttamaan sen, kun se oli liian painava. Luen iltaisin korvallani sängyssä ja kun jouduin parina iltana vetämään käsiin Mobilatia, se riitti. Kirja jäi lukematta.

Eikö tuollaisia kirjahirviöitä voitaisi jakaa kahteen osaan, että meikäläinenkin pystyisi niitä lukemaan? Nykykirjat kun pakkaavat olla yli 400 -sivuisia hirviöitä.

6

210

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • helpompielämä

   Itselläni menee kirjan ohuudesta huolimatta niska ja hartijat aina kipeiksi. Mikään asento ei vain ole hyvä, kun löhöilen tuolilla tai makoilen sängyllä kirjaan uppiutuneena. Olen pystynyt nauttimaan lukemisesta paljon enemmän nyt, kun olen alkanut lukemaan netin kautta lähes kaikki kirjat.

   • ikääntynyt_iita

    Minä käytän yhä enemmän Kindleä, mutta ongelmana on, että siihen täytyy ostaa kirjat Amazonilta. Saa siihen tosin ilmaisiakin kirjoja, mutta suomenkielisistä vain Kalevalan tms. Enimmäkseen luen englanninkielistä sci-fiä.
    Onko kirjastoilla olemassa lukulaitetta, jolla voisi lukea nämä paksuimmat kirjat? Ja painaako se yhtä paljon kuin paksu kirja?


  • Potaaja

   Ei vitun narukädet. Kuka pelle on niin heikko ettei jaksa kirjaa pitää kädessä? Nörteillä ei nouse penkistä edes kirja, EI WIDDUUUU MÄ NAURAN! Bodatkaa niitä käsiänne!

  • kikkeliskokkelismies

   No johan on aloittajan kunto heikko, jos ei edes kirjaa jaksa kannatella... :(

  • voimaton

   kokeilaa, ennenkuin mollaatte aloittajaa. Itse luen kirjat pöydän äärellä ja on kaksi kiveä kirjanpainona, pitämässä sivuja auki. Siten voi syödä tai kutoa tai tehdä himmelin samalla kun lukee.
   Sängyssä lukemista varten olen ajatellut, että pitäsiolla sellainen lukuteline jonka saisi käännettyä eteensä pitämään kirjaa sopivassa kohdin. Kuka rakentaisi, saattaisi olla kysyntää. Onhan meitä huonokätisiä vanhuksiakin, jotka hädintuskin jaksaa kahvikuppia nostaa esim, nivelrikon vuoksi, mutta halausi sittenkin lukea sängyssä. (myös rannevammaiset, reumaattiset yms, heikkovoimaiset ilahtuisivat asiasta

  • Tiuuuuu

   Monet kirjat tehdään nykyään vielä sellaisina liimasidoksisina, että ne eivät edes aukea kunnolla, vaan niitä täytyy todellakin ihan väkisin pitää käsin auki, koko ajan käsi jännityksessä. Siitä se käden kipeytyminenkin tulee, varsinkin kun lukee kirjaa sängyssä. Toisella kädellä pidät kirjaa auki ja toisella käännät sivua, kyllä siinä todella kaipaisi jotain lukutelinettä. On niitä olemassakin, ei sen puoleen. Mutta kuinka toimivia ne on, en tiedä. Liimasidoskirjaa täytyisi sitten jollain vempeleellä siinä pitää todella auki, se kun pyrkii koko ajan menemään kiinni.

   Mutta nuo liimasidoskirjat on siitä hankalia, että ne tosiaan on liimattu niin tiukkaan ja "pitkälle", että rivien alut alkaa olla jo heikosti luettavissa, kun kirjaa ei saa kunnolla levälleen. Vanha kunnon ommelsidos, joka siis kestäisi ja joustaisi, on tietysti kalliimpi. Nämä liimasidotut kirjat on vielä sellaisia, että kun sieltä sivut irtoaa, niin vaikea saada korjatuksi (niin joo, olen kirjastossa töissä). Jos rupeat väkisin aukaisemaan kirjaa "levälleen," se paukahtaa irti liimauksistaan ja sen taru on siinä.

   Monet uudet kirjat menee rikki jo muutaman lainauskerran jälkeen, kun taas jotkut vanhat hyvin sidotut kirjat on edelleen kuosissaan, vaikka niitä on lainattu satoja kertoja. Varastossa on 150 vuotta vanhoja kirjoja, jotka on ihan kunnossa vieläkin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   145
   1990
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   114
   1537
  3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   94
   1364
  4. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   89
   1285
  5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1282
  6. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   207
   1121
  7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   47
   1057
  8. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

   Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
   Maailman menoa
   204
   1042
  9. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   98
   1037
  10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

   "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
   Maailman menoa
   231
   872
  Aihe