i20 rengaspainevaroitin

TPMS_tökkii

Heitin talvirenkaat alle ja nyt kummankin takarenkaan painevaroitus näkyy mittaristossa. Kumminkin ilmanpaine oli noin 2.2 bar omalla painemittarilla mitattuna eli ehkä aavistuksen alakanttiin (lähihuoltsikan ilmapiste taas oli rikki). Auto on vm. 2014 i20 Go! ja vuoden vanhoissa nastarenkaissakin on TPMS-paineanturit aluvanteissa. Viime talvena renkaat oli ihan ok, ei hälytyksiä.
Miten tarkasti oikea paineiden pitää olla ja voiko renkaiden vuosittainen vaihto edestä taakse tehdä tuon? Kai kaikkien renkaiden anturit on sentään kalibroitu samoille lukemille!

18

12124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TPMS_tökkii

      Tänään oli jo kolmen renkaan kohdalla hälytys ;-)
      Kävin nyt tarkistamassa ilmanpaineet huoltoasemalla ja toden totta, alle kahden barin oli nuo rengaspaineet tippuneet kun ilmakin on viilentynyt. Nostin paineet 2.5 baariin ja hälytykset katosivat. Eli systeemihän tosiaan toimii mutta ilmeisesti kannattaa renkaisiin lisätä maksimipaineet jo ennen kuin ne siirtää säilöön. Talvirenkaat olivat minullakin seitsemän kuukautta varastossa.
      Voin siis todeta, että myöskään renkaiden kausittainen siirto etu/taka-akseleiden välillä ei järjestelmää sotkenut, vaikka ainakin joissakin merkeissä jokaiselle TPMS-anturille on kerrottu sen sijainti. En siis pääse vuoden vanhasta (16.5 tkm) i20:stä raportoimaan vielä ensimmäisestäkään oikeasta ongelmasta tai viasta ...

      • upeetamahtavaa

        Tuohan on mahtava saavutus Korean kinnerillä, 16.5 tkm ilman vikoja.


      • Omahyundai

        Korean kinnerit toimii erittäin hyvin . Se on joillekin katkera pala kun oma velka BMW pyytelee taas osia...


    • voi_hyvät_hyssykät

      Painevaroitus pitää aina resetoida renkaiden vaihdon jälkeen. Nyt se vertaa paineita kesärenkaiden arvoihin eikä se ilmanpaineiden tarkastus ja säätö huoltikalla auta mitään. Paineet kohdalleen ja sitten ohjekirja esiin.

      • AktiivinenJärjestelmä

        Aktiivisia painevaroittimia ei tarvitse resetoida jos TPMS on toteutettu fiksusti. Niihin on ohjelmoitu parametrit valmiiksi ja noin 20...25% paineenlasku aiheuttaa hälytyksen. Saattaa olla että renkaiden kausivaihdon jälkeen pitää ajaa jonkin aikaa että hälytys sammuu. Kuski ei ymmärtääkseni voi esim. Hyundaissa tehdä yhtään mitään resetointeja itse, toisin kuin ns. passiivisissa järjestelmissä.
        Jokaisessa vanteessa on paristolla varustettu anturi, joka lähettää tiedon rengaspaineesta ja lämpötilasta autossa olevalle vastaanottimelle n. 10...15 sekunnin välein taajuudella 315 tai 433MHz.
        Jokaisella anturilla on oma id ja ensiasennuksessa määritelty sijainti. Kojetaulu näyttää tyhjenevän renkaan paikan. Mutta mitenkähän käynee kun renkaita vaihdellaan paikasta toiseen eli tuleeko alipainehälytys mahdollisesti sitten väärästä sijainnista?


      • asentaja---

        Siinäpä hunttalikuskille pähkäilemistä.......voi pyhä yksinkertaisuus.


      • AktiivinenJärjestelmä
        asentaja--- kirjoitti:

        Siinäpä hunttalikuskille pähkäilemistä.......voi pyhä yksinkertaisuus.

        Osaatko sitten antaa varman vastauksen kysymykseen, perusteluineen?
        Lainaus netistä: "The receiver monitors wheel rotation (transmitted by the pressure sensors) and the received signal strength information (RSSI) for each sensor: this enables it to automatically determine the location of each sensor on the vehicle. Because of this, the sensors do not need to be reprogrammed after the tires are rotated. The display automatically updates with the vehicle’s new tire and sensor positions."


      • Anonyymi

        Minä vaihdoin talvirenkaat alle, kesärenkaissa on venttiileissä tunnistimet, talvirenkaisiin en laittanut ollenkaan, mitään valoja eikä hälytystä tullu kun ajoin, sit ihme ja kumma tuli varoitua jossa luki, alhainen rengaspaine, heh heh, ilman tunnustimia tuli tuommoinen, hyndai ei ole remium auto mut huollot on kalliimmat kuin mersussa.


    • Juhis531

      Jos paineet ok niin pitäis valo sammua muutaman kilometrin jälkeen jos vain renkaissa on anturit niinkin on käyny että ei oo anturia laitettu

      • Anonyymi

        Hyndai ei tarvi antureita, älkää turhaan ostako, mitään varoitusta ei tuu


    • 1856515

      Oli 1,7 Bar x3 ja 1,9 Bar yhdessä. Missä baareissa varoitus syttyy? Nyt se paloi kun auto haettiin. Mikä on oikea paine ?

      • Anonyymi

        Sellaisissa baareissa missä myydään olutta


    • Anonyymi

      Talvirenkaisiin saa laittaa maksimi paineet, sellainen 2,5 bar eteen ja taakse on hyvä. Muutama kilometri ajoa ja merkkivalo sammuu. Hyundai i20, Hyundai i30, Hyundai IONIQ Hybrid.

    • Anonyymi

      Tämän auton maahantuonti pitää kieltää kokonaan suomen olioihin sopimaton auto..Ei voi käynnistää yli 20 asteen pakkasella, eikä siis ajaa, i20 ei sovi sellaiseen maahan missä on pakkasta yli 20 astetta.

      • Anonyymi

        Elä puhu paskaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elä puhu paskaa

        Kerro miten sun autos pelaa pakkasella, onko kaksoiskytkin vaihteisto ja w70 öljyt sisällä,
        kokeile miten pelaa


      • Anonyymi

        Eli kun sinä olet morooni etkä osaa autoa käyttää, sen maahantuonti tulisi kieltää? i20 vm 2019 sattuu olemaan minulla ensimmäinen auto, jossa ei ole minkäänlaista moottorilämmitintä, ja silti paras käynnistymään talvella, ts. ei ole mitään eroa käynnistyksessä oli kesä tai talvi. Jos sinulla on joku loppuun ajettu virsu tai paskasti huollettu, paskasti ylläpidetty romu, niin ei se tarkoita, että vika on autossa. Se tarkoittaa, että vika on omistajassa, joka on liian köyhä tai tyhmä käyttämään autoa asiallisessa huollossa, pitämään autoaan kunnossa, käyttämään sitä oikein jne.


    • Anonyymi

      Eikös noissa järjestelmissä tarkasteta ensin oikeat paineet ja sitten mittaus ns. nollataan, eli opetetaan autolle oikeat paineet. Paremmat systeemit näyttää auton näytöllä jokaisen renkaan paineet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      3926
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      13
      2141
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      24
      1638
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1477
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1428
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      19
      1341
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe