Carunan sähkönsiirto ryöstöä

Sähköwatti

Oletteko katsoneet vaikkapa viimeistä sähkölaskuanne? Omaani ihmettelin ja rupesinpa oikein tutkimaan.

Sähkönkulutuksesta, kaikkine perusmaksuineen ja veroineen Fortumille 3 kk:sta 28,96 €, Carunalle siirrosta kaikkine perusmaksuineen, saähköveroineen ja alveineen 43,20€.

Sähkönsiirtomaksut tuplaantuneet kun siirtäjän nimi vaihtui. Merkillistä kun kuluttajia neuvotaan säästämään sähköä. Mistäs enään säästät? Vaikka kulutus kWh:na on pieni niin siirtomaksut nousevat!!

Sähkön hinta tulee edelleen laskemaan ja hinta sitten korvataan siirtomaksuja korottamalla. Kuinkas tässä on näin käynytkään?

Kyllä kansalaisia tässäkin kyykytetään oikein kun olla!!!!!

32

2553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sähkönsiirtomaksuista

      Olen luullut, että sähkönsiirtomaksut ovat aina samat, oli sähkön myyjänä mikä tahansa yritys. Kannattaa tarkistaa, onko laskussa virhe vai voivatko yritykset itse määritellä siirtomaksun. Valtiohan verottaa sähköä ja siirtomaksuja todella rankasti. Olisi verotus taas noussut?

      • Sähköwatti

        Ei ole virhettä, ei. Sähkövero on kaikilla sama samoin alv. Kiinteän kk perusmaksun siirrolle jokainen siirtoyhtiö voi hinnoitella itse siirretystä kWh hinnasta en ole ihan sata varma.

        Tuttaavani Vantaalta ihmetteli Carunan siirtomaksuja. Hänellä melkos lailla sama kulutus 3 kk:n aikana siirtomaksut, lasku oli 42€.


      • asdsähköasd
        Sähköwatti kirjoitti:

        Ei ole virhettä, ei. Sähkövero on kaikilla sama samoin alv. Kiinteän kk perusmaksun siirrolle jokainen siirtoyhtiö voi hinnoitella itse siirretystä kWh hinnasta en ole ihan sata varma.

        Tuttaavani Vantaalta ihmetteli Carunan siirtomaksuja. Hänellä melkos lailla sama kulutus 3 kk:n aikana siirtomaksut, lasku oli 42€.

        Itse sähkön hinta (kWh) on asia johon kuluttaja voi itse vaikuttaa, esim. päivittämällä sopimuksiaan aika ajoin. Yleensä vuoden tai kahden vuoden määräaikaiset sopimukset ovat halvimpia, niitä kannattaa aina katsoa. Kuitenkin määräajan päättyessä sopimukset muuttuvat itsestään toistaiseksi voimassaoleviksi, ja silloin hinta päivittyy tiheämmin ja mitä todennäiköisimmin myös nousee. Kannattaa siis käyttää kerran vuodesta- kahdesta se 30minuuttia siihen että tarkastelee sopimusten hintoja, jotta ne eivät sitten pomppaisivatkaan kattoon määräajan päätyttyä. Sähkönsiirron hinnasta on siinä mielessä turha valittaa, että ainoa asia millä siihen voi vaikuttaa on katsoa ennen asuntoon muuttoa mikä yhtiö alueella jakaa sähköä, sekä millaiset hinnat heillä on. Hinnoissa tuskin kuitenkan sähkönsiirrossa on niin suurta eroa että sen takia jättäisi vaikka muuttamatta lohjalle ja menisikin mielummin vantaalle vain koska eri yhtiö tekee siirron (Lohja Caruna, Vantaa Vantaan energia). Itse sähköä myyvänä ihmisenä voin kertoa että olen kuullut lukuisia valituksia kun katsotaan ihmisen senhetkistä tilannetta, ja he tajuavat että se halpa sopimus jonka tekivät vaikka 10 tai 20 vuotta sitten onkin aivan erilainen tänäpäivänä. Yhtiöiden pitäisi kyllä ottaa aina yhteys kuluttajaan ja kertoa heille että määräaika on loppumassa ja tarjota uutta halpaa sopimusta, mutta ilmeisesti kaikki yhtiöt eivät tätä tee. Siksi suosittelisinkin kaikille tätä lukeville hyvin vahvasti katsomaan nykytilannetta, ja ottamaan yhteyttä sähköntarjoajiin tai kuuntelemaan ständimyyjiä sen 5minuuttia kun on ostoskeskuksessa, koska sillä voi saada huomattavia parannuksia sähkölaskujen hintoihin. Luonnollisesti mitä suuremmasta asunnosta on kyse, sitä suurempaa yleensä kulutus on. Työssäni on tullut vastaan esim. ihmisiä jotka omistavat omakotitalon huonolla sähkösopimuksella joka on ollut heillä jo monta vuotta ja sopimuksen päivitettyään tehnyt parhaimmillaan voittoa jopa 1000e ylöspäin, vain kWh hintoja laskemalla jotka monella yhtiöllä ovat päätähuimaavia toistaiseksi voimassaolevissa sopimuksissa.


    • Birdflyingaway

      Hankkikaat aurinkopaneelit ja maalämpö niin kummasti putoaa laskut...

      • KallistaOn

        Ei onnistu helposti kun asuu kerrostalossa vuokralla.


      • Sähköwatti

        Hih:) juu täytyy täräyttää taloyhtiön luvalla paneelit parvekkeelle. Vitsinä otin kehotuksesi. Aikas moni perhe ja yksin elävät ihmiset asuvat kerros- tai rivitaloissa. Niissäpä ei ole näitä mahdollisuuksia. Mutta, mutta.

        Joutuupihan noillekin vempeleille, mitä ehdotit, hankkimaan perussähköä. Ei se maalämpöpumppu ja aurinkopaneelikaan pyhällähengellä toimi, perussiirtomaksut joudut jokatapauksessa maksamaan.


        Aloituksessa olikin tarkoitus keskustella yleisesti sähkönsiirtomaksuista yleisesti.


      • Fittis

        Maksaa ne ilmapumput ja aurinkopaneelitkin. Eikä nekään tyhjästä synny. Ja mitä enemmän niitä asennetaan sitä enemmän sähkön siirtomaksua nostetaan koska sähkön myynti vähenee.


      • Sähkölämmittäjä

        Katsokaa Carunan omistajat:

        CARUNAN OMISTAJAT

        Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %).

        Miltä kuulostaisi antaa monopoliasema em. kaltaisille ulkoimaisille investment-organisaatioille? Ollaan me saatana viisaita.


      • MONOPOLIkiskoo

        Monen sähkölaskuun roima korotus: "En muista korkeampia"

        Perjantai 29.1.2016
        Suomen suurin sähkönsiirtoyhtiö Caruna korottaa siirtohintojaan maaliskuun alussa.
        Monen suomalaisen sähkölasku kasvaa maaliskuun alusta lähtien.
        Monen suomalaisen sähkölasku kasvaa maaliskuun alusta lähtien. (MOSTPHOTOS)

        Carunan mukaan korotuksen vaikutus siirtolaskun verolliseen loppusummaan on Caruna Oy:n alueella keskimäärin 27 prosenttia ja Caruna Espoon alueella keskimäärin 22 prosenttia.

        Korotuksia perustellaan sillä, että sähkönjakeluverkko vaatii jatkuvaa kunnossapitoa ja uusimista. Yhtiö sanoo olevansa sitoutunut parantamaan asiakkaidensa sähkönjakelun luotettavuutta yhtiön kaikilla verkkoalueilla.

        Vuosittain Caruna uusii ja kehittää sähköverkkoaan noin 200 miljoonalla eurolla ja parannustöitä jatketaan sähkökatkojen vähentämiseksi myös tulevina vuosina.


    • SallittuTuotto

      Kyllä sen sähkön hintakin tulee vielä nousemaan, minulla on ihan sellainen tuntuma.
      Ja siirrolla ei ole enää mitään tekemistä sen sähkön myynnin kanssa.

      • Sähköwatti

        Mitä tarkoitat, ettei siirrolla ole mitään tekemistä tulevaisuudessa myynnin kanssa?

        Niinhän nytkin on. Myyjä voi olla mikä tahansa sähköyhtiö mutta siirtäjää et voi valita, on maksettava sille kenen kaapelit on paikkakunnalla.

        Ajattelitko, että kaikki Suomen kaapeliverkot ja sähköä myyvät pistää hynttyyt yhteen, tähän en kuitenkaan usko.

        Jotakin piuhaa pitkinhän virtojen on kuljettava, eikä se ole ilmaista.


    • Sähköinsinööri

      Ainoa tapa saada siirtomaksut alemmaksi on lisätä tuntuvasti sähkön käyttöä. Meidät on ajaneet tähän ahdinkoon LED-lamput, ilmalämpöpumput, aurinkopaneelit, halvat lämmöneristeet ja pienet asunnot.

      Pitäkää hyvät ihmiset ikkunoitabpakkasella auki, tuulettakaa. Kyllä se sähkön siirtohinta alkaa siitä laskea.

      • Omanpääoman

        Siihen kyllä ajaa sähköverkkojen uusiminen kiireesti, koska myrskyt ei saisi pätkiä tietokoneelta virtaa perämettän pöndellä... ja sallitaan normaalimpi tuotto, joka on huomattavasti pienempi mitä pörssifirmat normaalisti haluaa.


    • Pilkkuville

      Vuosikaudet on siirtoyhtiöt jakaneet osinkoja verkon kunnostus ei ole ollu etusijalla nyt nostetaan kunnostuksen varjolla hintoja ja taas maksetaan voitto osinkoja,jotka kansa maksaa.

    • Anurac

      Caruna vastaa: "Jaamme hyvää energiaa" :-)

    • TriplaX

      Tässä maksaa Kepulainen aluepolitiikka. Kun koko maa yritetään pitää asuttuna, niin siinähän sitten vedetään sähköjohdot jokaiseen pikku kylään ja taloon. Nyt sitten nuo sähköjohdot kaivetaan maahan ja sehän maksaa. Sähköverkon rakentaminen ja ylläpito on suoraan verrannollista verkon pituuteen. Mitä pidempi on sähköverkko sitä enempi maksaa sen ylläpito ja mitä harvemmin suomalaiset asuvat, sen pidempi se on.

      • Häkääpöntössä

        Sikäli oikein, että maksu korotuksia tulee kohta muiltakin siirtoyhtiöiltä, millä on merkittävästi ilmajohtoja. Häkämieshän sen liikkelle laittoi, sen maakaapelointikiireen ja nyt sitten kaikkien palkansaajien mieleen EKssa.


      • tfyukjyut

        Triplax.
        Sinä erehyit puolueesta nyt!
        Nämä Caruna kaupat tehtiin jo Kataisen, ja Vapaavuoren aikana jo kolme vuotta sitten.
        Kun Katainen oli pääministerinä, ja Vapaavuori Kauppaministerinä.

        Että Kokoomus tässä on ollu näitten kauppojen takana.
        Katainen eilen puolustautui lehdissä näin.
        "En minä ole sanonu, että sähkön hinta nousee"
        Valehtelee!
        Muistan tarkalleen miten hän sanoi kolme vuotta sitten näitten kauppojen synnyttyä.
        "Sähkön hinta ei tule nousemaan ennen vuotta 2016"...

        Että nämä on ihan kaksi eri asiaa "nousemaan", ja "nousee".. :)


      • Fyffeemenee

        Se kaupoista johdu, vaan tiukemmasta sähköntoimitusvelvoitteesta ja isommasta sallitusta tuotosta. Ahne Fortum olisi nostanut myös.


    • pukupellet

      Jaa.

      Riksussakin rakennetaan vanhan rautarouva linjan tilalle uutta linjaa ja ilmassa nuo piuhat edelleen näyttää roikkuvan?

      Samaan aikaan nämä sähkönsiirto firmojen roskaläjät mankuvat maahan kaapeloinneista eli tuubaa jauhetaan.

      Toisekseen ei niitä piuhoja tietoni mukaan edes asettaneet paikoilleen suomalaiset työntekijät, kun liian kallista.

      • Vaatteetonmunaatteet

        Maahan kaivetaankin niitä pienempiä 20 kV linjoja, mitkä on säälle herkempiä...


    • tuijapeltsiläinen

      Minkä takia kaikki valittaa näistä korotuksista? Eihän se vaikuta meihin, kun eikö sähkö ja vesi kuulu aina vuokranhintaan?? Eikä vuokra nouse kuin kerran vuodessa, ja omavastuu pysyy samana ja asumistuki maksaa lopun vuokrasta! Sorry että en ymmärrä, miksi porukka itkee tuollaisista...

      • ilmanasumistukeatoimeent

        En tiedä Riihimäen kaupungin vuokrataloista kuuluuko vesimaksu vuokraan. Sähkö kuulunee ainakin Peltosaaressa.

        Jatkossa vuokrat tulevat nousemaan myös Peltsissä, jos asumiseen liittyvät kustannukset ja taksat nousevat. Esim. kiinteistövero, kaukolämmön hinnan nousu, sähkön hinnan nousu, vesimaksujen taksojen nousu, isännöitsijän, huoltoyhtiön taksojen nousu, hallituksen maksut, tilintarkastajien maksut jne. Kaikki nämä katetaan yhtiövastikkeella asunto-osakeyhtiötalossa - se nousee tarpeen mukaan, vuokratalossa vuokra noussee vastaavasti.

        Eikö asumistuessakin vuokran noustessa tiettyyn tasoon omavastuu voi nousta?


      • Sähköwatti

        tuijapeltsiläinen: kaikilla vuokralaisiila ei sähkö kuulu vuokraan eikä om.as. asuvilla.
        Peltosaaressa näitä sähkölämmitteisiä on eniten, joissa sähkö ja vesimaksu on sisällytetty vuokraan.
        Ole onnellinen siitä, toistaiseksi.Vuokrissa se näkyy kun korotuksen aika tulee ja tietysti mihin indeksiin vuokra on sidottu.

        Olet niitä, keitä sossu avustaa, otappa sekin huimioon!! Moni joutuu selviämään omillaan, juuri siksi asiasta "itketään", jopa ministereitä ja kansanedustajia myöten.

        Sossun saranat kaipaavat voitelua tulevaisuudessa. Meinaan, ovi tulee käymään vielä tiuhaan muidenkin leikkausten ja korotusten seurauksena.


      • Huuiop

        Tuijapeltsiläinen!
        Kyllä sinä sitten ymmärrät, kun alat makselemaan omia sähkölaskut asia.


      • SyySeuraus

        Asiakas maksaa AINA loppupeleissä, koskee ihan vuokralaista, kuin kaikkia, kun vaaditte että sähköntoimitus pitää olla reilu kymmenen vuoden päästä paljon varmempaa.


      • ainalöytyymaksaja

        Ikävä kyllä kaikki eivät kuulu niiden "onnellisten" joukkoon, jotka saavat asumistukea eli joiden asumista veronmaksajat tukevat.

        Asumiskustannukset tulevat nousemaan, joten myös vuokrat tulevat jatkossa nousemaan ainakin vapailla markkinoilla. Valtion taloustilanne on heikko, joten jatkossa todennäköisesti erilaisia tukia tullaan pienentämään.


    • Karusähkö
    • asdasdasd33333
      • Vinkiksi33333

        Siirto "kilpailutetaan" vain muuttamalla...


      • rdyjdj

        Ei kannata.
        Nämä kilpailutukset on ajettu sille mallille nyt.
        Että se tulee kuluttajille kalliimmaksi.
        Sähkön siirto on kaikilla yhtiöillä niin kova: Että ei kannata enää..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2246
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      131
      1320
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe