Joululahja ongelmat

Nähnyttaaskerran

Miksi koko palsta on täynnä "antakaa lahja vinkkejä" kun nykyään jos on pakko vielä sitä lahja perinnettä jatkaa kannattaa antaa lahjakortti esim. prismaan jossa on kattavat valikoimat niin että luulisi sieltä löytävän kuka tahansa mieleistään tai tarpeellista vaikkapa käyttäen ruokaan jos muuta ei tarvitse.

Ihmisille ei kannata enää ostaa sikaa säkissä mitä tahansa roinaa kun monilla on sitä ihan tarpeeksi ja toisesta päästä kärrätään kirppareille sitä krääsää kun ei mahdu enää minnekkään. Ei toisen maun mukaan ostetut tavarat ole tarpeellisia ihmisille joilla on ihan oma makunsa.

Kaikkein helpoin homma on sopia että kukaan ei osta kenellekkään mitään. Me olemme päästäneet kaikki läheisemme stressistä ja ilmoittaneet jo 20v sitten ettemme osta lahjoja kenellekkään niin ei tarvitse meillekkään ostaa. Me hankimme kaikki itse mitä tarvimme,

Meillä ei ole lapsia niin ettemme ole koskaan saaneet yhtään mitään ja saatu tavara tai omaisuus ei ole koskaan yhtä arvokas kun jos sen eteen on todella tehnyt töitä, Ihmiset jotka eivät ole repineet sitä tavaraa tai omaisuutta omasta persnahastaan eivät arvosta sitä kuten huomasin joskus kun annoin lahjoja. Ne vain kohta kyllästyttäessä nakattiin kaatopaikalle tai annettiin jollekkin ihan kun ne eivät olisi alunperinkään merkanneet yhtään mitään.

Kaiken nähneenä ei ei todellakaan enää kiinnosta nähdä vaivaa ja ostaa sellaista tavaraa toisille joillekka ei ole sillä mitään merkitystä. ostan ensin itselleni ja sitten jos joku sen oikein haluaa ja arvostaa sitä niin silloin voin luopua siitä. Kaiken turhan mitä en tarvitse tai on käynyt tarpeettomaksi niin luovutan halukkaille ihan ilmatteeksi sillä tiedän silloin että siitä pidetään huolta ja menee tarpeeseen. Millään kiskurihinnalla en ala vaivaa näkemään päästäkseni tarpeettomasta tavarasta eroon.

Iän myötä olen päässyt heräteostoksista kokonaan niin että ei tule juurikaan ostettua sellaista joka oli virheostos. Harkitsen hyvin tarkkaan etukäteen mitä tarvitsen niin etten koskaan mene umpimähkään shoppailemaan ihan tunteen perusteella tyydyttääkseni jotain tunnetiloja.

Toinen ääripää on taas ääretön saituus jotka eristäytyvät pikku hiljaa kaikesta kehityksestä ja ihmisistä joidenka kanssa kuluu rahaa. Näitä kun sitten löytyy kuolleenna niin ihmetellään miksi kukaan ei ole pitänyt yhteyttä mutta kun he eivät ole halunneet ja pitäähän ihmisen itsemääräämisoikeutta kunnioittaa. Kaiken tämän kilpailun ja pyrkyryyden keskellä en ihmettele jos jotkut haluavat eroon siitä kokonaan.

Koko ajan pitäisi matkustella ja sillä rehvastellaan aina missä kaikkialla on käynyt vaikka en ymmärrä ollenkaan mitä ihmeen lisä arvoa se tuo ihmiselle vaikka olisi kuussa käynyt. Mitä ihmettä se muille merkitsee missä lie olisi matkustellut ja miksi sitä pitää joka mutkassa mainostaa missä oli käynyt? Tätä en ymmärrä enkä koskaan tule varmasti ymmärtämäänkään. Se että joku on matkustellut voi olla paljon suppeampi elämänkatsomus kuin sillä joka ei ole koskaan käynyt kotinurkiltaan pidemmällä.

Pidän tyhminä ihmisiä jotka statustaan siis asemaansa korostavat sillä kuinka paljon on matkusteltu vaikka se ei ihmistä kehitä näkisi joka maailman kolkan omin silmin. Kehittävämpää on katsella telkkaria eikä saastuta omalla itsekkyydellään niin että mun on päästävä joka paikkaan maksoi mitä maksoi. Omaa arvoani korostaen en alkaisi luettelemaan ensi töikseen uusia ihmisiä tavatessa missä olen käynyt niin että olisin oikein maailmaa nähnyt ja fiksumpi kuin muut. Haastatteluja jonkin verran tehneenä olen huomannut että vaikutusta tehtäessä heti aletaan luettelemaan missä maailman kolkassa on tullut käytyä vaikka haen ihan toisenlaisia asioita tavallisesta elämästä, arjesta eikä kalliista elämyksistä.

Saako ihminen enää kiksejä näyttämättä muille olevansa jotenkin erityinen? Ihminen joka on tuolla liian "ylhäällä" vieraantuu täydellisesti ruohonjuuritason kansasta kuten kansanedustajat. Kaikilla joilla on titteli johtaja niin on aivan vieraantunut alamaisistaan ihan joka paikassa mitä olen nähnyt. Miksi johtaja ei tule koskaan sieltä palliltaan alas alamaistensa joukkoon? Eivät kehtaa ja hirveä häpeä kun rosvoavat itse kaiken eivätkä jaa mitään.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joulu_hulluutta

      Joka joulu ostetaan säkkitolkulla velvollisuuslahjoja. Rynnitään viimetingassa kauppojen tungoksessa stressaantuneina ja väsyneinä. Lahjat on kaikenlisäksi yleensä joka joulu, aina samoja, mielikuvituksettomia, turhia ja mauttomia.
      Naisille ostellaan, tuoksuja, koruja ja kosmetiikkapakkauksia ja yö oloasuja.
      Miehille, partavesiä, sukkia ja kalsareita, kirjoja, neuleita.
      Mummuille ainoaamutossuja ja astioita, pöytäliinoja. Papoille reinoaamutossuja ja kirjoja, tai konjakkia. Nykynuorilla on jo kaikkea, niin heille täytyy antaa lahjakortteja, tai rahaa kirjekuorissa. Lapsille ostellaan lisää leluja, turhaa roinaa nurkat väärälleen. Naapureille ja sukulaisille on ihan pakko ostaa ainakin joulukukkia ja halpoja konvehtirasioita. Vaikka ei olisi varaa mihinkään näihin.
      Hermoillaan rahanmenoa ja mietitään, mikä olisi edullisinta ja hätäpäissään väsyneenä ostetaan kuitenkin kalliita lahjoja, kun ei halvempiakaan löydy, kun ei jakseta enää edes etsiä. Mutta jotain on pakko ostaa. Pakkopakko, koska on joulu!
      Miksi joillekkin joulu tulee vain tästä roinamäärästä? Lahjoista, joihin kuitenkin aattoiltana usein petytään, viimeistään siinä vaiheessa, kun niistä jäljellä on järjetön kasa rikkirevittyjä viimeisenpäälle hienojen lahjapakkausten pakkauksia, papereita ja rusetteja ja nauhoja. Paketithan näyttivät siellä kuusen alla, paljon paremmilta ennen avaamistaan. Mutta niiden sisältä paljastuikin vaan pettymyksiä ja turhuutta, paketti toisensa jälkeen,älyttömyyksiä ja ajattelematonta rahantuhlaamista. Harvat jaksaa iloita aidosti antamisen ilosta aattoiltana, täysin persaukisena lahjottuaan velvollisuudentuntoisesti ne kaikki jotka oli pakko lahjoa.
      Joulun jälkeen alkaa aina myös mieletön sopimattomien lahjojen vaihto ja palautusrumba verkkokauppoihin.
      Tälläinen joulunviettotapa jatkuu monissa perheissä vuodesta toiseen. *Syvähuokaus*

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe