Ihastunut psykologiin, voiko asia edetä mitenkään?

IhastunutMies

Olen ihastunut psykologiini, jolle olen käynyt juttelemassa ongelmistani. Ihastuin häneen jo ensimmäisellä käyntikerralla (kaunis nainen), joten transferenssistä ei (kai) ole kyse.

Voiko tämä ihastus edetä mihinkään? Jos lopetan käynnit, uskallanko pyytää ihastustani ulos? Onko mitenkään mahdollista, että hän tuntisi samoin?

16

1794

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riskinsäon

      Ihan inhimillistä. Valitettavasti juttu jää yksipuoliseksi. Jos tunne on lievä, niin ei kai ihastumisesta haittaa ole ja on varmaan miellyttävää käydä terapiassa. Sitten kun istunnon loppuvat, niin voi olla edessä suru ja tyhjä fiilis, kun lysti loppuu.
      Tunnen tapauksen, että potilas teki itsemurhan, kun terapeutti sairastui syöpään ja terapiasuhde katkesi. Eivät ammattilaiset lähde asiakassuhteissa mukaan ihastuksiin. Voi olla että olisi parasta vaihtaa terapeuttia.

      • mnhgftu

        Ammatti loppuu siihen, jos alkaa suhteeseen potilaansa kanssa, jos jää kiinni.Voihan kauniiseen ihastua, mutta myös transferenssia on.


    • IhastunutMies

      En tietenkään kuvittele, että potilaana ollessani voisi mitään suhdetta alkaa. Pohdin siis sitä, jos lopetan siellä käynnit, niin olisiko SILLOIN mahdollista syntyä jotain? Silloin en olisi potilas.

      • riippuusiitä

        Tietenkin sellainen voisi olla mahdollista, jos liikutte molemmille " vapailla vesillä ". Ihastuminen ja sen jälkeen yhteyden pido on aina kahden väinen juttu ja siihen ei voi kolmas osapuoli vaikuttaa. Riippuu siitä, onko tämä terapeutti vapaa, onko hänellä kumppani. Kokeeko hän myös samaa. Onko sinussa tekijöitä, joita tämä kumppanissaan kaipaa. Missä se luonteva "sillä lailla" -kohtaaminen käytännössä olisi mahdollinen.
        Yleensä noilla terapeuteilla on jo olemassa oleva suhde.


    • yrittänyttäeivoiteta

      Jos sulla on rohkeutta, niin tunnusta ihastus. Mutta tarkista sitä ennen omat henkiset voimavarasi ja syyt miksi juuri käyt terapiassa, paha terapeutti voi hyväksikäyttää näitä asioita sinua kohtaan. Mutta jos nainen vaikuttaa hyvältä ja tunnustuksesi jälkeen ei vetäydy sinun lähipiiristä, niin hommaa toinen terapeutti ja ehdota tälle vanhalle ulosmenoa tvs.

    • kaksikymmentäpluskuusi

      Miksi tuo ei voisi olla mahdollista, mutta edellyttää varmaan sitä ettet jatka hänen asiakkaanaan. Mutta onko psykologi kumppanina se helpoin mahdollinen - epäilen :)

    • yhdessähuoneessa

      Häneen on varmasti ihastunut moni muukin, kaunis ihminen joka osaa kuunnella ja analysoidakkin omia kuin muidenkin tunteita on monelle todellinen ihanne, kun sellainen ihminen tasapainottaa omaa tunne- ja ajatusmaailmaa ja saa hyvät puolet esille monesta. Et varmasti ole ainut joka hänelle tunnustaisi ihastustaan asiakkaana hänen elämänsä aikana ja ei sinun kannata hävetä omia tunteitasi. Kerro siis ihmeessä niistä, sillä että eteneekö juttu ei ole oikeasti mitään väliä koska sinä et oikeasti tunne häntä ihmisenä, vaan olet ihastunut _vain mielikuvaan hänessä_. Vaikka pakit tulisikin niin voisit hyvällä omalla tunnolla tietää että tunteilla ei paljoa ole ollut realistista pohjaa.

    • En.siis.ole.alalla

      Transferenssitunteita ja -ajatuksia alkaa elää heti, kun jotakin terapeutistaan tietää. Jo puhelinkeskustelu ensimmäisen ajan varaamsieksi herättää monissa mielikuvia terapeutista ja tunteita: toiveita, odotuksia, pelkoja jne.

      Yleinen suositus (psykoterpiassa) on, että asiakkaan kanssa ei olla kuin ammatillisessa suhteessa siihen asti, kun kolme vuotta on kulunut hoitosuhteen päättymisestä. Psykoterapian vaikutus ja asiakkaan tarve heijastella psykoterapeutista jääneeseen muistoon kestää vielä hoitosuhteen päättymisen jälkeenkin. Sinä aikana myös voi realisoitua asiakkaalle haluaisiko hän oikeasti olla psykoterapeuttinsa kaveri, seurustelukumppani.

      Sama periaate on mielestäni hyvä ja asiallinen lyhemmässäkin hoitosuhteessa. Tunteista hoitosuhteessa saa ja on hyväkin puhua..niin ihastumisesta kuin mahdollisista vihaisistakin, pettymyksen tunteista.

    • 147ööö

      Se ihastuminen saattaa haitata terapiaa sikäli, että pyrit miellyttämään häntä puheissasi. Ehkäpä terapiaistunnot eivät silloin suju ihan puhtaasti.

      • Anonyymi

        Voin syyllistyä tohon Mä sain kuulla siitä Että ei tarvi miellyttää et ollaan vaan omia itseämme🙈🙉 en tiiä huomasitko se että olen kiinnostunut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voin syyllistyä tohon Mä sain kuulla siitä Että ei tarvi miellyttää et ollaan vaan omia itseämme🙈🙉 en tiiä huomasitko se että olen kiinnostunut

        Niin mäkin 🙉🙈❤️


    • 1saippuakauppias1

      Mikähän on muuten eettinen ohje terapeuteille/psykologeille tilanteessa, jossa terapeutti itse ihastuu asiakkaaseensa? onko suositeltavaa pyrkiä ohjaamaan asiakas toiselle terapeutille?

    • Vettynytonturkki

      En mä voi.ei ole oikein

    • Nimimerkki555

      Eihän tuollaisiin tilanteisiin voi mitään lakeja tai sääntöjä olla! Siis jos aikuisista ihmisistä on kyse. Jos tunne on molemminpuolinen, niin siitä vaan!

    • huuhaahuuhaaterskaterpat

      Nämä psykopaatit kuuntelee ja ymmärtää rahasta, ei tunteesta. Etsi tuolta vapailta ja normaaleiden ihmisten parista kumppani ja ala elämää omaa elämääsi. Terpat on maksullisia mielen prostituoituja. Tarvitsevathan hekin rahaa asuntoon, autoon, ulkomaanmatkoihin jne. Tuskin tää terppa sua ruokapalkalla alkaisi tapailemaan...Sori vaan suorista sanoista. Joskus on hyvä kasvaa aikuiseksi...

    • Anonyymi

      Ammattikuuntelijaan on helppo ihastua, jos kokee, että tämä vastakkaisen sukupuolen edustaja ymmärtää sinua, hyväksyy sinut ja tyydyttää näin emotionaalisia ja psyykkisiä tarpeitasi. Saattaa kuitenkn olla, että tuo "tyydytys" jonka hän sinulle tuottaa on puhtaasti ammatillista ja liittyy hänen rooliinsa, ja että sinun persoonasi ei välttämättä herätä hänessä samanlaista vastakaikua. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että et tuota hänelle sitä psyykkisen tarpeen tyydytystä, jota hänet on palkattu tuottamaan sinulle.

      Usein tuollaisissa terapiasuhteissa tosiaan menee sekaisin intiimi yksityinen tunnemaailma ja taloudellisen todellisuuden kyyninen rationaalisuus, jossa sinun herkkien tunteidesi prosessoinnista saaduilla tuloilla lennetään joka joulu etelän lomalle yhdessä sen pitkäaikaisen aviomiehen ja kolmen lapsen kanssa. Ihastumisessa ei sinänsä ole mitään väärää, se on luonnollinen reaktio usein tuollaisessa tilanteessa. Ei kannata kuitenkaan pettyä, jos et saa vastakaikua häneltä tunteillesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe