Mistä kumpuaa???

RajaTyperyydellekin

Mistä kumpuaa viha sijaisvanhempia kohtaan?

Sijaisvanhempien syykö se on, jos joku menettää lapsensa huoltajuuden?

Kun tuolla yksi neropatti toisessa ketjussa julistaa, miten harva sijaisvanhempi hoitaa lapsia hyvin, niin millä perusteella?

80

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rosa1234

      Paljon hyviä, onnellisia ja tasapainoisia sijaisperheitä, mutta eikös se nyt ole ihan totta, että harva sijaisvanhempi pitää lapsista hyvää huolta. Ei se ole mielipidekysymys. Enkä kokonaan syyttäisi sitä sijaisvanhempia, että eivät pysty mitään superonnellista kasvuympäristöä tarjoamaan, onhan kyseessä ihan vieraan ihmisen lapsi, eikä se toki ole sijaisvanhemman velvollisuuskaan olla yhtä hyvä kuin oma vanhempi.

      Professori J.P Roos kirjoittaa teoksessa Huostaanottokirja: "Esimerkiksi kuuluisa kanadalainen tutkimus lasten tapoista ja pahoinpitelyistä on osoittanut, että lapset ovat huomattavasti suuremmassa vaarassa muiden kuin biologisten vanhempiensa taholta. Erilaiset sijaishoidot olivat jopa 70–kertainen riski lapsen omiin biologisiin vanhempiin nähden."

      • Kurluiskista

        Kanadako on sama asia kuin Suomi? Kaikki maatko voi tuosta vain yleistää?


    • Sijari

      Näin varmaan on ja varmaan joku biologia suojaa vanhemman ja lapsen välistä suhdetta. Huosta lapsissa kuitenkaan näin ei ole ollut vaan lapsen normaali kehitys on suistunut radaltaan biologisen vanhemman toimesta -tässä luonnon mekanismi suojata lasta on epänormaali ja vanhempi ei kykene tätä noudattamaan vaan lapsi on vaarassa. Tosin näitä vanhempiahan on vain muutama prosentti kaikista eli todellakaan tavallista. Minusta perheet, jotka tietoisesti ottavat luokseen vieraan lapsen, ovat tehtävään valveutuneita ja pystyvät rakastamaan myös toisen äidin lasta. Eihän se rakkaus heti syty, mutta meillä kumpainenkin sijaislapsista ovat asuneet meillä suurimman osan elämästään -kyllä tämä heille koti on, kumpikin biovanhempi on muuttanut moneen kertaan sitten lapsen huostaanoton.

      Se miksi täällä sijaisperheitä haukutaan on varmaan siinä, että biovanhemmalle menetys on niin valtava, että katkeruus purkautuu taholle, jolla ei ole osaa eikä arpaa lapsea kohdanneissa tapahtumissa.

    • varokaaa

      Ei ole lapsilla arpaa siinäkään, että heitä kohdellaan todella huonosti sijaisperheessä, jonka vanhemmat ja aikuiset lapset esittävät olevansa niin hyviä ihmisiä, niin hyviä. Ja vanhin tytär avittaa äitiään lasten ja sukulaisten kiusaamisessa. Sitten muka auttaa ammatissaan muita ihmisiä. Pitäisi kaikkien varoa ostamasta palveluja kaltoin kohtelijalta.

    • hjhkhjhjkhkh

      Hei ei kannata välittää, tuo sama todella sekaisin oleva ihminen on pyörinyt täällä jo pitkään. Tulee joka ketjuun esittämään näitä "faktojaan" eikä ahneet näpit pysy erossa edes niistä ketjuista, joissa kerrotaan hyviä asioita. Nekin pitää myrkyttää tällä syvällä katkeruudella. Samat kirjoitusvirheet, sama tyyli ja uhma. Todella helposti tunnistaa kun edes hetken täällä pyörii. Älä välitä. :)

    • varoitusta

      Mutta lasten kaltoin kohtelijoista tulee välittää siten, etteivät pääse uusimaan tekojaan. Lapset on otettu pois näiltä "hyviltä ihmisiltä" sijaisvanhemmilta aikuisine lapsineen (vanhemmistaan riippuvaiset, epäitsenäiset). Kohta alkaa yksi myymään palvelujaan ja muka auttaa toisia ihmisiä. Mutta syvä varoituksen sana. se hymy on vain tekohymyä ja kaiken takana on kova laskelmointi ja RAHAN AHNEUS.

    • eiauta

      Tuo "hyvien ihmisten" porukka ei halua mitään muuta, kuin RAHAAA, RAHAAAA, RAHAA, RAHAA. Ahnehtivat ja kieroilivat lapsista enemmän rahaa, kuin muut sijaisperheet ja pyrkivät kaikissa toimissaan vain ahneesta saamaan enemmän, kuin muut. Hyi. Kyllä kannattaa välittää itsestään ja varoa tekohymyjä. Älkää ostako palveluja kieroilta "hyviltä ihmisiltä". Muka niin lainkuuliaista, niin lainkuuliaista, mutta lapsia kyllä kaltoin kohdellaan ja aikuinen lapsi avittaa. Älkää ostako palveluja!

      Muistakaa, että hyvyys on jotain, jota ei voi opiskella. Lokaan kätenne laitatte, jos heiltä palveluja ostatte.

      • enemmänsäälittääjo

        Ihan oikeasti nyt, hae apua.


      • väkivalta
        enemmänsäälittääjo kirjoitti:

        Ihan oikeasti nyt, hae apua.

        Väkivaltaan voi ihan oikeasti saada apua. Ei sitten tarvitse enää repiä lapsia ja kiduttaa. Älkää luvatko viattomille ihmisille mitään hyvää, kun ette kykene sitä tarjoamaan. Ennen sitä tarvitsette koko porukka useassa sukupolvessa APUA.


    • viattomatrauhaan

      Että otsikkoon. Koittakaahan itse saada se väkivaltaisuutenne viattomia lapsia ja ihmisiä kohtaan loppumaan. Älkää enää koskaan kiusatko ihmisiä ja luvatko jotain hyvää, ammattitaitoista apua. Te vaan käytätte ihmisiä hyväksenne siellä kammottavalla tontillanne. Yäk! Pysykää omassa piirissänne ja jättäkää viattomat rauhaan. Älkää huiputtako ihmisiltä rahaa, kun ette välitä ihmisistä. Rahastakaa toinen toisianne ja ostakaa palveluja toisiltanne. Tehän niitä tarvitsette, kun tietty elämäntapa kiinnostaa ja tietty ympäristö,. Majailkaa koko porukka noissa paikoissa ja maksakaa toin en toisillenne palveluistanne.

      • Edelleenkin_avaaja

        Tämän yhden ihmisen käytös voidaan ilmeisesti yleistää koskemaan kaikkia biovanhempia?


    • eiväkivaltaa

      En hyväksy lasten kaltoin kohtelua, vaikka olisi kuinka "hienoa väkeä".

    • 1714

      Eihän se nyt niin toimi, että vain otat vieraan ihmisen kotiisi ja pystyt tuntemaan rakastavia tunteita ja kiintymään siihen ihmiseen, silloinkin jos arvot ym. ei kohtaisi. Jo olisi elämänkumppaninkin löytäminen helppoa silloin. Varsinkin jos perheessä on omia isompia lapsia, syntyy helposti yhteinen tunne siitä, että yksi on ylimääräinen, mikä luo helposti edellytyksiä syrjinnälle. Jos on jo etukäteen tiedossa, että sijoituksen on tarkoitus olla lyhytaikainen, kellään osapuolella ei liene haluakaan tuntea suurempaa lojaalisuutta toista kohtaan.

      Sijaisperheet ovat kuitenkin taloudellisesti riippuvaisia lapsista, joten vaikea sitä on enää palauttaakaan siinä vaiheessa, jos sijaislapsi tuntuu taakalta.
      Perheillä on yleensä korkeat odotukset sijaislasten suhteen, että on loistava siivoja, ruoanlaittaja, jne. ja kun ne eivät usein toteudu, pettymys voi olla suuri ja aikuisille jäädä käsitys, että lapsi on tahallaan hankala ja kasvatuksen nimissä syntyä tilanteita, jotka biologisten vanhempien taholta nähtäisiin kaltoinkohteluna.

      • Aukkoja_on

        Ja mihinköhän tämä sinun TIETOSI taas perustuu???


    • ainapettymys

      Aivan, aivan. Mutta on hiton huono tuuri, jos ne kaikki kymmenet vuosien aikana huonossa talossa olleet ovatkin olleet pettymyksiä. miksi on pitänyt antaa aina kerta toisensa jälkeen lasten ja perheiden kärsiä. kun kenellekään ei tuossa paikassa mitään hyvää seurannut. paitsi omille, joille mm. ostettiin vaatteet sijoitettujen kuiteilla ja sijoitetut pitivät vanhoja harmaita toisten vanhoja lenkkareita, lahkeettomia pitkiä kalsareita yms. Omat hienot tyttäret urheilivat uusilla Adidas -verkkatakeilla yms.

    • yksperustelu

      Minun vihani useita sijaisvanhempia kohtaan kumpuaa siitä, että he eivät ole lainkaan kartalla lapsen psyykestä. Sinulle en kerro yhtään mitään muita syitä, koska vänkäät vaan lisää ja ohitat kuitenkin kertomani. Kysyt, muttet kuule vastauksia :/

      • dsdsdsdfs

        Onneksi te lapsenne menettäneet upeat biovanhemmat olette niin upeita vanhempia. Siksi varmaan sossu veikin lapset sijaiskoteihin.... Ihme kun minä tunnen niin runsaasti ihania sijaisvanhempia, enkä tietenkään väitä etteikö huonojakaan ole, mutta aika vähissä ovat... Sensijaan jos verrataan sijoitettujen lasten biovanhempiin, kumpien luulet olevan enemmän perillä lasten psyykkeestä? Kumpi on parempaa sijoitetulle lapselle,mieti järjellä?


      • eiainakaan
        dsdsdsdfs kirjoitti:

        Onneksi te lapsenne menettäneet upeat biovanhemmat olette niin upeita vanhempia. Siksi varmaan sossu veikin lapset sijaiskoteihin.... Ihme kun minä tunnen niin runsaasti ihania sijaisvanhempia, enkä tietenkään väitä etteikö huonojakaan ole, mutta aika vähissä ovat... Sensijaan jos verrataan sijoitettujen lasten biovanhempiin, kumpien luulet olevan enemmän perillä lasten psyykkeestä? Kumpi on parempaa sijoitetulle lapselle,mieti järjellä?

        Raision kaupungin sosiaalitoimi ja sen perhepalvelu; lastensuojelu, lastenvalvoja valehdellessaan tuomioistuimessa lapsen olosuhteet, toiveet ja lausunnot asumisestaan osittain myös OMALLA ISÄLLÄÄN ja mitä oikeasti on tapahtunut
        perättömässä lausumassaan ja sairaudessaan lapsen äidin kanssa..


      • haiseeraha
        dsdsdsdfs kirjoitti:

        Onneksi te lapsenne menettäneet upeat biovanhemmat olette niin upeita vanhempia. Siksi varmaan sossu veikin lapset sijaiskoteihin.... Ihme kun minä tunnen niin runsaasti ihania sijaisvanhempia, enkä tietenkään väitä etteikö huonojakaan ole, mutta aika vähissä ovat... Sensijaan jos verrataan sijoitettujen lasten biovanhempiin, kumpien luulet olevan enemmän perillä lasten psyykkeestä? Kumpi on parempaa sijoitetulle lapselle,mieti järjellä?

        Mihin perustuu tietosi, että on vain vähän huonoja sijaisperheitä. No sattupa meillekin huono tuuri. Suuret poliisitutkinnat ja syyteharkinnat. ja naapurissa kuulemma sama juttu ja noin 10 kilsan päässä kolmas. ja ymmärtääkseni lapsia ei kovin helposti pois oteta. paska mikä' paska, koko systeemi. Itseään täynnä olevat muijat ajelevat mersuillaan ja kuljettavat sijoitettuja ilman turvaistuimia. omat muka hienot lapset auttavat lasten kiduttamisessa. Ai, mistä psyykkeestä puhut? Raha se on, mikä noissa paskoissa haisee. ja tyttärellä komia Adidas -verkkatakki, mikä on ostettu muka sijoitetuilla lapsille.


      • sadfazsdf

        Okei, taas sinä. Miksi ihmeessä kohdistat tuon adidas-vihasi meihin kaikkiin? Emme tiedä juuri sinun lapsen tapauksesta mitään enkä nyt tiedä uskonko oikein sinuakaan. Uskoisin kyllä, jos täällä asiallisesti ja huolestuneesti esittäisit asiasi, mutta tuollainen jopa sairaalloinen jankuttaminen ja kaikille pakonomainejn vihan lietsominen menee jo sille puolelle, että alan epäillä vahvasti tarinaasi ihan mielenterveydellisistä syistä.... Oli miten oli, minä sijaisäitinä en ole lastasi kaltoinkohdellut, enkä ketään muutakaan, eikä suurin osa täällä pyörivistä sijaisvanhemmista.

        Minunkin jok ikisen ketjun tai kommentin olet saanut käännettyä paskan sijaisvanhemmuuden syyksi, onko se sinusta ihan normaalia? Mieti nyt itse vähän, jos jäljellä on järkeä enää yhtään...


      • näinseon

        Niin ja sinä jankutat, koska taidat itse olla kaltoin kohtelija ja aikuisia tyttäriäsi yrität puhdistaa. Mutta samassa veneessä ovat kanssasi kiusaajina ja lasten kaltoin kohtelijoina. Lapset teiltä otettiin pois ja aivan aiheesta. Toivottavasti teille ei enää koskaan anneta ainoatakaan sijoitettua lasta kidutettavaksi sinne kammottavaan taloon. "Muka kunnan kulutaakkaa" vähensitte, kirjoitit lehdessä. Naurettavaa, talo täyteen kriisi- tuki- sijoitettuja yms. Ja rahaa tuli. Tyttärelle kaunis Adidas -verkkatakki yms. urheiluvaatteita sijoitettujen rahoilla. ja sijoitetuilla toisten vanhoja haisevia retkuja. Aivan sama, mitä sinä uskot. "ÄLÄ länkytä'!" Sinun aikasi on ohi. Hahhahhaaaa.


      • huhhuhhhhhh

        Olen 24v, minulla ei ole ihan aikuisia tyttäriä... Olet todella harhaihen, hae apua.


      • mitäkyttäät

        Hae itse. Mitä ihmettä kyttäät täällä kirjoituksia, jotka eivät sinua kiinnosta. Tee jotain muuta elämälläs. Jos mua rieppois noin kovasti se, että joku tuntematon SIJAISAKKA on kaltoin kohdellut lapsia aikuisten tyttäriensä kanssa, en toki joka tunnin päästä kävisi täällä katsomassa, onko taas jotain kirjoitettu kaltoin kohtelusta. Onko sinusta oikein, että suurta määrää sijoitettuja lapsia kidutetaan?
        Minä en ainakaan koskaan lakka kirjoittamasta ja tiedottamasta asiasta. Väkivalta on väärin!


      • fgdhfggfgfgdhd

        Eiköhän valtaosa sijaisvanhemmista ole sitä mieltä, että lasten kiduttaminen on väärin... Miksi kohdistat vihasi kaikkiin sijaisvanhempiin, ei se tee siitä sinun lapsen sijaisäidistä yhtään sen pahempaa, vaikka saisit kaikki miettimään, että KAIKKI sijaisvanhemmat ovat kamalia kiduttajia. Tajuatko? Se ei silti tekisi sen sijaisäidin tekosista yhtään pahempia. Aivan turhaa touhua siis, vaikka tuskin nyt puhun ihan täysjärkiselle ihmiselle, joka ymmärtäisi pointtini...


      • erithuono

        Olenko sanonut, että kaikki. Kirjoitan ensisijaisesti tuosta maailman huonoimmasta sijaishuoltopaikasta. Sen kamalampaa toista en tiedä. Se kaikille tiedoksi, että kirjoitan yhdestä erityisen huonosta, jossa oli julma akka ja kopeita aikuisia tyttäriä, jotka auttoivat äitiään lasten kiusaamisessa. Olivat niin ollakseen, niin ollakseen muita parempia. Ja ilmeisesti vieläkin. Yksi alkanee muka auttamaan ihmisiä rahasta - huom. rahasta. Oikeasti hän ei välitä ihmisistä yhtään. Olkaa varuillanne.


      • Olenulalla

        "Minun vihani useita sijaisvanhempia kohtaan kumpuaa siitä, että he eivät ole lainkaan kartalla lapsen psyykestä"
        Sinulla käynyt tosi huono tuuri jos lapsesi siiretty sijaisperheestä toiseen oikein useaan kertaan, tai oikeasti lapsilla varmaan aika hirveää jos ensiksi joutuu bioloogisilta vanhemmilta pois ja sitten vielä kiertää monessa sijaisperheessä. Vai miten muuten tiedät usean sijaiavanhemman olevan ulalla lapsen psyykkeestä? Ymmärrän että kaltoin kohtelu laittaa vihaamaan etenkin jos ei saa mitään tukea kun siihen hakee apua mutta se että vihaa jotakuta kun ei "kartalla" eiköhän siinä ammattilaiset voi auttaa , voithan ehdottaa myös sijaisvanhemmille avunhakemista ymmärtämiseen jos tällaisia ongelmia, ei se ketään auta että kaikkia vihataan ei etenkään lasta.


      • yksperustelu
        dsdsdsdfs kirjoitti:

        Onneksi te lapsenne menettäneet upeat biovanhemmat olette niin upeita vanhempia. Siksi varmaan sossu veikin lapset sijaiskoteihin.... Ihme kun minä tunnen niin runsaasti ihania sijaisvanhempia, enkä tietenkään väitä etteikö huonojakaan ole, mutta aika vähissä ovat... Sensijaan jos verrataan sijoitettujen lasten biovanhempiin, kumpien luulet olevan enemmän perillä lasten psyykkeestä? Kumpi on parempaa sijoitetulle lapselle,mieti järjellä?

        "jos verrataan sijoitettujen lasten biovanhempiin, kumpien luulet olevan enemmän perillä lasten psyykkeestä? Kumpi on parempaa sijoitetulle lapselle,mieti järjellä?"

        Mites nyt näin: asiantuntija ja lapsen mielenmaailmaa tunteva ja siihen perehtynyt, eli ilmeisimmin runsaastikin eri faktateoksia opiskellut ja useaan sijaisvanhempaankin tutustunut (joiden luulisi myös tuntevan tuon varsin oleellisen termin "psyyke", koska arvuutat siis, `perilläolevia` sijaisvanhempia edustaen, että kumpi on enemmän `perillä`) henkilö saattaa tehdä anteeksiantamattoman kirjoitusvirheen?! "Psyyke" on oleellinen ja hyvin keskeinen termi lasten psykiatrassa: Sana taipuu: psyyke, psyykeen , psyykettä psyykkeestä jne jne. Siinä ei suinkaan ole kahta "k" -kirjainta.

        Luulisi, että opinnäytetyössäsi viimeintään olisi puututtu noin räikeään virheeseen. Jos siihen ei ole puututtu, niin opetustasoa ei oikein voi arvostaa ja samoin ei kollegoittesikaan `perilläoloa`.

        Minulla oli kunnia saada lapsi kotiin heti ensimmäisestä sijoituspaikasta: olen niitä valitettavan harvoja vanhempia, jotka ovat kohdanneet psyyke-elämästä tietäviä hoitajia ja sosiaalityöntekijöitä ja jotka eivät nähneet ls:n toimintatavoissa eivätkä sijaispaikan tasossa kasvuatukevia elementtejä, vaan päinvastoin lapsi oli vähällä hajota kasvun ammattilaisten räätälöimisen vuoksi.

        Tuon jälkeen olen joutunut näkemään läheltä että samankaltaisiin tilanteisiin ajautuneet vanhemmat ja lapset eivät olekaan saaneet korjaavaa ensiapua, vaan heille on lisätty tapaamisrajoituksia ja vapaudenriistoa.

        Edellisellä viittaan toisen kirjoittajan ehdottamaan ohjeeseen: "se että vihaa jotakuta kun ei "kartalla" eiköhän siinä ammattilaiset voi auttaa , voithan ehdottaa myös sijaisvanhemmille avunhakemista ymmärtämiseen jos tällaisia ongelmia".


      • samakirjoittaja

        Tulihan tuo erhe minullekin, täydelliselle biovanhemmalle :)
        "psyykkeestä" po."psyykeestä" . Satuin katsomaan kirjoitusvirhettäsi samaan aikaan


    • naruuttavat

      Varokaa tuollaisten ihmisten tarjoamia palveluja. Aikuinen lapsi yrittää "muka auttaa" ihmisiä SUURELLA RAHALLA. lapsille oli tekemässä pahaa vanhempiensa rinnalla. Älkää maksako tuollaisille. Vievät vaan rahasi. Hyi!

    • Jukni

      Ehkä johtuu siitä että monissa sijaiskodeissa kohdellaan sijoitettuja lapsia huonosti ! Esim. Pojan kihlattu oli sijaiskodista jossa käytännössä ei opetettu mitään(ei kodin hoitoa pyykin pesua )ja kun teki jotenkin väärin aina annettiin koppirangaistus 4-6t ja jos se rangaistus oli lounas aikana ei saanut ruokaa. Usein sijais isä oli kyttäämässä saunanpukukopissa/tytön huoneessa kun vaihtoi vaatteita. Viikkoraha oli vain 20 euroa ja sijoituksen aikan oli saanutn 30 000euron perinnön niin nyt 19vuotiaan muutti pois sijoituvanhempien luota niin perinnöstä ei ollut mitään jäljellä

      • ihanulalla

        Ihan sijaisvanhempana sanon että jos lapsi jo sijoitusaikana saanut perinnön itselleen ja varat käyttänyt joku muu kun lapsi itse niin se poliisiasia tehköön siis nuori ilmoituksen.
        Meillä perintö odottaa lapsen täysikäisyyttä ja meillä ei edes oikeutta varoja millään tavalla liikuttaa ei edes jos haluaisimme kustantaa niillä jotain mitä hän haluaa tai tarvitsee, kyllä kulukorvaukset pitää niihin riittää tai sitten laitamme "omistamme"
        Sitä en sitten tiedä pystyykö sosssu jotenkin käyttää rahoja itsenäistymisvaroihin tai kuluihin mutta jos menee itsenäistymisvaroihin niin nekin silti lapselle/nuorelle tulee.


      • pitkäänsijari

        Me yritettiin opettaa käytännön asioita lapselle,mutta biot olivat sitä mieltä että orjuutamme lapsia. Tämä johti siihen ettemme uskaltaneet mitään teettää ja lapsikin oli sitä mieltä että tylsää ja inhottavaa tehdä siivous ym.kotitöitä. Joten se siitä elämän opetuksesta. :)


      • näinmenee

        Kyllä nuorille tulee opettaa kodin töitä ja heille tulee antaa läksyjä, kuten muillekin nuorille. Koulujen erityisopettajat eivät saa omavaltaisesti päättää olla antamatta läksyjä siksi, että on sijoitettu nuori. Näin teki eräs nainen.


      • ValheellaOnLyhyet

        Höpön höpön!


      • ValheellaOnLyhyet

        Höpön höpön Jukni!


      • Jukni
        ValheellaOnLyhyet kirjoitti:

        Höpön höpön Jukni!

        No poliisi tutkinnassa asia onkin.... ...olitkohan se sinä satakunnasta ???? Ja ko.sijais koti on pyrkinyt kaikin keinoin jälkihuollonkin ottaa hoitaakseen... ...mutta kun satakunnan oikeusaputoimistosta saatiin tytölle uusi edunvalvoja niin luopu jälkihuolto vaatimuksesta ja saatiin asia poliisille


    • huonotalo

      Otsikkoon. Kirjoitukseni kumpuavat sairaiden sijaisvanhempien (ei kaikki ole) tarpeesta kiduttaa ja kaltoin kohdella puolustuskyvyttömiä lapsia ja käyttää "paremman ihmisen" valtaansa lasten sukulaisia kohtaan. lapset saatetaan eristää metsän keskellä, jonne on tontillemenokielto. Tuolla tontilla vallitsevat sitten yhden hullun ihmisen säännöt - täysin yhteiskunnasta vieraantuneet säännöt. Lisäksi tuo sairas ihminen pyrkii käyttämään valtaansa muuallakin, kuten koulussa, harrastuksissa jne. Tässä on tärkeä aihe kirjoittaa. Väkivallasta kumpuavat kirjoitukseni. Tuon huonon paikan aikuiset kopeat tyttäret pelkästään auttoivat äitiään kidutuksessa - eivät auttaneet lapsia. Hävetköön hekin! Yksi on muka aikeissa alkaa auttamaan muita SUURESTA RAHASTA. Hän ei välitä ihmisistä.

      • Kirjoita_vaan

        Valitettavasti tarinasi on tosi ja siitä tietävät muiden lasten vanhempien lisäksi myös paikalliset viranomaiset. Ymmärrän sijaisvanhempien ärtymyksen kirjoituksiasi kohtaan, mutta ymmärrän myös tarpeesi kirjoittaa lapsesi kaltoinkohtelusta ja manipuloinnista. Inhottavan tilanteesta tekee se, että kyseiset ihmiset tosiaan ovat monessa mukana ja heidän välttely hankalaa.

        Toivotan sinulle jaksamista. Toivon jaksamista biovanhemmille, joita on kohdeltu väärin, kuten myös niille joiden lasten on parempi toisessa paikassa. Samaten hyville sijaisperheille, jotka arvostavat lasta ja kohtelevat häntä hyvin.


      • eefefeefefeeeefef

        Kyse on siitä, onko tuota SAMAA TARINAA pakko loputtomiin tänne eri nikeillä kirjoittaa!

        Miksi samaa aihetta on tungettava joka ketjuun, mitä täällä on?


      • vastaappa

        Mikä olisi sallittu aihe? Pitääkö väkivalta vaan hyväksyä?


      • KerroTokiMeille

        Miksi täällä on yleensä ottaen eri ketjuja, jos tämän yhden ihmisen on PAKKO joka ikiseen ketjuun sama asia laittaa? Onko täällä tavoite se, että tämä yksi ihminen terapoi itseään joka ketjussa, oli aihe mikä tahansa?


      • sinäkömääräät

        Tämän ketjun aihe on Mistä kumpuaa? Mitä se oikein tarkoittaa ja mitä sen alla saa keskustella? Kysyn vaan? Vaikutat kaltoin kohtelevan sijaisperheen vanhemmalta, joka halusi määrätä kaikkialla ja kaikesta. "Kenenkään muun sanalla ei ollut mitään merkitystä". = erään nuoren lausunnosta.


      • Rtyuiiopoiuyt

        Et edelleenkään vain ymmärrä asiaa? Luuletko jollekulle täällä olevan
        Epäselvää, että täällä on yksi ihminen mielestään kokenut vääryyksiä Raisiossa? Montako kertaa se asia on samaankin ketjuun työnnettävä?


      • Hyvääiltaavaan
        KerroTokiMeille kirjoitti:

        Miksi täällä on yleensä ottaen eri ketjuja, jos tämän yhden ihmisen on PAKKO joka ikiseen ketjuun sama asia laittaa? Onko täällä tavoite se, että tämä yksi ihminen terapoi itseään joka ketjussa, oli aihe mikä tahansa?

        Kirjoittaja ei terapioi itseään. Hän on kokenut sellaista mitä ei toivo pahimmalle vihamiehelleenkään. Syvä traumakokemus pysyy ihmisessä jolloin ihminen elää tuota helvettiään joka ainut sekunti.

        Opiskelkaa pikkasen enemmän jooko: te kyllin hyvät sijaisvanhemmat? Tunnutte jotenkin tietävän väärissä tilanteissa. Koettakaapa joskus kohdentaa tietonne ilman arpapeliä!

        Hienotunteisuus on plussaa. Sanavalinnoista voi päätellä miten armottoman huonoja vuorovaikutustaitoja voidaan ylipäänsä hyväksyä eräille ihmistyötä tekeville: "täällä on yksi ihminen mielestään kokenut vääryyksiä". Miten tuollaista kukaan saattaa suoltaa? Aivan oikein: s u o l t a a.


      • Hvvhvhbjbjbubububububu
        Hyvääiltaavaan kirjoitti:

        Kirjoittaja ei terapioi itseään. Hän on kokenut sellaista mitä ei toivo pahimmalle vihamiehelleenkään. Syvä traumakokemus pysyy ihmisessä jolloin ihminen elää tuota helvettiään joka ainut sekunti.

        Opiskelkaa pikkasen enemmän jooko: te kyllin hyvät sijaisvanhemmat? Tunnutte jotenkin tietävän väärissä tilanteissa. Koettakaapa joskus kohdentaa tietonne ilman arpapeliä!

        Hienotunteisuus on plussaa. Sanavalinnoista voi päätellä miten armottoman huonoja vuorovaikutustaitoja voidaan ylipäänsä hyväksyä eräille ihmistyötä tekeville: "täällä on yksi ihminen mielestään kokenut vääryyksiä". Miten tuollaista kukaan saattaa suoltaa? Aivan oikein: s u o l t a a.

        Tunnetko sinä tuon ihmisen niin hyvin, että tiedät hänen olevan oikealla asialla ja kertovan kaiken?


      • minävaanvanhempi

        Sijaisvanhemmat rakastavat riitelyä. he mieluusti tappelevat siitä, miksi lapsi kutsuu ketäkin, montako minuuttia lapsia saa puhua vanhempansa kanssa yms. Täysin mitätöntä valtataistelua, jolla ei muuta saada aikaan, kuin pahaa. Ja taaskaan ei tarkoiteta kaikkia sijaisvanhempia, vaan niitä heikkotasoisia. Oletteko samaa mieltä?


    • kammottavaaa

      En myöskään hyväksy valheellisuutta. Omalla tontilla kaltoin kohdeltiin (vanhemmat aikuiset tyttäret yhdessä) ihmisiä, mutta muualla esitetään niin hyveellistä niin hyveellistä. Paljon ovat saaneet pahaa aikaan ja sitten esiintyvät, kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunut ja heitä PITÄISI IHAILLA. Kaksinaamaisuus vihastuttaa.

    • TerveMieli

      Jos kyse on nimenomaan traumasta, sen uudelleen eläminen kerta toisensa jälkeen on mahdollisesti erittäinkin haitallista, siihen kieppiin voi jäädä vuosikymmeniksi kiinni ja se on usein nimenomaan se osuus joka tekee traumasta niin haitallisen.

      Jo tämä trauman uudelleen eläminen on syy, miksi näiden kirjoittajien kannattaisi oman terveytensä kannalta pysyä pois trauma-aiheen parista ja tehdä vaikka jotain terveellistä. Älkää vahingoittako itseänne, siitä ei ole kenellekään apua.

      • bäinon

        Ja sinulla on sitten terve mieli. hah, hah. Varsinkin.

        Täällä pitää käsitellä lasten kaloin kohtelua sijaishuollossa, ettei yksikään ihminen enää joutuisi kokemaan väkivaltaa noiden "hyvien" taholta.


      • tervetterve

        Siis ei ole totta! Annatko oikein ohjeita? Traumaterapiaa ei myönnetä tämänkaltaisissa tilanteissa: SE olisi yksi järkevä ratkaisu meinaan, mutta kun terapian tarkoitus näinä EK:n sanelemien arvojen aikoina on saattaa ihminen työelämään. Ihmisen siedettäväkään vointi tai olotila ei riitä. Sinällään hän on aivan hyödytön olento: muitten tiellä, kiusankappale. Vailla itseisarvoa.

        Sitten tuosta trauman uudelleen elämisestä: siitähän sinä et kyllä tajua yhtään mitään. "Nämä kirjoittajat" mitä sillä tarkoittanetkaan katsovat täysin erilaisesta perspektiivistä maailmaa ja sen menoa. Joku pikkutärkeä hemmo on pelkkä Hölmö.

        Tervemieli on hyvä ja lähtee itse pitämään huolen kyllästyttävän arjen rutiineista.


      • oikaistaasvähäsen

        Eikö vain olekkin inhottavasti luotu tommoset lastensuojelun pyydykset. Halvaannuttamispyrkimykset ei kuitenkaan jää onneksi kuin yrittämiseksi.

        Yritystähän toki riittää, mutta traumasta on kansalaisilla tietämystä kosolti ja älyttömän monet ihmiset yllätys yllätys täysin yli puoluerajojen on heränneet näkemään miten pahuus on kudottu yhteiskunnan rakenteisiin. Joku viranomaisverkosto onkin todellisuudessa kuin saastunut jakautunut lapamato


    • SamatSullekin

      Eli jonkun mielestä on siis ihan ok vuodesta toiseen jankuttaa samasta asiasta useissa perheauheisissa keskusteluissa kuten tämän Raision sankari tekee? Se on merkii siitä, että asiat ovat hyvin ja kaikin puolin normaalia?

      • kyllästynyyyyt

        Älä sinä jatkuvasti jankuta ja vahtaa ihmisiä. Hyppää yli sellaiset kirjoitukset, jotka eivät kiinnosta.


      • einormaalia

        Se EI ole hyvä merkki! Mitenniin kuvittelet, että se jonkun mielestä olisi HYVÄ?? Huostaamisen ei kuulu sairastuttaa yhtä ainoaa ihmistä!

        Kuka helvatassa oikeen oletkaan: typeryys todellakin kukoistaa sijaishuollossa, jos sinunkaltaiset ovat niitä IHANIA!! Niin kauan kun riittää tollasia omahyväiseen ja ylimieliseen sävyyn laadittuja pikakurssitettujen perheyritys"ammattilaisten" kersamaisia kirjoitteluja, niin ei ole mikään ihme, että yhdellä sun toisella kumpuaa silkka kuvotus.

        MILLANEN on se, joka perää jotakin keskustelua ja joka ei itse hallitse kommunikaatiotaitoja edes välttävästi? Passiivisaggressiivisen riidanhaastajan, vankilakierteessä olevan narskun sanavarastoon kuuluvat nuo samat sanat mitä löytyy sinun kirjoituksistasi.

        "Sankari" ja "jankuttaa" toisaalta voisivat viitata mulkvistiin kapiaiseen...


      • 26_kesää_sitten

        Taas palaamme samaan perusongelmaan: oletat, että ihminen automaattisesti on oikeassa ja kaltoinkohdeltu sijaishuollon, poliisin, palokunnan ja ilmeisesti koko universumin toimesta vain siksi, koska hän väittää niin! Kun hänen mielipiteensä on se OIKEA, hän tietenkin puhuu totta? Ja vastaavasti kaikki me, joiden mielipide on väärä, valehtelemme ja olemme narsisteja ja sijaishuollon edustajia tai ainakin jotenkin mielipuolia?

        En viitsi kertoa sinulle mitään itsestäni, mutta aika pahasti diagnoosisi kyllä pieleen menevät. Oikeassa maailmassa minua ei ikinä ole narsistiksi haukuttu. Täällä, ihanassa virtuaalitodellisuudessa taas näemmä saa kyllä roppakaupalla "kehuja" jo siitä, että on eri mieltä kuin te Suuret Filosofit. Eikö niin?

        Sinun maailmassasi on ilmeisesti aivan normaalia nimitellä toisia ja määritellä heidät vaikkapa nyt sitten narsisteiksi tai sijaisvanhemmiksi tai milloin miksikin vain sen perusteella, että joku on kanssasi eri mieltä?

        Ok, siitä vain. Sallin sen sinulle. Jokainen ihminen näkee, mitä me olemme tänne kirjoittaneet. Voit itse kuvitella, mitä muut ajattelevat meidän teksteistämme.

        Eipä silti, oletan sinun kyllä olevan Suomi24:n trolli. Ei kukaan muuten tuollaista roskaa tänne viitsi syöttää. Sen tiedät itsekin.


      • kumpuaajoo

        "oletat, että ihminen automaattisesti on oikeassa ja kaltoinkohdeltu sijaishuollon, poliisin, palokunnan ja ilmeisesti koko universumin toimesta vain siksi, koska hän väittää niin! "

        Ihminen voi tietenkin olla oikeassa vaikka jokin taho sanoo hänen olevan väärässä!

        Narskuja kovasti tuntevana kammoksunkin sitä, että
        Narsku kokee koko Universumin olevan sama kuin Kaikkivaltias HänItse: vaikkapa Oikeassaoleva Suuri Viranhaltija!

        Itseään täynnäoleva kriminaali/narsku on se, joka
        a) aina
        ja
        b) lähtökohtaisesti
        kuvittelee olevansa oikeassa. piste.


      • huonotaloo
        kumpuaajoo kirjoitti:

        "oletat, että ihminen automaattisesti on oikeassa ja kaltoinkohdeltu sijaishuollon, poliisin, palokunnan ja ilmeisesti koko universumin toimesta vain siksi, koska hän väittää niin! "

        Ihminen voi tietenkin olla oikeassa vaikka jokin taho sanoo hänen olevan väärässä!

        Narskuja kovasti tuntevana kammoksunkin sitä, että
        Narsku kokee koko Universumin olevan sama kuin Kaikkivaltias HänItse: vaikkapa Oikeassaoleva Suuri Viranhaltija!

        Itseään täynnäoleva kriminaali/narsku on se, joka
        a) aina
        ja
        b) lähtökohtaisesti
        kuvittelee olevansa oikeassa. piste.

        Joo. Mutta minä en kaltoin kohdellut lapsia. Nuoret kertoivat, miten heitä juoksutettiin talon ympäri ja kidutettiin. Nuoret antoivat lausuntoja - niin sellaiset, jotka jo olivat aikuistuneet ja pelastuneet tuosta kammopaikasta.


      • NaapurinTyyne

        Eikö olisi järkevää avata yksi ketju asian tiimoilta. Siinä voisit kertoa asiasta kaiken haluamasi niin tarkasti kuin haluat. Sitten sinun ei tarvitsisi jokaiseen ketjuun asiasta muistuttaa?


    • turhaväittäämuuta

      Ihan, kuin jollekin olisi hyvin henkilökohteinen asia se, että sijaisperheessä kaltoin kohdellaan. Onkohan itsellä jotain tekemistä asian kanssa, kun tuollaista ei voi myöntää ja pitää noin vänkätä vastaan. Totta on, että jotkut jäävät kiinni lasten kaltoin kohtelusta ja lapset otetaan pois. Näin on ja se valitettavasti on totta.

      • EiSijariVaanBiovanhempi

        Mitä sitten? Mitä hyötyä messuamisesta on? Kai ymmärrät, että todella moni sijaisvanhempi kuitenkin tekee työnsä hyvin? Vai onko niin, että Suomi olisi parempi paikka, jos kaikki sijoitustarpeessa olevat lapset sijoitettaisiinkin laitoksiin?

        Ja mitä ylipäätään ottaen auttaa se, että täällä tuota mantraasi jankkaat? Parantaako se sijoitettujen asemaa? Ohjaako se väärin toimivat sijoitusvanhemmat parempiin tekoihin? Lohduttaako se lapsensa menettäneitä?

        Sinun tarkoituksesi on vain kylvää vihaa ja loukata, satuttaa. Sinä et tuo loputtomalla vihallasi kenellekään apua vaan sinun suurin motiivisi on syyttää ja osoittaa. Mitään positiivista et osaa sanoa kenestäkään. Kun toimistasi huomauttaa, et piittaa mitään vaan jatkat samaa raivoamistasi. Vuosikausia sitten tapahtuneet asiat ovat sinulle loputon vihan ja kaunan aihe.

        Katso oikeasti peiliin.


      • ettäteotatteitseennekaik
        EiSijariVaanBiovanhempi kirjoitti:

        Mitä sitten? Mitä hyötyä messuamisesta on? Kai ymmärrät, että todella moni sijaisvanhempi kuitenkin tekee työnsä hyvin? Vai onko niin, että Suomi olisi parempi paikka, jos kaikki sijoitustarpeessa olevat lapset sijoitettaisiinkin laitoksiin?

        Ja mitä ylipäätään ottaen auttaa se, että täällä tuota mantraasi jankkaat? Parantaako se sijoitettujen asemaa? Ohjaako se väärin toimivat sijoitusvanhemmat parempiin tekoihin? Lohduttaako se lapsensa menettäneitä?

        Sinun tarkoituksesi on vain kylvää vihaa ja loukata, satuttaa. Sinä et tuo loputtomalla vihallasi kenellekään apua vaan sinun suurin motiivisi on syyttää ja osoittaa. Mitään positiivista et osaa sanoa kenestäkään. Kun toimistasi huomauttaa, et piittaa mitään vaan jatkat samaa raivoamistasi. Vuosikausia sitten tapahtuneet asiat ovat sinulle loputon vihan ja kaunan aihe.

        Katso oikeasti peiliin.

        Samalla lailla ketään tuskin kiinnostaa sunkaan mielipiteet.


      • kuuntelenjaluen
        ettäteotatteitseennekaik kirjoitti:

        Samalla lailla ketään tuskin kiinnostaa sunkaan mielipiteet.

        No kyllä kiinnostaa, ihan asiallinen oli kirjoitus. Ainakin minua kiinnostaa sijaisperheen arkeen liityvät kysymykset siksi käyn tällä sivulla.
        kiinnostaa siis kaikki näkökannat jotka liittyy juuri sijaishuoltoon.
        Luen ajatuksella negatiiviset mutta myös neutraalit tai positiiviset kirjoitukset. Usein on ollut tarinaa metsään juoksemisesta,lasten kuolemisesta äidistä ja hänen kauhuissaan auttavista tyttäristä, näistä kirjoituksista aistii kyllä pahan olon mutta itse tarina ei ainakaan minulle tule perille. ilmeisemmin kyseinen (liekö ammatillinen perhekoti koska kirjoituksista käy ilmi että siellä ollut paljon lapsia, ei siis sijaisperhe vaan laitoksen ja perhesijoituksen välimaasto) paikka ollut sijoitetuille kauhea ja siellä ei sallittu lapsen sukulaisten olevan läsnä lasten elämässa. Toivottavasti kyseinen paikka on suljettu.
        Pahan olon ilmaiseminen ok mutta en myöskään näe tarvetta joka ketjuun kirjoittaa juuri tästä samasta tarinasta monella eri nimimerkillä, tarina tulee varmaan selväksi vaikka kirjoittaa samalla edes koko ketjun ja silloin lukijoidenkin on helpompi pysyä mukana. On myös selvää että kerran koetut vääryydet pysyy mukana loppuelämän (näin on kaikilla ihmisillä) niistä on myös oikeus kertoa, mutta kyseinen tarina ei tuo julkisuuteen missä ja kuka kaltoin on lapsia kohdellut ei aina anna lisäarvoa ketjussa käsiteltäviin kysymykseenkään. Tähän ketjuun asia sopii -mistä kumpuaa viha- mutta eikö riitä yksi selitys yhdestä tapauksesta ja sitten keskustelu. Eli edetään eteenpäin ja saadaan keskustelu aikaan. On totta että maailmassa paljon pahaa mutta uskon että suurin osa ihmisistä kuitenkin toivoo kanssaihmisille hyvää, vääryyksistä pitää ja saa puhua mutta jos ei näe mitään hyvää niin nopeasti katkeroituu, ja katkera vain pahaa näkevä ihminen voi huonosti myös itse ja läheiset kärsivät myös tästä.
        Hyväksyä ei pidä mutta jatkaa eteenpäin ja olla kaltoin kohdellun tukena ja ilona synkkinäkin päivinä oli se kaltoinkohtelu tapahtunut sitten missä tahansa.


    • mertsuvaan

      Ei yhdenkään lapsen tule joutua kaltoin kohdelluksi sijaishuollossa. Jos niin käy, tulee siitä pitää kovaa ääntä, ettei kukaan enää niin tekisi.

      Ensin vänkätät, että syytän kaikkia kaltoin kohtelijoiksi. Sitten sanon, että no en syytä, vaan yhtä kammottavaa metsän keskellä oleva, jossa hullu sijaisvanhempi ja kopeat tyttäret (kuin Tuhkimossa) kiusasivat lapsia ja sukulaisia. Sitten sekään ei ole muka totta. Mutta se on totta.

      Minulla on oikeus kertoa siitä, että tulin vuosikausia huonosti kohdelluksi varsinkin tuon hullun sijaisvanhemman taholta, mutta myös noiden kopeiden taholta. varsinkin vanhin kopea tytär osallistui äitinsä auttamiseen. Toiseksi vanhin on toiseksi kopein.

      Ja minä en suoinkaan ole se, jota pahiten kohdeltiin, vaan lukuisat puolustuskyvyttömät lapset.

      Varokaa, tuo vanhin kopea tytär yrittänee muka alkaa auttaa ihmisiä. Hah, haa. Raha haisee. Mersut ja suuret talot mielessä.

      • mukaperhe

        Lisäksi tiedoksi, että mielestäni sijaisperheet eivät suinkaan automaattisesti ole se paras sijaishuollon muoto. Jos sijaisakka kaltoin kohtelee, muoto on kaikkein huonoin. Jos laitoksessa on inhimillinen toimintatapa ja pysyvät ohjaajat, päihittää se monet kehnot sijaisperheet mennen tullen. kato, kaikki on ihmisestä kiinni. Jos hullu laittaa juoksemaan talon ympäri, ei sillä "perhe" - sanalla ole enää mitään merkitystä. päinvastoin, tekisi mieli juosta metsään nukkumaan.


    • omanilkka

      Pitäisivätkö "entinen plikka" ja kopea tyttö ääntä, jos pikku prinssiä kaltoin kohdeltaisiin vaikkapa päivähoidossa. veikkaan, että pitäisivät.

    • koiraveräjällä

      En hyväksy sitä, että vuosia kestävän pahoinpitelyjen ja kaltoin kohtelujen jälkeen hulluja kopeat pääsevät kuin koirat veräjästä. kopea itse suhmuroi asiat siten, ettei hullu saa rangaistusta.

      Mikä oikeus heillä on päästä "asia vanhentui" - tyyliin kidutuksesta ulos ja sitten muka alkaa tarjoamaan SUURELLA RAHALLA palveluja, jotta suuri talo ja Mersu varmistuisivat.

      Tuo vanhin kopea muuten hymyilee heille, jotka antavat rahaa. Muista ihmisistä se ei välitä paskan vertaa. Kuten ei myöskään hullu akka.

    • hyvältämaistui

      Olisi luullut niin fiksua esittävän kopeankin vähän miettivän asioita vuosien aikana. Olisiko voinut jotain tehdäkin kenties? Kopea alistui vierestä katsomaan ukkonsa kanssa, miten lapsia kidutettiin. Missä hyväntekijän omatunto oli tuolloin. No RAHASSA tietenkin. Mikä oikeus sinulla on katsoa vierestä, kun toisia kohdellaan huonosti? Kopea sai ollessaan koululainen ottaa kaapista välipalaa, kun sijoitettu jätettiin ilman. Oliko hyvää leipää?

      • HiemanHuolestunut

        Kenelle sinä oikein luulet kirjoittavasi? On melkoisen huolestuttavaa, jos luulet vihollistesi olevan täälläkin kimpussasi. Oletko pohtinut sitä, että pyytäisit asiantuntijoita auttamaan itseäsi?


      • siivotkaa

        Ovat kovia olemaan netissä ja keskustelupalstoilla. Heillä sijoitettuna ollut lapsi kertoi, että akka istui aina koneella ja huusi sieltä komentojaan. Luuletko, että en tunnista heitä aina toisinaan täällä kommentoimassa.


    • cindere

      Mutta kysyn edelleen kopealta siskopuolelta (sadusta Tuhkimo), maistuiko välipala hyvältä, kun sait ottaa kaapista mitä tahansa, mutta sijoitetut jäivät ilman. Olit jo sen verran vanha, että ymmärsit varmasti, mitä vanhempasi teki. Tuliko koskaan mieleen, että olisi voinut puolustaa heikompia hullua vastaan? Päinvastoin, kopea auttoi kiusaamisessa ja kaltoin kohtelussa. Nyt muka alkaa itse RAHASTA auttamaan ihmisiä ja tarjoamaan palveluja. Olkaa varuillaan!

      • ValheellaOnLyhyet

        Eli ilmeisesti et ymmärrä tarvitsevasi apua?


      • kiusaajaaaaa
        ValheellaOnLyhyet kirjoitti:

        Eli ilmeisesti et ymmärrä tarvitsevasi apua?

        Mielenkiintoinen tuo nimimerkki. Ettei vaan kaltoin kohtelija yrittäisi puhdistaa mainettaan. Se on turhaa. Koulullakin niin moni ihminen näki suuren rouvan ja kopean tyttären kaltoin kohtelevaa toiminataa. Ei se on kuule täysin totta, että sinä ja kopea kölikkä -tyttäresi kiusasitten sijoitettuja lapsia ja näiden sukulaisia.


    • köpykkö

      Joo. Sinäkin voisit hakea apua väkivaltaisuuteesi sijoitettuja lapsia kohtaan. Kyllä se kato vastaan tulee sinullekin - vaikka luulet äitisi tavoin olevasi joku maailman napa. Katohan vaan. Yleensä pahat teot saa takaisin, jos et ole vielä huomannut.

      Kopea tytär!

      • RajaTyperyydellekin

        Voi sinua... Perheessäni ei ole sijoitettuja lapsia. Ei ikinä tule olemaankaan.


      • pelastusta
        RajaTyperyydellekin kirjoitti:

        Voi sinua... Perheessäni ei ole sijoitettuja lapsia. Ei ikinä tule olemaankaan.

        Niin, kun ne jokunen vuosi sitten otettiin pois kaltoin kohtelun vuoksi. Onneksi.


      • atitas
        RajaTyperyydellekin kirjoitti:

        Voi sinua... Perheessäni ei ole sijoitettuja lapsia. Ei ikinä tule olemaankaan.

        Oletko se, jolla on sijoitettujen rahoilla ostettu korea verkkatakki? Sillä kelpaa esiintyä!


      • Että_näin_siis
        atitas kirjoitti:

        Oletko se, jolla on sijoitettujen rahoilla ostettu korea verkkatakki? Sillä kelpaa esiintyä!

        Sinulla menee todella huonosti.


      • pinkkiatitas

        No ei sullakaan kovin hyvin mee, kun täällä väittelet, vaikka et ole ollut etkä koskaan tule olemaan sijaisvanhempi. Mikähän se niin vetää kyttäämään näitä keskusteluja? Ettei se pinkki atitas?


    • pelkkäänokea

      Teidän totuutenne on palanut tuhkaksi jo kauan sitten. hah, hah, haaaaa.

      • sölikkäääkö

        Jospa se teistä seuraava sukupolvi sitten nostattaisi sen feenikslinnun, kun teistä ei siihen ollut. Kylvette pelkkää tuhkaa. Polttoyrityksenne ei peitä bensiiniä, jolla lapsia kidutitte.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2752
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      92
      2063
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1600
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1012
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      883
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe