Lihavuusleikkausta odottavia?

annastiiiiina

Hei,

löytyisikö täällä lihavuusleikkausta odottavia? Itsellä leikkaukseen aikaa vajaa kaksi kuukautta, iiiik! Nyt olen leikkausta edeltävällä enellä. Kaipaan hirveästi vertaistukea. Lile ry:llä ei ole asuinalueellani edes alueyhdistystä, saati tukiryhmiä.

13

374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemppiäjatkoon

      Ylensyönti on psyykkinen sairaus, johon ei auta, jos leikataan vatsa ja näinollen "pakotetaan" ihminen syömään vähemmän. Jenkeissä tehtiin joskus tutkimus ja lihavuusleikatuista suurin osa oli parin vuoden päästä alkoholisteja tai muiden päihteinen suurkäyttäjiä, koska ne psyykkiset ongelmat, joihin ennen ylensyötiin eivät poistuneet vatsan leikkauksella.

      Lisäksi moni lihoo takaisin, kun maha pikkuhiljaa taas venyy.

      Kustannustehokkain hoito olisi ryhmäterapia ylensyömisestä kärsiville. Lisäksi lihavuusleikkauksen jälkeen pieni vatsalaukku täytyy täyttää ravintorikkaalla aidolla ruualla ja näinollen ruokavaliosta jätetään pois viljat, peruna, riisit ja sokerit. Tätä ruokavaliota kutsutaan vähähiilihydraattiseksi ruokavalioksi eli VHH.

      VHH (vähähiilihydraattinen ruokavalio, jota myös karppaukseksi kutsutaan) on yli 200 vuotta vanha ruokavalio, jolla saa verensokerin hallintaan, ihminen laihtuu ja yleensä pääsee eroon myös elitapasairauksien oireiden hoitoon käytetyistä "turhista" lääkkeistä (kolesteroli, verenpaine, närästys, nesteenpoisto, II-tyypin diabeteslääkkeet jne...). Media ja virallinen taho sekä heidän edustajansa (mm. viralliset ravitsemusterapeutit) virheellisesti väittävät, että VHH olisi rasva- ja/tai proteiinidieetti, jossa syödään mielettömiä määriä eläinrasvaa ja/tai proteiinia, vaikka näin ei ole.

      Miksi?

      Kirjastosta löytyy mm. lääkäri Antti Heikkilän kirjoja, joista voi mennä katsomaan, mitä syödään VHH ruokavaliossa. Mutta tämän VHH ruokavalion voi aloittaa jo ennen leikkausta ja näinollen välttää koko leikkauksen.

    • Leikkaus.on.hyväksi

      Oliko Vesku ollut sellaisessa? Luulisi olevan hyvä juttu. Kun mahasta tai jostain niistä osista ehkä poistetaan osa, se voi auttaa. Ei pysty syömään niin paljon. Minä ainakin uskon siihen. Pitää vaan olla vahva, että kestää leikkauksen ja toipuu hyvin. Kun noudattaa ohjeita, luulisi olevan tärkeää. Yleensä leikkaus menee ohi nopeammin, kun on hyväkuntoinen. Se koskee myös synnytyksen jälkeistä tilaa.

      Mihin läski katoaa? Vai katoaako? Katso video
      http://yle.fi/uutiset/mihin_laski_katoaa_vai_katoaako_katso_video/8585771

      Kerran täällä joku puhui lihavuusleikkausten tarpeesta. Se olisi hyvä, jos maa olisi niin rikas, että todella ylilihavat pääsisivät nyt pian leikkaukseen. Elämän laatu parantuu kovasti. Jos aikuisena leikataan, saa loppuelämälleen paljon hyviä asioita.

    • epävarmadiettaaja
    • annnastiina-ap

      Juuh, leikkaus takana ja kaikki mennyt mainiosti. Turhaan jännitin etukäteen. Kivut leikkauksen jälkeen oli pienemmät, mitä olin kuvitellut. Aloitin lenkkeilyn heti kotiuduttua. Ei ole ollut väsymystä, eikä heikotusta. Mitään leikkauskomplikaatioitakaan ei tullut.

      Ensin söin kaksi viikkoa nestemäistä ruokaa, sitten kaksi viikkoa sosemaista. Tällä viikolla olen pikkuhiljaa siirtynyt normaaliin ruokaan. Aluksi mahaan mahtui pari ruokalusikallista, nyt 1-2 dl riippuen ruuan rakenteesta. Tavallisin annos on itselleni n. 1 dl. Koko ajan on ns. täysi olo, eli ei tosiaan ole mitään kituuttamista. Paino tippuu sitten siinä sivussa n. 2 kg viikossa. Jos oisin tiennyt, että tää menee näin "kivuttomasti", oisin uskaltautunut leikkaukseen jo aiemmin.

    • omaa_nimimerkki

      Lihaavus leikkaus ei toki ole aivan vaaraton toimepiden.
      Minä ainakin kokeilisin muita konsteja kuten karppaus. Se yleensä toimi joskin ei leikkauksen tahdissa, mutta on täysyn vaarato ja maksuton. Leikkauksen jälkeen paino palaa, jos ei ruokatottumukset muutu on aiavan varmaa.
      Lääkärit ei tätä neuvo, koska muuten voi mennä hyvä potilas.
      Jättämällä kaikki sokeria sisältävät ruoka-aineet pois ruokavaliosta kuten pizzat, pastat, leivät ja perunat. Näiden tilalle vihanneksia ja vihanneksia ja lihaa sekä kalaa..
      Maitotuotteet pitää olla mahdollisimna rasvaisia, koska ihminen tarvitsee energia, muutoin tulee täytettyä energiavajaus hiilihydraateilla (sokerilla), koska ei ole olemassa muita energiamuotoja. Lunnon rasvat ja hiilihydraatit)
      Siis yksi osaa proteiinia, 2,5 -3,5 osaa rasvaa ja 0,8 osaa hiilihydraatteja.
      kaavalla 100-pituus eli 180 cm tarkoittaa 80 g proteiinia.
      Karppaajien sivuilla on paljon kirjoituksia epäonnistuneista leikkauksista. Jokainen tekee tietysti mitä haluaa, mutta kannattaa tutustua ensin muihin vaihtoehtoihin vaikka kirjastosta lainaamalla jokin karppaus kirja.

      • Kokenutttt

        Lääkärit ei tätä neuvo, koska muuten voi mennä hyvä potilas.

        Onneksi julkisella puolella ei kerätä hyviä potilaita, vaan hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla.


      • pallo12

        Karppaus ym. koettu ja nyt olen menossa lihavuusleikkaukseen. Lihavuusleikkaus tulee halvemmaksi yhteiskunnalle kuin diabetes.


    • annastiiiiina-ap

      Juurikin niin, että ennen lihavuusleikkausta kokeillaan kaikki mahdolliset keinot saada paino alas. Ei se kenellekään ole ensimmäinen keino :). Minä olen elämäni aikana pudottanut varmaankin sata kiloa, tiedän keinot saada paino alas. Enimmillään olen laihduttanut kerralla 50 kg. Nyt en enää laihduta, vaan opettelen uutta elämäntapaa. Leikkaus itsessään ei laihduta ketään, vaan se auttaa uusien tapojen omaksumisessa. Ihan jokainen leikattu voi "pilata" leikkayshyödyn. Tärkeintä on toimia saatujen ohjeiden mukaan. Yksikin teelusikallinen soveltamista johtaa ennen pitkää siihen, ettei leikkauksesta ole sitä hyötyä, joka siitä voisi olla. Leikkauksesta itsessään on vähän tutkittuja haittoja, eli sen ei voi sanoa epäonnistuneen useinkaan. Ihmiset kyllä epäonnistuvat saatujen ohjeiden noudattamisessa :).

      Vaikka leikatuille ei terveydenhuollon ammattilaisten puolesta markkinoida juuri vhh:a, ruokavaliossa painotetaan proteiineja. Perinteinen lautasmalli ei päde leikatuille.

      Toivottavasti jokainen löytää oman tapansa voida mahdollisimman hyvin ja antaa muidenkin etsiä heidän omat tapansa :).

    • Petraisa

      Leikkaus olisi 9.2.2016.

      Olen ENE:llä siihen asti, nyt on tippunut 6,2 kg.

      Aika paljon on ollut erilaisia testejä ennen kun on edes jonoon päässyt.
      Eli ei julkisella puolella kukaan, joka leikkaukseen pääsee ole helpolla päässyt.
      Ja itsellä ainakin on 20 vuoden kokemus laihduttamisesta, atkins, karppaus, VHH:t,
      pussikeitot moneen kertaa kokeiltuja.

      -Terveisin, Petri

    • doctorr

      Moi leikkauksiin liittyy aina suuriakin riskejä.eikä se jäliaikakaan aina ole ruusuista.painottaisin miettimään ravintoremonttia ja liikunnan lisäämistä joka on aina parempi halvempi ja turvallisempi vaihtoehto ainahan tämä ei ole mahdollista toisaalta väitän että kaikki voivat näillä ed. Mainituilla konsteilla laihtua on vain pitkä mutta palkitseva tie sinä päätät näin se menee
      T doctorrr

      • suolenkeskusteluttaas

        Joo, lihavuusleikkauksen läpikäyneethän eivät mieti ravintoremonttia ja liikunnan lisäämistä. Duh.

        Ois niin kiva, että keskusteluun yleensäkin täällä s24:ssa osallistuisi ne, joilla on edes jotain käryä keskusteltavasta aiheesta. Kaikki (peruskoulun ensimmäisen luokan läpäisseet) voisivat lukea aloituksen ennen näpyttelyään ja miettiä onko suoltamassa taaas tekstiä joka on täysin ot.


    • tsemppiiiiiiiii

      heippa kaikille:)
      itse en lihavuusleikkausta tarvi, mutta isältä on vatsalaukku joskus pienennetty:) se auttoi tosi hyvin ja elämän laatu parani:) ei ollut jälkeäkään siitä läskistä diapeetikosta joka mätti naamaansaa kaljaa ja karkkia joka hetki kun jaksoi kaapille lyllertää:) me lapset oltiin iloisia:) ei tarvinnut oottaa seuraavaa sydänkohtausta vaan todettiin että kaikki on kunnossa:D eli tehkää itellenne palvelus pudottakaa paino ja ihan sama miten kunhan sen teette:) ei lapset/vaimot/kaverit joudu pelkään teitin puolesta:)

    • leikattujatyytyväinen

      Ootko lukenut sen voiko painoa hallita -kirjan. siinä on tietoa leikkauksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      182
      1398
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1090
    3. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      28
      1087
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1044
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      97
      918
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      227
      891
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      855
    8. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      126
      851
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      838
    10. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      93
      814
    Aihe