Aihe

Rengaspaineen varoitusvalo

muutenkyllätyytyväinen

Vaihdoin itse talvirenkaat uudehkoon Toyotaani ja säädin rengaspaineet ohjeiden mukaan. Ajelin työmatkaa ja n. 50 km ajon jälkeen alkoi rengaspainevalo vilkkua. Tarkistin huoltoasemalla paineet, olivat kunnossa. Soitto Toyotan huoltoon: uusiin autoihin asennettujen rengaspaineantureiden takia auto täytyy käyttää merkkihuollossa jos on muualla vaihdattanut renkaat, jotta painevalvontajärjestelmä saadaan kalibroitua. Vein auton huoltoon - 2 minuutin työ ja 50 euron lasku. Kuka tässä kusettaa ja ketä, joka kerta 50 e lisämaksua kun on vaihtanut renkaat?

102

12346

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • halpisOnHalpis

   Onneksi tuota ongelmaa ole länsiautoissa. Niissä tuo homma onnistuu ihan itse tehtynä ja rengaspaineet näkyy auton näytöllä.

   • mietinpävaan

    onkohan näin.. kaverin Audissa oli ollut ihan sama?


   • teronmantrat
    mietinpävaan kirjoitti:

    onkohan näin.. kaverin Audissa oli ollut ihan sama?

    Noinhan se keskustelu yleensä etenee. Esim. kaverin isin autossa....


   • Entäs_Helkama_Raisussa
    teronmantrat kirjoitti:

    Noinhan se keskustelu yleensä etenee. Esim. kaverin isin autossa....

    Kuinkas siinä on rengaspaineiden valvonta järjestetty? Yh-äippäkö pumppaa raisun renkaisiin ilmat pojun lähtiessä lumidriftaamaan marketin parkkipaikalle.


  • vain_huolenpitoa

   Eihän tuosta mitään vaivaa ole, vaan hoituu ensi-, väli-, määräaikais-, syys-, kevät-, tai katsastushuollon tai takaisinkutsun ohessa.

   • satanenVuodessaTurhasta

    Toki noin, eipä tullut mieleen.


   • Tojomies

    Ei ole näin vaikeaa ja kallista, youtubesta löytyy hyvät videot Toyotan rengaspaineanturien nollauksesta eri Toyota malleissa, Ohjaamossa oma painike tätä varten. Kannattaa tutustua. Hyvin pelitti Auris 1.8HSD :ssa


  • tojocorolla

   Toi systeemi on perseestä! Tojoäijät ei kommentoi muutaku paskaa ku niille ilmoittaa asiasta. Joka kerta ku vaihat renkaat kalibrointi eessä jos et haluu valoo katella. Ei saa poistaa käytöstä enkä oo löytäny paikkaa missä poistettaisiin toi v...n merkkivalo käytöstä. Turhaakin turhempi varuste. EU määrää!!!!

   • OhjeetMuuttuneet

   • tojocorolla

    Halavalla menee. Mulla tojohuollos maksanu hilikkua vaille 30e.
    Muualla rengasliikkeissä maksaa hunajaa ja mansikoita. Yhestä rengasliikkeestä sain vitunmoiset huuvot ku kyselin hintoja. En osaa vain käyttää tunnistimia oikein. Kuulemma napista saa toiset tunnistimet käyttöön! Eipä ollu tietoo sielläkään kovin paljo. Hankala saava toista neljää toimimaan ku on neljä (5) muistipaikkaa!


  • Auris2014

   Tojotan vastaus kysymykseeni rengaspainetunnistimista.

   "Heti kun vastaanotimme ensimmäiset Toyota-mallit rengaspaineantureilla ja
   huomasimme muistipaikkoja olevan 4, teimme valmistajalle vaatimuksen
   muistipaikkojen lisäämisestä (talvirenkaita varten). Muistipaikkoja luvattiin
   lisätä tuotantoon tuleviin uusiin autohin ja niin on jo tapahtunut useimmissa
   malleissa.
   Muistipaikkojen lisääminen autonne järjestelmään jälkeenpäin ei ole
   mahdollista. Myöskään varoitusvaloa ei voi, eikä saa kytkeä pois toiminnasta."

  • simpleHomma

   Vakio provo taas päästi aivopierun. Itse vaihdoin juuri alle talvirengaat 2 kuukautta sitten ostetusta Avesta ja käsikirjan ohjeiden mukaan toimin niin taas pelitti. Yksinkertaista. Meni 30sek. 0,2 bar yli suositun rengas paineen. Paineita nostin sen jälkeen kun olin ensin systeemin päivittänyt talvirenkaille.

   Ps. Aven myynti käy kohisten, pirun hyvä se onkin.

   • 565646

    Vakio Tero taas asialla. Kieltää kaikki Toyotan viat ja ikäänkuin ohimennen kehuu vielä päälle. Kertoo Toyotan heikosta laadusta


   • Joseimuutosta

    Jos tänään vaihdoit, niin järjestelmä urputtaa siitä vasta päivän parin päästä..., mikäli ei olet tullut muutosta alkuvuoden malleihin nähden.


   • Ooolaspalmas

    Safety Sense ei tule toimimaan. Tulet pettymään rajusti kun kuulet Toyotan kannan. Ei ole kenenkään muun kuin sinun autossasi, vaikka ei toimi yhdessäkään Suomeen tuodussa avessa. Kaikissa sensorikotelo huurtuu sisäpuolelta.


   • OikeaaTietoa

    Safety Sensellä ei ole mitään tekemistä tämän ketjun keskustelun kanssa. Mitä tarkoitat?


   • 8kahdeksas
    565646 kirjoitti:

    Vakio Tero taas asialla. Kieltää kaikki Toyotan viat ja ikäänkuin ohimennen kehuu vielä päälle. Kertoo Toyotan heikosta laadusta

    Sinulla se on paksupää, ei mene siihen Toyota on niitä varmimpia autoja.


  • SamaMuissa

   Aika monessa automerkissä on vain muistipaikat 4-5 renkaalle, osassa on itseoppiva systeemi, mikä parin päivän jälkeen on tunnistanut renkaat "tutuiksi" tai sitten se hälytysvalo ei vaan enää pala sen jälkeen...

   • muissa_merkeissä

    Rengaspainevahdin voi toteuttaa myös vertaamalla renkaiden pyörimisnopeuksia... Ei tarvi mitään ihme palikoita eikä opettamisia.


   • karvalakkimallijihaa

    tuo on se köyhän malli ja poistunut käytöstä.


   • Mikälakki
    karvalakkimallijihaa kirjoitti:

    tuo on se köyhän malli ja poistunut käytöstä.

    Karvalakkimalli on se absista pyörintänopeuksien eroja laskeva malli..., mikä hälyttelee aiheetta pitkissä kaarteissa ja loskakeleillä.


   • Monen_vuoden_kokemus
    Mikälakki kirjoitti:

    Karvalakkimalli on se absista pyörintänopeuksien eroja laskeva malli..., mikä hälyttelee aiheetta pitkissä kaarteissa ja loskakeleillä.

    Ihanko itse päättelit, että hälyttelee kaarteissa ja loskakeleissä?
    Ei todellkakaan hälyttele! Järjestelmä ei mittaile pyörintänopeuseroja jos ohjaus on vähänkään käännettynä.
    En tiedä kuinka se loskakelit ymmärtää, mutta kertaakaan ei ole hälytystä tullut talvikelissä, mutta jo muutaman metrin ajon jälkeen tuli kun laitoin kulumattoman varapyörän alle kun koko muu setti on jo elinkaarensa lopussa.
    Kertakaikkisen hyvä systeemi kun hälyttää kuitenkin oikeista syistä, eikä tarvitse sen takia pajalle rahojaan kantaa kuten Toyotassa.
    Toyotissahan ei ole käytännössä minkäänlaista rengaspainevahtia jos Trafin suunnitelmat helpotuksista toteutuu.


  • werosososss

   Ei toimi Suomen olosuhteista, siksi Trafin oli pakko myöntyä. automyyjä sanoi sen jo uutta autoa ostaessani. Otettiin pois päältä samantien.

   • kunLaatuRatkaisee

    Kyllä paremmat pelit toimii. Noissa halpisautoissa nyt tuollaisia "ominaisuuksia".


  • Juusuaaaro

   Ovat nuo ainakin tämän kolme vuotta toimineet, jotka ne ovat minulla olleet kesät ja talvet.

  • kalipoi

   Miksi ostat niin uuden auton?
   Ja jos varaa uusi ostaa niin täytyy olla varaa renkaisiinkin.
   Vaihdata liikkeessä,ne kaliproi ne samalla.

  • Patelanpystykorva

   Keväällä vaihdoin itse renkaat ja rengaspaineen merkkivalo syttyi palamaan. Soitin Toyota palvelu puhelimeen, sieltä neuvottiin ottamaan yhteyttä paikalliseen Toyota liikkeeseen. Pikahuollossa kuittasivat merkkivalon pois päältä. Sanoivat, että hansikaslokeron sivussa vasemmalla on nappula josta merkkivalon voi kuitata itsekkin pois päältä ja huoltokirjassa on tarkemmat ohjeet, kuten näin onkin. Pikahuollon olisi pitänyt velottaa ko. toimenpiteestä 20€, mutta asentajan mielestä se ei ollut kohtuullista ja hyvä niin.

   • onNiinHyviä

    Ai sinne hanskalokeroon on rakennettu valokatkaisin, hieno toiminto laatuautossa.


   • Patelanpystykorva

    Hyvä, hyvä hansikaslokeroon tulee valo automaattisesti. Hansikaslokeron sivussa on katkaisin jossa lukee SET, siitä voi kuitata rengaspaineen merkkivalon. Se on niin helppoa.


   • Aloittajataaskin

    Joo ei ole ainakaan mun vm. 2014 autossa hanskalokerossa mitään katkaisinta. Ymmärsin Toyotan huoltomiehen puheesta, että 2015 malleissa tuon voi itsekin jo kuitata, mutta 2014 malleissa edellyttää merkkihuolloin toimenpiteen. Ja siitä Toyota Tammer-Auto kehtasi iloisesti kuitata 50e.


   • Patelanpystykorva

    Joo, kyllä näin on. Meillä on Auris vm. 2015 ja siinä on on se SET nappula hansikaslokeron sivussa. Oulussa Juhanauton pikahuollossa oli miellyttävä asentaja joka valottavat mitään ja neuvoi tekemään seuraavan renkaanvaihdon yhteydessä sen itse.


   • Nappiriittää

    Set nappula riittää, jos anturit ovat järjestelmän muistissa eli 8 muistipaikan systeemissä käytetään kun renkaita vaihdetaan tai jos rengaspaineiden tasoa halutaan muuttaa. 4/5 muistipaikan tapauksessa pitää käydä merkkipajalla renkaiden vaihdon jälkeen, jos ei halua varoitusvalon palavan.


  • Ave2014muutenhyvä

   Mulla tuli sama juttu eteen, Toyota vm 2014. Mulle sanoi huollon mies, että haittaako se nyt sitten jos se valo siellä palaa... No haittaahan se mutta en mä aio kyllä maksaa huoltomaksua vain siitä että valon sammuttavat. Mutta ihan perse systeemi tuo on, iso miinus Toyotan 2014 mallistolle ja ennen kaikkee huollolle, että kehtaavat tosta rahastaa.

   • tunkitonbiili

    Mittaako myös varapyörästä, se on yleensä lölllerö?


   • Ei__oo

    Varapyörässä ei ole anturia ainakaan minun autossani. Tosin 2015 alun järjestelmässä on 5 muistipaikkaa, eli sille olisi mahdollisuus, mutta ei taida olla anturia niin lähellä mikä sitä lukisi...


   • daseagth

    Jos on viisi muistipaikkaa keskusyksikössä, niin kyllä se rengaspaineentunnistin toimii silloin myös varapyörässä. Rengaspainnentunnistinanturi vain sinne varapyöränkin vanteeseen. Ei siinä muita antureita tarvita.

    Tai kaikki anturit sinne varapyörän sisään niin ei tarvitse holehtia asiasta ollenkaan talvi- ja kesärenkaiden vaihdon yhteydessä. No, mahtaiskohan toimia, en tiedä?


   • Sitätuskinon
    daseagth kirjoitti:

    Jos on viisi muistipaikkaa keskusyksikössä, niin kyllä se rengaspaineentunnistin toimii silloin myös varapyörässä. Rengaspainnentunnistinanturi vain sinne varapyöränkin vanteeseen. Ei siinä muita antureita tarvita.

    Tai kaikki anturit sinne varapyörän sisään niin ei tarvitse holehtia asiasta ollenkaan talvi- ja kesärenkaiden vaihdon yhteydessä. No, mahtaiskohan toimia, en tiedä?

    Vaatii myös antennin/vastaanottoyksikön sinne vararenkaan lähelle...


  • säästänsensatasen

   Onkos tosiaan niin, että vaatii kalliin merkkihuollon, jotta sen rengaspainevalon saa kytkettyä pois.. Ei mikään muu huolto tee tuota?

   • OikeaaTietoa

    Lähes kaikki rengasliikkeet tekevät. Ei siihen merkkihuoltoa tarvita. Hintakin on tosi halpa.


   • Harmimuttanäin

    ei onnistu rengasliikkeissä. Pitää olla merkkihuolto. Kysytty on Euromasterilta ja Vianorilta


  • nbmnbnm

   Ainakaan omassa -14 corollassa ei saa kun merkkihuollossa, omassa koodattu talvirenkaille koska valo ei häiritse kesällä kun ajetaan ilman mittarivaloja. En ala maksamaan edestakas koodailusta, pilipali systeemi mutta minkäs teet.

  • dfaefaefada

   Rengaspainevalo kytketään pois laittamalla asianmukaislla varoittimilla ja paineilla olevat renkaat alle. Silloin jokainen rengasliike osaa asian.

   • Typeryydenhuipentuma

    Onneksi koskee vain ensiasennusrenkaita tämäkin eeuusta tullut turhuuden ja typeryyden huipentuma,eikä taatusti jää viimeiseksi. Tuleekohan seuraavaksi pakolliseksi venyvät jakoketjut kaikkiin autoihin niin kuinVW:ssakin ja päästöjen huijausohjelma,niissä kun ovat jo vakiona,vaikka muihin ei saa rahallakaan.


  • Ninny

   Minulla tuo varoitusvalo oli yön aikana syttynyt, kun aamulla pihasta lähtiessä oli pakkasta -27 astetta. Onpa juu yllätys, että kylmällä paineet laskee... Pitää etsiä tuo kuittausnappi, kiitos vinkkaajille.

   • Lisääpaineita

    Kylmä sää laskee ilmanpainetta. Jos renkaan ilmanpaine on säädetty esimerkiksi 2 bariin 20 asteessa, paine laskee 1,8 bariin 0 asteessa.

    Parempi lisätä sitä painetta ainakin kaksi kymmenystä yli auton ohjekirjan tai renkaan valmistajan ohjeen. Painetta lisää ilman kuittausta. Pakkasella se rengaspaineen valo kyllä sammuu muutaman kilometrin ajon jälkeen kun rengas lämpenee.

    ..mutta paras ratkaisu on että laitetaan painetta lisää...jos pakkasella tarkenee. ;-)


  • ksksksksksksk

   Nämä ilmanpaine ongelmat oli jo Ruotsin kokemusten mukaan tiedossa. Suomen viranomaiset eivät uskoneet, ennenkuin näkivät mitä ongelmia rengasvahdeista aiheutuu. Autokauppias sanoi minulle suoraan, etteivät tule toimimaan Suomen talvessa ja oikeassa oli.

  • ToyotaAuris

   Hyvin nuo rengaspainetunnistimet ovat toimineet minulla kaksi talvea Auriksessa. Kun marraskuun alussa laittaa 20 asteen lämpötilassa tavirenkaat niin on selvää, että kun pakkasta on 20 astetta, että rengaspaineen merkkivalo syttyy, koska kylmyys on alentanut paineita silloin neljä kymmenystä.

   Kun valo syttyy tulee ilmanpaine lisätä normaaliksi esim. 2.4 Baria/rengas. Pitää nimenomaan lisätä ilmanpainetta, eikä alustaa rengaspainenapista tai muutoin.

  • toyota_rengaspaineanturi

   Valon saa kyllä nollattua ihan kotikonstein, kun jaksaa vähän googlailla. Tässä ainakin suomen kielinen video rengaspaineantureiden nollaamiseen ja rengaspainetunnistimen kalibrointiin Toyotassa.

   https://www.youtube.com/watch?v=AMXNzA4xrTM&feature=share

   Sehän on ihan jälleenmyyjästä kiinni, ainakin OK autolla ovat aina tehneet tuon 2 minuutin työn ilmaiseksi totta kai, ei kai siitä kukaan kehtaa laskuttaa. Syyttää voit varmasti omaa jälleenmyyjääsi :D

  • Höpsistaas

   Cloonattuja painevahteja, eli kaksi sarjaa samoilla tunnistenumeroilla.
   60 vs toyota120€/kpl ja about 5v pariston elinikä ei vaihdettava made by toyota

   • Patterinvaihto_ok

    YouTubesta löytyy ohje ainakin Lexuksen paineanturien pariston vaihtoon. Ei näyttänyt edes hankalalta ja sopivan pariston hinta 1-2€/kpl. Toisaalta uusia antureita saa n. 30€/kpl Ebaystä mutta ne joutuu ilmoittamaan auton järjestelmälle eikä niiden pattereita voi vaihtaa.


  • Hanskina

   Sen saa sammumaan itse hansikaslokeron napista. Aygo 2015.

  • Kallisjahuono

   Paikallinen merkkihuolto pyytää 50. Teippasin mustan teipin päälle, ei oikein loppuun asti mietitty.

   • ToimiihyvinToyotalla

    Palstan trollipoju ei ole teippaillut kuin yh-äipän ostamaan raisumopo. Oikeasti järjestelmä on erittäin toimiva ja turvallinen.


  • leikkiautojako

   Onko pakko ostaa leikkiautoja joissa ei voi ilmata renkaita ilman naurettavia antureita. Teippiä valon päälle tms

   • köyhää_itäautoilua

    Tota se on terojen suhtautuminen varoitusvaloihin ja liikenneturvallisuuteen.

    Aiemmin on nähty myös avautuminen aiheesta "miksi palanut polttimo sytyttää turhaan moottorin vikavalon?"

    Asiaa tarkemmin kaiveltaessa selvisi, että köyhä tojopappa ei ole piitannut rikkinäisestä jarruvalosta. Kun toinenkin jarruvalo on sipannut, on auto eräänlaisena viimeisenä hätäkeinona sytyttänyt tuollaisen vähän pelottavamman vikavalon... ja sehän on tojopapan mielestä tarpeeton, koska tojolootalla voi ihan hyvin ajaa, vaikkei jarruvalot toimi.

    Tai vaikkei takavalot pala... oli sitten pimeää tai satoi vettä/lunta. Tärkeintä on, ettei tarvi ostella mitään polttimoita, kun on rahat käytetty ylihintaiseen itäautoon, jota pitää vielä taajaan juoksuttaa huollossa.


  • happyhappyöö

   Vaihdoin vanhaan opel omegaan talvirenkaat pihassa,tietokoneen
   näyttö ei reagoinut mitenkään,pitäisikö olla huolissaan.lähdin aja
   maan.tietokone näytti vain keskikulutusta 10,5l 100km,syvä huokaus
   kaikki tuntui olevan kunnossa.olin onnesta mykkyrässä.

  • Ajathuononee

   Liikaa merkkvaloja on näissä uusissa. Vanhassa carinasssa oli sopivasti.

  • NäinKertooKäsikirja

   Uuden Auriksen käsikirjassa lukee näin:

   Rengaspainevaroittimen alustaminen

   Pysäköi auto turvalliseen paikkaan ja valitse käynnistyspainikkeesta
   OFF-toimintatila.

   Alustusta ei voi tehdä auton liikkuessa. Säädä rengaspaineeksi jäähtyneelle renkaalle ohjeistettu rengaspaine.

   Varmistu, että rengaspaineet ovat jäähtyneiden renkaiden ohjeistuksen
   mukaiset. Rengaspainevaroittimen toiminta perustuu tähän painetasoon.

   Valitse käynnistyspainikkeesta ON-toimintatila. Avaa hansikaslokero. Paina ja pidä painettuna rengaspainevaroittimen nollauspainiketta, kunnes rengaspaineiden varoitusvalo vilkkuu hitaasti 3 kertaa.

   Odota muutama minuutti käynnistyspainikkeen ollessa ON-toimintatilassa
   ja paina sen jälkeen käynnistyspainike OFF-toimintatilaan.

   • LuinKäsikirjanOhjeita

    Moi, olen lukenut saman ohjeen kirjasesta. Oletko kokeillut autossasi jotta toimiiko? En saanut valoa sammumaan vaikka pidin nappia alhaalla pitkäääääännnn...


   • dfdfdfsdfa
    LuinKäsikirjanOhjeita kirjoitti:

    Moi, olen lukenut saman ohjeen kirjasesta. Oletko kokeillut autossasi jotta toimiiko? En saanut valoa sammumaan vaikka pidin nappia alhaalla pitkäääääännnn...

    Jossakin anturissa on nyt vikaa. Mene siihen liikkeeseen, josta ostit talvirenkaat. Saattavat vaihtaa uuden anturin takuuseen.


   • Perkle
    LuinKäsikirjanOhjeita kirjoitti:

    Moi, olen lukenut saman ohjeen kirjasesta. Oletko kokeillut autossasi jotta toimiiko? En saanut valoa sammumaan vaikka pidin nappia alhaalla pitkäääääännnn...

    Laitoitko rengaspaineet suositeltuihin arvoihin, 2.2 baria omassa autossa.
    Sain alustettua oikein, mutta nostin paineita sen jälkeen 2.2-->2.5 bariin, perkel..n valo alkoi palaa 10km ajon jälkeen uudestaan.
    Jokin nyt mättää koska kesärenkailla ei ollut väliä vaikka olisi ollut 3.0 baria paineet.


   • Seonviallinen
    Perkle kirjoitti:

    Laitoitko rengaspaineet suositeltuihin arvoihin, 2.2 baria omassa autossa.
    Sain alustettua oikein, mutta nostin paineita sen jälkeen 2.2-->2.5 bariin, perkel..n valo alkoi palaa 10km ajon jälkeen uudestaan.
    Jokin nyt mättää koska kesärenkailla ei ollut väliä vaikka olisi ollut 3.0 baria paineet.

    Kun on viallinen anturi niin se ana alkaa palaa pian alustuiksen jälkeen uudestaan.


   • Perkle

    No tuossa ei ole kai muuta keinoa kuin anturit vaihtoon, kai ne takuun piikkiin menee uudessa autossa.


   • Tutkiasia

   • Perkle
    Tutkiasia kirjoitti:

    Yksikin viallinen anturi löytyy sillä rengasasentamon laitteella. Käy tutkituttamassa. Ei niitä kaikkia tarvitse uusia.

    http://autotek.fi/rengaspainetunnistimet-tpms-rengaspainevahti/

    Kiitos, pitääpä mainita tuosta kun huollossa pitää käydä kuukauden sisällä, renkaat tuli uuden auton mukana joten takuu noissakin varmaan on.


   • Jerese
    Perkle kirjoitti:

    Kiitos, pitääpä mainita tuosta kun huollossa pitää käydä kuukauden sisällä, renkaat tuli uuden auton mukana joten takuu noissakin varmaan on.

    On takuu On. Ainakin minulle vaihdettiin takuuseen vielä seuraavanakin talvena.


   • LuinKäsikirjanOhjeita
    Perkle kirjoitti:

    Laitoitko rengaspaineet suositeltuihin arvoihin, 2.2 baria omassa autossa.
    Sain alustettua oikein, mutta nostin paineita sen jälkeen 2.2-->2.5 bariin, perkel..n valo alkoi palaa 10km ajon jälkeen uudestaan.
    Jokin nyt mättää koska kesärenkailla ei ollut väliä vaikka olisi ollut 3.0 baria paineet.

    Juu, paineet on 2.3bar kun yritin taas näplätä valoa pois päältä. Kävin nääs tämän videon https://www.youtube.com/watch?v=AMXNzA4xrTM&t=44s opastamassa valikkossa. Valikostapa ei löytynyt mahdollisuutta valita rengassarjaa. Alkaa tuntua siltä että talvirengassarjassa ei ole antureita. Ja käyn kyllä piakkoin autoliikkeessä jurnuttamassa...


   • Vxdyjj

    Katso tuleeko vanteesta läpi tavallisen näköinen kuminen venttilirunko vai paksumpi metallinen, anturin vanteesta läpi tuleva runko on metallia ainakin mun renkaissa.

    Eikö ohjekirjassa ole mainittu miten homma hoidetaan.


   • dfdfsdfsdfsdfd
    LuinKäsikirjanOhjeita kirjoitti:

    Juu, paineet on 2.3bar kun yritin taas näplätä valoa pois päältä. Kävin nääs tämän videon https://www.youtube.com/watch?v=AMXNzA4xrTM&t=44s opastamassa valikkossa. Valikostapa ei löytynyt mahdollisuutta valita rengassarjaa. Alkaa tuntua siltä että talvirengassarjassa ei ole antureita. Ja käyn kyllä piakkoin autoliikkeessä jurnuttamassa...

    Kyllähän sinä sen hinnasta tiedät. Neljä varoitinta maksaa yhteensä 395 euroa. Jos nyt vasta laitatat niin työt päälle.


   • jijijiojoijuighftrdfred

   • LuinKäsikirjanOhjeita
    dfdfsdfsdfsdfd kirjoitti:

    Kyllähän sinä sen hinnasta tiedät. Neljä varoitinta maksaa yhteensä 395 euroa. Jos nyt vasta laitatat niin työt päälle.

    En kyllä laitata. Saa valo palaa minun puolestani. Tarvikurrat tulivat auton mukana, joten tuo hintakommentti ei oikein ole validi. Tämä on liikkeen esittelyauto, joten kuvittelin että anturit on. Toisaalta ymmärtäähän sen liikken kannalta että 395€:n anturit ovat auton myyntikatteesta pois.


   • LuinKäsikirjanOhjeita

   • LuinKäsikirjanOhjeita

    On tämä kimurantti juttu. Jokin pikku juttu on jäänyt tekemättä.
    - O.K. Auton videon mukaista renkaan kuvaa valikosta ei löydy
    - Ohjekirjan mukainen proseduuri ei toimi
    - Toyotan huoltomies kehoitti painamaan 3 kertaa, kuten videollakin, ennen rengaspaineen kalibrointia (pitkä painallus). Ei tapahdu mitään.

    Onko tiedossa yhtään onnistunutta rengassarjan vaihtoa lähipiirissä?


   • g0rba

   • nappia

    Koetin eilen sammuttaa valoa ohjekirjan avulla (Auris 2014), ei onnistunut. Googlella löytyi toi ok-auton video. Ohjekirjassa ja videolla on ero:

    Videolla kehotetaan painamaan ensin kolme lyhyttä, myöhemmin kerta pitkään. Käyttöohjeessa ei ole mitään mainintaa kolmesta lyhyestä painalluksesta:

    "Valitse käynnistyspainikkeesta ON-toimintatila. Avaa hansikaslokero. Paina ja pidä painettuna rengaspainevaroittimen nollauspainiketta, kunnes rengaspaineiden varoitusvalo vilkkuu hitaasti 3 kertaa.

    Odota muutama minuutti käynnistyspainikkeen ollessa ON-toimintatilassa
    ja paina sen jälkeen käynnistyspainike OFF-toimintatilaan. "

    http://www.okauto.fi/ajankohtaista/uutiset/25738/video--rengaspaineanturin-nollaus-toyota-avensis--auris---yaris

    Pitääpä kokeilla videon mukaista...


   • kuspäisthommaa
    nappia kirjoitti:

    Koetin eilen sammuttaa valoa ohjekirjan avulla (Auris 2014), ei onnistunut. Googlella löytyi toi ok-auton video. Ohjekirjassa ja videolla on ero:

    Videolla kehotetaan painamaan ensin kolme lyhyttä, myöhemmin kerta pitkään. Käyttöohjeessa ei ole mitään mainintaa kolmesta lyhyestä painalluksesta:

    "Valitse käynnistyspainikkeesta ON-toimintatila. Avaa hansikaslokero. Paina ja pidä painettuna rengaspainevaroittimen nollauspainiketta, kunnes rengaspaineiden varoitusvalo vilkkuu hitaasti 3 kertaa.

    Odota muutama minuutti käynnistyspainikkeen ollessa ON-toimintatilassa
    ja paina sen jälkeen käynnistyspainike OFF-toimintatilaan. "

    http://www.okauto.fi/ajankohtaista/uutiset/25738/video--rengaspaineanturin-nollaus-toyota-avensis--auris---yaris

    Pitääpä kokeilla videon mukaista...

    Ei toimi syyskuussa 2014 ostetussa mallissa. Rengaspaikkoja vain 4. Pittää koodata likkeessä.
    Tojotan maahantuojaa ei kiinnosta vieläkään toi homma, vie liikkeeseen ja maksa. Valoo ei saa ohjelmoida pois. Kuvassa facelift malli jossa toimii.
    Nappi hansikaslokeron vieressä on sitä varten jos muutat paineita renkaissa niin siitä voipi kuitata uudet paineet tai jos renkaasta laskee paine ja valo syttyy niin täytön jälkeen voi kuitata valon pois.


   • nappia
    kuspäisthommaa kirjoitti:

    Ei toimi syyskuussa 2014 ostetussa mallissa. Rengaspaikkoja vain 4. Pittää koodata likkeessä.
    Tojotan maahantuojaa ei kiinnosta vieläkään toi homma, vie liikkeeseen ja maksa. Valoo ei saa ohjelmoida pois. Kuvassa facelift malli jossa toimii.
    Nappi hansikaslokeron vieressä on sitä varten jos muutat paineita renkaissa niin siitä voipi kuitata uudet paineet tai jos renkaasta laskee paine ja valo syttyy niin täytön jälkeen voi kuitata valon pois.

    Valo on sammunut ilman että tein mitään. En ole ehtinyt paneutua auton huoltoasioihin juuri nyt, ajattelin että viikonloppuna. Talvirenkaat meni alle 23.10. Joka kerta ajoon lähdettyä valo vilkkui kunnes jäi palamaan.
    Pari päivää olen nyt ajellut siten että valo ei ole enää urputtanut.

    Mun auto on joulukuussa 2014 rekisteröity.


  • opelfani

   Itselläni on Opel, ja kun olen itse tehnyt huollot..
   niin olen säästänyt 1850.00 euroa / kuukaudessa
   kannattaa itse tehdä edes jotain niin autoilu on halvempaa

   • kerro.tarkemmin

    Toyotaan verrattunako vai mihin?


   • Huhuuh

    Jopa on kallista Opelin huolto, mitä kaikkea sille tehdään jos huoltokulut on 1850€ kuukaudessa, tuohon hintaan vaihdetaan osia aika runsaasti, pitää olla hyväpalkkainen työ että pystyy Opelin omistamaan vuodessa huoltokulut 22200€, huh huh.
    Mun ajomäärällä toyota huolletaan kerran vuodessa noin 150€ joka toinen vuosi ja 250€ joka toinen vuosi.


  • MB-82

   Saako rengaspaineita mennä lisäämään ilman merkkihuoltoa näihin uusiin autoihin?

   • näin.se.käy

    Tottakai saa. Nimimerkkisi viittaa Mersuun ja niissä paineiden muutoksen jälkeen painevaroittimet voi resetoida uuteen arvoon muutamalla ohjauspyörässä olevan napin painalluksella.


   • EAmm

    Huoltoasemien rengaspainemittarit näyttävät noin paineita (Tm, testi vuosien takaa )
    Toteaa laitehuoltaja Turusta


  • Rav4hyb

   Kyllä tuo rengaspainevaroittimen alustaminen on joka kerta workkinut,ei saa olla hätäinen, että ehtii latautua sekä alussa että lopussa.

  • YarisKuinFerrari

   Nollaus rengaspaineisiin 3 painallusta kolmeen sekuntiin niin johan pärisee. Aikasemmin painelin pitkiä painalluksia ja ei siks nollannu ja sai kirota vittu mitä paskaa. Mut huollon setämies sit kerto että olet urpo , älähän hättäile.
   Eli koko komeus, virta päälle, kolme painallusta (1 painallus/1sek) ja odota. Valo vilkkuu hetken ja sit sammuu viimeistään noin minuutin kuluttua . Virta pois ja sulla on järjestelmä nollattu . You're fucking welcome .

   • voiko.seurata

    Osaavatko minkään mallin anturit lukea kunkin renkaan sen hetkisen paineen ajon aikana ja näyttää infossa?


   • Vittu.mikä.säätäjä
    voiko.seurata kirjoitti:

    Osaavatko minkään mallin anturit lukea kunkin renkaan sen hetkisen paineen ajon aikana ja näyttää infossa?

    Mitä helvetin seuraamista niissä rengaspaineissa on. Eikö se riitä että painetta on ja jos ei ole niin tulee ilmoitus siitä.


  • hdfjdfjdfjjdf

   Eikö toyotasta saa muka nollattua sitä valoa? Ainakin renaultissa se syttyy joka kerta muutaman kilometrin päästä, renkaiden vaihdosta, mutta sen saa jo ajon aikana ihan itse nollattua.

   Kannattaisiko joskus tutustua käyttöohjeisiin?

   • Auris1

    Ainakin Auris 2016 mallissa rengaspaineiden muistipaikkoja on 8 kpl. Kun vaihdoin talvirenkaat niin rengaspaineiden varoitusvalo alkoi ensin vilkkumaan ja paloi sitten jatkuvasti mutta sammui n. 20 km ajon jälkeen itsestään. Tässä mallissa ei edes ole mitään nollausnappia hansikaslokeron sivussa. Kaikkien renkaiden koodit asetetaan vain kerran kun renkaat otetaan ensimmäisen kerran käyttöön.


   • Alustus
    Auris1 kirjoitti:

    Ainakin Auris 2016 mallissa rengaspaineiden muistipaikkoja on 8 kpl. Kun vaihdoin talvirenkaat niin rengaspaineiden varoitusvalo alkoi ensin vilkkumaan ja paloi sitten jatkuvasti mutta sammui n. 20 km ajon jälkeen itsestään. Tässä mallissa ei edes ole mitään nollausnappia hansikaslokeron sivussa. Kaikkien renkaiden koodit asetetaan vain kerran kun renkaat otetaan ensimmäisen kerran käyttöön.

    Koodaus tietysti tehdään vain silloin kun renkaat ostetaan, mutta kyllä ne aina pitää alustaa renkaiden kausivaihdon yhteydessä.

    https://www.youtube.com/watch?v=AMXNzA4xrTM


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Minulla on Auris Hybrid 2016 malli ja rengaspaineiden varoitusvalo alkoi yllättäen vilkkkua heti huollon jälkeen. Sain itse kuitattua valon pois, mutta tänä aamuna, kun ajoin töihin niin puolimatkassa n.7km ajon jälkeen yllättäen valoi alkoi taas vilkkua ja sitten jäi palamaan kokoajan. Epäilen nyt, että jokin antureista olisi viallinen. Rengaspaineet 2.5 Bar Good Yearin kitkoissa.

   • Anonyymi

    Miten tuokin asia voi olla 2016 mallisessa autossa noin vaikeasti toteutettu. Germaanissani voi laittaa vaikka jokaiseen renkaaseen eri paineet ja sitten kuitata paineet OK. Varoitusteksti syttyy keltaisena, jos jonkin renkaan paine alenee muistaakseni 20%, punaisena jos paine putoaa nopeasti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten tuokin asia voi olla 2016 mallisessa autossa noin vaikeasti toteutettu. Germaanissani voi laittaa vaikka jokaiseen renkaaseen eri paineet ja sitten kuitata paineet OK. Varoitusteksti syttyy keltaisena, jos jonkin renkaan paine alenee muistaakseni 20%, punaisena jos paine putoaa nopeasti.

    Niinpä. Jos sinulla on yhdessäkin renkaassa painetunnistin rikki niin, et saa kuitattua mitään ennenkuin kipaset kaupasta uuden tunnistimen! Hinta n.35-150e. v.2020.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niinpä. Jos sinulla on yhdessäkin renkaassa painetunnistin rikki niin, et saa kuitattua mitään ennenkuin kipaset kaupasta uuden tunnistimen! Hinta n.35-150e. v.2020.

    Jos ja jos.


  • Anonyymi

   Nykyään (vuonna 2020) tämä maksu on jo 70e. Aivan älytöntä rahastusta! Sama mennä suoraan rengasliikkeeseen ja asentaa tilalle uusi eikä ne veloita tarkastuksesta, jos ostaa uuden anturin!

  • Anonyymi

   Jaha. Kohtalotovereita löytyy. Talvella tuli hankittua 2017 mallinen C-HR. Vaihdoin kesärenkaat alle ja tietysti rengasvalo syttyi. Eipä hätää ajattelin että hoituu kuten edelisessä autossa, eli valikon kautta alustus ja asia kunnossa. Valikosta löytyi alustus, mutta siitä ei tapahtunut mitään. Illalla ohjekirja esiin. Ohjekirjassa lukee että alustusvalikon valintaa pitää painaa pitkään. Ei apua. Sitten hakemaan youtubesta ohjeita ja siellä neuvotaan painamaan alustuspainiketta kolmesti, ja sen jälkeen vielä pitkään. En saanut tuollakaan systeemillä rengasvaloa sammumaan, mutta kun aikana painelin alustusta miten sattuu, niin yhtäkkiä se valo sammui. Nyt sitten jännättimään, että syttyykö valo vielä uudestaan.

   • Anonyymi

    Kolme lyhyttä painallusta nappulasta, kun on vaihtanut renkaat alle, ei muuta. Jos haluaa säätää varoituspaineen niin yksi pitkä painallus, se siitä. Ylivoimaista simpanssille, ei ihmiselle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kolme lyhyttä painallusta nappulasta, kun on vaihtanut renkaat alle, ei muuta. Jos haluaa säätää varoituspaineen niin yksi pitkä painallus, se siitä. Ylivoimaista simpanssille, ei ihmiselle.

    Minä menin tekemään ensin sen Tojomiehen pahimman painajaisen. Maksoin renkaiden vaihdosta ja paineiden tarkastuksesta huimat 25 euroa.


  • Anonyymi

   Valitettavasti nollaus on hyvin erilainen eri Toyota-malleissa. Painettavaa nappia ei ole läheskään kaikissa. Ohjekirjoissakin on eroja. Itse sain tällä palstalla ohjeet RAV4 vm. 2019 varten - enkä tehnyt niillä ohjeilla mitään. Järjestelmä kun oli toisenlainen. Piti viedä merkkihuoltoon, jossa ähräsivät 20 minuuttia. - "onko tällaisiakin" antoivat sieltä palautetta. Auto Suomesta ostettu, ohjekirja suomeksi - mutta sekin neuvoi väärin.

   • Anonyymi

    Älä valehtele.

    Minulla on ollut kaksi Toyotaa vuoden 2014 jhälkeen jonka alusta nuo tulivat vakiovarusteeksi.

    Ei pienintäkään ongelmaa. Jos ohjekirjan ohjeella ei merkkivalo sammu niin sitten Youtuben ohjeella varmasti sammuu, Nuo videot löytyvät myös Toyotan sivulta.

    https://www.youtube.com/watch?v=PjBF5RmGidY


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   213
   14198
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   181
   5227