Kiista maistraattiihäistä

äimistynytjapettynyt

Nyt on mennyt häiden suunnittelu tyttöystävän kanssa niin omituiseksi, ettei voi uskoakaan.

Olen itse siviilirekisterissä, tyttöystävä tavallinen tapaluterilainen. Nyt hän on joutunut joidenkin kummallisten prinsessahaaveiden valtaan ja haluaisi minun liittyvän kirkkoon, että saisi unelmiensa kirkkohäät.

Siis kyseessä on älykkäänä ja fiksuna pitämäni nainen, joka yhtäkkiä puhuu hulluja. Ei kai kirkkoon kukaan liity yhden päivän takia, vaan kyllä siihen tarvittaisiin syvempiä periaatteellisia syitä tai uskoon tulo!

7

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässävaihtoehto

      Jos kirkkohäät ovat sinulle sinänsä käypä juttu morsiamen takia, niin te voitte mennä vihille maistraatissa ja hankkia liitolle siunauksen kirkossa. Harvat ihmiset huomaavat pientä sanaeroa kaavassa.

      Kun teidät vihitään maistraatissa, niin kirkko ei vaadi sinulta kirkkoon kuulumista. Sinä vain haluat kunnioittaa morsiamesi vakaumusta.

    • pakanat

      Riittää että toinen kuuluu kirkkoon,ei sen takia tarvi liittyä.Tuli tuossa mieleen,kun aikoinaan poikani halusi käydä rippikoulun,eikä kuuluttu kirkkoon,liitin hänet siksi aikaa,että kävi sen ja erosin sitten taas.

    • Hei

      Kirkkolain mukaan "kirkollisesti vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Heidät voidaan vihkiä kirkollisesti, vaikka toinen kihlakumppaneista ei olisikaan kirkon jäsen, jos hän on kuitenkin muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen" (KJ 2:18)

      Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että yhden päivän vuoksi ei pidä liittyä kirkkoon. Mutta minullapa olisi ehdotus, jos se vaan teille sopisi :-) Menette ensin maistraatissa parin todistajan läsnä ollessa vihille ja sen jälkeen järjestätte kirkossa avioliiton siunaamisen. Ja sitten hääjuhla ihan tavalliseen tapaan.

      Av siunaamisen kulku ei oleellisesti poikkea vihkikaavasta, vaikkakaan tietysti teitä ei vihitä uudelleen eikä sormuksia sen vuoksi anneta. Mutta kysymykset siinä on, rukouksia, musiikkia, voi olla häämarssit ja prinsessamekot. Avioliiton siunaaminen on hieno juhla, vaikkei se olekaan vihkiminen. Siunauksen pyytäminen Jumalalta liitollenne ei ole mikään vähäpätöinen seikka. Ja lisäksi silloin voi kuitenkin juhlia samaan tapaan kaikkine pukuine ja hääjuhlan ohjelmanumeroineen.

      Pappi Elisabet

      • "Avioliiton siunaaminen on hieno juhla, vaikkei se olekaan vihkiminen."

        Lada on hieno kulkuneuvo, vaikka se auto ei olekkaan?

        " Siunauksen pyytäminen Jumalalta liitollenne ei ole mikään vähäpätöinen seikka."

        Kyllä se on.
        Suorastaan turhuuksien turhuus.

        " Ja lisäksi silloin voi kuitenkin juhlia samaan tapaan kaikkine pukuine ja hääjuhlan ohjelmanumeroineen. "

        Jumala tykkää narsistisista pikku tolloista jotka pakottavat muut liittymäät idiotiaan koska pissis saa tällöin enemmän sössötystä osakseen?


        "Siis kyseessä on älykkäänä ja fiksuna pitämäni nainen, joka yhtäkkiä puhuu hulluja. Ei kai kirkkoon kukaan liity yhden päivän takia, vaan kyllä siihen tarvittaisiin syvempiä periaatteellisia syitä tai uskoon tulo!"

        Kirkkoon ei voi liittyä yhdenksi päiväksi.
        Joudut maksamaan KOKO VUODEN kirkollisVERON vaikka eroaisit heti hääpäivänä.


      • tässävaihtoehto

        Puvuilla ja hääjuhlalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, vihitäänkö kirkossa vai maistraatissa.
        voi olla millainen prinsessamekko tahansa ja mennä vihille maistraatissa. Hääjuhlakin voi olla ihan millainen tahansa.

        Kirkossa voi mennä vihille ihan tavallisissa vaatteissa ilman valkoista mekkoa ja tummaa pukua. Vihkimisen jälkeen ei ole pakko järjestää minkäänlaista hääjuhlaa.


      • tässävaihtoehto kirjoitti:

        Puvuilla ja hääjuhlalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, vihitäänkö kirkossa vai maistraatissa.
        voi olla millainen prinsessamekko tahansa ja mennä vihille maistraatissa. Hääjuhlakin voi olla ihan millainen tahansa.

        Kirkossa voi mennä vihille ihan tavallisissa vaatteissa ilman valkoista mekkoa ja tummaa pukua. Vihkimisen jälkeen ei ole pakko järjestää minkäänlaista hääjuhlaa.

        juurikin näin.
        ihmisillä tuntuu edelleen olevan jännän fakkiintunut käsitys siitä et siviilivihkiminen on aina suunnilleen se lounastauolla maistraatissa käväisy ja vain kirkkovihkimisellä/avioliittoon siunaamisella vois saada ne The Oikeat Häät..
        mielikuvitusta kehiin hei! siviilivihkimisen voi järjestää melkein missä vain itse haluaa ja myöskin sinä suosituimpana viikonpäivänä, eli lauantaina.. tosin siitä joutuu sen parisataa euroa plus vihkijän matkakorvauksen maksamaan, mut ei se kirkkovihkiminenkään/avioliittoon siunaaminenkaan oikeasti ole ilmaista, se maksetaan niillä kirkollisveroilla.
        (ja jos tuo parisataa euroa nyt oikeesti on se kynnyskysymys, niin miksi sitten kuitenkin ollaan valmiita maksamaan useita satoja, ellei jopa yli tuhat/parikin tuhatta euroa mekosta jota pidetään päällä vain se yksi päivä..?)
        mielestäni tekopyhää edes mennä vihille siinä "Jumalan kasvojen edessä jne.." jos ei itse edes usko koko touhuun, mut ku pitää saada se kirkko ja urut ja kävellä sinne alttarille isän käsipuolessa, vaikka olis jo vuosia asunut kimpassa sen tulevan aviomiehensä kanssa.. (saatikka sitten jos kyseessä on vain se siunaamishomma.. tyypit ON jo naimisissa, silti isä muka luovuttaa tyttärensä "tulevalle" aviomiehelle ja pappi kysyy vielä et "tahokkonää ny ihan varmasti..?".. siis oikeesti. valoja päälle!)
        mielestäni myöskin ikävää et niille jotka tuon siunaamishomman valitsee, se siviilisti tapahtuva _oikea_ vihkiminen tuntuu yleisesti ottaen olevan vain se välttämätön muodollisuus mikä vaan hoidetaan alta pois, vaikka se just olisi se tilanne ku ne kaks siis todellisuudessa menevät naimisiin ja tahtovat. (mut niin, mitäs väliä sillä on..? ku sit myöhemmin pääsee vielä sinne kirkkoon leikkimään niitä The Oikeita Häitä..)


    • Siunausliitto

      Meillä oli aikanaan niin että itse kuuluin kirkkoon ja mieheni ei. Mieheni halusi minulle "prinsessapäivän". Niinpä menimme maistraatissa avioliittoon ja myöhemmin järjestimme kirkossa avioliiton siunauksen ja pienimuotoiset hääjuhlat. Siunaustilaisuudessa päällämme oli häävetimet ja emme kadu että juhlistimme liittoamme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe