Lukijan ongelma

Ikääntynyt_iita

Onko kenellekään muulle käynyt kuin minulle: lainasin kirjastosta 700 -sivuisen kirjan ja jouduin palauttamaan sen, kun se oli liian painava. Luen iltaisin korvallani sängyssä ja kun jouduin parina iltana vetämään käsiin Mobilatia, se riitti. Kirja jäi lukematta.

Eikö tuollaisia kirjahirviöitä voitaisi jakaa kahteen osaan, että meikäläinenkin pystyisi niitä lukemaan? Nykykirjat kun pakkaavat olla yli 400 -sivuisia hirviöitä.

6

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helpompielämä

      Itselläni menee kirjan ohuudesta huolimatta niska ja hartijat aina kipeiksi. Mikään asento ei vain ole hyvä, kun löhöilen tuolilla tai makoilen sängyllä kirjaan uppiutuneena. Olen pystynyt nauttimaan lukemisesta paljon enemmän nyt, kun olen alkanut lukemaan netin kautta lähes kaikki kirjat.

      • ikääntynyt_iita

        Minä käytän yhä enemmän Kindleä, mutta ongelmana on, että siihen täytyy ostaa kirjat Amazonilta. Saa siihen tosin ilmaisiakin kirjoja, mutta suomenkielisistä vain Kalevalan tms. Enimmäkseen luen englanninkielistä sci-fiä.
        Onko kirjastoilla olemassa lukulaitetta, jolla voisi lukea nämä paksuimmat kirjat? Ja painaako se yhtä paljon kuin paksu kirja?


    • Potaaja

      Ei vitun narukädet. Kuka pelle on niin heikko ettei jaksa kirjaa pitää kädessä? Nörteillä ei nouse penkistä edes kirja, EI WIDDUUUU MÄ NAURAN! Bodatkaa niitä käsiänne!

    • kikkeliskokkelismies

      No johan on aloittajan kunto heikko, jos ei edes kirjaa jaksa kannatella... :(

    • voimaton

      kokeilaa, ennenkuin mollaatte aloittajaa. Itse luen kirjat pöydän äärellä ja on kaksi kiveä kirjanpainona, pitämässä sivuja auki. Siten voi syödä tai kutoa tai tehdä himmelin samalla kun lukee.
      Sängyssä lukemista varten olen ajatellut, että pitäsiolla sellainen lukuteline jonka saisi käännettyä eteensä pitämään kirjaa sopivassa kohdin. Kuka rakentaisi, saattaisi olla kysyntää. Onhan meitä huonokätisiä vanhuksiakin, jotka hädintuskin jaksaa kahvikuppia nostaa esim, nivelrikon vuoksi, mutta halausi sittenkin lukea sängyssä. (myös rannevammaiset, reumaattiset yms, heikkovoimaiset ilahtuisivat asiasta

    • Tiuuuuu

      Monet kirjat tehdään nykyään vielä sellaisina liimasidoksisina, että ne eivät edes aukea kunnolla, vaan niitä täytyy todellakin ihan väkisin pitää käsin auki, koko ajan käsi jännityksessä. Siitä se käden kipeytyminenkin tulee, varsinkin kun lukee kirjaa sängyssä. Toisella kädellä pidät kirjaa auki ja toisella käännät sivua, kyllä siinä todella kaipaisi jotain lukutelinettä. On niitä olemassakin, ei sen puoleen. Mutta kuinka toimivia ne on, en tiedä. Liimasidoskirjaa täytyisi sitten jollain vempeleellä siinä pitää todella auki, se kun pyrkii koko ajan menemään kiinni.

      Mutta nuo liimasidoskirjat on siitä hankalia, että ne tosiaan on liimattu niin tiukkaan ja "pitkälle", että rivien alut alkaa olla jo heikosti luettavissa, kun kirjaa ei saa kunnolla levälleen. Vanha kunnon ommelsidos, joka siis kestäisi ja joustaisi, on tietysti kalliimpi. Nämä liimasidotut kirjat on vielä sellaisia, että kun sieltä sivut irtoaa, niin vaikea saada korjatuksi (niin joo, olen kirjastossa töissä). Jos rupeat väkisin aukaisemaan kirjaa "levälleen," se paukahtaa irti liimauksistaan ja sen taru on siinä.

      Monet uudet kirjat menee rikki jo muutaman lainauskerran jälkeen, kun taas jotkut vanhat hyvin sidotut kirjat on edelleen kuosissaan, vaikka niitä on lainattu satoja kertoja. Varastossa on 150 vuotta vanhoja kirjoja, jotka on ihan kunnossa vieläkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tilaisuuden perunut yrittäjä Eira Maijala vahvistaa Ylelle, että hän ei halunnut, että hänen yrityks

      – Hän kertoi, että meille on varattu paikka jostain ihan muualta. Sitten hän kertoi, että se paikka on helvetti. Yrittä
      Maailman menoa
      78
      3846
    2. Mikä ampuminen illalla Kiuruvedellä?

      Huhu kertoo että oma äiti ammuttu autoon??? 😢
      Kiuruvesi
      51
      3300
    3. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      108
      3110
    4. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      108
      2434
    5. Pitopalvelu yrittäjä teki ainoan oikean ratkaisun .

      Emme saa suomea ja Haapajärven PIIRUAKAAN paremmaksi nostamalla moraalittomuuden edessä kädet pystyyn antautumisen ja
      Haapajärvi
      53
      1562
    6. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      80
      1486
    7. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      27
      1460
    8. Lapsuus 50-60 luvulla

      Oli ihanaa aikaa. Lapsi sai olla pieni pitkään. Ei joka tuutista työnnetty silmille ja korville Setaa ja muita sukupuoli
      Maailman menoa
      149
      1195
    9. Kari Kanala paljastaa - Papin työhön paluu Myyrästä vaati "nollauksen" ensin: "Pitää siinä..."

      Kari Kanala: ihminen, mies ja pappi. Kanala nähdään tänä syksynä tv:ssä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa sekä Myyrä-ki
      Suomalaiset julkkikset
      20
      1089
    10. Sinne eivät homot tule

      Että tälläistä käytöstä tällä kertaa. Saattoväki odotteli sateessa kun yrittäjä saarnaa herran nimessä homoja ja lesboja
      Luterilaisuus
      243
      1033
    Aihe