Kiista maistraattiihäistä

äimistynytjapettynyt

Nyt on mennyt häiden suunnittelu tyttöystävän kanssa niin omituiseksi, ettei voi uskoakaan.

Olen itse siviilirekisterissä, tyttöystävä tavallinen tapaluterilainen. Nyt hän on joutunut joidenkin kummallisten prinsessahaaveiden valtaan ja haluaisi minun liittyvän kirkkoon, että saisi unelmiensa kirkkohäät.

Siis kyseessä on älykkäänä ja fiksuna pitämäni nainen, joka yhtäkkiä puhuu hulluja. Ei kai kirkkoon kukaan liity yhden päivän takia, vaan kyllä siihen tarvittaisiin syvempiä periaatteellisia syitä tai uskoon tulo!

7

127

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tässävaihtoehto

   Jos kirkkohäät ovat sinulle sinänsä käypä juttu morsiamen takia, niin te voitte mennä vihille maistraatissa ja hankkia liitolle siunauksen kirkossa. Harvat ihmiset huomaavat pientä sanaeroa kaavassa.

   Kun teidät vihitään maistraatissa, niin kirkko ei vaadi sinulta kirkkoon kuulumista. Sinä vain haluat kunnioittaa morsiamesi vakaumusta.

  • pakanat

   Riittää että toinen kuuluu kirkkoon,ei sen takia tarvi liittyä.Tuli tuossa mieleen,kun aikoinaan poikani halusi käydä rippikoulun,eikä kuuluttu kirkkoon,liitin hänet siksi aikaa,että kävi sen ja erosin sitten taas.

  • kuunteleva_kirkko

   Hei

   Kirkkolain mukaan "kirkollisesti vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Heidät voidaan vihkiä kirkollisesti, vaikka toinen kihlakumppaneista ei olisikaan kirkon jäsen, jos hän on kuitenkin muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen" (KJ 2:18)

   Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että yhden päivän vuoksi ei pidä liittyä kirkkoon. Mutta minullapa olisi ehdotus, jos se vaan teille sopisi :-) Menette ensin maistraatissa parin todistajan läsnä ollessa vihille ja sen jälkeen järjestätte kirkossa avioliiton siunaamisen. Ja sitten hääjuhla ihan tavalliseen tapaan.

   Av siunaamisen kulku ei oleellisesti poikkea vihkikaavasta, vaikkakaan tietysti teitä ei vihitä uudelleen eikä sormuksia sen vuoksi anneta. Mutta kysymykset siinä on, rukouksia, musiikkia, voi olla häämarssit ja prinsessamekot. Avioliiton siunaaminen on hieno juhla, vaikkei se olekaan vihkiminen. Siunauksen pyytäminen Jumalalta liitollenne ei ole mikään vähäpätöinen seikka. Ja lisäksi silloin voi kuitenkin juhlia samaan tapaan kaikkine pukuine ja hääjuhlan ohjelmanumeroineen.

   Pappi Elisabet

   • "Avioliiton siunaaminen on hieno juhla, vaikkei se olekaan vihkiminen."

    Lada on hieno kulkuneuvo, vaikka se auto ei olekkaan?

    " Siunauksen pyytäminen Jumalalta liitollenne ei ole mikään vähäpätöinen seikka."

    Kyllä se on.
    Suorastaan turhuuksien turhuus.

    " Ja lisäksi silloin voi kuitenkin juhlia samaan tapaan kaikkine pukuine ja hääjuhlan ohjelmanumeroineen. "

    Jumala tykkää narsistisista pikku tolloista jotka pakottavat muut liittymäät idiotiaan koska pissis saa tällöin enemmän sössötystä osakseen?

    "Siis kyseessä on älykkäänä ja fiksuna pitämäni nainen, joka yhtäkkiä puhuu hulluja. Ei kai kirkkoon kukaan liity yhden päivän takia, vaan kyllä siihen tarvittaisiin syvempiä periaatteellisia syitä tai uskoon tulo!"

    Kirkkoon ei voi liittyä yhdenksi päiväksi.
    Joudut maksamaan KOKO VUODEN kirkollisVERON vaikka eroaisit heti hääpäivänä.


   • tässävaihtoehto

    Puvuilla ja hääjuhlalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, vihitäänkö kirkossa vai maistraatissa.
    voi olla millainen prinsessamekko tahansa ja mennä vihille maistraatissa. Hääjuhlakin voi olla ihan millainen tahansa.

    Kirkossa voi mennä vihille ihan tavallisissa vaatteissa ilman valkoista mekkoa ja tummaa pukua. Vihkimisen jälkeen ei ole pakko järjestää minkäänlaista hääjuhlaa.


   • murriperkele
    tässävaihtoehto kirjoitti:

    Puvuilla ja hääjuhlalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, vihitäänkö kirkossa vai maistraatissa.
    voi olla millainen prinsessamekko tahansa ja mennä vihille maistraatissa. Hääjuhlakin voi olla ihan millainen tahansa.

    Kirkossa voi mennä vihille ihan tavallisissa vaatteissa ilman valkoista mekkoa ja tummaa pukua. Vihkimisen jälkeen ei ole pakko järjestää minkäänlaista hääjuhlaa.

    juurikin näin.
    ihmisillä tuntuu edelleen olevan jännän fakkiintunut käsitys siitä et siviilivihkiminen on aina suunnilleen se lounastauolla maistraatissa käväisy ja vain kirkkovihkimisellä/avioliittoon siunaamisella vois saada ne The Oikeat Häät..
    mielikuvitusta kehiin hei! siviilivihkimisen voi järjestää melkein missä vain itse haluaa ja myöskin sinä suosituimpana viikonpäivänä, eli lauantaina.. tosin siitä joutuu sen parisataa euroa plus vihkijän matkakorvauksen maksamaan, mut ei se kirkkovihkiminenkään/avioliittoon siunaaminenkaan oikeasti ole ilmaista, se maksetaan niillä kirkollisveroilla.
    (ja jos tuo parisataa euroa nyt oikeesti on se kynnyskysymys, niin miksi sitten kuitenkin ollaan valmiita maksamaan useita satoja, ellei jopa yli tuhat/parikin tuhatta euroa mekosta jota pidetään päällä vain se yksi päivä..?)
    mielestäni tekopyhää edes mennä vihille siinä "Jumalan kasvojen edessä jne.." jos ei itse edes usko koko touhuun, mut ku pitää saada se kirkko ja urut ja kävellä sinne alttarille isän käsipuolessa, vaikka olis jo vuosia asunut kimpassa sen tulevan aviomiehensä kanssa.. (saatikka sitten jos kyseessä on vain se siunaamishomma.. tyypit ON jo naimisissa, silti isä muka luovuttaa tyttärensä "tulevalle" aviomiehelle ja pappi kysyy vielä et "tahokkonää ny ihan varmasti..?".. siis oikeesti. valoja päälle!)
    mielestäni myöskin ikävää et niille jotka tuon siunaamishomman valitsee, se siviilisti tapahtuva _oikea_ vihkiminen tuntuu yleisesti ottaen olevan vain se välttämätön muodollisuus mikä vaan hoidetaan alta pois, vaikka se just olisi se tilanne ku ne kaks siis todellisuudessa menevät naimisiin ja tahtovat. (mut niin, mitäs väliä sillä on..? ku sit myöhemmin pääsee vielä sinne kirkkoon leikkimään niitä The Oikeita Häitä..)


  • Siunausliitto

   Meillä oli aikanaan niin että itse kuuluin kirkkoon ja mieheni ei. Mieheni halusi minulle "prinsessapäivän". Niinpä menimme maistraatissa avioliittoon ja myöhemmin järjestimme kirkossa avioliiton siunauksen ja pienimuotoiset hääjuhlat. Siunaustilaisuudessa päällämme oli häävetimet ja emme kadu että juhlistimme liittoamme.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   334
   3903
  2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   2334
  3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   266
   2258
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   107
   1773
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1250
  6. Miksi tapasinkaan sinua

   Olen tavattoman harmissani, kun koskaan törmäsin sinuun. Olisi paljon parempi, ettemme olisi koskaan nähneetkään toisiamme.
   Ikävä
   38
   940
  7. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   57
   879
  8. Oot leuhka

   ja ihan s***anan itteäs täynnä. En kyllä millään ymmärrä miksi. Oli ihan jees olo siihen asti taas että sun omahyväisen naaman näin. Kukaan toinen he
   Tunteet
   90
   876
  Aihe