Bugg vai fusku

Kumpi helpompi oppia jos ei ole ennen tanssinut ?
Ilmianna
Jaa

22 VastaustaBug
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Bug. Siinähän vain kävellään joustavasti musaan. Elikkä jos sulla on joustavat polvet ja pikkusen rytmitajua niin anna palaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Fusku on helpompi oppia, jos kysytään asioista jotain tietäviltä. Fusku on käytännössä sama tanssi kuin Foksi, mutta kun Foksia tanssitaan suljetussa oteessa, niin Fuskua taas avoimessa ja tehdään kädenalikuvioita. Fuskua ja Foksia tanssitaan lisäksi samanlaiseeen foksimusiikkin. Riippuu sitten fiiliksestä, musiikista ja taidoista kumpaa tanssii. Askelrytmi on molemmissa sama.

Buggissa sääntöjen mukaan "miehen askel on vapaa", mutta se ei auta aloittelijaa mitenkään, voi pikemminkin olla haitaksi. Buggissa nainen puolestaan askeltaa sääntöjen mukaan askel/isku eli naisen askellus on periaatteessa yksinkertaista. Aloitteleva mieskin voi askeltaa samalla kaavalla.

Sivusta seuranneena voin sanoa, että Fusku on helpompi opeteltava kuin Bugg ja voisi jopa väittää, että Foksi-kytkentäsä takia on aloittelijalle parempi valinta kuin Bugg.

Fusku: https://www.youtube.com/watch?v=xidbvL5U0Vs
Bugg: https://www.youtube.com/watch?v=acjYRbg40B8

http://www.tanssit.fi
Ilmianna
Jaa
Minä en fuskua oppinut ekoilla tanssitunneilla, mutta bugin askeleet olivat lähes heti hallussa. Mielestäni buggi on helpommin opittavissa. Samoin sanoivat pari kaveriani.
Ilmianna
Jaa
bug, vaikka ei se fuskukaan vaikeaa ole.
Ilmianna
Jaa
Fuskun on helppoa kun siinä tanssitaan foksia paikallaan kädenalikuvioin.

Buggin vaikeus tulee siitä kun sitä tanssitaan stenevästi muiden tanssijoiden seassa.
Ilmianna
Jaa
Buggi helpompaa. Fuskussa vaan on minulle jotenkin vaikeampaa. Meinaa mennä askeleet sekaisin.
Ilmianna
Jaa
Bugg on miehille vaikeampi. Moni mies vie fuskua, mutta bugg ei onnistu. Liikkuva bugg on jo haaste paremmallekin tanssijalle. Paikallaan tanssittava bugg on helpompaa viejälle jos ei pysty vielä ohjaamaan daamia ja väistelemään. Toki daamin pitää osata seurata että homma toimii. Fuskulla siis kannattaa aloittaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Lähes kaikki paikallaan tanssittu bugg ei ole buggia vaan 4-count hustlea eli swing kuvioita askel iskulle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Swingiäaskeliskulle kirjoitti:
Lähes kaikki paikallaan tanssittu bugg ei ole buggia vaan 4-count hustlea eli swing kuvioita askel iskulle.
Kyllä se on pukkia tanssikansan kielellä vaikka mennään paikallaan ja humpankin tahdissa :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei_saivarrella kirjoitti:
Kyllä se on pukkia tanssikansan kielellä vaikka mennään paikallaan ja humpankin tahdissa :D
Askel iskulle humppamusiikin tandissa on kävelyhumppaa. Kävelyhumppaa tanssitaan myös tutuilla swingin kädenalikuvioilla - siis "kädenalihumppana".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Aloitin bugilla mutta huomasin lavoilla soitettavan enemmä fuskuun soveltuvia kappaleita, joten jatkoin fuskukurssille. Mielestäni kumpikin on yhtä haastava.

Itselläni ongelmaksi tulee unohtaminen. Jos on pieni tauko tanssimisessa niin ei vähän käytettyjä kuvioita meinää muistaa millään. Mutta kumpikin on yhtä hauskaa! 8-)
Ilmianna
Jaa
Kysykää ZEPOLTA
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Zeppo ei pyöri maaseutukaupungeissa. Keskustelun aloitta aloitti bug kurssilla - meni kohtuullisesti.Äkkiä tosin unohtaa niinkuin eräs kirjoittaja totesi , siis siirtymisen kuviosta toiseen.
Nyt vaihdan leiriä kilpailevan kurssinpitäjän parketille
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mutta eikös tuo oikein tanssiminen ole aika riuhtomista niinkuin linkistä näyy
kommentoijan bug - vs - fusku ??
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
puggi on helppoa. se on yksinkertaisten ihmisten tanssi.sitä minäkin osaan. fuskua en oppinut.
Ilmianna
Jaa
Olen tanssinut jo parikymmentä vuotta buggia. Noiden bugg-harrstajien mielestä minun tanssima bugg ei kuitenkaan ole buggia. Suurin osa tanssii buggia niin kuin minä, eli suurin osa buggin tanssijoista tanssiikin jotain muuta kuin buggia.

Mikähän se tanssi on mitä kaikki tanssii buggina, mutta ei ole buggia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Buggin jäykkään formaattiin en ole koskaan oppinut tanssimaaan.

Vapaa 4 count hustlen formaatti on paljon helpompi tanssia ja muutenkin monin verroin monipuolisempi tanssi.

Tässä kattaus 4 count hustlea.

https://www.youtube.com/results?search_query=4+Count+Hustle
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sulkien tarkastelumme ulkopuollelle viejän itsekeksityt viennit ja askeleet sekä tanssiasennot (itsekeksitystä tanssiasennosta seuraa seuraajan itsekeksitty seuraaminen) havaitaan, että lajinomaisen vientiseuraamisen saavuttaminen vaatii useita harjoituksellisia toistoja pär standardikuvio missä tahansa lajissa.

Siksi suosittelisin enneminkin keskittymään tanssin opettelussa yhteen standardikuvion kerrallaan: yleisimmät standardikuvioista kuten esimerkiksi huiskut ja avaukset sekä promenadit ynnä paikanvaihdot joko käden ali tai selän takaa ovat siitä käteviä, että nekin esiintyvät kaikissa muissakin tanssilajeissa sellaisinaan. Lajinomainen vientiseuraaminen standardikuviolla saavutetaan siten, että viedään ja seurataan kulloinkin soivan musiikin rytmissä.

Hyvin moni tanssia aloitteleva ja käytännössä yhtä moni jo vuosia harrastanuthan antaa valitettavankin usein hämätä itseään sillä, että eri tanssilajin kurssilla samasta standardikuviosta käytetään eri nimitystä, jolloin standardikuvioitten saloihin vihkiytymättömän mielestä standardikuvio myös näyttää eri kuviolta. Kysymys on kuitenkin täysin samasta ilmiöstä, jossa ette tunnista parasta kaverianne syystä, että tämä on vaihtanut kampausta: nähdessänne kampaustaan vaihtaneen kaverin olette täysin varmoja, että kaverissa on jotain tuttua, mutta ette osaa sanoa, mitä. Kaverinne tapauksessakaan uusi kampaus ei tee kaveristanne toista, vaikka teistä saattaisi siltä näyttää.
Ilmianna
Jaa
Vähän vaikea asettua aloiitelijan asemaan. Aikoinaan kädenalitanssi oli harvoin se ensimmäinen opeteltava laji. Molemmissa tarvitaan jalkojen ja käsien käyttöä. Riippuu siitäkin kuinka oikeaoppisesti pitää oppia ja mille tasolle.

Kun itse opettelin ensimmäistä kädenalitanssia muutamia suljetun otteen tansseja oli jo hallinnassa. Taisi olla jotain buggia (ei kuitenkaan hustlea), mutta niin kaukana nykytavasta, että lasken sen muuksi. Mutta niiden käsien saaminen mukaan tanssiin oli yllättävän hankalaa, puhumattakaan siitä menikö vienti alkuunkaan perille ja oikeaan aikaan.

Nyt kun on melkoisesti takana sekä fuskua että buggia, sanoisin että bugg on vaikeampaa, vaikka se ihan ensituntuma voi osoittaa muutakin. Mielestäni vienti/seuraamisen toimiminen on bugissa selvästi vaikeampaa. Arvelen, että varsin moni bugin tanssija käyttää vientiä, joka on tekniikaltaan samankaltaista fuskun kanssa. Jotain voinee päätellä siitäkin, että fusku onnisttuu kohtuullisen hyvin huomattavasti useampien kanssa kuin bugg, varsinkin jos puhutaan 50+ naisista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Edellinen kommentti myötäilee omia ajatuksia. Fusku on paljon helpompi oppia, etenkin kun ryhmitys myötäilee foksin vastaavaa, niin siihen saa harjoitustakin paljon enemmän. Se on myös leppoisa tanssi opetella perusteet kädenalikuvioista ja niiden viennistä.

Bugg ei tosiaan ole helppo tanssi, vaikka täällä niin aina toitotetaan. Myöskään lavoilla soitettava musiikki todella harvoin tarjoaa bugin luonteenomaista sykettä. Olen myös huomannut, että aika harvan kanssa vise toimii yhteen bugia tanssiessa. Ne yksittäiset poikkeukset ovatkin sitten tosi herkullisen tuntuista.

Mutta kyllähän näitä askel iskulle tanssien kuvioita sekoitellaan ihan sujuvasti lajeista toiseen musiikin mukaan. Joten siitä vaan vapaasti soveltaen. Ainakin omasta mielestä monet noista täällä esillä olleista hustle demoista vaikuttavat hieman kökkömäiseltä tanssimiselta, itse tykkään jouhevammasta tyylistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Muuta tanssia en ole oppinut kuin bugin. Se on aloittavalle helppoa kuin heinän teko.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Bugg vai fusku

Kumpi helpompi oppia jos ei ole ennen tanssinut ?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta