Tele pakkomyy netin kaikille

KetkuTele

Nyt sitten Telekin alkoi ketkuilla ja pkottaa kaikki maksamaan netistä vaikka puhelimella ei sitä voisi edes käyttää. Mökin mummokin saa maksaa usean kympin vuodessa vaikka ei osaa eikä edes voi netissä surffailla peruspuhelimellaan.

33

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huomasinsaman

      Mutta vanhat liittymät ainakin vielä ovat pysyneet ennallaan, pakkomyynti koskee siis vain uusia liittymiä.

      • iso_yhtiö_iso_roisto

        Kuinka vanha sen liittymän pitää olla, että se on vanha. Mulla oli kaksi 3vuotta ollutta liittymää telefinlandilla ja laittoivat väkisin netin molempiin. Oli pakko vaihtaa operaattoria.


      • ikljhuyt

        mihin vaihdoit? mikä liittymä ilman nettiä???


      • laskutusvailataus

        Saunalahden Norppa ja Norppa Latausliittymässä ei ole kuukausimaksua. Niihin voi siirtää numeron toiselta operaattorilta. Saldoa ladataan etukäteen puheluita ja viestejä varten. Saldon lataaminen on kuitenkin aika helppoa ja kun tallentaa numeron *100# puhelimen yhteystietoihin niin sillä saa helposti tarkistettua liittymän saldon ja voimassaoloajan.

        Jos pitää ehdottomasti olla laskutusliittymä, siis liittymä jonka käytöstä tulee jälkikäteen lasku, niin Globetel Perus hintaan 1,59 eur/kk taitaa olla edelleen halvin myynnissä oleva vaikka senkin hinta vähän nousi. Laskun saa myös E-laskuna verkkopankkiin.


    • 1919

      Säästöpaketissa pystyy vielä valitsemaan netittömän, mutta esim. minissä ei.

    • Jotkut tuntuvat ajattelevan, että matkapuhelinliittymä euron perusmaksulla on ihmisoikeus.

      • telee

        Onhan se turhaa maksaa netistä jos sitä ei puhelimen kautta käytä. Ja jos on rahat tiukilla niin jokainen euro pitää laskea.

        Globetelilta saa netittömät liittymät ja tietysti sitten on prepaid-liittymät.


      • telee kirjoitti:

        Onhan se turhaa maksaa netistä jos sitä ei puhelimen kautta käytä. Ja jos on rahat tiukilla niin jokainen euro pitää laskea.

        Globetelilta saa netittömät liittymät ja tietysti sitten on prepaid-liittymät.

        Joo ota vaan joku Gobetel. Ei muuten ole ilman nettiä vaan sikaveloituksella:

        Perus: veloitus liikennemäärän mukaan 0,59 €/ MB

        Sitten kun tuon omistaja ostaa älypuhelimen, niin tulee pian satojen eurojen lasku.


      • telelelee
        okaro kirjoitti:

        Joo ota vaan joku Gobetel. Ei muuten ole ilman nettiä vaan sikaveloituksella:

        Perus: veloitus liikennemäärän mukaan 0,59 €/ MB

        Sitten kun tuon omistaja ostaa älypuhelimen, niin tulee pian satojen eurojen lasku.

        Oletko Tele Finlandilla töissä kun noin hermostuit?

        Kyse olikin kk-maksuun upotetusta nettimaksusta, jota Globetelillä ei ole.


      • Nimenomaan se kuukausimaksuun upotettu maksu on turvallinen. Tele Finlandilla näissä liittymissä, joissa ei ollut nettiä ei sitä todellakaan ole ollut. Tällainen käyttömaksuun kohdistuva maksu on törkeä, kun se on suuruudeltaan 590 euroa gigatavu. Se on ajalta, jolloin ihmiset käyttivät pari megatavua kuukaudessa.


      • TeleFinlandEx
        okaro kirjoitti:

        Joo ota vaan joku Gobetel. Ei muuten ole ilman nettiä vaan sikaveloituksella:

        Perus: veloitus liikennemäärän mukaan 0,59 €/ MB

        Sitten kun tuon omistaja ostaa älypuhelimen, niin tulee pian satojen eurojen lasku.

        Tarkoitit varmaan 0.059 €/Mt hinnaston mukaan. En enää
        viitsi ottaa TF:ia kun poistivat
        mulle sopivan 500 min. ja 100
        viestiä. Nyt saa 5000 min. ja
        rajattomat viestit sekä 300
        min. ja 100 viestiä tai käytön
        mukaan. Tulipa TF:kin kokeil-
        tua..


      • TeleFinlandEx kirjoitti:

        Tarkoitit varmaan 0.059 €/Mt hinnaston mukaan. En enää
        viitsi ottaa TF:ia kun poistivat
        mulle sopivan 500 min. ja 100
        viestiä. Nyt saa 5000 min. ja
        rajattomat viestit sekä 300
        min. ja 100 viestiä tai käytön
        mukaan. Tulipa TF:kin kokeil-
        tua..

        Tekstini oli suoraan kopioitu. Aikakoneeni oli rikki vuosi sitten.


    • lisääfyffeäheti

      Pakkonetti tulee vanhoillekin asiakkaille vuodenvaihteen jälkeen.

    • sommoro
      • Aber

        Siellä Soneran entinen myyntijohtaja puuhaa... Sonerahan on yhtenään oikeudessa syytettynä ja kukas ostikaan Saksan ilmatilaa jättitappioin?


    • Jooeii

      Itse siirsin liittymän Saunalahdelle latausliittymään, numerokin säilyi ja kk maksu 0 €, se vaan että nyt pitää dataesto pitää puhelintasolla ettei mene päiväveloitusta datalle ja sitten sekin ongelma, että täytyy ladata saldoa kerran kahdessa vuodessa 5 tai 10 €... No onneksi saldoa voi käyttää puhelimen käyttöön.

      • saatanvaihtaa

        Enpä tiennytkään tuollaisesta, kiitos vinkistä!

        https://kauppa.saunalahti.fi/#!/puheliittymat/latausliittymat

        Onko muilla operaattoreilla vastaavia?


    • tradarr

      Jos närpiäisiin tulee lisää sakkia, joku niistä olisi Keskenkaiken. "Maailmassa ei ole reiluutta"

    • Kossulahti

      Miten Saunalahtea voi ladata vain vitosella kun minimilataus on 10 euroa?

      • 0109

        Latausliittymissä voi ladata ainakin alkusaldoksi 5 euroa (Norppa ja Norppa sekä Reilu)


    • ei-älypuhelin

      Tele Finland on ilmoittanut, että nettiyhteys tulee myös kaikkiin vanhoihin liittymiin. On mahdollisuus laittaa liittymään nettiesto mutta hinta edelleen sama.

      Tänäpäivänä aika haasteellista löytää sopivaa liittymää ei-älypuhelimeen kun älypuhelin on ainoa puhelintyyppi jossa nettiä on ehkä sähköpostia lukuunottamatta käytännöllistä käyttää.

      Ei vielä tiedetä onko "moi" operaattorilla tarjolla vaihtoehtoa niille jotka eivät halua nettiyhteyttä puhelimeen. Jos puhelintaan ei tarvi kuin puheluiden soittamiseen, vastaanottamisiin sekä viesteihin. Silloin ei mielestäni ole järkevää myydä henkilölle sellaista liittymää jossa on netti, kun se vaikuttaa hintaan.

      TeleFinlandilla oli hyviä liittymiä aikoinaan kun heillä oli tarjota liittymää ilman nettiä mutta joku älypuhelimiin haksahtanut henkilö siellä alkoi kuvittelemaan, että kun hänellä on älypuhelin niin kaikki muutkin haluavat sellaisen mutta eihän se näin mene.

      • 1610

      • TeleKusettaa

        Vanhemmilla ihmisillä on puhelimia joissa ei ole nettimahdollsuutta, tai vaikka olisi, ne ei sitä käytä. Siksi on väärin rokottaa vanhuksia siten, että nettiominaisuus leivotaan sisään perusmaksuun.

        Eihän ruokakaupassakaan pakoteta ostamaan piimätölkkiä samalla kun ostat sen maitolitran. Maksat vain siitä minkä tarvitset.


      • otemporaomore

        Voisko sieltä TeleFinlandilta joku tulla näyttämään miten pääsen 15 vuotta vanhalla Nokialaisellani nettiin, ei ole kameraakaan että kuvia laittais? Ei ole nettiMAHDOLLISUUTTAKAAN mutta kirjeen mukaan kaikkia laskutetaan nyt netistäkin, hehe.. Älypuhelinta olen kyllä harkinnut mutta mistä sen ostan ja mihin operaattoriin vaihdan näiden älyttömien kirjeiden jälkeen, se on vielä harkinnassa..
        Nettiä käytän läppärillä ja lankapuhelinkin vielä tallella, toisaalta tarvinko koko
        kännykkää.. Tietenkin ystävien ja suvun kalliimpi soittaa lankapuhelimeen mutta lankapuhelin ei putoa verkosta kuten tämä teliasonera joku vko sitten, klo 5-15 oli
        pimeänä.


    • Änkyrä

      No nyt ne lähetti uudet sopimusehdot tästä "pakkonettiliittymästä". Ei tarvinnut vaivautua itse muuttamaan liittymää marketin myyntipisteessä, kuten ne tekstiviestissään ennen joulua esittivät. Pitäisi vaihtaa operattoria kun vain tietäisi onko muilla samanlaisia aikeita pakkonetistä. MIksi viitsisi näpelöidä jotain puhelinta
      nettikäytössä kun talossa on valokuituliittymä (itselläni on 60 Mb). Puhelimen pitää olla pienikokonen ja sellainen josta ei tarvise huolehtia rikkoutumisen, katoamisen
      ja jokapäiväisen latauksen suhteen. Nykyisellä puhelimellani kyllä pääsi nettiin, mutta vaihdoin liitymän ilman nettiä olevaan ettei vahinkossa tullut valittua nettiyhteyttä.
      Jospa tämä "moponettiliittymä" onkin keksitty juuri tuon ongelman ratkaisuksi.

    • vinkuro

      Sain samaisen kirjeen, kuin sinä änkyrä ja kyllä vituttaa. Pohdin tässä, että mihin liittymään sitä vaihtaisi. VAihtoehtoja on vaan aika vähän käsitykseni mukaan. Joko prepaid-liittymä tai Saunalahti/Elisan latausliittymä.

    • yhteysriittäisi

      Minulle tuli myös, korotus 300 % Vasta muutama kuukausi tehtiin samoin, tuli netti lisää ja hinta nousi. Silloin myyjä ymmärsi ongelmani, tämänpäiväinen ei.
      Siis nyt uudelleen sama juttu, hinta nousi ja netti lisää. Minulla on kaksi euron liittymää jatkohälyttimessä, toinen toimii mökin lämmönvalinnassa ja toinen muussa tehtävässä. Jatkohälytin tarvitsee liittymän ja lähettää tapahtumat tekstiviestillä - muuta ei tarvitse.
      Soitin telefinlandille, että miksi nyt taas palataan samaan asiaan joka sovittiin hetki sitte. Myyjä perusteli sillä, ettei kenelläkään ole netitöntä liittymää myynnissä. Kun sanoin, että minun tapauksessa netti on tarpeeton jopa haitta kun sen kautta tulee päivityksiä jms.
      Myyjä oli fiksu, sanoi että netti voidaan sulkea pois käytöstä. Kun kysyin, että palaako hinta takaisin euroon. Ei, hinta pysyy 3 eurossa, vastasi myyjä
      Siis, käsitin, että asia on sama kun makkaramyyjä pyytää kilosta kympin, mutta asiakas tahtoo vähemmänkin. Myyjä toki myy vähemänkin, mutta hinta pysyy kymppinä

    • Halpaalystiä
      • Työsuhdepuhelin

        Kiitos vinkistä. Taidan vaihtaa Tele Finlandilta tuohon Globeteliin. Ei mitään järkeä maksaa TeleFinlandille 3€/kk liittymästä, jota ei edes käytä kuin pari kertaa vuodessa.
        Työsuhdepuhelimen verotusarvo on 20€/kk, niin sitä pitää käyttää aina.


    • vaihtoonmenee

      Täälläkin hinta nousi 1e -> 3e enkä edelleen tee netillä puhelimessa mitään, eikä se jostain syystä edes toimi siinä. Ei saanu TF:n aspassakaan sitä toimiin.
      Mitään muuta järkevää käytön mukasta liittymää ei taida enää/tällä hetkellä olla kun Saunalahden latausliittymät? :/ Tuolla Globetelilla taitaa olla minuuttivelotus puheluissa enkä halua maksaa esim. useasta 15 sekunnin puhelusta kaikista minuutin hintaa.

    • KirjekyyhkylleReppu

      Tuli kirje DNA:ltakin. Sama 3 € ja päivitysten riesa päälle. Ja tietysti mainoksia. Nehän verkkoja kuormittavat. Varsinaista asiaa verkoissa on 20 % liikenteestä.
      En tykkää maksaa verkkomaksuja mainosten tulosta. Päivityskin pilasi kännykän soittoäänen musiikin kaltaiseksi, ei juuri erota radion tai television ollessa auki.

    • Kytketty.On

      Nyt sitten liittymä on Saunalahden Norppa (Latausliittymä. Ei Latausliittymä Norppa )

      Voimassa 2 vuotta jokaisen latauksen jälkeen, ei nettiä pakolla, ei kk- maksuja. puhelut ja viestit sammaan hintaan kuin muillakin.

    • sikakusetus

      Teleltä tulossa muutos jossa pakkonetti poistuu mutta hinta säilyy samana. Lisämaksulla sitten saa netinkin.
      Pari vuotta sitten liittymän kk-maksu oli 66 senttiä/kk
      Nyt pakkonetin kanssa itsellä 4.90e/kk ja pian ilman nettiä 4.90e/kk

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      6941
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      311
      4021
    3. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      60
      3856
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      43
      3359
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      174
      2611
    6. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      55
      2342
    7. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2126
    8. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      126
      2010
    9. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1690
    10. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1659
    Aihe