HD-television ja tallentavan normiboxin kytkentä?

metkat_kytkennät

Muutin huoneistoon jossa maanpäällinen antenni. Minulla on televisio jossa (myös) DVB-T2-viritin ja yksi scart-paikka. Edellisessä asunnossa käytin 3-paikkaista scart-jakajaa, koska kytkin televisioon myös vanhan DVD-soittimen ja VHS:n (yksi paikka siis vapaana). Jakaja varustettu valintapainikkeilla ja homma toimi. Tallentavaa boxia en ole koskaan omistanut. Mutta nyt muutettuani sain edelliseltä asukkaalta (kuulemma) toimivan tallentavan, kaksoisvirittimellä varustetun maanpäällis-digiboxin jossa vain 2xScart, ei HDMI-liitäntää (ei siis HD-boxi). Boxin takana liitännät Tuner1: TV IN, TV OUT ja Tuner2: TV IN ja TV OUT, Scart1-TV ja Scart2-VCR.

Sitten ne kytkennät - ja ongelmat:

Kytkin antennijohdon seinästä boxin Tuner1 TV IN -liitäntään ja edelleen Tuner1 TV OUT liitännästä television TV IN -liitäntään, koska haluan yhä katsoa myös HD-lähetyksiä tv:n omalla virittimellä. Tuner2 IN ja OUT välille kytkin loop-kaapelin. Scart 1:sen (TV) kytkin jakajaan joka tietty on kytketty television ainoaan scart-paikkaan.

Lopputulos oli että TV toimi omalla virittimellään (ilman että boxissa virtaa) mutta kun kytkin digiboxiin virran, valitsin TV:n menusta ulkopuoleisen lähteen (eli Scartin takana olevat laitteet) ja scart-jakajasta kytkin digiboxin painikkeen, ilmoittaa ruutu että "No signal". Tarkistin että kaikki kaapelit, etenkin scart kunnolla kiinni vaan sama juttu. Aattelin että boksi on rikki mutta kokeilin vielä ilman antennikaapelia boxin ja tv:n välille, pelkällä scartilla ja ohhoh, kanavat ilmestyi joten toimiihan se boxi sittenkin mutta TV:n viritin siis poissa pelistä (eli ei HD-lähetyksiä).

Pitkä selitys mutta lyhyt kysymys siis; miten noi oikein pitäisi kytkeä kun olishan se kiva joskus tallennella jotain mutta kuitenkin katsella teräväpiirtoakin...ja niin muuten, jos tallennan jotain niin onko silloin automaagisesti TV:n viritin poissa pelistä, eli pitääkö silloin katsoa pelkästään boxin tarjoamaa kuvaa - jos moista yleensä saisin näkyviin eli kytkennät toimimaan.

Kiitos jos joku jaksoi lukea ja vielä vastata =).

2

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Loop_viritinten_väliin

      Et sitten jaksanut kertoa digiboksin mallia. Helpottaisi huomattavasti vastaamista, jos edes se olisi tiedossa. Kahden virittimen malli se tuntuu kuitenkin olevan;)
      Kytke antennijohto seinästä Tuner 1 TV IN -liittimeen, LOOP-kaapelilla viet signaalin Tuner 1 TV OUT -liittimestä Tuner 2 TV IN -liittimeen ja sitten Tuner 2 TV OUT -liittimestä antennikaapeli televisiolle. Scart on oikein kytketty.
      Tuolla LOOP-kaapelilla saat digiboksin molemmat virittimet käyttöön, jolloin voit tallentaa digiboksin mallista riippuen kahta tai useampaa kanavaa samanaikaisesti. HD-kanavat kannattaa katsoa ilman muuta tv:n omalla virittimellä.

      • metkat_kytkennät

        No voihan luuppi, olen hämmästynyt ja hyvin tyytyväinen eli suuret kiitokset, homma alkoi pelittään. Mulla siis oli loop-kaapeli kiertämässä kehää ja kaiketi siksi ei antanut kummaltakaan virittimeltä kuvaa televitsuuniin. Kait. Joka tapauksessa, nyt näkyy! Ja juu, kauhean selittelyn jälkeen tosiaan en kertonut edes koneen mallia joten tässäpä se: Handan DVB-T 6001. Ohjekirjaahan mulla ei tietenkään tuohon ole mutta kaipa se siitä, en ole vielä arvannut kokeillut miten ja mistä tallennus pelittää kun en ole noiden kanssa juurikaan vekslaillut, ajan kanssa hiljalleen opiskelen...:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      93
      1788
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1367
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1178
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1147
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      1007
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      964
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      67
      901
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe