Luhanka, Latamäen tuulipuisto tänään 21.11. 2015

ALKO-asukas

Mölyä melusta, täällä sitä kärvistellään tuuliturbiinien katveessa.
Jostain syystä kukaan ei juuri nyt valita, ovatko ne muuttaneet pois jotka kärsivät jatkuvasta tuulimyllyjen melusta? Luulisin, että paikalliset asukkaat ovat tottuneet ajoittaiseen turbiinien huminaan, siis ajoittaiseen, eihän täällä sisämassa tuulta löydy joka päivälle. Suuret turbiinit ovat myös sulautuneet maisemaan ja niitä on tultu katsomaan kaukaakin. Selvästi tuulipuisto on lisännyt liikennettä Lempääntien - Siitimenjärven tien välillä.
Rajala - Purnu - Vuorenkylä - Leppäkoski - Vuorenkyläntien liittymä, tällä välillä on 36 kV syöttökaapeli tuulipuistosta valtakunnan verkkoon. Nyt kaapeli on ollut kunnossa, sitä ei ole tarvinnut kaivaa maasta ylös. Tuulipuiston toimintaa haittasi vuosi sitten kaapelivauriot , ne saatiin ilmeisesti korjattua. Maasto, Latamäki - Purnu on todella haasteellista, joten ei mikään ihme, että suurjännite pukkasi narusta ulos.
Turbiinit pyörii, mitään vaurioita tai isompia remontteja ei ole näkynyt, Vestaksen huoltoauto näkyy tiellä silloin tällöin.
Täällä eletään ja pärjäillään tuulimyllyistähuolimatta, pois muutamien ei käy edes mielessä. Päivän reissu Kehä 3 sisään riittää, sitä palaa mielellään tänne "tuulipuiston hiljaisuuteen".
http://tofo.me/tag/Latamäki

9

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KivatSulle

      Noista mittauksista senverran että myllyt eivät tuottaneet mittausaikana juurikaan merkittävästi . Maasto ei ole haasteellista kaapelille , aloituksen tekiä lienee hieman tai kokonaan tipahtanut kärryiltä .

      • ALKO-asukas

        Olipa kattava analyysi,kerro lisää !


      • Ruunaankorpi

        Se on tosi, ei maasto ole haasteellista kaapelille, mutta kaapelin asentajille se ol enemmä ku haastava ! :D Ruokamultaa tottuneille lusikoijjille, hieman rakeisempi moreeni alko jo tiettättämää töitä ! :D :D


    • ALKO-asukas
    • Huvituksia

      Jos tuollaisen näkeminen tekee autuaan olotilan niin onneksi olkoon . Mutta yhteiskunta maksaa ruhtinaallisen korvauksen teille tuotetusta näkymästä . Paljon parjattu ooppera & baletti eivät yllä edes promillen tuhannesosalle teidän viihteen hintalapusta.

      • ALKO-asukas

        Onko mielestäsi luhankalaisten syy kun uusiutuvia energialähteitä tuetaan ja Latamäessä viuhtoo propellit. Se on jotenkin kummaa, että joka asiassa muut ovat viisaampia kun ne jotka tekevät päätöksiä? Yleensä ensin on tehtävä ne päätökset, jotta selviää ovatko ne vääriä. Toisaalta mikään päätöstai asia ei ole kiveenhakattu, päätösiä voidaan muuttaa.
        Kun puhutaan syöttötariffeista, tuki tulee kaikille uusiutuvalla energialla tuotetulle sähkölle, ei vain tuulivoimalle.
        http://www.energiavirasto.fi/tuotantotuki1/
        "Syöttötariffilla tuetaan tuulivoimaan, metsähakkeeseen, biokaasuun ja puupolttoaineeseen perustuvaa sähkön tuotantoa. Tukea maksetaan laissa määritellyn tavoitehinnan ja sähkön markkinahinnan erotuksena tai päästöoikeuden markkinahinnan ja turpeen veron perustella."
        Henkilökohtaisesti kannatan atomivoimaa, niin kauan kun se on korvattavissa paremmilla ja peinemmän riskin omaavilla energialähteillä.


    • ihanaihanaa

      Tuulivoimanteollisuusaluetta on aivan ihanaa katsoa n. 10 vuoden päästä.

    • kaivinkoneenkulkejttaan

      kaapelin asennuksesta ohi ajaessa katsottuna: jos ohjeita olisi noudatettu kaivamisessa se olisi mennyt kerralla, mutta ohjeita kun ei haluta noudattaa vaan lasketaan kaapeli kivikkoon ja kiveä ja multaa päälle niin ei tarvitse edes ajatella että se yhtälö toimisi. purnun takaakin uusittiin aika pitkälti kaapelia koska oli ihan paskan pitkältä matkalta.

      • sähköäijä

        Äärettömän kivisellä maapohjalla oli tietysti osuutensa, mutta ei se kaapelin lasku ihan noin tyhmästi mennyt. Työmaalla kävi Elenian työnjohto lähes päivittäin, eikä kaapelia haudattu ilman heidän hyväksyntäänsä. Myös kaapelintoimittaja antoi ohjeet kaapelin hautaamiselle, ei sitä kaivinkonekuksi omasta päästään tehnyt.

        Kaapeltyömaalle ajettiin Luhangan puolelta kymmeniä autokuormia filleriä. Kaapeliojan pohjalle mätettiin koneella filleriä jolla tasoitettiin ojan pohja. Kun kaapeli oli vedetty ojaan, se peitettiin fillerillä ennen täytemaata. Kivisen maan märkyys ja karkean maa-aineksin painuminen aiheutti ilmeisesti nuo läpilyönnit, jotka johtivat kaapelin vaihtoon. Noilla vaikeimmilla osuuksilla olisi pitänyt käyttää valettuja kaapelikanavia, jolloin olisi säästytty ylimääräiseltä työltä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe