Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä tulostin

Tyyne-Tyllerö

Minkä noista valitsisit, ja miksi?
Canon PIXMA MG2450
Canon PIXMA MG4250
Canon Pixma iP2850
HP DeskJet 3632

Minkä hintainen on noihin värikasetti ja toimiiko ilman värejä. Tarvitsen vain mustaa. Voiko kasettiin itse lisätä mustette, eli jos ruiskulla laittaa itse lisää, niin toimiiko?

5

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sam_sung

      En minkää mulla valitse samsung mustavalko lasertulostin toimii kun junan wc ainakin mulla 2v eikä valittamista

      • OskarDirlewanger

        Unohda mustesuihkutulostimet tykkänään ja hanki laseritulostin.


    • Tyyne-Tyllerö

      Mitä käytännön eroa on mustesuihku ja laser tulostimella. Tuleeko lasertulostimeen mustetta vai polttaako se jotenkin tekstin. Tuleeko kumpi halvemmaksi?

    • En_keksi_nimimerkkiä

      Noista ottaisin MG 4250:n. Canoneista iP 2850 putoaa pois mm. siksi koska sillä ei voi kopioida (Kopioinnin mahdollistavissa on lasitaso koneen päällä) ja MG 2450 siksi koska siinä huonommat ominaisuudet, mm. huonommat tulostus, skannaus ja kopiointiresoluutiot eikä muistikortinlukijaa eikä kaksipuoleista tulostusta (MG4250:ssa on) ym. HP:ssä taas en pidä ulkonäöstä ja siinä ei muistikortinlukijaa eikä kaksipuoleista tulostusta ja väritasoskannerin ja kopioinnin resoluutioarvot vähän huonommat. Jos on tarkoitus skannata vanhoja paperikuvia niin skannerin on syytä olla hyvä. (Skannauksen jälkeen kuva on siis tietokoneella digitaalisessa muodossa jolloin sitä voi nyt parannella kuvankäsittelyohjelmalla). Tosin muistelen että Epsonien skannerit ovat pärjänneet hyvin testeissä. Niin ja tässä MG 4250:ssa on se hyvä puoli että siihen laitetaan paperia etupuolelta (eikä takapuolelta kuten noissa muissa) mikä on välttämätöntä koska laite tulee 30 senttimetriä syvään tasoon joka melkein seinässä kiinni. Tärkeää on siis tietää mihin laite tulee. Sinänsä millään noista ei ole liikaa mittaa syvyyssuunnassa (noin 30 cm).

      Esim. Canon Pixma MG 4250:n käy PG 540 (musta) ja CL 541 (värit) värikasetit joista on myös suuremmat versiot PG 540XL (21 millilitraa) ja CL 541XL (15 millilitraa) jotka maksavat esim. Citymarketeissa hiukan alle 30€/kpl. (Tällainen musta XL-säiliö riittää jonkun ISO/IEC 24711-standardin mukaan noin 600 tulosteeseen mutta käytännössä jäätäneen reilusti alle tuon). Halvemmalla pääsee jos löytää sellaisen pakkauksen jossa on molemmat kasetit samassa. Ja molemmat pitää olla asennettuna, näin olen lukenut. Laitteen muka tulee pienet kasetit. Jotkut täyttelevät kasetteja itse, tietoa löytyy kuuklettamalla esim. "mustekasetin täyttösarja" ja Youtubessa on asiasta videoita, ja homma näyttäsi alkavan reiän porauksella säiliöön mutta luulisi esim. että tässä vaiheessa säiliön sisälle menee "muoviröpösiä". Ja Canonilla värikasetissa taas on kolme väriä (magenta, syaani ja keltainen) eli myös kolme lokeroa eli mistä tietää mihin reiät pitää porata kun ne on yleensä mustia ja missä lokerossa mikäkin väri on ollut. Musta kasetti lienee siis helpompi tapaus mutta ei ole riittänyt into moiseen.

      Mutta jos mustavalkoiset tulosteet/kopiot riittävät eikä itse tee digikuvista väripaperikuvia ja jos tulostettavaa/kopioitavaa on paljon niin järkevintä (näin olen lukenut) lienee ostaa mustavalkolasermonitoimilaite (monitoimi tarkoittaa että voi tulostaa, skannata ja kopioida) koska yhdellä noin 50 euroa maksavalla värijauhekasetilla saa noin 1000 tulostetta (ja laitteen mukana tulevallakin noin 500), ainakin esitteiden mukaan, tässäkin jäätäneen käytännössä alle tuon. Nopeampiakin nämä lienee. Ja ymmärsin että näissäkin vaikka mustavalkolaitteita ovatkin, on väritasoskanneri eli väripaperikuvien skannaus onnistuu. Skannerin laatu tosin lienee huonompi. Tuosta vaihtoehtovalikoimasta päätellen on etsitty Gigantista halpaa tulostinta. Siellä halvin tällainen on 159 euron Brother mutta esim Verkkokauppa.comista löytyy 90 euron Brother-mustavalkolasermonitoimilaite (onkohan Suomen pisin sana). Halvin Samsung-merkkinen on 110 euroa. Värilasermonitoimilaitteet menevätkin sitten yli 200 euron.

      No tuo oli tämmöinen ajatusleikki kun kysyttiin minkä noista valitsisin. Ostin siis muutama vuosi sitten Canon Pixma MG 2250 mustesuihkumonitoimilaitteen kun 49 eurolla lähti eikä syvyyttä liikaa ja paperin lataus edestä ja laserpelit olivat tuolloin paljon arvokkaampia kuin nyt.

    • hybbnmj

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe