Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Auttakaa tietävät!

Tyttönenvain

-79 rakennettu kaksikerroksinen paritalo, johon juuri muutimme haisee homeelta. Haju on selvästi mikrobiperäinen ja homekoira on merkannut alakerrassa ilmavuotokohdat, jotka jälkikäteen myös merkkiaineella tutkittu paikkansa pitäviksi.
Talossa ja sen alapohjassa on selvästi puutteellinen ilmanvaihto ja osa korvausilmasta tulee luonnollisesti ihanan tuoksuisesta savimaasta.

Taloyhtiön kaikkia alapohjia on muutama vuosi sitten kunnostettu, kaivamalla umpisokkelista alapohjaan käynti, jonka kautta poistettu käsin lahoa rakennusjätettä, ?desinfioitu? alapohjaa, sekä asennettu kaksi tuuletusputkea lisää.

Alapohjan saneerauksesta kertovassa raportissa mainitaan valokuvien kera, alapohjan ontelobetonilaatan pinnalla olevasta mikrobikasvustosta, sekä puutteellisesta salaojien toimivuudesta ja maaperän kapillaarisuudesta. Maa talon ympärillä viettää myös voimakkaasti suoraan taloamme kohti.

Kysymys kuuluukin nyt voiko Velco-APT http://www.terveysilma.fi/fi/alapohjan_tuuletus
laitteistolla saada asunnon asumiskelvolliseen kuntoon, kun alapohjassa on jo mikrobivaurioita, joita sieltä ei ole onnistuttu kunnostuksen yhteydessä poistamaan?

Voiko alapohjan kuivumista tehostamalla hajuongelma hävitä asunnostamme ja saastuneesta irtaimistostamme, tekemättä sen kummempia tutkimuksia?

Kiitos jo etukäteen asiasta tietäville.

5

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • döfä

      Jos maaperä kallistuu taloon päin ,pitää salaojitus olla kunnossa ja toimia,samoin sadevesien käsittely.Alapohjan täyttö ei saa olla kapilaarista maata,jos on,sitä voi poistaa ja korvata sepelillä.
      Jos noi perusasiat ei oikein kunnossa,ei taida laitteesta isoa apua olla.

    • rane2

      Alipaine pitää sinne alapohjaan saada aikaiseksi auttaa jo paljon, tuo kuvassa oleva kallis ratkaisu, aukkoja kun sinne on jo lisätty niin tavallinen seinäpuhallin ajaa saman asian, esim. alipaineiseksi radon imurilla, ajaa saman asian.

    • rakentaja2

      Vaikuttaa siltä että rakennusvaiheessa on tehty jo pahoja virheitä joita on myöhemmin vaikea korjata. Tällaisia taloja on paljon. Katolta tulevat vedet saatava menemään talon vierestä etemmälle, ei salaojiin. Kannattaa tarkistaa salaojien toimivuus. Jos maa viettää taloon päin; voiko pintamaata muotoilla uudelleen. Eli pintavedet sivuille, talosta poispäin. Savimaa ei kuulu ryömintätilaan, se tila saatava kuivaksi.
      Kannattaa pyytää joku pätevä henkilö tutkimaan asiaa. Ehkä ei saada enää täysin kuntoon.
      Toivottavasti olet osannut jo huomioida tämän hinnassa.

    • Taavi-Tumperoinen

      Jos on talon alla oikea ryömintätila, niin voisi ajatella puhdistaa vanhoista rakennusjätteistä ja laittaa vaikka karkeaa soraa kapillaarisen vedennousun estämiseen. Soran päälle 50 mm routaeristyslevyt estämään vesihöyryn tulo maaperästä. Kunnon tuuletusaukot pitää myös olla perusmuurissa. Mutta onko rakennuksen perustus routasuojattu kunnolla rakennusaikana? Routaruojauksen tulee olla riittävä. Keväällä ensimmäisillä helteillä monet ontelolaattapohjat kondensoivat vettä alapohjaan, ilmiö häviää kun alapohja on lämmennyt riittävästi tai lämmitetty vaikka sähkölämmityksellä ulkolämpötilaa vastaavaksi.

    • BauHerr

      Itse pistäisin ryömintätilaan ilmankuivaimen ja kosteusmittarin.

      Esimerkiksi: http://www.biltema.fi/fi/Koti/Siivoaminen-ja-peseminen/Koneet/Ilmankuivain-2000021206/

      Yleensä homeen tappamiseen riittää, että ilman suhteellisen kosteuden saa tasolle 40 %. Jos hometta ei vielä ole, niin suhteellisen kosteuden pitäminen alle 80 %:ssa riittää.

      80 % - 100 % on se kosteus, mistä homeet aivan erityisesti pitävät.

      Jos kosteus %:n saa hallintaan, ei ilmanvaihdolla, salaojilla yms ole merkitystä. Tulipaloihin ja homeeseen pätee sama periaate: riittää, että yhden kasvutekijän saa poistettua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe