ylläpitokulut käytetyssä

6-Jaggessa?

Haussa 90-luvun alun XJ-mallinen Jagge, kuutoskoneella. Näyttää saavan suomi-autoinakin edullisesti, mitä lie ylläpitokulut? Kestääkö? Osaako rivikorjaamot huoltaa? Kori kestää näköjään korroosiota, mitä näitä olen katsellut alustavasti...Kiitos neuvoista!

5

2508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • P. Veli

      Jagge ei ole tarkoitettu kuluja kyseleville perseaukisille.

      • lkjsdflkj

        Eikä se ole tarkoitettu myöskään suutaan soittaville häiriköille.


    • MrBitter

      Moi,

      en osaa hirveästi kertoa, itsekin olen vasta miettimässä (joskin hiukan uudemman) Jaggen hankintaa...
      Ruoste on ollut ainakin jonkin verran ongelmana. Kuulemani mukaan kannattaa huollattaa erikoistuneessa korjaamossa (muttei välttämättä merkkikorjaamossa).
      Mutta vinkkinä kertoisin kuitenkin, kuten täällä on tapana, että Kissakulmasta varmaan saa paremmin vastauksia, siellä on enemmän harrastajia, täällä sitten noita kateellisia :)

      Myös osoitteessa Jag-lovers.org on todella paljon tietoa, siellä on myös XJ40 Buyer's Guide, jossa on paljon tietoa erityisistä ongelmista noiden kanssa.

      Ja tätä palstaa kun selailet hiukan kauemmas, niin ainakin minun kyselyni "Minustako myös Jaguar-mies" (tjsp) sai ihan asiallisiakin vastauksia...

      • Jussi

        Terve vaan,

        ensinnäkin aluksi kertomus tosi elämästä. Isäni aina haaveili ostavansa Mersu. Eipä riittänyt nuorempana uskallus ja vanhempana lääkäri vei kortin. Tuntuu kaivelevan loppuelämän. Niinpä minunkin haaveni jo nuoresta oli Jagge. Kävin 10 vuotta sitten pankinjohtajan puheilla ja ostin sellaisen, sillä eipä sitten kaduta vanhana.

        10 vuotta ja 2 xj40stä. Ylläpitokulut suunnilleen 25 % suuremmat kuin perusooppeleilla, joita oli ennen sitä. Tämä kuitenkin edellyttää harrastajaluonnetta eli kun vikoja ilmenee, niin selvittää syyn ja hankkii varaosat. Eu-aika ja nettikauppa toimivat niin Englantiin kuin Saksaan varsin sutjakkaasti. Sähkövikoja (=ns. kylmäjuotoksia) tulee, mutta jokaisesta olen selvinnyt tinaamalla "korttien" nastat uudelleen pienellä kolvilla. Puslia, iskareita, pyörän laakereita menee kuten muissakin 60 - 80 tkm välein. Kaikki voi kuitenkin vaihtaa perusmontööri itse sillä suunnittelu on 60-luvulta sähköjä lukuunottamatta.

        Perustekniikka on lujaa ja laadukasta, koneille tai laatikoille ei ole öljynvaihtoa lukuunottamatta tehdä juuri mitään. Toki puhdistettava ja rasvattava jne.

        Bensaa menee sekalaisessa ajossa 12 - 13, joten sekään ei ole kokoa ajatellen mahdoton ja vastineeksi kulkee tarvittaessa liikaakin.

        Isot ongelmat oli ekassa peräremontti ja tässä nykyisessä yksi hankala hitsaustyö (=tuulilasin alareuna), mutta näitä tulee kaikkiin 10 - 15 v vanhoihin.

        Maalipinta/ruosteenkesto ei ole galvanoitujen Audien veroinen, mutta tavallisen tasoinen. Sisustus kestää ainakin nahkaisena hyvin eikä pahemmin ratkeile.

        Siis rohkeutta ja eihän nuo enää älyttömiä maksa. On muuten pirun hyvä tapa saada kanssaihmiset kateelliseksi kyselemään kaikenlaista perinnöistä ja lottovoitoista alkaen.

        Jussi


    • Vastatuuli

      Hei !
      Kovin pitkää kokemusta asiasta ei ole, mutta kun auto on Jaguar XJ40 4.0S (-94 151000 km) niin pitää kertoa mitä osaan. Mielestäni on ihan turha pihdata kokemuksia, koska hyöty on molemminpuolinen.
      Autoni on Saksasta ostettu ja se vaikuttaa osin asiaan. Korin suhteen olet varmaankin oikeassa kun kyseessä on vuosimallit 91 -. Moottorin suhteen en kantaisi huolta, jos tarpeelliset huollot hoitelee. Moottori kehrää kyllä kuin unelma - hiljaa ja tosi tasaisesti. Sähköpuolesta en ole niin varma - ainakin itselläni on esiintynyt outoa käytöstä, ei kuitenkaan vielä muuta huolestuttavaa kuin ajonestolaitteen oikkuilu. Talviajoakin olen harrastanut (katso viestini).
      Korjaukset ja huollot on oma juttunsa! Joillekin autokorjaamoille ei edes uskalla sanoa, että kyseessä on Jaguar - puhelin lyödään korvaan nopeasti. Pienet huoltotyöt hoituu muuallakin kuin merkkikorjaamolla ja hyviä korjausoppaita on saatavana. Mitä tulee elektroniikkaan ja isoon huoltoon niin Laatuvaunu (Lahti) ja Karaasi (Helsinki)on ihan JEES! Kannattaa muistaa, että jos Jaguarissa on edes pieni vika niin asiaa tuntemattomat muistavat varmasti ilkkua "tyhmää" joka ostelee "eksoottisia" autoja. Ei näistä puheistä kannata välittää vaan olla ylpeä, ettei valinnut Toyotaa. Jos päädyt Jaggeen - tervetuloa joukkoon !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9789
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      402
      4226
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2936
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2845
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2614
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      212
      2613
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1823
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      69
      1667
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1610
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1413
    Aihe