Mihin ovat kadonneet 1 Mbps mokkulaliittymät?

PerälapinMummo

Mihin ovat kadonneet Saunalahdelta ja muiltakin operaattoreilta 1-2 Mbps mokkulaliittymät? Ei kaikki tarvitse mitään 50 megan liittymiä ja 21 megaa myöskin mummolle liikaa. Mistä liittymä? Täytyykö hommata kännykkä ja jakaa hotspotilla, kun puheliittymissä on vielä 2 Mbps liittymiä tarjolla.

Hinnaston 0.256 Mbps on aivan liian hidas jopa lasku maksuun.

Täällä olen niin syrjässä että 3G ei toimi edes kovin jouhevasti, joten Maksan turhasta 15 euroa, kun pärjäisin 10 euron liittymällä. Saunalahti kieltäytyy antamasta 1 mbps liittymää vedoten siihen ettei niitä ole enää myynnissä laajakaistapuolella.

13

618

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • xcdfvcff

   Mulla on tuo 0.256Megaa, 2,9€/kk saunis, hyvin toimii mökillä, yhtä hyvin kun 10 megan yheys. Eli toisin sanoen yhtä huonosti toimii. Testasin myös 50 megan 4G yhteyden, sama juttu.

   • Micce52_

    Käyttötarkoituksesta tosiaan ihan kiinni. Itselläni on 0,256 megan yhteys puhelimessa kun olen reissussa. Videoita ei katsella ja "nykyaikaisten" nettisivujen lataaminen on tuskaa. Syrjäkylillä ja saaristossa on paikasta riippuen yhteyden saaminen ihan tuskaa. Ulkosaarilla ollaan usein 2G varassa, jos oikein suojaisen luonnonsataman löytää niin puhelin pitää nostaa veneen mastoon ;) Mistään 4G nopeuksista ei kannata maksaa ekstraa, jos käyttöpaikat eivät ole ihan tukiasemien lähellä.


  • Micce52__

   Selvittelin hiljattain itselleni vaihtoehtoja. Tässä kaksi mielestäni parasta:

   Saunalahden latausliittymässä on nettiyhteyden nopeus 1 M, ja hinta alle euron per käyttöpäivä, mutta max kymppi veloitus kalenterikuukauden aikana.

   Soneran verkkoon taas Globetel liittyymä ja 4M netti yhteensä myös noin kymppi kuussa. Hinta kuten Saunalahdella (Elisan verkko), mutta nopeus suurempi.

   Jos asut ihan syrjäkylissä, niin todennäköisesti Soneran verkko kuuluu paremmin. Itse laittaisin Globetel liittymän johonkin vanhaan kännykkään, hotspot tai WiFi tethering miksi sitten kutsutaankin päälle, puhelin laturiin kiinni , mahdollisesti talon yläkertaan jotta kenttä parempi. Siitä saat wifi:n kautta nettiyhteyden talossa ja varmaan pihallakin.

  • etsilleijooheiddd

   Mulla on DNA 0,256 megan 4G puhelimessa, ja kumma juttu, voi katsoa videota Areenasta ja YouTuubista. Auttaako se kun on 4G ?

   • kannustaja-

    mittaappa varsin mikä on todellinen nopeus


  • 1Meurooppa

   Saunalahti toi valikoimiin (Elisa kauppa) 1 Mbps rajattoman puheliittymän 9.90 € kk mainosten kera. Rajaton. Voi käyttää niin puhelimesa kuin Mokkulassa.

   Latausliittymissä 9.98 € hintaan Elisalla on 2 Mbps -netti joka on kaksi kertaa nopeampi lähes samaan hintaan, eikä mainoksia, jos valitsee Norppa-liittymän netillä.

   Jos maksat vain laskut, niin latausliittymän 0.5M-liittymä maksaa enää 4.94 €.

   • Pienen käyttöön kannattaa hankkia Telian prepaid. Hinta on sentin megatavulta, enintään euron päivässä.


   • SaunisLaskut

    Saunalahdella ovat laskeneet tuota hintaa eurosta. EI tarvii euroa enää maksaa päivässä.


  • 1MdNA

   DNA:n puheliittymissä 13,90 euroa maksava 3G 1M/1M rajaton, 100 min ja 100 sms.

   Halpa ja toimii. Musiikki toistuu verkosta, YouTube toimii ongelmissa 360-480P-laadulla.

   Hieman hidas isoihin tiedostoihin.

  • sdgsdgsd

   Suhteessahan nämä hitaammat yhteydet on aina huomattavasti kalliimpia kuin nopeammat. Miksi ottaa hitaampi kun muutamalla eurolla lisää saa monikymmenkertaisesti nopeampaa jne.

   • toteaja-

    jos ei tosiaan tarvi nopeampaa, niin miksi maksaa yhtään turhaan.


  • 1MeganIhme

   Minulla on 9,90 euroa maksava DNA Jämpti 1M/1M vuodeksi, normaalisti 12,90 euroa ja sisältää myös 4 Gt EU-dataa. Loistava!!! Jaan koneelle myös, dataa 100 Gt kk.

   Toimii YouTube 480P helposti, 320K MP3 suoratoisto onnistunutta myös, kaikki toimii. Laskuja maksan ja luen blogeja myös, en tiedä mihin tarvitsen nopeampaa?

   On totta, että nopeampi netti suhteessa halvempi, mutta siinä saa maksaa nopeudesta jota ei tarvitse.

   Minulla on vieläpä Chrome OS, joten ei tule paljoa päivityksiä. Puhelimesta jaan ja siinäkin harvoin tulee mitään päivitettävää, jos tulee - pistän yöksi päivittymään.

  • puheSIM-modeemiin

   Pistin puheliittymän SIM-kortin vanhaan E230-modeemiin ja eräin virittelyin toimii
   (Operaattorilta piti pyytää poistamaan ikivanha nettikäytön esto)

   IS-uutissivujen käyttö ja kommentointi sujuu hyvin 0,25 Mbit/s pakkonetillä hyvin
   Uusimman hinnankorotuksen jälkeen 4,90e/kk

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   212
   1711
  2. Maisa menetti autonsa

   Alamäki on alkanut...todellisuudessa auto lähti liisarista kun rahat loppui... https://www.seiska.fi/Kotimaa/Voi-ei-Maisa-Torppa-joutui-autokiipeliin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   1622
  3. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   263
   1255
  4. Tältä näyttää Elastiselle rakennettava luksusmökki Lapissa - Jopa Samu Haber hehkuttaa: "Upee"

   No nyt ei ole kyllä mikään pikkumökki, vaan aika öky... Ela on jakanut kuvia rakennusvaiheessa olevasta vapaa-ajan asunnosta. Se ei todellakaan näytä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   1075
  5. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   7
   1010
  6. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   129
   806
  7. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   100
   781
  8. Haluun vaan, että tiedät

   Olet ensimmäinen ja viimeinen päivän ajatuksissani - en voi sinua unohtaa, vaikka aikaa on kulunut, kyyneleet edelleen virtaavat..
   Ikävä
   18
   747
  9. Niin solmussa

   Voi kun tietäisit miten suuria tunteita mulla on sua kohtaan. Naiselle ❤️
   Ikävä
   23
   697
  Aihe