Eläkeläiset mielissään asumistukipäätöksestä

Urmas_Kala

Jyväskylässä asuva Jouko Mäkinen oli iloisella mielellä kuultuaan, että eläkeläisten asumistuen leikkaus perutaan.

– Hyvin toimittu ministeri Hanna Mäntylältä. Päätös oli oikea ja se koskee kaikkia meitä vähäosaisia, Mäkinen sanoo tyytyväisenä.

Hallituksen tarkoitus yhdistää yleinen asumistuki ja eläkeläisten asumistuki olisi pienentänyt kymmenien tuhansien eläkeläisten tukea.

– Itse olen ollut tavallinen työmies ja ei niistä tienesteistä hääppöistä eläkettä kertynyt. Kyllä ne ovat huvenneet sairastelun myötä.

Tuki on tarpeen:

Mäkinen olisi ollut pulassa, jos asumistukea olisi leikattu.

– Minulle vuokrakaksiossa yksin asuvalle tuki on erittäin merkittävä. Jos se oli viety pois, niin olisin joutunut muuttamaan pois kodistani, Mäkinen kertoo.

Mäkisen tapaan eläkkeellä oleva jyväskyläläinen Aune Niininen iloitsee hallituksen päätöksestä.

– Me olemme ansainneet eläkkeemme työllä. Minäkin olin piikomassa jo 13-vuotiaana. On toki rikkaitakin eläkeläisiä, mutta enemmän on meitä pienellä rahamäärällä sinnitteleviä, joten tuki on tarpeen, Niininen toteaa.

200 000 eläkeläistä kiittää:

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n puheenjohtaja Matti Hellstenin mukaan asumistukien leikkaus olisi koskenut karkeasti noin 200 000 eläkeläistä.

– Toteutuessaan leikkaus olisi kohdellut rankalla kädellä suurta joukkoa suomalaisia, joten kiitämme hallituksen päätöstä. Tervetullut päätös on myös pienentää lääkekorvauksista tehtäviä säästöjä, Hellsten iloitsee.

Myös Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Martti Korhonen on tyytyväinen leikkauksen perumisesta.

– Hallitukselle kuuluu kiitos siitä, että se tuli tässä asiassa järkiinsä, Korhonen kiittää järjestön nettisivuilla.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän mukaan asumistuen leikkaus peruttiin ”oikeudenmukaisuuden ja inhimillisyyden vuoksi”.

– Juuri oikeudenmukaisuutta ja inhimillisyyttä Eläkeläiset ry on voimakkaasti peräänkuuluttanut, Korhonen sanoo.

Heikompiosaisten eläkeläisten asema turvataan:

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kiittää ministeri Mäntylän uutteraa työtä, jonka tuloksena eläkeläisten asumistuki säilyy ja lääkekorvauksiin tulee suunniteltua pienemmät leikkaukset.

– Päätös on erittäin hyvä uutinen ja annan Mäntylälle siihen johtaneesta työstä täydet pisteet. Hän laittoi alulle prosessin, jossa selvittiin tarkkaan säästöjen vaikutukset ja kyettiin uudelleen arvioinnin pohjalta muuttamaan suunnitelmia.

Mäntylän mukaan hallitus perui eläkkeensaajien asumistuen yhdistämisen yleiseen asumistukeen, koska osa eläkkeensaajista olisi joutunut täysin kohtuuttomaan tilanteeseen. Lisäksi ensi vuodelle suunniteltuja lääkesäästöjä kohtuullistetaan merkittävästi.

– Tämä osoittaa, että päätöksenteossa on mukana vastuunkannon lisäksi inhimillisyyttä ja oikeudenmukaisuutta, Slunga-Poutsalo sanoo.

Kova työ kantaa hedelmää:

Slunga-Poutsalon mukaan nyt alkaa näkyä mitä varten perussuomalaiset ovat mukana hallituksessa.

– Joillakin on saattanut olla sellainen kuva, että päätökset syntyisivät hetkessä. Näin ei tietenkään ole. Hallituksen vahvistamat päätökset ovat kuitenkin perussuomalaisten ajaman politiikan ja pitkäjänteisen työn tuloksia.

Hallitus on päättänyt eläkeläisten asumistuen lisäksi omaishoidontuen ja takuueläkkeen korotuksesta sekä Yle-verosta vapauttamisesta.

– Tämä osoittaa mihin hallituksen päätökset kohdentuvat. Meidän tavoitteena on pelastaa Suomi talouskurjimuksen syövereistä ja huolehtia samalla heikoimmassa asemassa olevista kansalaisista, Slunga-Poutsalo tähdentää.

Suomalaisista huolehditaan:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ilmaisi jo eilen tyytyväisyytensä Mäntylän saavutukseen ja antoi sille eduskuntaryhmän täyden tuen.

– Ministeri Mäntylä on osoittanut, että hän pitää kaikista pienituloisimpien puolta. Tämä on oikeansuuntaista politiikkaa, Terho kiitti.

Perussuomalaiset juhlivat 20-vuotista taivaltaan Turun puoluekokouksessa viime kesänä. Terho muistuttaa, että perussuomalaiset puolustaa edelleen linjansa mukaisesti pienituloista kansanosaa.

– Hallituspuolueena olemme tuore, mutta me olemme ottaneet vahvan jalansijan. Jatkamme perustyötä kaikkien suomalaisten puolesta ja teemme hyvää yhteistyötä muiden hallituspuolueiden kanssa. Päätökset tehdään hallituksessa ja siksi me olemme siellä

6

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muistipidempikuinviikko

      VMP!

      Kyseinen Sampo Terho puhui tästä eläkkeensaajien as.tuen lopettamisesta kesän alussa, ja kun hänelle mainittiin että on ihmisiä joilta lähtee tukea 100 - 200 e, tyyppi vähätteli nuo eläkeläiset "teoreettisiksi yksittäistapauksiksi". Ja kun häntä kuitenkin kinuttiin asiaan tutustumaan, totesi hän että tutustui jo ja pysyy kannassaan että tuki pois, ja tähän PERUSSUOMALAISET HURRASIVAT!!!

      Ihan turha puhua nyt taskulämmintää paskaa niin että roiskuu.

      Se ministeri Mäntylä puolestaan vältteli as.tuen poistoa vastustavan adressin vastaanottoa kaikin mahdollisin tavoin.

      Ja kaikenkaikkiaan koko hemmetin poisto oli silkka farssi jota ei olisi koskaan syntynytkään, jos asioista olisi otettu selvä jo etukäteen ja varsinkin jos ihmisistä olisi välitetty sillä tavalla kuin Soini lupasi, eli että eläkeläiset joiden eläke on alle tonnin kuussa eivät joudu leikkausten uhriksi.

    • SäästöäJokaToinenVuosi

      Taisivat hallitusherrat huomata että eläkkeensaajan asumistuki tarkistetaan joka toinen vuosi ja vuokrat nousevat joka vuosi. Niin tuolla perusteella eläkeläiset ovat säästäneet jo pitkään valtion kassaan rahaa.

    • dfdfsssss

      haistakoon soini hevon vitun

    • eikiitostamäntylälle

      Ihmiset eivät tainneet seurata eduskunnan kyselytuntia asian tiimoilta. Mäntylä oli ehdottomasti eläkeläisten asumistuen leikkauksen kannalla. Niin olisi ollut kuulemma pakko tehdä tässä Suomen taloudellisessa tilanteessa. Täysin samoilla linjoilla Sipilän kanssa asiassa.
      Vihreät sanoivat tekevänsä asiasta esityksen, jolla leikkaus voitaisiin peruuttaa. Ja he tekivät ja nyt leikkaus on peruttu.
      Mäntylä ilmoitti asian virkansa puolesta, hänellä ei ollut mitään tekemistä leikkaukseen peruuttamisen kanssa.
      http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/27384/bdaac0d006

    • hjjhhjjhh

      helvetin persut ...taas vietiin köyhimmiltä

    • noloaloitus

      Huvittavia nämä persujen aloitukset! Yrittävät nyt ottaa tästä pisteet itselleen. Olivat ihan yhtä innokkaita leikkaamaan eläkeläisten asumistukea, kuin kokoomus ja keskustakin. Eiköhän se ollut kansan ja opposition vastustus, joka asian muutti. Ja nythän persut joka tapauksessa ottavat eläkeläisiltä saman verran ellei jopa enemmänkin, kun sote-maksut nousevat 30 %. Tämän päätöksen hallitus tekikin kaikessa hiljaisuudessa. Ja sairaat eläkeläiset maksavat!

      Näiden typerien aloitusten tehtailijalle: väheksyt kirjoituksillasi ihmisten älykkyyttä. En usko, että ihmiset enää menevät persujen ansaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe