Aihe

Rottweiler vihonviimeinen rotu

Sairautta

Agressiivisia ja arvaamattomia rumiluksia. Kuola lentää vaikka taivaalle asti.
Käyvät lasten, aikuisten ja toisten koirien päälle.
Lisäksi kuolaavat jatkuvasti.
Hihna käytös useimmiten aivan mahdotonta.

Mikä rodussa siis vikana? vai ihminenkö tekee jokaisesta arvaamattoman ja vihaisen.

t. 6v rottweilerille kätensä menettänyt.

94

1491

  Vastaukset

  • Trollit ovat vihoviimeisiä otuksia.

   Aggressiivisia ja arvaamattomia ihmishirviöitä.

   Käyvät lasten, aikuisten ja koirien päälle netissä ja nauttivat siitä.

   Käytös keskustelupalstoilla useimmiten aivan mahdotonta.

   Mikä trolleissa siis vikana? Vai toiset ihmisetkö tekevät trolleista arvaamattomia ja vihaisia?

   • mikä on trolli..


   • Minä jättäisin trollien kirjoittelun aivan omaan arvoonsa, eli ei kenenkään aivoihin mahdu niin paljon tyhmyyttä kuin trollin.


   • Rotvailerit on pahimpia ihmisten ja toisten koirien kimppuun käyviä.
    Ei ikinä sataametriä lähemmäksi minua,eikä lapinkoiraani.


   • Ei ne oo vaarallisia ne on vahtikoiria ymmärtäkää!


   • Trollit ja koiranvihaajat omille sivuilleen


   • peto-mikä-peto kirjoitti:

    Rotvailerit on pahimpia ihmisten ja toisten koirien kimppuun käyviä.
    Ei ikinä sataametriä lähemmäksi minua,eikä lapinkoiraani.

    Juuri lapinkoira kävi minun rotikan kimppuun. Aivan turhaa arvostelet rotikoita. Kun et rodusta mitään tiedä.


  • Rottweiler on pirullinen ja viekas koira.
   Jos menet kyläilemään ystäväsi luo, joka on hankkinut rottweilerin, niin koira päästää sinut sisälle, ei osoita mitään vastustuksen merkkejä, kuten koirat yleensä haukkumalla, ettei vieras pääse ulko-ovesta sisään.
   Koko vierailun aikana Rotweller ei käyttäydy uhkaavasti.
   Koskaan ei kannata lähteä kotiin silloin, jos koiran omistaja ei ole paikalla, koska silloin Rotewellerin viekkaus ja pirullisuus tulee esiin.
   Rotweller menee ulko-oven eteen estämään, ettei vieras pääse lähtemään asunnosta pois.
   Pääset lähtemään vasta, kun koiran omistaja tulee paikalle.
   Rotwellet siis päästää sinut sisälle, mutta ei päästäkään enää pois.
   Eräs tuttava tiesi kertoa tällaisen asian.

   • Vai oliko se sitten dooberman, mutta kuitenkin vahtikoiria ovat!


   • Voi vittu että nauran näille


   • Kuka tahansa "kaverisi" voi pölliä jotain.
    Varkaat todella pelkää rottweilereita.


   • Kaverilla oli Dobermani. Hain rakennustarvikkeita hänen varastoltaan luvalla, Koira seurasi joka tavaran, jonka lastasin, oltiin kavereita ja rapsuttelin. Kun tuli lähdon aika koira näytti hampaansa. Pääsin autoon sisälle ja Dopperi seurasi puolisen kilometriä tiellä


   • Oma saksanpaimeneni teki juuri noni talonmiehelle joka meni sovitusti tekemään korjausta asuntoon.


  • En nyt sanoisi noinkaan, kuin aloittaja. Tiedän ihan kivoja rotikoita. Näissä on myös vahvoja luonteita, jopa pelottavia ja siksi tämä rotu tarvitseekin ehdottomasti osaavaan kouluttajan. Kaikista ei tule agressiivisia, eivätkä ne kuolaa ...

   • Älä vastaa trollille, ihan oikeasti. Ei tarvitse olla rakettitieteilijä älytäkseen, että trolli on taas asialla ja niitähän ei tunnetusti saa ruokkia.


  • Sepä omituista. Itse ottaisin rottweilerin, vain ja ainoastaan rotweilerin kaverikseni. Muutaman kasvattaneena en tunnista mainitsemiasi luonteenpiirteitä kuin tapauksissa jossa kasvatus on jäänyt kesken tai epäonnistunut. Ne piirteet löytyvät tosin ihmisestä koiran takana.

   • Ihmisrotujen tausta pitää selvittää ennen koiran luovutusta.


  • yleensä koiran agressiivinen käytös johtuu ihmisestä, että miten sosiaalistaa ja kouluttaa

   • Ja koiran vanhemmista


  • Mulla on 8v rotikka, suloinen ja siisti koira. On tosiaankin kumma, että jonkun mielestä rotikka voi olla vihainen. Maailman ihanin rotu ja todella on hyvä vahti. Se vahtimisvietti ei siitä agressiivista tee. Niin ja tulee toimeen todella hyvin lasten kanssa.

  • Huhuh!! Kylläpä on taas! Rotikka ei ole mitään mitä aloittaja on kuvannut. Ihminen saa mistä tahansa rodusta kuvatun kaltaisen. Valitettavasti. Toisaalta ihminen joka ei osaa lukea koiran merkkejä ja änkeää koiran "reviirille" voi syyttää osin itseään. Kettuterrierin purema opetti tätä jo taaperoikäisenä.

   "Eräs tuttava tiesi kertoa" onkin juuri saman tason juttu, kuin että kummin kaiman serkku tiesi kertoa että "ihan kohta päästään toukotöihin". Näyttää edelleen siltä että ne jotka tietää vähiten, puhuu eniten.

   • Ruattissa rotikka kävi pikkulapsen kimppuun kadulla, irti eivät tahtoneet saada koiraa vaikka paljon oli aikuisia paikalla lasta pelastamassa koiran suusta.Videokin tuosta löytyy netistä.Kun koira valitsee yhden kohteekseen, sitä on vaikea kenenkään estää.Tilastojen mukaan se on aika usein oman perheen lapsi, tai naapurinlapsi, myös ohikulkijat ovat vaarassa, mutta yleisemmin se oma perheenjäsen on kohde.Myös koirat jotka on tuleet hyvin perheen vauvojen kanssa toimeen, ovat käyneet kiinni jostain kumman syystä.Sitä tapahtumaa on vaikea siis omistajankaan ennakoida, kun koira on ollut niin kiltti ja kultainen ennen taaperoa kohtaan.Kannattaa tosiaan katsoa ne tilastot, ei ne ole yksittäistapauksia, eikä koirat kouluttamattomiakaan.


   • Jos koiralla huomataan luonne häiriöitä varhais iässä niin se yleensä lopetetaan, jos tulee näitä,satunnaisia tapauksia missä rottweiler on käynyt "viattoman lapsen kimppuun plää plää ja vielä kerran plää". Niin eihän siitä voida sitä koko vitun rotua syyttää kyllähän seefferit dobberit pitit labradorit ja vielä jopa perkeleen chihut ovat varmasti käyneet ihmisten kimppuun.


   • Herätkää kirjoitti:

    Jos koiralla huomataan luonne häiriöitä varhais iässä niin se yleensä lopetetaan, jos tulee näitä,satunnaisia tapauksia missä rottweiler on käynyt "viattoman lapsen kimppuun plää plää ja vielä kerran plää". Niin eihän siitä voida sitä koko vitun rotua syyttää kyllähän seefferit dobberit pitit labradorit ja vielä jopa perkeleen chihut ovat varmasti käyneet ihmisten kimppuun.

    nm. herätkää
    Miksi kirjoitit perkeleen chihut. Chihut ovat myös hyvin älykkäitä ja viisaita. Ei se koko tee siitä yhtään tyhmrmmäksi, ainoastaan se ei ole yhtä vaarallinen, kuin esim.mastiffitt.


   • Herätkää kirjoitti:

    Jos koiralla huomataan luonne häiriöitä varhais iässä niin se yleensä lopetetaan, jos tulee näitä,satunnaisia tapauksia missä rottweiler on käynyt "viattoman lapsen kimppuun plää plää ja vielä kerran plää". Niin eihän siitä voida sitä koko vitun rotua syyttää kyllähän seefferit dobberit pitit labradorit ja vielä jopa perkeleen chihut ovat varmasti käyneet ihmisten kimppuun.

    Juurikin näin.


   • minelan kirjoitti:

    nm. herätkää
    Miksi kirjoitit perkeleen chihut. Chihut ovat myös hyvin älykkäitä ja viisaita. Ei se koko tee siitä yhtään tyhmrmmäksi, ainoastaan se ei ole yhtä vaarallinen, kuin esim.mastiffitt.

    Pienet koirat on usein pippurisia. Isoista on karsiuteneet kiukkuiset vaarallisina. Oma Havaneesini joskus puri ja kadulla Chihu tai jokin kääpiopilsneri nappasi ilman aihetta säärestä. Omat isommat koirat ovat herrasmiehiä/rouvia.


  • Eiköhän se ihminen ole joka koirasta tekee kivan taikka kamalan. Esimerkiksi ystäväni siskolla on rotikka, joka lähinnä pääsee pari kertaa päivällä pissalle ja kouluttaminenkin on jäänyt. Rähisee ja haukkuu vieraille (pidetään portin takana), jos kävelet liian läheltä niin yrittää napata kiinni. Eikai se muuten osaakkaan käyttäytyä kun koskaan ei pääse vieraiden kanssa kontaktiin, pihalla eikä sisällä.

   Erään ystäväni äiti taas kasvattaa rotikoita. Ja jokainen hänen koiristaan on aivan upea yksilö! Kaikki ovat vieraankin komennettavissa ja käsiteltävissä, todella lupsakoita ja osaavat ottaa rauhallisesti kotona.

   • Juuri näin. Vika on kyllä omistajassa jos koira on vihainen/arvaamaton. Rotikka on suloinen laumanvartija oikein koulutettuna!!


   • rotikkaonrotuni kirjoitti:

    Juuri näin. Vika on kyllä omistajassa jos koira on vihainen/arvaamaton. Rotikka on suloinen laumanvartija oikein koulutettuna!!

    Ei ole laumanvartija rotu!
    Noita suloisia rotikoita kannattas ihmisille käydä kylillä näyttämässä, olis sekin vaihtelua.Kun nyt siellä näkee vaan niitä, jotka yrittää kaikin voimin rähisten tulla mun/koiran kimppuun, en oo ihan varma kumpi on kohde.Ei näytä leikkivään tulevalta, kuola lentää, ja rynnitään.Omistajana yhelläkin uroksella hentoinen nainen joka joka koiran rytkäisyllä heilahtaa holtittomasti metrin aina lähemmäs.Hiukan mietityttää, että jospa se naikkonen kompastuu tai liukastuu, sitten on pakko mennä siihen väliin, ettei omalle koira paralle hammasta rotikalta tule.Siiitä sitten pahommassa tapauksessa asiaa vääntämään oikeudessa jne.
    Toivotaan ettei koskaan niin käy,ja nainen luopuu koirastaan ajoissa, ennen kun käy jotain peruuttamatonta.
    Toivottavasti rotikoiden omistajille olis joku paino/äö raja, ettei myytäs kaikille halukkaille, hentosille koiran mukanaan vieville naisille ainakaan.Vaan miehille, joilla koira pysyy lapasessa 110 varmasti, ja joiden oma pano, riittää pitelemään koiran.


   • Minun koiran päälle on käynyt rotikka, toisen koirani kaverikoiran päälle on myös käynyt rotikka, jäi henkiin mutta pitkään sairasti ja jäljet näkyy vieläkin kolmen vuoden jälkeen. Sitten eräs rotikka on purrut useampaa ihmistä ja kulkee kuonokopan kanssa, ei uskalla omistaja päästää edes erisukupuolta olevien koirien lähelle, kun voi ykskaks käydä kiinni, vaikka on sosiaalistettu pennusta asti, ei siitä sosiaalista ole tullut.

    Ja valitettavan usein näitä rotikoita on niillä, jotka käyttävät koiriaan hätäiseen tekemässä tarpeensa kaksi kertaa päivässä, sitten kun "innostuvat" harvoin lenkittämään, niin ei siitä mitään tule, koira rähisee (pahimmassa tapauksessa parikin rotikkaa) kaikille vastaantulijoille ja vievät omistajaansa kuin pässiä narussa, me muut sitten yritetään selvitä hengissä kotiin ja äkkiä.

    Egon pönkittämiseen liian usein noita otetaan ja vaikkei otettaisi otetaan väärältä kasvattajalta, jolle siis se luonne ei olekaan tärkein seikka.


   • niinkyllästynytjo kirjoitti:

    Minun koiran päälle on käynyt rotikka, toisen koirani kaverikoiran päälle on myös käynyt rotikka, jäi henkiin mutta pitkään sairasti ja jäljet näkyy vieläkin kolmen vuoden jälkeen. Sitten eräs rotikka on purrut useampaa ihmistä ja kulkee kuonokopan kanssa, ei uskalla omistaja päästää edes erisukupuolta olevien koirien lähelle, kun voi ykskaks käydä kiinni, vaikka on sosiaalistettu pennusta asti, ei siitä sosiaalista ole tullut.

    Ja valitettavan usein näitä rotikoita on niillä, jotka käyttävät koiriaan hätäiseen tekemässä tarpeensa kaksi kertaa päivässä, sitten kun "innostuvat" harvoin lenkittämään, niin ei siitä mitään tule, koira rähisee (pahimmassa tapauksessa parikin rotikkaa) kaikille vastaantulijoille ja vievät omistajaansa kuin pässiä narussa, me muut sitten yritetään selvitä hengissä kotiin ja äkkiä.

    Egon pönkittämiseen liian usein noita otetaan ja vaikkei otettaisi otetaan väärältä kasvattajalta, jolle siis se luonne ei olekaan tärkein seikka.

    Niinhän se valitettavasti on.Mun mielestä yhteiskunnassa ei tarvita koiraa joka on vaaraksi ympäristölleen.Omistajan on huolehdittava riittävästä koulutuksesta tai luovuttava otuksesta joka on vaarallinen.Vaarallisen koiran kohdalla kun vahingossa ovi jää auki, portti jää auki , hihnalipeää tai käy muu inhimillinen vahinko seuraukset ovat karmeat.Siksi,ei kannata riskiä ottaa ja tuuriin luottaa vaan luopua ajoissa, jo kun huomaa koiransa vaarallisuuden eikä vasta kun se on jo hyökännyt kiinni.


   • En nyt sanoisi, että on hyvä asia, jos koira tottelee vieraita ihmisiä, sellaista koiraa en haluaisi itselleni, mutta ystävällinen sen pitää olla.


  • Rottweiler on rotuna vaativa eikä sitä pidä ottaa egonjatkeeksi. Niitäkin ikävä kyllä näkee. Itselläni oli Rotikkauros ja ikinä ei ollut mitään ongelmia muiden kanssa oli kyse ihmisestä tai toisesta koirasta. Tottakai jokainen koirarotu suojelee omistajaa ja sen perhettä ja hyvä niin. Kyseiseen rotuun kannattaa tutustua ja vasta sen jälkeen arvostella tai yleistää että jokainen rotuun kuuluvaa yksilö on luonnevikainen. Vika on aina koiran kasvattajalla jos koira on tottelematon tai muuten vaikeasti hallittavissa. Rajat ja rakkautta se koirakin tarvitsee, niin helppoa se on. Älä ota kyseistä rotua jos et sitä tiedä hallitsevasi.

   • nm. rotweiker

    Tähän väliin haluan kertoa omista kokemuksistani, joita on ehkä vaikea uskoa todeksi.Nuorempabna olin ahkera toko- kentillä ja muutenkkin palveluskoiraihminen.COLLIET OLIVAT HELPPOJA, MUTTA SUURSNAUTSERIN KANSSA OLI OLTAVA TARKKA,

    jOSSAIN VAIHEESSAN KOULUTUKSEN ALUSSA ONNEKSI TAJUSIN, kuinka
    tä'rkeääOn saavuttaa koiran luottamus, onnistun siinä ja Kon chiuahua, ehkä älykkäin koiira kaikista koiristanim aivan uskomattoman viisas, muffa kuvittelee oaevansa bllmastiff.


  • Kouluttamalla saa vihaisen, jos sellaisen tahtoo. Meillä pian 7 vuotias narttu, lapsiakin meiltä löytyy. Paras rotu, muuta en enää huolisi. Suojelu ja vartiointi vaisto on kova. Ikinä ei ole kenenkään päälle käynyt tai purrut. Paras ja lempein koira.

  • Rottweiler on pohjimmiltaan lempeä perhekoira, laumanvartija. Ihminen omilla teoillaan vaikuttaa koiraan ja sen aivoihin. Agressiiviset rotikat ovat usein huonosti koulutettuja tai traumatisoituneita. Kaikkea ei pidä yleistää. Valitettavasti rottweilereista jalostetaan nykyään teräviä, helposti reagoivia suojelukoiria. Itse menetin kaksi elämäni rottweileriä, joista toinen oli pentu, kammottavassa tapaturmassa ja siihen tuntui elämä pysähtyvän. Kumpikaan ei olisi tehnyt pahaa kärpäsellekkään ja omasivat kultaisen pään. On raivostuttavaa nähdä koiraa ulkoiluttaessa kun pienet koirat kulkevat usein flexi pitkällä ja räkyttävät. Tälläkään en halua yleistää, mutta myönnän että näin usein on. Joskus olen kuullut kommentteja pienten koirien omistajilta, että älä päästä sitä tappajaa tänne. Joskus tekisi mieli sanoa takaisin, että sinun pieni räkyttäjäsi on varmasti vaarallisempi kuin minun koirani. Toivon tällä kirjoituksellani herättäväni huomiota sen suhteen että rottweiler EI ole tappaja! Vaan pohjimmiltaan ja alunperin lempeä palvelija, joka tekee kun siltä pyydetään. :) Levätkää rauhassa, rakkaani ♡

   • Koira joka hyökkää koiran kimppuun, on joutunut totaalisen loukkauksen kohteeksi.
    Pitäkää ne vittuilevat pikku koiranne kurissa.


   • Ei edelleenkään oo laumanvartijarotu....


   • Minulla on nykyisin chihu, mutta melko tsrkka tuntemus myös paveluskoiriin.Colieen, jota ei nyt oikein voi palveluskoiraan verrata, koska se on paimenkoira, Koulutin aikoinani myön suurnautserin, kunnolla käyttäytymään myös kasvattni, ja muualta tuotetun kk-mäyräkoiran. Joka on kovapäinen rotu.
    Chihun otin, sen helpppohoitoisuuden takia, koska olen oikealta puolreltani haalvaantunut.
    Yllätyin täysin. Koira on älykäin koira, mitå olen omistanut Ei ,SIINÄ se koko koiran älykkyyten vaikuta.
    Oma korani ei räksytä koskaan tai jos aikoo räksyttää reagoin ennalta tilanten.

    Siinä' olen kanssanne samaa mieltä, että pienet koirat usein räsyttävät soille kkoirille. Likö takana pelko vai mahtipontisuus.


   • ystävälläni, Reijo Iltasella oli aina 2 rotikkaa
    , hyvin koulutettuja, päivittäin melkein tapasimme lenkillä. Opin pitämään niistä tosi paljon, ihana rotu ja okeissa käsissä todella lempeä rotu.. Koskaan ei ollut mitään hämingikiä koiriemme kesken, vaikka kaikki olivat uroksia.


  • Enpä tiedä, kaverilla oli rotikka kun oltiin lapsia, ja oli kyllä ihan mielettömän kiltti koira, lenkkeiltiin tosi usein sen kanssa ja koskaan ei ärissyt tai murahdellut vaikka vastaan tuli mitä mm nainen koiralauman kanssa jotka räkytti ja veti kyseisen henkilön nurin ja meinasi käydä kaverin rotikkaan kiinni.
   Melko paljon kouluttamisesta kiinni, ja sukulinjoista. Koko rotua on turha syyttää. Sanottakoon vielä että olen enemmän tavannut huonosti koulutettuja sakemanneja kuin rotikoita, omalla koiralla traumat monta vuotta kun saku hyökkäsi kimppuun koirani ollessa pentu, samainen koira raateli tutun koiran lääkärikuntoon. Mutta syytänkö koko rotua? En, syytän omistajia

   • Kas, niin oli ystävälläni ystävälläni Ilta Reijosellakin


  • Mun rotikka poika täytti just 7v. On maailman paras ja lempein koira. Sillä on tosi kova vahtivietti ja kova halu suojella omiansa. Olen ennen tätä omistanut 3 isoa sekarotuista jotka myös ihania, mutta paras luonne löytyy rotikasta. Kissoja ei siedä mutta on kaikkien koirien ja lasten kaveri. Kertaakaan ei oo ollut mitään uhkaavaa vaara tilannetta. Se on rakkaudella kasvatettu, ei huudolla eikä liian kovilla pakottamisilla, mm käskyt ym. Maailman paras rotu, ja niin pirun kiltti !

  • Mutta kun omistaja ei suostu pitämään sitä koskaan kiinni.On irrallaan pihassa metsässä jäällä koko ajan lähes.On hypännyt ikkunan läpi ulos.Ajaa takaa yleisellä tiellä autoja,ei voi kävellä tienhaaran ohi missä koira asuu.Tulee naapureiden pihaan ja rantaa järven kautta,kun naapuri on aidannut tonttinsa koiran takia.Omistaja ei ole aidannut omaa tonttia.Ole tässä sitten rodun puolestaa myönteinen.Eikö eläinsuojelu viranomaisen pitäisi jo puuttua kun koira on jatkovasti ajotiellä,vaarassa jäädä rekkojen ja muiden autojen alle.Omistaja ei suostu pitään kiinni.Eikä hän pysty viemään sitä remmissä kun siinä käy toisin päin koira vie omistajaa.Koiraa on koulutettu hyökkäämään saa repiä ja purra kouluttajaa jolla on suojavarusteet.Agressiivista koulutusta ainoastaan ei mitään koiran käytäytymis tapoja.Hyökkää naapurin postilaatikolla räyhäämään pienille lapsille.Jos koirasta yrittää sanoa asialliseti omistajalle hän alkaa huutamaan että sitä lietsotaan.Pitäisihän esim.koiran kiinnipito lait koskea kaikkia.Ei kai laissa ole nimetty tätä omistajaa lain ulkopuolelle.Näin kyllä on asia.Mikään laki ei koske häntä.

   • Koira pysyy omalla tontilla, muuten lauma raatelee sen hengiltä.


   • Vie se naapuris piikille, sehän on ihan köpö kun on kasvattanu koiran ihan päi peetä..

    Eläintenpitokielto tommosille jotka kouluttaa tahallaan koirastaan agressiivista ja hyökkäilevää .
    Itellä on rotikka ja ei ikinä käyttäydy noin, mutta se onkin koulutettu ja pidetään omassa aidatussa pihassa eikä anneta hyökkäillä kaikkien kimppuun.
    Just tuommoset pässinpäät pilaa rotikoitten maineen kun eivät pidä niitä kurissa ja kouluta oikein..


  • Hyvä tottelemaan, kuolaa kyllä, kuristus remmi välttämätön, vetää silti,
   Puolustaa uhkia vastaan. Teini iän jälkeen rauhoittuu.

  • Mihin tappajakoiria tarvitaan?

  • Täytyy sanoa että osa täällä kirjoitetuista kommenteista on täysiä satuja. Voi olla että rottweiler on hyökännyt ihmiset tai koiran kimppuun syystä tai toisesta. Jos rotikka on hyökännyt syyttä ihmisen tai toisen koiran kimppuun on yleensä syynä sen omistaja ja huono koulutus. Syynä voi olla myös se että ihminen tai toinen koira on provosoinut rotikkaa josta johtuen on hyökännyt. Itsellä on 2rotikkaa, toinen 7v ja toinen2.5v. Molemmat uroksia. Molemmat koiristani on koulutettu hyvin ja ne voi laskea muiden koirien sekaan tai kävelyttää ihmisjoukossa keskustassa ilman että ne alkavat rähistä. Kumpikaan koirista ei ole koskaan hyökännyt kenenkään kimppuun. Asun omakotitalossa jossa on aidattu piha-alue ja yhden kerran on aitojen lähelle tullut joku ukko pyörimään ja kyselemään reittiä ja tässä vaiheessa koirat alkoivat haukkua ja kiinnostua tästä vierailijasta eli he suojelivat omaa reviiriään. Koirani todennäköisesti hyökkäisi ainoastaan silloin jos joku kävisi minun, lapseni tai puolisoni kimppuun koska kyseinen rotu omaa vahvan suojeluvaiston. Täytyy muistaa että jokaisesta koirasta saadaan sekopää huonolla koulutuksella ja tässä vaiheessa syyttävä sormi voidaan osoittaa omistajaa kohti. On totta että rottweiler ei ole kaikista helpoin rotu eikä sovi kaikille ihmisille mutta tuollainen yleistäminen rodusta on täyttä p**kaa.

   • Ei ne ohitukdissa niin paljoa huuda kun sakut.Kroppa jäukkänä tullaan vastaan, ja johdalla tehdään hyökkäyseleitä ja rähistään, kuolakin lentäö ja tuijotus on pistävä.Mistä käytösjohtuu?
    Ollaan vaan oman koiran kanssa kävelyllä, niinkun joka päivä.Täällä molempia sukupuolia rotikoita, ja käytös sama.Kolmaskin oli, mutta se pöllytti jonkun lapsen pikkukoiran , ja joko muuttivat, tai koira laitettiin pois.
    Ei voi olls vastaantulijan syy, et koira yrittää hyökätä.Ei ole todrllinen uhka, jos joku vaan kävelee koiransa kanssa.Saman tejevät muillekkin ohittajille joilla koira, et ei olla poikkeys.Mun koira ei ääntele, ei jäykistele eikä tuijottele Ihmetyttää tuo hyökkäyshalu, minusta se kertoo et kiinni käy jos yltää Ja pahalta näyttää.En ymmärrä miksi otetaan koiria jotka uhkailee vastaantulijota.
    En ole nähnyt rauhallisesti ohittavia rotikoita ...viellä.


   • Koulutuksella on suuri merkitys, mutta vielä suurempi merkitys on sillä, miten koiraa ns. vapaa-ajalla kohdellaan.
    '
    Koiraa ei ikinä saa kohdella kaltoin, esim. lyömällä tai potkien sitä. Tärkeintä on omistajan ja koiran luottamus toisiinsa-
    ihmiden, jolla on koira, tulee opiskella koiran elekieetä, eikä se koiraihmiselle ole edes vaikeaa, jos aidosti on kiinnostunut koirastaan.


  • Minust ne o ällöttäviä ne leveä suiset koirat.Pikkuset silmät,ja arvaamaton luonne.Ei näytä koulutus omistajil sujuvan, ja ovatkin hallintaongelmaisia.Oikeast ne o vaaraks muil, se nälkyy niitte olemuksestaki.

  • Rottweailereita ottavat "turvakseen" epävarmat ja ihmisiä pelkäävät ihmiset. Siinä asian ydin.
   Karvainen. kaksimetrinen mies, jolla on rottwailer, on saattanut ollut pienenä kiusattu ja syrjäytynut. Määrätynlaisen maineen omaava koirarotu antaa voiman tunnetta.

   • SE on huono itsetunto, eli tunnevamma, jota pönkitetään rotskulla.Eihän se parane, pahenee vaan.Minusta kaksmetrinen miekkonen, jonkun buudelin eli pikkupiskin kanssa se vasta Mieheltä näyttää.Se siitä heti näkyy,ettei tarvii mitään jatkeita, et on oikea Mies ilman suurta muskelikoiraakin.Jotenkin se pieni kora, tuo Miehessä sen hellyyden ja vahvuuden näkyviin, joka on hyvä ;)

    Mua vaan jotenki säälittää, ne luihun näköset muskelikoiramiehet, luuleeko ne oikeesti ettei kukaan tajua miks se rotu on valittu ;D


  • Sain pelon rottweilereita kohtaan. Jo vuosia sitten karannut rotikka hyökkäsi omalla pihallani oman pienen koirani kimppuun, kertapuraisu eikä irrottanut otettaan vaikka vedin täysillä takajaloista, rotikalla on niin kova puruvoima, omalta pikkukoiraltani lähti henki, eikä kulunut aikaakaan kun sama rotikka oli jo raadellut isompaa koiraa vakavasti ja kuulemani mukaan vielä tämänkin jälkeen jotain koiraa, sen jälkeen minulla ei ole enää tietoa lopetettiinko se viimein. Tästä opin kyllä pelkäämään kaikkia vastaantulevia rotikoita.

   • Vastaantullessa ne tuijottaa, rytkii hihnassa, hyppii ja murisee.On se kumma et niinkin isolla koiralla on niin huono hermorakenne, ja käytös.Ihan turhaan sekoilevat pienten koirien vuoksi, se ei kerro hyvästä luonteesta.Ovat todellinen vaara,jos hihnasta pääsevät,ja se näkyy niistä.
    Minulla 80kiloinen koira, ei välitä pikkukoirista vaikka kuinka haukkuisivat, seurustelemaan menee, jos pikkuiset uskaltautuvat.Ei koskaan ylireagoi, eikä uhkaile ketään, on aina rauhallinen.Kyllä koiran pitää osata olla, oli se vastaantulijan sukupuoli mikä tahansa.
    Kyllä koirassa on vikaa, jos pienemmilleen rähisee.Ei normaalikoira pidä uhkana pikkukoiria, eikä niiden kimppuun yritä.On vaarallista pitää koiraa joka yrittää ohituksissa muiden kimppuun,varsinkin jos kyseessä on isohko koira.Kuonokoppa, varmasti auttaisi,ja estäisi monet pikkukoirien turhat kuolemat.
    Ymmärrän täysin miksi pikkukoirat haukkuu isommilleen, ne pelkää.Ja siihen on syytäkin.Monet pikkukoirat menehtyvät isompien luonnevikaisten koirien vuoksi.
    Jos koira ei tule toimeen muiden koirien kanssa, kannattaa miettiä, että onko se edes yhteiskuntaan soveltuva eläin?


   • Vaarallistatouhua kirjoitti:

    Vastaantullessa ne tuijottaa, rytkii hihnassa, hyppii ja murisee.On se kumma et niinkin isolla koiralla on niin huono hermorakenne, ja käytös.Ihan turhaan sekoilevat pienten koirien vuoksi, se ei kerro hyvästä luonteesta.Ovat todellinen vaara,jos hihnasta pääsevät,ja se näkyy niistä.
    Minulla 80kiloinen koira, ei välitä pikkukoirista vaikka kuinka haukkuisivat, seurustelemaan menee, jos pikkuiset uskaltautuvat.Ei koskaan ylireagoi, eikä uhkaile ketään, on aina rauhallinen.Kyllä koiran pitää osata olla, oli se vastaantulijan sukupuoli mikä tahansa.
    Kyllä koirassa on vikaa, jos pienemmilleen rähisee.Ei normaalikoira pidä uhkana pikkukoiria, eikä niiden kimppuun yritä.On vaarallista pitää koiraa joka yrittää ohituksissa muiden kimppuun,varsinkin jos kyseessä on isohko koira.Kuonokoppa, varmasti auttaisi,ja estäisi monet pikkukoirien turhat kuolemat.
    Ymmärrän täysin miksi pikkukoirat haukkuu isommilleen, ne pelkää.Ja siihen on syytäkin.Monet pikkukoirat menehtyvät isompien luonnevikaisten koirien vuoksi.
    Jos koira ei tule toimeen muiden koirien kanssa, kannattaa miettiä, että onko se edes yhteiskuntaan soveltuva eläin?

    Omalla idiootinlogiikallasi ne räkyttävät pikkukoirat eivät sitten ole yhteiskuntaan sopeutuvia elukoita ollenkaan. Niitä näkee koko ajan tempomassa, tuijottamassa, jäykistelemässä ja räkyttämässä. Jännä, jos sinä et niitä näe kun minä näen lähes joka päivä, joskus useitakin yhden lenkin aikana.


   • Jataasalkoi kirjoitti:

    Omalla idiootinlogiikallasi ne räkyttävät pikkukoirat eivät sitten ole yhteiskuntaan sopeutuvia elukoita ollenkaan. Niitä näkee koko ajan tempomassa, tuijottamassa, jäykistelemässä ja räkyttämässä. Jännä, jos sinä et niitä näe kun minä näen lähes joka päivä, joskus useitakin yhden lenkin aikana.

    Monestikko, pikkukoira on karannut omistajalta raadellut, ja tappanut toisen koiran?


   • Jataasalkoi kirjoitti:

    Omalla idiootinlogiikallasi ne räkyttävät pikkukoirat eivät sitten ole yhteiskuntaan sopeutuvia elukoita ollenkaan. Niitä näkee koko ajan tempomassa, tuijottamassa, jäykistelemässä ja räkyttämässä. Jännä, jos sinä et niitä näe kun minä näen lähes joka päivä, joskus useitakin yhden lenkin aikana.

    Mitä vaaraa on alle kymmenen kilon koirasta sulle?
    Minä huudan ka kerran huiskasen koirani talutushihnan päällä, niin ovat jo tiessää.
    Rottikselle se ei taida riittää, vai mitä meinaat?
    Mua ei haittaa pätkääkään jos jonkun koira räkyttää, nehän haukkuu pelkoaan ja pakenevat jos ovat irti.Ei mun koiraakaan haittaa, vaikka muiden koirat sekoilee.
    Miksi sinun koira ei osaa ohittaa kauniisti?
    Onko sitä sosiaalistettu, niin et voi nuuhkia ja tervehtiä muita lajitovereitaan?
    Meidän tulee toimeen kaikkien tervepäisten kanssa, räyhöjen luo ei tietenkään mennä.


   • Jataasalkoi kirjoitti:

    Omalla idiootinlogiikallasi ne räkyttävät pikkukoirat eivät sitten ole yhteiskuntaan sopeutuvia elukoita ollenkaan. Niitä näkee koko ajan tempomassa, tuijottamassa, jäykistelemässä ja räkyttämässä. Jännä, jos sinä et niitä näe kun minä näen lähes joka päivä, joskus useitakin yhden lenkin aikana.

    Mietippä miksi pikkukoirat haukkuu rotikallesi?
    Ne tietää sen eleistä, et jos sä päästät, ne kuolee.Haukkumiseen on syy, ne pelkää kuollakseen.Luulis koiraihmisen ymmärtävän muitakin koiria, kun muka sitä omaansa.Etkö muka näe pelkoa niiden haukkuvien koirien eleistä?


   • Jataasalkoi kirjoitti:

    Omalla idiootinlogiikallasi ne räkyttävät pikkukoirat eivät sitten ole yhteiskuntaan sopeutuvia elukoita ollenkaan. Niitä näkee koko ajan tempomassa, tuijottamassa, jäykistelemässä ja räkyttämässä. Jännä, jos sinä et niitä näe kun minä näen lähes joka päivä, joskus useitakin yhden lenkin aikana.

    Sinä tässä se idari olet. Tuo kirjoittaja ei mitenkään kehunut räksyttäviä pikkukoiria, vaan kertoi, että hyväluontoinen iso koira kyllä kestää räksytykset korvaansa lotkauttamatta. Miksi siis vajakkien pitää hankkia hermoheikkoja rotikoita, jotka ovat jatkuvasti etsimässä haastetta, johon vastata?

    Voi kunpa osuisivat nuo kaikki hyökkäyskoirat minun kohdalleni, eikä pikkulapsiin. Siinä irtoaisi raajoja vähän muilta kuin meikäläiseltä. Eturisusta vaikka kiinni ja pään yli kahden ja puolen metrin korkeudesta katuun. Sitten etsimään vastuuhenkilöä ja samaa lääkettä hänelle.
    Vaan eiväthän ne osu minun kohdalleni, koska vitun pelkurirakit näkevät kehonkielestäni, että mitä on luvassa. Siksi hyökkäävät aina heikompiensa, eli lasten ja vanhusten kimppuun. Ja pikkukoirien. Vitun pelkuripaskat.


   • Kyllä on helppo ymmärtää pelkosi rotikoita kohtaan, mutta silti on syyllinen omistaja.
    Tärkeää on muistaa, oli sitten kyseessä pieni-tai isokoira, niin vastuu on aina omistajalla.
    Pienelllä chihuallani on voimakas suojeluvietti ja jos vastaan tulee ennen näkemätön suuri oira, niin se valpastuu heti ja on valmis puolustamaan minua. Pieneenkrooppaan mahtuu ihmeen paljon rohkeutta, suojeluvaistoa ja älyäEi chhuni ymmärrä kuitenkaan sitä, että se on niin pieni, vaan se on valmis antamaaan kaikkensa puolestani.
    Sitä pidän tärkeinpänä, että se ei provosoi ketään. osaa käyttäytyä, kuin herasmies.
    Olen tavannnnut muutamia sakuja jotka Touhon ajaessa niitä kauemmaksi, juoksevat pakoon häntä mahan alla.


   • Vaarallistatouhua kirjoitti:

    Vastaantullessa ne tuijottaa, rytkii hihnassa, hyppii ja murisee.On se kumma et niinkin isolla koiralla on niin huono hermorakenne, ja käytös.Ihan turhaan sekoilevat pienten koirien vuoksi, se ei kerro hyvästä luonteesta.Ovat todellinen vaara,jos hihnasta pääsevät,ja se näkyy niistä.
    Minulla 80kiloinen koira, ei välitä pikkukoirista vaikka kuinka haukkuisivat, seurustelemaan menee, jos pikkuiset uskaltautuvat.Ei koskaan ylireagoi, eikä uhkaile ketään, on aina rauhallinen.Kyllä koiran pitää osata olla, oli se vastaantulijan sukupuoli mikä tahansa.
    Kyllä koirassa on vikaa, jos pienemmilleen rähisee.Ei normaalikoira pidä uhkana pikkukoiria, eikä niiden kimppuun yritä.On vaarallista pitää koiraa joka yrittää ohituksissa muiden kimppuun,varsinkin jos kyseessä on isohko koira.Kuonokoppa, varmasti auttaisi,ja estäisi monet pikkukoirien turhat kuolemat.
    Ymmärrän täysin miksi pikkukoirat haukkuu isommilleen, ne pelkää.Ja siihen on syytäkin.Monet pikkukoirat menehtyvät isompien luonnevikaisten koirien vuoksi.
    Jos koira ei tule toimeen muiden koirien kanssa, kannattaa miettiä, että onko se edes yhteiskuntaan soveltuva eläin?

    itse en juurikaan erottele rotuja,, mutta bulleja ja mastiffeja pelkään itseni ja koirani puolesta. Vaikka ne yleensä ovat tosi hienosti käyttäytyviä, niin minä en luota niihin. Kiihtyvät tosi nopeasti nollasta sataan.
    En ole koskaan kuullut, että chihu olisi raadellut ihmistä tai hänen koiraansa


   • Rotikat ja sheefferit.
    Saksan paimenkoira hyokkäsi vanhan koirani kimppuun kadulla. oma koiranikin on iso yli 30 kiloa, mutta vanha ja hampaaton. Päättäväisyyttä. Ryntäsin mukaan enkä ehtinyt edes lyodä sakua, kun juoksi karkuun.


  • Kuulunee vauva.fi sivustolle.Tuttipullo mukaan.

  • Minulla on rotikka ja sillä on tehtävä. Voin hölistä että on kiltti ja rakastaa kaikkea, mutta koirilla on yleensä rotuominaisuuksia jotka ohjaavat koiran toimintaa. Minun koiran tehtävä on olla valpas, ympäristöään huomioiva ja pitää asiattomat ihmiset pois minun läheltä ja siihen riittää tietysti pelkkä kehon kielikin. Lisäksi olen tavannut vain fiksuja ihmisiä jotka kysyvät ensin saako koskea. En ymmärrä että jotkut ihmiset menevät näpelöimään toisten koiria ilman lupaa. Pienenkin koiran purema on ikävää.

   • Miten käy, jos rotikkasi pääsee käsistä, ja kohtaa ihan vaan vahingossa pikku Irmelin koirineen?
    Lähistöllä, koulutettu rotsku.Rivarin ovet auki, kesäkuumalla.Ja rotsku näki lapsen koirineen, omistaja ei.Se oli sen rotikan loppu, eikä menehtynyt yhteenotossa, vaan omistaja vei lopetettavaksi.Pikkukoiralle kävi ikävämmin, ja lapsikin ikänsä muistaa rotskun kohtaamisen.Tää kävi muutsmia vuosia sitten.Ja oli ihan oikeasti kunnolla koulutettu.


   • onkohengenvaaraa kirjoitti:

    Miten käy, jos rotikkasi pääsee käsistä, ja kohtaa ihan vaan vahingossa pikku Irmelin koirineen?
    Lähistöllä, koulutettu rotsku.Rivarin ovet auki, kesäkuumalla.Ja rotsku näki lapsen koirineen, omistaja ei.Se oli sen rotikan loppu, eikä menehtynyt yhteenotossa, vaan omistaja vei lopetettavaksi.Pikkukoiralle kävi ikävämmin, ja lapsikin ikänsä muistaa rotskun kohtaamisen.Tää kävi muutsmia vuosia sitten.Ja oli ihan oikeasti kunnolla koulutettu.

    Aivan...jopa muutsimia vuosia sitten .Rivarin ovet auki, kesäkuumalla...
    Näinhän sitä toimitaan vastuullisesti?


   • Etkö ymmärrä, että samaa tehtävää hoitamaan on nykyaikaisia, paljon parempia, tehokkaampia, turvallisempia ja halvempia ratkaisuja? Hanki vaikka pyssy. Sitä ei tarvitse ruokkia, se ei kuolaa, se ei ominpäin pure ketään ja sillä pysähtyy kovempikin kriminaali ja se tottelee sinua sataprosenttisesti.

    Toki pyssyn hankkimistakin parempi ratkaisu olisi hankkiutua eroon pelkotiloistasi tai vaihtaa sosiaalisia ympyröitäsi sen verran, etteivät narkkarit pyöri nurkissa alvariinsa.


   • aikuistenoikeestikko kirjoitti:

    Aivan...jopa muutsimia vuosia sitten .Rivarin ovet auki, kesäkuumalla...
    Näinhän sitä toimitaan vastuullisesti?

    Nyt mennään jo liian pitkälle, jos tarkoitat koiratonta naapuriasi. Kyllä jokaisella on oikeus kotonaan tehdä mitä haluaa ilman, että tarvitsee pelätä toisen naapurin koiraa.


  • Minulla on erilaisia kokemuksia Rottweilereista. Mummini koulutti koiriaan verovapaaksi aikoinaan, olivat todella tottelevaisia ja ystävällisiä luonteeltaan. Itse pari vuotiaana makailin koirien kanssa lattialla usein, olivat rauhallisia ja pitivät lapsista. Koiria voi pitää myös maalla vapaana, eivät lähteneet mihinkään, eivätkä välittäneet vieraista ihmisistä mitään, korkeintaan häntä heiluen kävivät tervehtimässä.

   • Noinhan käyttäytyy suurin osa koirista. Mutta verrattuna vaikka collieihin, rotikoissa on myös niitä, jotka syövät lasten käsiä. Miksi siis pitää sallia rotikoita yhtään mihinkään, kenellekään? Nykyään niitä ei tarvitse vartiokoiriksikaan, kun on olemassa sähköiset turvajärjestelmät. Ja pelokas lenkkeilijä voi hankkia sumutteen, puukon tai taserin. Kaikki paljon rotikkaa turvallisempia, toimintavarmempia sekä halvempia ratkaisuja.


   • Sulle on kerrottu satuja,verovapaaksi mummeli kouliXD


   • vanhasatutarinaseon kirjoitti:

    Sulle on kerrottu satuja,verovapaaksi mummeli kouliXD

    Se, ettet sinä tiedä, että ennen tuo oli mahdollista (eikä edes vaikeaa), kertoo vain sinun pumpuliaivoistasi, ei muiden satuihin uskomisesta. Googleta, jos et tiedä, mitä tuo tarkoittaa, senkin pässi. Ei kannata nolata itseään pahemman kerran näyttämällä, miten kujalla olet.


  • Koirilla esiintyy luonnevikoja (aivan kuten ihmisilläkin) jotkut koirat samasta rodusta siis saattavat vaatia paljon paremman koulutuksen sopeutuakseen yhteiskuntaan kun taas toinen saman rotuinen koira. Edellämainitut luonnevikaiset yksilöt ovat harvoja ja jopa oikealla koulutuksella eivät välttämättä ikinä sovellu toisten koirien kanssa olemaan.
   100% tapauksista silti on omistajan vika.
   Hyvä kouluttaja huomaa soveltuuko koira hyvästä koulutuksesta huolimatta toisten koirien tms kanssa samaan tilaan.

   • Lisäksi eivät kaikki hommaa tämmöisiä "vaativampia" rotuja egonjatkeeksi.
    Ihmiset ketkä nauttivat (ja osaavat sen) kouluttamisesta saavat siitä enemmän nautintoa kuin esim labradorin kouluttamisesta.


  • Kerran on napurin rotwaielri käynyt käteen kiinni. Siitä lähtien olen toivonut , että rotu hävitetään maan päältä koirien helvettiin.

  • Paras rotu. En enää edes muuta rotua harkitse. Kotoa löytyy 9 vuotias rotikka narttu. Lapsiakin meillä on . Ikinä ei ole kenenkään kimppuun käynyt. Lenkillä ei hauku toisille koirille . Toki vahva suojeluvietti löytyy perhettä kohtaan. Tykkää rapsutuksista ja lapsista. Syliinkin välillä tulee istumaan , luulee olevansa pieni sylikoira. Komea ja uljas rotu. Niin paljon riippuu miten koulutetaan .

   • "Toki vahva suojeluvietti löytyy perhettä kohtaan" Siinä se tuli.... typerä suojeluviettinen rakkisi määrittää itse sen, että milloin on sopivaa hyökätä ihmisten kimppuun. Jos ihmiset älyäisivät ottaa vain älykkäitä ja hyväkäytöksisiä rotuja niin tämä maailma olisi paljon parempi. Roturyhmästä 7 ja ajavista roduista löytyy kaikkein vähiten hysteerisiä ihmisten purijoita.


   • OtaBiikle kirjoitti:

    "Toki vahva suojeluvietti löytyy perhettä kohtaan" Siinä se tuli.... typerä suojeluviettinen rakkisi määrittää itse sen, että milloin on sopivaa hyökätä ihmisten kimppuun. Jos ihmiset älyäisivät ottaa vain älykkäitä ja hyväkäytöksisiä rotuja niin tämä maailma olisi paljon parempi. Roturyhmästä 7 ja ajavista roduista löytyy kaikkein vähiten hysteerisiä ihmisten purijoita.

    Nimenomaan. Kyllä perheen suojelu kuuluu vain ja ainoastaan aikuisten vastuulle ja päätösvaltaan, eikä jonkun vitun elukan.


   • Rotikat yleensä hyökkääkin ääneti.
    Koiran ei pidä antaa suojella ketään,se on ihmisen tehtävä. Muuten on koira johtajana,ja siinä rotikka huinoin.


   • OtaBiikle kirjoitti:

    "Toki vahva suojeluvietti löytyy perhettä kohtaan" Siinä se tuli.... typerä suojeluviettinen rakkisi määrittää itse sen, että milloin on sopivaa hyökätä ihmisten kimppuun. Jos ihmiset älyäisivät ottaa vain älykkäitä ja hyväkäytöksisiä rotuja niin tämä maailma olisi paljon parempi. Roturyhmästä 7 ja ajavista roduista löytyy kaikkein vähiten hysteerisiä ihmisten purijoita.

    Siinä se tuli. Suojeluvietti ei ole synonyymi koiran itsenäisille päätöksille yhtään mistään eikä edes aggressiivisuudelle ja kiinnikäymiselle. Jollet näin yksinkertaista asiaa ymmärrä, niin otan osaa. Sääli, että palstan kovaäänisin multinikkivinkuja on mistään mitään ymmärtämätön tyhjäpää.


   • Tyypillinen sepustus ongelmakoiran omistajalta. Hävettää kaikkien koiraihmisten puolesta. Raaka totuus on, että 90% rotikoista ja niiden hyysääjistä pilaa kaikkien maineen.


  • Rotikoiden ja muiden lahopäärotujen "suojeluvietti" on saanut paljon enemmän pahaa kuin hyvää aikaan. Sadomasotan sanoi erinomaisen osuvasti, että suojeleminen ei ole koiran hommaa. Ihminen, joka ottaa koiran sen vuoksi, että sille annetaan viraksi ihmisen suojeleminen, tulee alistaa vahvan lääkityksen piiriin. …. Harhojen lääkitseminen koiran kautta on tuomittavaa.

  • Eipä vain meidän koira ole ikinä kenenkään kimppuun hyökännyt. Eikä todellakaan ole mikään ongelmakoira. Koira on otettu ihan seurakoiraksi ja lenkkikaveriksi.Tervetuloa vain katsomaan . Kyllä monen mielipide rotua kohtaan on muuttunut kun meidän koiraan on tutustunut. Helppo se on lehtijuttujen perusteella haukkua . Kaikki koirat voivat käydä ihmisten kimppuun .Kokemusta tuskin rotikasta löytyy.

   • "Kaikki koirat voivat käydä ihmisten kimppuun"

    Ihan tosi?


  • tottakai ne käyttäytyy noin jos niitä ei kouluta pentuna sillon se on sun oma vika ei sen koiran.

  • Nää rotikat on vähän sellaisia räikkösiä gorillan puvussa. En oikein noteeraa tuota turhaa rotua miksikään. Alun perin olivat teurastajien koiria, jaksoivat vetää ja raahata ruhoja pitkin maata ja lattioita. Saksanmaalla tais olla

  • rottweilerit on aina söpöjä koiria kun sellasen näkee.... toki joukossakin on tappajakoiria

  • rottweilerit on ihan sööttejä siinä missä muutkin rodut

   • ois upeeta itse omistaa rottweiler ja sit kouluttaa sitä ja useita eri rotuisia koiria


  • Entisellä naapurilla oli kaks rotikkaa ja ne oli siin pihassa aina todella lyhkäsellä hihnalla kiinni. Nää koirat nosti aina kauheen metelin jos joku käveli ohitse ja ne riuhtoivat sitä hihnaa aina. Pelkäsin joka kerta kun siitä ohitse piti kävellä että ne pääsevät hihnoistaan irti.

   Kerran sitten tapahtu niin että hihnat petti ja nää rotikat kävi ohikulkijan koiran kimppuun. Omistaja ehti kuitenkin sen verran väliin että sille toiselle koiralle ei ehtinyt tapahtua mitään pahempaan .

   Oon myös tavannut sellasia rotikoita jotka on ollut todella kilttejä ja rauhallisia.

   Se riippuu aina niin paljon siitä miten omistaja osaa kasvattaa koiransa. Tietysti on niitäkin koiria joilla saattaa olla pahojakin luonnevikoja, mutta silloin jos koira on luonnevikainen ja todella arvaamaton, niin mielestäni sellaista koiraa ei saisi enää pitää.

   Rotikoita otetaan myös egon jatkeeksi ja ei huomioida yhtään mitään tuo kyseisen rodun kasvattaminen ja koulutus vaatii. Koira otetaan johonkin kerrostalo yksiön tai sitten sitä pidetään päivät pitkät pihalla jossain pienessä tarhassa. Käytettään 1-2 kertaa jossain 5 min pissalenkillä eikä tarjota mitään aktiviteetteja eikä kouluteta ollenkaan. Sitten ihmetellään kun koiran päässä pimahtaa.

   Sama juttu taitaa olla myös esimerkiksi susikoirilla ja dobermanneilla.

  • Pidän koirista mutta jos yksikin koira rodusta riippumatta käy lasten päälle koiralle tulee kuolemantuomio samantien rodusta riippumatta.

   Sitten jos joku varas murtautuu kotiin missä koira joka käy päälle niin se on oikein varkaalle. Olen minäkin vaarallinen ja arvaamaton siinä vaiheessa etenkin jos lapsiin kohdistuu uhka riippumatta siitä kuka tai mikä ihan aiheuttaa. Kotiaan ja perhettään pitää puolustaa. Lain mukaan ei saisi mutta siinä vaiheessa lait unohdetaan.

  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   408
   21690
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   356
   14504
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14206
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10073
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   5822