Mahd. OCD/OCPD? (16.v)

obsessiivinen

Heips.
Oon nyt pitkän aikaa miettinyt tätä ja oon tullut siihen tulokseen että mulla saattaisi mahdollisesti olla OCD taikka OCPD, tai vähän molempia.
Esimerkiksi koulussa kun datanomiopiskelija olen ja tietokoneiden kanssa ollaan paljon tekemisissä, ja kun jotkut kirjoittaa esim. pienillä alkukirjaimilla yms, mulle tulee todella iso tarve saada oikaistua ne oikeiksi. Kaikki esineet (vaatteet, julisteet seinillä yms) ovat aina symmetrisesti, ja jos ne eivät ole, laitan ne symmetrisesti. Joskus kavereillakin kun niiden sänky ei ole pedattuna tulee tarve pedata ne, mutta kuitenkin on sen verran kontrollia etten niin viitsi tehdä.. Aina kotoa lähtiessä kierrän kodin about. 3 kertaa ympäri varmistaakseni että kaikki on kondiksessa, ja kun olen lähtenyt silti tulee kauhea ahdistus että mitä jos sinne nyt jäikin joku päälle. Kerran kun lähdin kouluun mietin että mitä jos se vasta suihkuttamani lakka ottaa kipinän jostain ja talo syttyy palamaan (niin tyhmältä kuin se kuulostaakin.)
Jos joskus pudotan esimerkiksi pienen roskan (vahingossa) jonnekkin, otan sen välittömästi pois koska tulee sellainen ahdistus että nyt siihen varmasti liukastuu joku ja katkoo niskansa.. Näin kävi kerran pitkässä kassajonossa, arvatkää hävettikö alkaa etsimään yhtä vanhaa tikkarinpaperia mikä tippui taskusta. Joskus pienempänä oli myös hirveä kauhu ja fobia kaikista kemikaaleista, ym. Kemian tunnit oli pahimpia kun niiden kemikaalien kanssa piti olla tekemisissä. Suihku on myös pakko ottaa 2 krt päivässä.

En nyt ole varma että mitä tässä pitäisi tehdä, jonkin verran se elämää kuitenkin haittaa. Onko muilla kokemuksia? 16.v poika siis olen.

2

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • obsessiivinen

      Niin, ja myös kirjekuorien kanssa on ongelmia. Aina alkaa ahdistaa että kirjeessä on kaikki oikein, jos osoite on hitusenkaan epäselvällä käsialalla kirjoitettu, on pakko kirjoittaa se uudestaan. Piirrän myös paljon ja omasta mielestä olen melko hyväkin siinä, mutta 90% niistä päätyy roskikseen esimerkiksi yhden huonosti piirretyn viivan takia yms.

    • Rami.o

      Joo mulla ollu tuollasia ajatuksia joskus, vastaavia. Uskon että ohi menevää. Mutta jos pahasti häiritsee, käy jutteleen lääkärille... No tabletteja ne on kirjoittamassa... Joten kannattaa miettiä pärjääkö ilman! Juttelukin auttaa!!!!! Suihkut ok tuossa iässä jos ei mene liiallisuuksiin esim ajan kanssa! Älä vatvo asiaa liikaa, unohda ja katso mitä tapahtuu..älä mieti omia juttuja liikaa. Kyllä petaamattomat sängyt ovat häiritseviä. Mutta älä anna sen vaivata!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      262
      2876
    2. 197
      2832
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2405
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      208
      1896
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1358
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1285
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1257
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1172
    Aihe