sähkötalouden ymmärtäjät

en_ymmärrä

selittäkääpä minulle tämä asia.
Meillä on nimittäin kerrostalossa systeemi sähkön suhteen se, että taloyhtiö laskuttaa asukkailta (asuntokohtaisesti) siis sähkön ennakkomaksun per kk, ja neljä kertaa vuodessa ilmoitamme sitten taloyhtiöön asuntokohtaisesti kWh-mittari lukeman, jonka perusteella sitten taloyhtiö laskuttaa meitä käyttämästämme sähköstä miinustettuna kulutuksen mukaisesta hinnasta tuo ennakkomaksu per kk.

No, miten tässä systeemissä joku kokee hyödyntävänsä yösähkön edullisuutta? Minun järkeni mukaan, kun kerran taloyhtiö laskuttaa, me emme ole kukaan asukkaista tehnyt omaa sähkösopimusta, niin yösähkön halpuus ei kohdistu siihen asukkaaseen, joka onnellisesti pesee pyykkinsä keskellä yötä ja vielä käyttää sitten taloyhtiön tarjoaman kuivaushuoneenkin sähköjä vain aamuyöllä juoksuttamalla kovasti rapussa kolisten ne yöllä pestyt pyykkinsä sinne kuivaushuoneeseen, jonka yläpuolella onneksi minun asuntoni ei sijaitse. Mutta minun asuntooni kyllä sitten kuuluu se pesukoneen vaiheittainen vesijohtojen avaaminen ja sulkeminen ja viemärissä juoksevat poistovedet!

Kertokaapa miten tuo yösähkön käyttö niin kuin osuu tuon yöpyykkääjän laskulle sitä alentavasti! Kyseinen tyyppi ei edes työaikojensakaan puolesta ole sellainen että ainoa paikka pestä pyykkiä on yöllä!

Miten yösähkö hyödyttää häntä?

7

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloittaja_

      Miten tämä yösähkö muutenkaan laskutetaan, onko uusissa mittareissa erikseen lukema yöaikaan käytetylle sähkölle ja päiväsaikaan käytetylle lukemalle, vai pystyykö sähkön laskuttaja näkemään mittarin numeron (tai sopimuksen tekijän asiakasnumeron perusteella) miten sähköä on käytetty eri vuorokauden aikoina? Kuitenkin jos kerrostalossa mittareita vaihdettaisiin niin kai se vaihto tehtäisiin joka asuntoon, sähkömittari taitaa olla kiinteistön eikä asukkaan vastuulla. Ja kun kerran sähkösopimus on taloyhtiön nimissä ja kokonaislaskutus menee taloyhtiön piikkiin, taloyhtiössä joku henkilö vain jakaa kulutuksen mukaan laskun asukkaille, niin en tosiaankaan ymmärrä miten se yösähkö tulee sitä käyttävälle yksittäiselle asukkaalle edulliseksi ja näkyy hänen omassa laskussaan. Vai onko asia tosiaan sitten niin, yöllä käytettävät koneet ja laitteet kuluttavat vähemmän sähköä, no, hah hah haaa.
      Ottaa vaan pattiin se, että yö menee siinä kun viemärit ja vesijohdot soi!

      • remonttimies1

        Mitä sinun sähkösopimuksessa lukee, yö sopimuksia eivät paljon uusia edes tee ja vanhoja sopimuksia laskuttavat sikana, hyöty verottajalla ja sähköyhtiöllä on näin paras ?


      • kiitän

        Niin, että tuli sitten luettua kysymyksen asettelu huolella.


    • 1430

      Jos taloyhtiö on tehnyt sähkösopimuksen esim. yösähkötariffin käytöstä sähkölaitoksen kanssa, mutta asuntokohtainen mittaus on yksiaikamittauksena, edullisempi yösähkö hyödyttää suoraan taloyhtiötä. Eli alentaa loppupeleissä kaikkien asukkaiden sähkölaskua jyvitettynä huoneistokohtaisen kulutuksen mukaan.

    • Jokukokko

      Yösähkön ja päiväsähkön hintaero on nykyään niin pieni, että siitä kinaaminen menee hifistelyksi. Kerrostaloasunnossa kulutus on niin pieni, että hintaerosta ei kannata puhua. Kannattaa olla kiitollinen että sähköt eivät pätki, kuten monessa muussa asunnossa, jotka ovat ilmajohtojen perässä.

      • YhteiseenHyvään

        Sirryin pörssisähköön ja varsinkin yöaikainen sähkö halpeni aiemmasta yösähköstä. Sähkö on yöllä hapaa, mutta ei yösähkötariffessa.

        Ap:n yhtiöllä voi olla pörssisähkö tai yösähkösopimus ja sähkön kulutuksen siirto yöaikaan alentaa sähkön hintaa, vaikkakaan ei kohdennu yksitätisiin asukkaisiin.


    • Tapauskohtaista

      Taloyhtiöillä voi olla vaikka minkälaisia systeemejä näiden sähköjensä laskutuksessa osakkailtaan, me ei voida sitä tietää. Salatiedettähän tuo ei ole, joten jospa kysyisit asiaa taloyhtiösi edustajalta, isännöitsijältä, hallitukselta, tms...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe