Aasiasta tulee parhaat hoitajat

aurinkoa_aasiasta

Varsinkin filippiiniläiset ovat parasta A-luokkaa. Heillä on Suomessakin todella hyvä maine hoitajina. Olen monen hoidettavan kuullut tykkäävän eniten juuri filippiiniläisistä hoitajista. He kun ovat aina iloisia ja ottavat potilaan hyvin huomioon eivätkä mm. tiuski heille kuten suomalaiset elämäänsä kyllästyneet happamat hoitsut. Filippiinoissa kun on paljon sellaisia joilla on omassa kotimaassan suoritettu kallis sairaanhoitajan tutkinto ja käyvät täällä Suomessa sitten lähihoitajiksi kun heidän tutkintonsa ei kelpaa täällä Suomessa joka on erittäin valitettavaa resurssien tuhlaamista. Tähän epäkohtaan pitäisi saada pikaisesti muutos.

13

1178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Finland.ok

      Niinhän se on, että Suomalainen tutkinto on jotakin muuta, kuin Filippiiniläinen. Lääkärin, hoitajan jne. koulutustaso on Suomessa korkealla. Jos olet potilaana - asiakkaana - niin hakeudutko Suomessa koulutetun, vai Filippiiniläisen asiantuntijan tutkittavaksi ja hoidettavasksi?
      Onhan se ystävällisyys tietenkin hyvä asia, mutta itse arvostan enemmän yhteistä kieltä ja ammattitaitoa. Saattaapa siinä Filippiiniläisenkin hymy hyytyä, kun pääsee kunnolla kiinni Suomalaiseen työtahtiin. Ei riitä enää hymyileminen.

      • eogaf

        Filippiineillä on erittäin korkeatasoinen sairaanhoitajakoulutus. Filippiiniläisiä hoitsuja menee moniin maailman maihin töihin hoitsuiksi kun heidän maineensa ja koulutuksensa taso on tunnetusti korkeaa luokkaa. He ovat hyvin tunnettu vientituote maalleen. Koulutus on jopa pitemmälle viety kuin suomalainen amk sairaanhoitajakoulutus. Filippiiniläinen sairaanhoitaja käy 4 vuotta koulua ja tarvitsisi käydä enää 3 vuotta lisää niin olisi valmis lääkäri siellä.


    • yhtälö

      Lue täältä keskustelupalstalta keskusteluketju: Hoitajan burn out, jos ymmärrät lukemaasi, niin ymmärrät, että miksi Suomalaiset hoitajat eivät aina hymyile.
      Kun Filippiiniläiset ovat riittävän kauan töissä, niin katsotaan sitten, että ovatko he geneettisesti erilaisia ja jaksavatko hymyillä? Jatkuva kiire, vuorotyö, palautteen puute, säästöt - toivottavasti he ovat "immuuneja" , Suomalaisiin ne kaikki vaikuttavat.

      • kulttuuria

        Kokemukseni mukaan ei se pelkkä koulutus tee kenestäkään hyvää hoitajaa. Ulkomaalaisilla saattaa olla hyvä koulutus (kuka sen määrittelee?), mutta myöskin kulttuuri vaikuttaa hoitamiseen.
        Esimerkkinä kerrotakoon, että Suomalaisessa päiväkodissa täit lasten päissä ovat kauhistus. Filippiiniläisen työtoverini mielestä me Suomalaiset olemme vauhkoja. Mitä nyt pienet täit - heidän kotimaassaan "istutetaan" niitä lasten hiuksiin, ellei niitä ole sattunut saamaan vielä itse tarttumaan.

        Mitä muita vastaavia asioita onkaan, joista me emme tiedä. Haluaisiko Suomalainen potilas saada "kulttuurivaihtoa" esim. täiden muodossa?


    • Robotitttttt

      Kokemukseni, kielitaidoton, sh koulutus Filippiineillä en ole vielä (3:n vuoden jälkeen) nähnyt mitään sh ammattitaitoon liittyvää osaamista, joka asiaan kysyi tai puhui mitä vain hymyillään, kun ei osata puhua, asukkaita syötetään kännykkä toisessa kädessä, raportointiin käytetään Google kääntäjää joka ei käännä mitenkään ymmärrettävään muotoon mitään, paskaa, odotan että hoitotyöhön saadaan robotit, ne ajaa saman asian kuin mykät hoitajat ja pidemmän päälle tukevat halvemmaksi.

    • tympii

      Tervemenoa Filippiinot takaisin Suomesta Filippiineille ja sh koulutuksen jälkeen suorittamaan lääkärin koulutus. Kaikki edm sopii Filippiineillä , miksi he tukevat Suomeen jossa heidän sh koulutusta ei hyväksytä ? Vaan suorittavat täällä ( ilmeisesti "päätä silitellen" pääsevät läpi lh koulutuksen Suomessa). Perustuu kokemukseen heistä työelämässä , naama virneessä oli tilanne mikä vain , eivät hallitse mitään sh:n ammattitaitoon liittyvää. Lh tehtävät on neuvottava alusta alkaen. Miten otetaan Vs, miten pistät insuliiinin, kaikki mahdollinen., en luettele enempää.... Eli se siitä aasialaisesta ammattitaidosta. Eiköhän se jatkuva ns hymyily/virnistely lopu kunhan aikaa menee....

      • Anonyymi

        eix ne sht tuu apuhoitajiksi? mitä sille koulutustasolle tapahtui? kehuttiin joku aika sit. nyt vuorossa intialaiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eix ne sht tuu apuhoitajiksi? mitä sille koulutustasolle tapahtui? kehuttiin joku aika sit. nyt vuorossa intialaiset.

        Kyllä, eivät osaa sh:n töitä vaikka nimellinen koulutus on. Ovat apulaisina. Yksi joka niitä tänne hinkuo valitteli osaamisen tasoa.

        Kuka on kuullut Filippiineiltä tulleesta laadusta?

        Kaikki on kehitysmaadsa vielä alkutekijöissään ja maa elää kun he menevät töihin Arabiemiraatteihin
        ym kotiapulaisiksi ja omat lapset ja miehet jää kotimaahan odottamaan.

        Joku riisto taustalla , kun perheet eroaa ja oman maansa hoitsut onkin toisella puolella maailmaa.


    • JustIinsasaada

      No siksi tulevat Suomeen kun se pari tonnia ja rapiat liksaa näille Filippiineille on jättitulot. Mietin tilannetta eteenpäin (kuten muillakin hoitajilla), joutuvat tekemään töitä lähes 70 vuotiaaksi (tätä menoa), pienet tulot pieni eläke.

    • Visuointia

      Työnantajat varmaankin ennakoivat tukevia tilanteita hommatessaan työvoimaa esim Filippiineiltä eli he eivät valita työolosuhteista (eivät ymmärrä) he ovat tyytyväisiä kaikkeen mitä heille annetaan eivätkä ymmärrä (pelkäävät palautusta) vaatia mitään. Siinä tulevaisuutta kaikille suomalaisille hoitajille, teillä on työkavereina tulevia rikkureita esim lakkotilanteessa.

    • Anonyymi

      Se kielitaito on tässä se tärkein, koulutuksen hankkimiseen ei paljon vaadita, mutta kielitaidon hankkimiseen kuluu aikaa ja kuitenkin kaikki työhön liittyvä vastuu on kielitaitoisella hoitajalla. Piste.

    • Anonyymi

      Filippiiniläisillä on lähtökohtaisesti hyvä englannin kielen taito. Filippiiniläisen hoitajan muuntokoulutus onnistuu englannin kielellä Suomessa varsin tehokkaasti.
      Myös lääkelupa EU tasoiseksi tulee tentata. Ovat sydämellisiä ja etenkin vanhempia ihmisiä suuresti arvostavia. Hoitotyössä juurikin se tunneside potilaaseen on tärkeintä. Ylipainoa harvalla on. Hoikkuus on etu hoitajalle. Tervetuloa vaan Suomeen. Saa tulla enemmänkin.

      • Anonyymi

        juu. Eivät huokaile ja pyörittele silmiä kun hoidettavat esittävät pyyntöjänsä. Siitä kiitos.
        Suomi hoitajilla sen sijaan esiintyy yllättävän paljon huokailu ja silmien pyörittely mentaliteettia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      333
      2909
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2194
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1042
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      763
    Aihe