öljyt autoon aina keväällä ja loppusyksyllä

laitetaankoneetkestämään

mainostavat että longlife öljyt kestää 30 tonnia. joo, kestäähän auto ajaa vaikka 50tkm samoilla öljyillä. ei se siihen heti hajoa. se vain kuluu hemmetisti. ei kilometrit kaikkea ratkaise. ihanteellisissa olosuhteissa maantieajossa kone koko ajan kuumala öljyt säilyttää ominaisuutensa.

talvi kun käynnistellään millä tahansa öljyillä autoa päivittäin, niin öljyn sekaan päätyy aina polttoainetta. se heikentää nopeasti öljyn laatua. keväällä kun sitten alkaa kesä tulla päälle, olisi kuumissa olosuhteissa olla hyvät öljyt koneessa. sanoi huoltokirja mitä tahansa, on öljyt vaihdettava aina ennen talven tuloa ja keväällä, taikka 10tkm välein. siis jos haluaa että moottori kestää.

minun bensaSaabissa on mittarissa 440tkm. koskaan ei ole jakoketjua edes vaihdettu. koneen puristuspaineet vastaa uutta. siihen on vaihdettu öljyt 9-10tkm välein. on koneen kannalta parempi suosia tiheää vaihtoväliä halvemmilla synteettisillä öljyillä kuin ajaa kalliilla öljyillä 20-30tkm

8

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voiSetää

      Historic-autoilija jakaa ohjeita nykyautojen huoltoon, mahtavalla tietotaidolla.
      Näissä LL-autoissa on muuttuva huoltoväli ja jos ajaa vähän vuodessa, niin huolto tulee 20tkm paikkeilla ja jos ajaa paljon maanteillä huoltoväli on 30tkm.
      Nykyiset päästölaitteet ym. vaativat parempia öljyjä kuin sinun Saabisi.
      Kuka nykyihminen tänä päivänä ajaa uudella autollaan 500tkm, kyllä se laitetaan kiertoon paljon aiemmin.
      Ongelmaksi asia muuttuu siinä vaiheessa kun toinen tai kolmas omistaja alkaa säästää ja laiminlyö huoltamisen ja alkaa työntää koneisiin kaikkea halpaa kuraa.
      Vain Suomessa ja Kuubassa kuvitellaan ja halutaan autojen olevan ikuisia, vaikka hallitus koittaa kovalla kädellä ohjata ihmisiä vaihtamaan nykyaikaisiin autoihin.

      • älälontietuhoon

        autot on lähes ikuisia jos niitä huoltaa. minun Saab on pelleiltään kuin uusi auto ja tekniikaltaan. kyse on vain huollosta ja pidosta. se antaa tyydytystä kun vanhakin kestää ja on luotettava ja ajo-ominaisuuksiltaan ei uusia häpeile. kyllä autoa kuuluisi huoltaa eikä tehdä siitä pommia seuraaville käyttäjille laiminlyöden autoa. eikä öljyjen hinnat korreloi aina edes laadun kanssa. teboil diamond on esimerkiksi halpa ja laadukas öljy ihan testienkin mukaaan.

        en sanonutkaan ettei öljyjen tulisi vastata auton vaatimuksia. sanoin että mielummin halpaa ja usein kuin kallista ja vaihtovälit 30tkm. nykyaikaisia on lähes kaikki autot vuoden 1995 jälkeen. niiden päästöt ja ominaisuudet ei uutta häpeile. autojen keski-ikää pitäisi ympäristösyistä pyrkiä pidentämään eikä lyhentämään. kertakäyttökulttuuri on syvältä. autojen valmistus kuluttaa luonnonvaroja.

        LL-autot ja öljyt on silkka markkinointikikka ja ihmisten vedätystä. se näkyy myöhemmin siinä että kun LL-laitteet tulee vanhoiksi, ne on todellisia pommeja. ei autojen moottorit ole muuttuneet sellaisiksi että ne yhtäkkiä kestäisi paremmin pitkää ajoa samoilla liemillä. millä tahansa vanhallakin autolla voi ajaa öljyillä 30tkm. vaikutus on sama. moottori kuluu todella nopeasti kun ylitetään 10-15tkm ajosuorite. tuo ajosuorite tarkoittaa käyttötunteina 200-250h joka on todella paljon kun öljytilavuudet on 4-5 litraa. mutta voihan sitä köyhtymistä suosia ostamalla uuden auton jonka hinta romahtaa 30% kun liikkeestä ulos ajetaan ja sitten vaihtamalla uuteen 3 vuoden päästä tehden saman tempauksen. tai sitten voi pyrkiä eroon kertakäyttökulttuurista ja säästää rahaa. ei kannata uskoa kaikkea mitä markkinamiehet selittää.


    • haittavaikutuksia

      Useita vuosia moottorissa ollut vanha moottoriöljy alkaa hitaasti muuttua hapoksi, mikä ruostuttaa moottorin osia. Lisäksi haperoittaa hitaasti moottorin tiivisteitä aiheuttaen ennenaikaisen öljyvuodon.

    • 325325242

      Itsekin vaihdan joka kevät ja syksy (noin 5000km välein) öljyt 25v vanhaan 350tkm ajettuun mazdaan. Suositus 6kk/7500km. Moottorissa ei vielä mitään ongelmia ja käy loistavasti. Ja lähes aina olen käyttänyt ihan perus edullista Teboil Gold 5w-40 ilman mitään turhaa hifistelyä. Sopii hyvin vanhempaan autoon, API SL luokitus joten ei ole uhrattu kulumisenestoa uusimpien pakokaasupuhdistusjärjestelmien takia.

      Aina tuoreet öljyt pakkasaamuja varten ja ja myös kuumaan motariajoon kesällä. Talvi kuitenkin vaatii hyvää kuntoa öljyltä, samoin kesäksi on hyvä vaihtaa pois se talven pilaama öljy.

      Samoin manuaalivaihteistoon vaihdan aina 2v välein suosituksen mukaan. Ei ole mikän huima summa se 28 euroa 2v välein 4 litrasta dexron 2 atf:ää. Kovillakin pakkasilla vaihteet menee kevyesti päälle ja vaihteisto pysyy kunnossa.

      • nekestäävaan

        oikeaa meininkiä. ja kyllä kestää autosi pitkälle!


    • Voiteluöljylaboratorio
    • Orlen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe