Pohjois-Kymenlaakson Perussuomalaiset 31.10.2015

TÄMÄN VUOKSI KOUVOLAAN SYNTYI UUSI PS PAIKALLISYHDISTYS

Taustaa:

Vuonna 2013 alkanutta Kouvolan valtuustokautta leimasi ensimmäisen vuoden aikana valtuutettu Anssi Tähtisen ja valtuutettu Pekka Korpivaaran erimielisyys Kouvolan kaupunginhallituksessa noudatettavasta poliittisesta linjasta. Tähtisen politiikka kaupunginhallituksessa oli SDP:n politiikkaa myötäilevää, kun taas Korpivaara ajoi itsenäisempää perussuomalaista politiikkaa. Toukokuussa 2013 Tähtinen yritti Pohjois-Kymenlaakson Perussuomalaiset ry:n puheenjohtajana saada yhdistyksen antamaan Pekka Korpivaaralle sanktion "yhteistyökyvyttömyydestä". Yritys epäonnistui, mutta Tähtisen yritykset rangaista Korpivaaraa jatkuivat vuoden lopulla pidettyyn paikallisyhdistyksen hallitusvaaliin asti. Oli syntynyt tilanne, jossa riitelyn loppumiseksi joko Tähtisen tai Korpivaaran oli lähdettävä.

1. Osa Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaisista päätyi vuoden 2013 aikana ajatukseen, jonka mukaan perussuomalaisilla on oltava itsenäinen poliittinen linja. Perussuomalaiset eivät saisi olla minkään kilpailevan puolueen apupuolue. Todettiin, että itsenäisen linjan saamiseksi on vaihdettava Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaisten paikallisyhdistyksen hallitus. Sitä varten tarvittiin voitto paikallisyhdistyksen hallitusvaalissa syksyllä 2013. Voitto saatiin demokraattisessa vaalissa, jonka laillisuuden ja asiallisuuden varmisti puoluetoimiston paikalla ollut edustaja. Tässä vaalissa paikallisyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Heidi Husu ja hallitukseen hänen listansa jäsenet. Häviölle jäi Toni Lampirannan lista, johon kuuluivat mm. Jari Lindström ja Anssi Tähtinen.

2. Sisäisen riitelyn lopettamiseksi yhdistyksen yleiskokous erotti 2014 alkuvuodesta yksimielisesti Anssi Tähtisen yhdistyksen jäsenyydestä. Tähtinen erosi myöhemmin PS valtuustoryhmästä, jonka seurauksena puoluejohto erotti hänet puolueesta. "Lindströmiläiset" yrittivät seuraavaksi voittoa syksyn 2014 paikallisyhdistyksen hallitusvaalissa omalla listallaan, mutta hävisivät jälleen Heidi Husun listalle. Paikalla oli tälläkin kertaa puolueen edustaja valvomassa vaalin demokraattisuutta, laillisuutta ja asiallisuutta. Pari kuukautta vaalitappion jälkeen valtuutetut Toni Lampiranta ja Juha Päivärinta loikkasivat PS valtuustoryhmästä keskustan valtuustoryhmään. Kaupunginhallituksen perussuomalainen jäsen Minna Hietanen loikkasi keskustan hallitusryhmään. Jari Lindström otti myöhemmin Minna Hietasen ja Toni Lampirannan vaalityöryhmäänsä. Tämä herätti monilla tahoilla tyrmistystä, koska Lindström ei ainoastaan hyväksynyt kyseisten henkilöiden loikkausta kilpailevan puolueen valtuustoryhmään, vaan vieläpä palkitsi loikanneet ottamalla heidät omaan vaalikampanjaansa. Lindströmin koettiin edistävän puolueen hajoamista Kouvolassa.

3. Tammikuun 16. päivä 2015 pidettiin Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaisten kokous, jossa käsiteltiin Minna Hietasen toimintaa hieman aiemmin pidetyssä Kouvolan kaupunginhallituksen kokouksessa. Hietanen oli tuolloin vielä PS hallitusryhmässä. Hietanen oli päättänyt osallistua kaupunginhallituksen puheenjohtajan perustamaan työryhmään huolimatta siitä, että perussuomalaiset olivat sekä valtuustoryhmässä että paikallisyhdistyksessä sopineet yksimielisesti olla osallistumatta kaupungin virallisen organisaation ulkopuolisiin pienryhmiin. Kokoukseen saapui Hietasen kanssa Jari Lindström, joka ilmoitti tukeneensa Hietasen päätöstä. Lindström alkoi voimakkaasti puolustaa Hietasta, huusi paikallisyhdistyksen hallitukselle "hävetkää!" ja nimitti hallitusta mm. "valehtelijoiksi" ja "yhdistyksen tuhoajiksi". Samalla hän väitti olleensa perustamassa Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaisten paikallisyhdistystä. Eräs vanhempi hallituksen jäsen kertoi myöhemmin olleensa aikoinaan hyväksymässä Lindströmiä paikallisyhdistyksen jäseneksi, mikä asetti Lindströmin väitteen outoon valoon.

4. Kokouksessa syntyi vaikutelma, jonka mukaan Lindström oli katkera Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaisten hallitukselle. Anssi Tähtinen on Lindströmin ystävä, ja kaksi peräkkäistä tappiota yhdistyksen hallitusvaaleissa tuntui jättäneen jälkensä. Vaikutti siltä, että Lindström yritti asemaansa hyväksi käyttäen saada paikallisyhdistyksen taipumaan ja hyväksymään hänen oikeutensa olla piittaamatta yhteisistä sopimuksista. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, vaan Lindströmiä kohdeltiin asiallisesti yhdistyksen hallituksen varajäsenenä, mikä asema hänellä yhdistyksessä tuolloin oli. Hän ei siis saanut mahdollisesti odottamaansa erityiskohtelua.

20

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5. Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaiset ry. tuki kaikesta huolimatta Jari Lindströmin vaalikampanjaa rahallisesti, antamalla hänelle puolet yhdistyksen kassavaroista. Toisen puolen sai Pekka Korpivaara. Vaalien jälkeen Lindström ilmoitti julkisuudessa kyllästyneensä PS paikallisyhdistyksen "riitelyyn" ja eroavansa yhdistyksestä. Ministerin asemaansa hyväksi käyttäen hän järjesti Kouvolaan uuden paikallisyhdistyksen (Kouvolan Seudun perussuomalaiset ry.) johon hän itse liittyi. Missään muualla samanlaista menettelyä ei ole sallittu, mistä esimerkiksi Rovaniemen perussuomalaiset ilmaisivat paheksuntansa.

      6. Ministeri Jari Lindströmillä ei ole mitään yleisesti hyväksyttävää perustetta vainota tai mustamaalata Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaisten paikallisyhdistystä. Yhdistys on koko ajan toiminut demokratian pelisääntöjä kunnioittaen, ja se on saavuttanut hyviä tuloksia niin EU-vaalissa kuin eduskuntavaalissakin. Jäsenhankinta on sujunut hyvin jopa nykyisessä puolueelle vaikeassa tilanteessa. Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaiset ry. oli vielä keväällä tiettävästi ainoa PS paikallisyhdistys, jolla on kirjoitettu kunnallispoliittinen ohjelma. Pohjois-Kymenlaakson Perussuomalaiset ry. on edelleen Kouvolan ja koko Kymen piirin suurin perussuomalainen yhdistys. Yhdistyksemme on käytössä olevien tietojen mukaan ainakin viisi kertaa suurempi kuin Lindströmin johdolla perustettu Kouvolan Seudun perussuomalaiset. Lindströmin yhdistykseen siirtyi kaiken kaikkiaan vain kourallinen vanhan yhdistyksen jäsenistä, vaikka hän kaiketi uskoi saavansa helposti enemmistön.

      7. Mielestämme olisi kohtuutonta sanktioida Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaisten paikallisyhdistystä ministeri Lindströmin henkilökohtaisen kaunan vuoksi. Demokraattisia vaalituloksia ei tulisi Lindströmin tavoin sivuuttaa perustamalla uusi yhdistys vanhan syrjäyttämiseksi. Tämä on erityisen väärin tilanteessa, jossa uusi yhdistys ei ole saavuttanut merkittävää kannatusta. Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaiset ry. on hyvähenkinen ja hyvää tulosta tekevä yhdistys. Mitään yhdistyslain, puoluelain tai puolueen sääntöjen vastaista yhdistyksemme ei ole tehnyt. Esitämme, että piirihallitus ottaa päätöksissään huomioon tässä kirjeessä esille tuodut asiat.

      31.10.2015

      Pohjois-Kymenlaakson perussuomalaiset ry.

      • Anonyymi

        Mitä ihmeen kakkaa täällä on kirjoitettu? Tätä Korpirojun ja Sunikan aivopesumantraa, voi hyvänen aika sentään. Roju on oppinut olemaan tästä jo hiljaa kun kuuluu kokkareihin, mutta hänen uskollinen aseenkantajansa Suni vaan jaksaa jauhaa samaa mantraa...voi hyvänen aika sentään (päänpyöritystä)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ihmeen kakkaa täällä on kirjoitettu? Tätä Korpirojun ja Sunikan aivopesumantraa, voi hyvänen aika sentään. Roju on oppinut olemaan tästä jo hiljaa kun kuuluu kokkareihin, mutta hänen uskollinen aseenkantajansa Suni vaan jaksaa jauhaa samaa mantraa...voi hyvänen aika sentään (päänpyöritystä)

        No mikä tuossa ei pidä paikkaansa. Kai noista kaikista kokouksista on jotkut pöytäkirjat.
        Itse en tiedä enkä väitä mitään mutta kai faktojakin löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ihmeen kakkaa täällä on kirjoitettu? Tätä Korpirojun ja Sunikan aivopesumantraa, voi hyvänen aika sentään. Roju on oppinut olemaan tästä jo hiljaa kun kuuluu kokkareihin, mutta hänen uskollinen aseenkantajansa Suni vaan jaksaa jauhaa samaa mantraa...voi hyvänen aika sentään (päänpyöritystä)

        Sinulta näköjään on pyydetty faktoja. No miten on, vai muunatko itsesi taas kerran?


    • seb2

      Tämä ja lukuisat epäoikeudenmukaisuudet, jota paikallistoimijat ovat joutuneet kokemaan, tukee käsitystäni, että meillä on EPÄOIKEUSMINISTERI, joka pelaa härskiä "hajota ja hallitse"- peliä. Siinä ei sääliä tunneta syyttömiä sivullisiakaan kohtaan, kun pyritään raivaamaan hänen epäsuosiossaan olevia kilpailijoita pois tieltä.

    • Jarza-72

      Ei jumalauta! Tämäkö se nyt on sitä "oikeutta" jakavan ministerin touhut. No ens vaaleissa se nähdään miten valta ropisee. Menee äänet puhtaasti muualle kuin Perussuomalaisille.

    • No nyt erosi Pekka Korpivaara, Lindströmin puoluetta hajoittavan toiminnan vuoksi. Kouvolan sanomat on myöhässä taas tuntikaupalla. Tämmöstä kuulin lounaskahvilassa äsken.

    • Mäkieemeli

      Hyvältä tuntuu. Oikein hyvältä tuntuu. Lisää tällaista.

    • minäsinähänmetehe

      no kyllä on taas OSAKSI höpölöpö paskaa! Väännetään ja käännetään. Hyvä että tuli uusi paikallisyhdistys ja onneksi se yksi hörhö eros eikä ole sotkemassa asioita. Vielä kun ne kaksi muuta S & H tajuais lähtee niin eiköhän pikku hiljaa alkas nuo Kouvolan asiat etenemään edes johonkin suuntaan.

      • vanhojenukkojenyhdistys

        Mitä hyvää uudessa on, kun ei sitä kukaan kannata kuin riitapukarit itse.


    • mallikansalainenlusmu

      Jamppa on vika puolueessa. Ainoa tehtävä on silppoa PS ja nostaa Sdp ylös.

    • Anonyymi

      Tuohan oli tuttua touhua ympäri Suomen. Persut tappeli keskenään, Joka puolella kunnanvaltuustoissa puolue jakaantui.

      • Anonyymi

        Ja tappelee edelleen. Persujen ongelma on että heillä on huonoja edustajia. Kansa äänestäisi mutta ehdokkaana on,Turtiaisia, ynnä muita. Uusi jakautuminen tulossa taas.


    • Anonyymi

      Juuri tulleen tiedon mukaan Ano Turtiainen suunnittelee uuden puolueen perustamiskokousta. Puolueen nimeksi on tulossa Sinipunainen puolue.

      • Anonyymi

        Puheenjohtajaksi on suunnitteilla J Uho Eerola


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puheenjohtajaksi on suunnitteilla J Uho Eerola

        Sheikki mukaan uuteen puolueeseen? Sen myötä olisi hyvä vastustaa Itärataa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sheikki mukaan uuteen puolueeseen? Sen myötä olisi hyvä vastustaa Itärataa.

        Sheikki vastusti Kauniston kanssa tuon typeräksi tunnetun aktiimallin purkamista.
        Laakso Kaunisto ja Lindtröm voisi perustaa uuden puolueen jonka nimeksi sopisi tuhotaan koko suomi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sheikki mukaan uuteen puolueeseen? Sen myötä olisi hyvä vastustaa Itärataa.

        Siinä vaiheessa kun valtiolla on rahaa toteuttaa päätöksiä ratasuunnitelmista, on Kouvola kuihtunut seisakkeeksi.
        Kannattaisi täällä keskittyä ihan muihin asioihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä vaiheessa kun valtiolla on rahaa toteuttaa päätöksiä ratasuunnitelmista, on Kouvola kuihtunut seisakkeeksi.
        Kannattaisi täällä keskittyä ihan muihin asioihin.

        Kouvolan Sanomat ei anna julkaista yhtään Sheikkiä arvostelevat kommenttia! Ihmeellistä mielipidevaikuttamista. Kouvolan Sanomista on tullut persujen äänenkannattaja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puheenjohtajaksi on suunnitteilla J Uho Eerola

        Perussuomalaiset on uusi Suomen kommunistipuolue Venäjää myötäilemällä. Johtoryhmässä taistolainen jUho S A Eerola


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      354
      4041
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1759
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1282
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe