Suomifutis on pelleilyä

Olavi78

Miksi Suomessa ei osata pelata jalkapalloa!? Lajissa on Suomen suurimmat harrastajamäärät, mutta mitään ei saada aikaiseksi. Lopetin potkupallon seuraamisen kun älysin millaista urheilulahjakkuuksien haaskaamista se täällä meidän maassa on. Mietteitä?

8

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jussi1233

      Osittain siksi, että joka ikisessä seurassa nk.ykkösnyrkkiin valitaan näitä seurassa hiukan toimivien vanhempien lapsia. Kaikki toimii täällä näin. Sitten tehdään typeriä
      päätöksiä kun lapsia aletaan valkkaamaan näihin tasoryhmiin. Sinne kuulumattomat aiheuttavat sitten eripuraa "yhteisössä", jota todellisuudessa ei edes ole. Kohta sitten
      kaikista urheilullisemmat moniosaaja- tyypit huomaavat eriarvoisuuden ja siirtyvät toiseen leiriin tai lajiin pysyvästi. Sinne meni !

    • potkiskelija

      koska esim. Saksassa on suomen asukasmäärän verrattuna pelaajia. Kilpailu (ja pelaajamäärät muissakin maissa) on muihin pienempiin lajeihin verrattuna satakertaista. Jalkapallon pelaajia on maailmassa yli 200 miljoonaa.

      Toki ei poista faktaa, että Suomi on kyllä alisuorittanut, skarppaamisen varaa on ja EM-kisoihin pääsy nykymallilla pitäisi olla ihan realistinen tavoite resurssit huomioiden.

      • potkiskelijataas

        verran pelaajia*


    • olosuhteidenpakosta

      Suurin syy miksi ei osata pelata on se, että Suomen pitkä talvi on erittäin rajoittava jolloin harjoitteluaika/ilo on selvästi rajallinen. Ei riitä se, että käydään vain oman joukkueen harkoissa. Lisäksi myös se, että ketä se oikeasti kiinnostaa ylipäänsä kun harjoitteluolosuhde ikävänä ilmastona on jo mahdoton ajatus? Pitäisi harjoitella omalla ajalla mutta missä? Vaikka järjestettäisiin seuran puolesta höntsätapahtumia niin ei niihin kuitenkaan osallistuisi kuin kourallinen pelaajia. Olosuhteiden pakosta esim. Espanjassa harjoittelumäärät ovat junnuissa määrällisesti joukkueharkoissa pienemmät mutta se kulttuuri johon kuuluu "pelailu" on huomattavasti tuottavampaa
      kuin nk.ohjatut harjoitukset. Siksi maamme YKKÖSLAJI on jääkiekko, koska talvi on pitkä ja "treenit jatkuvat"-usein harjoitusten jälkeen kun se on olosuhteiden vuoksi mahdollista.

    • Näinonmarjat

      Ilmasto lämpenee ja sulan maan aika pidentyy vähitellen. Lisäksi maahan tulee lahjakkuuksia lämpimistä maista. Vähitellen Suomi muuttunee jonkinlaiseksi jalkapallomaaksi ja jääkiekko menettänee suosiotaan, mutta ottaahan se aikansa.

      Suomen menestys pitää suhteuttaa jalkapallon levinneisyyteen. Suomi on vähäväkinen maa ja taso maailmalla on niin kova, että menestyminen on vaikeampaa kuin esim. talviurheilussa. Siksi on muodostunut kuva, että suomalaiset eivät pärjää jalkapallossa. Toki Islanti on vielä paljon pienempi maa, mutta siellä on jonkinlainen iso buumi menossa futiksessa. Tuskin Islanti ihan heti pääsee uudelleen arvokisoihin EM:n jälkeen.

    • Kokemustaon

      Minusta se ongelma on siinä, kun lähestulkoon kaikki juniorivalmentajat ovat jonkin pelaajan vanhempia ja käyvät erikseen töissä. Siinä jäädään jälkeenkun muilla on ammattivalmentajat.Kyllä vielä 13-14 vuotiaissa pärjätään todella hyvin muiden maiden huippujoukkueita vastaan( esim AIK, PSG, Espanyol ja Brommapojkarna) varsinkin tytöissä. Ne erot tulevat sitten siinä kun 16-17 vuotiaana, kun muiden maiden juniorit pääsevät ammattilaisten valmennukseen, kun taas suomalaiset pelaavat edelleen samojen "isävalmentajien" joukkueissa. Suomifutis lähtisi nousuun laadukkaalla valmentamisella, ainakin B-junioreilla(kilpa/edustusjoukkueet) pitäisi olla ammattivalmentajat, sillä silloin valmentajalla on aikaa yksittäistä pelaajaa varten ja ammattitaitoa auttaa huipulle niitä, joilla on motivaatiota ja kykyjä siihen.

    • Junnuvalmennus

      Suomen kansa ei ole futisperinteitä vaalinut, mikä selittää surkean juniorivalmennuksen tason. Suomen futisvalmennus laahaa todella pahasti esim. jääkiekkovalmennusta perässä.

    • Anonyymi

      Harrastajamäärällä ei ole mitään tekemistä osaavien jalkapalloilijoiden suhteen.
      Kroatia oli MM-finaalissa, Liettua on huippu koriksessa. Uruguayssa osataan futis, Islantikin on menestynyt mainiosti futiksessa.
      Ei näy Kiinaa, Intiaa, Indonesiaa jne. futiskisoissa, kun ei ole osaamista eikä kulttuuria, niin lopputulos on aina sama.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe