Pykälän etäkurssi

Läskinaama

Olen hakemassa keväällä ensimmäistä kertaa Helsingin oikikseen. Tarkoitus olisi ostaa ainejärjestö Pykälän etävalmennuskurssi, koska varsinaisen valmennuskurssin aikaan tulen käymään töissä ja itseopiskelu vaikuttaa paremmalta vaihtoehdolta. Vähän kuitenkin epäilyttää, riittääkö etäkurssi valmennukseksi... Onko kenelläkään kokemuksia, etenkin tietenkin Pykälän tarjoamasta, mutta ylipäätään noista etäpaketeista?

17

448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asafasfasffasfs

      On kokemusta etäpaketeista, mutta sillä ei ole väliä jos aiot kevään aikana käydä töissä. Töissä käyvä henkilö = sisäänpääsytodennäköisyys putoaa johonkin 5% tuntumaan.

    • Läskinaama

      No joo, mutta muu ei ole nyt vaihtoehto. Oliko sulla jotain sanottavaa niistä valmennuskursseista?

      • assfasfasfasfafas

        Iso määrä harjoitustehtäviä, useampi välikoe, valmennuskurssifoorumi käytössä kevään ajan ja kai siinä jotain matskuja vastaustekniikkaan ja lukutekniikan opetteluunkin taisi tulla.

        Onko etäkurssista hyötyä? Varmasti, jos siitä osaa ottaa kaiken irti mm. tehtävien muodossa, mutta ei sillä(kään) mitään ihmeitä tehdä eikä todellakaan ole hintansa väärtti.

        Sitä työntekoa kannattaa tosissaan harkita, sillä aina löytyy vaihtoehto. Lomaa töistä, elää niukemmalla budjetilla / säästöillä pari kuukautta tai sitten lainaa. Sillä kokopäiväinen opiskelu antaa moninkertaisesti paremmat eväät pääsykokeeseen kuin mikään valmennuskurssi. Moni ensimmäistä kertaa hakeva aina luulee, että on erityinen lahjakkuus joka kyllä selviää työnteosta samaan aikaan lukiessa pääsykokeeseen, mutta kun kirjat julkaistaan ja luku-urakka alkaa niin karu todellisuus iskee päin kasvoja ja opetus tulee kantapään kautta. Ei se tietenkään mahdotonta ole, mutta todella epärealistista.


    • Läskinaama

      Kiitos vastauksestasi! Itsekin olen vähän epäillyt, että tuskinpa se 400 euroa noista materiaaleista on mikään halpa hinta. Pitää harkita asiaa. Juurikin tehtäviä kaipaisin ja jotain, jolta kysyä.

      Kokopäiväinen lukeminen olisi ilman muuta paras vaihtoehto. Minun on kuitenkin oltava tämänhetkisen koulutusohjelmani pakollisella työssäoppimisjaksolla toukokuun ekalle viikolle asti. Jos jättäisin sen väliin, sama ongelma olisi edessä ensi vuonna, eli ihan tietoinen riski on kyseessä... :) Onneksi jää kuitenkin pari viikkoa täysipäiväiseen lukemiseen. Ja siis yliopistolla opiskelen nytkin, eli lukeminen sinänsä on tuttua.

      • asfasfaaf

        Suosittelen tsekkaamaan Varjovalmennuksen sivut. Tehtäviä on murto-osa Pykälän etäpaketista, mutta ne saa ilmaiseksi ja samalla tavalla kuin Pykälällä niin heidän foorumilla vastailee opiskelijat kysymyksiin.


    • Cammy

      Pykälän matsku on mielestäni luokattoman huono. Täynnä virheitä, selkeästi hutaisten tehty. En lopulta koskenutkaan siihen, ajattelin että parempi lukea suoraan kirjasta. Luentokurssi sen sijaan oli ihan ok, muistan vieläkin paljon asioita sieltä, osaavia opettajia. Tämä vuonna 2014.

    • lnklklmkl

      tiivistelmät oli huonoja, en käyttänyt, tehtäviä/välikokeita en tehnyt, ja vastaustekniikkakokonaisuus oli aivan turha. omalta osalta etäkurssi oli siis täysin rahanhukkaa en ostaisi uudestaan. En usko että tehtävien tekemisestä saat mitään erityistä hyötyä

    • Läskinaama

      Okei, aika kurjaa. :/

    • raparipa

      Täällä sama kyssä, oon miettinyt myös tämän etäkurssin ottamista koska ei ole mahdollisuutta päästä käymään kunnon kurssia paikan päällä. Tämän lisäksi haluaisin tiedustella onko kukaan käynyt etäkurssin lisäksi pykälän videokurssia? Mitä meinaatte, onko ihan turha vai kannattava jos ottaa etä- ja videokurssin yhdessä?

    • Tiedekuntien nettisivuilta (ainakin joidenkin) löytyy edellisten vuosien pääsykoetehtävät ja mallivastaukset niihin. Helsingin tiedekunnan kokeet linkin takana (http://www.helsinki.fi/oikeustiede/opiskelijaksi/valintakokeet/index-uusi.html). Arvosteluperusteet avaamalla löydät myös mallivastaukset kuhunkin pääsykokeeseen.

      Seuraava pääsykoe, kuten kaikki edellisetkin, tulee sisältämään kysymyksiä eri oikeusalueilta. Kun pääsykoekirjat julkistetaan, selviävät kyseessä olevat oikeudenalat. Tämän jälkeen voit poimia relevantit kysymykset ja mallivastaukset edellisten vuosien pääsykokeista.

      Luonnollisestikaan samoja asioita ei kysytä kuin ennen, ainakaan samalla tavalla. Mallivastaukset antavat kuitenkin selkeän kuvan siitä, mitä vastausten odotetaan sisältävän ja millä perusteella pisteitä annetaan.

      Veikkaisin, että uusien pääsykoekirjojen perusteella voi vastata melko hyvin ainakin joihinkin vanhoihin kysymyksiin. Näin voit harjoitella vastaustekniikkaa ja lukea pääsykoekirjoja omaan tahtiisi.

      Tietysti voit maksaa muutaman satasen ekstraa, että saat jonkun laskemaan pisteitä simuloituihin kokeisiin.

    • Läskinaama

      Hei, hyvä vinkki! En ollut ajatellutkaan, että aiheet kiertävät niin että vanhoja kokeita voi käyttää hyväksi.

      Eniten kyllä mietityttää se vastaustekniikka, kun sitä aina painotetaan tärkeänä osana koemenestystä. Onko se jotain salatiedettä, vai voiko sen hoksata itsekseen?

      • agsdsag

        voi. sääntö - sovellus (tässä tapauksessa) - johtopäätös

        Rikoslain mukaan se joka varastaa on tuomittava sakkoon - Jare on varastanut kaupasta kaljaa - Jare on tuomittava sakkoon.

        Ei ole olemassa mitään täysin oikeaa vastaustekniikkaa vaan se on tuo ajatusmalli, eikä sinun tule tuoda siihen mitään omaa turhaa


      • Läskinaama

        Kiitos!


    • Vastaustekniikan painottaminen on ihan outoa. Sitä tarvitaan vain oikeustapauksiin ja se on hyvin helppoa. Itse menin aikoinani metsään kun painotin sitä liikaa enkä tajunnut ettei se olekaan pointti. Ihan normaalisti kun vastaa, tärkeintä on tiivistäminen ja olennaisen tiedon erottaminen. Kun tietyt sanat on jyvitetty pisteiksi niin ihan oikeasti, ne pisteet tulee vaan niiden tiettyjen sanojen hoksaamisesta. Tilanne hieman helpottaa sitten sisällä opiskellessa mutta pääsykokeessa tosiaan olennainen, on se juttu. Ja supertiiviisti. Pikkujuttu se vastaustekniikka, sitten jos tosiaan on oikeustapaus niin sanot vaan että "tämän lain mukaan.... tässä tapauksessa tapahtuu tätä... joten..." Helppo nakki, älkää takertuko siihen.

    • Oikikseen2014

      Itselläni on hyviä kokemuksia Pykälän Etäkurssista vuodelta 2014, kun itse sisään pääsin. Materiaalia oli melko paljon ja tehtäviä riittävästi. Sain myös hyvin palautetta kokeista, joita tein ja lähetin tarkastettavaksi. Huono puoli oli näin kaukana asuvalla se, että ei kannattanut kertauspäivälle lähteä, jolloin siitä tuli ns. turhaa kustannusta. Lisäksi vaihtelevaa oli kurssitutorien toiminta, kun minun tutorini oli melko huono, mutta kaverini tutor piti kuulemma häneen yhteyttä aktiivisesti. Minulle kurssista oli kyllä apua, mutta ei siitä välttämättä ole kaikille. Tsemppiä hakuun!

    • Läskinaama

      Kiitos vastauksista! Hyödyllistä tietoa. Kiva kuulla, että joku on päässyt etäkurssin avulla sisäänkin. :)

    • etäkurssi123123

      Pykälän etäkurssi on ihan kelvollinen apuväline hakuprosessiin, mutta mitenkään välttämätön se ei ole. Suurimmat hyödyt lienevät välikokeiden avulla petraantuva vastaustekniikka sekä etäkurssilaisten käytössä oleva Q&A-palsta. Jos ylimääräistä rahaa siis on hyppysissä, niin tuolla etäkurssilla saattaa netota itselleen pari koepistettä lisää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe