Epäily otsalohko epilepsiasta

Kauhuissaan

Tytär sai elämänsä toisen kouristuskohtauksen ja sairaalassa ollessa kohtaus uusiutui, jonka takia hänet toimitettiin tehovalvontaan keskussairaalaan. 1,5 vuotta aiemmin tuli ensimmäinen kouristuskohtaus.
Kouristukset ovat rajuja, hän on loukannut itsensä pahasti molemmilla kerroilla. Kasvot todella ruhjeilla. Hän on sekava pitkään kouristusten jälkeen ja vielä kotona, pari päivää sairaalasta päästyä, hän on väsynyt, eikä ole vielä täysin oma itsensä.
Magneettikuvista, eikä aivosähkökäyrästä ole löydetty mitään. Neurologi kuitenkin epäilee otsalohko epilepsiaa oireiden perusteella.
Tyttö on 16. Mitään lääkitystä ei ole ja pian otetaan uusi EEG. Miten tästä eteenpäin? Kohtaukset eivät anna sellaisia ennakko-oireita, että pystyisi suojelemaan häntä vakavilta vammoilta. Tämä on jatkuvaa pelkoa ja tarkkailua. Miten sitä pystyy antaa nuoren liikkua ja olla yksikseen, kun jatkuva pelko kohtauksesta mielessä. Tyttö itse on erittäin järkyttynyt ja hänen tulevaisuuden suunnitelmansa muuttuvat täysin.
Eikö otsalohko epilepsiaan ole lääkitystä?
Miten te, samassa tilanteessa olevat pärjäätte?

3

1333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tottuu

      Mahdoton kohtauksilta on suojautua kohtaukset tulee jos on tullakseen ja elämä jatkuu ellei kohtaukseen kuole mikä on kyllä harvinaista. Lääkityksellä parhaillaan saadaan kohtaukset hyvin hallintaan.

    • Liux

      Toivottavasti kohtaukset saadaan hallintaan. Minullakaan ei ennen kohtauksia ollut mitään oireita. EEG-unideprivaatio tutkimuksissa vasta löytyi otsalohkosta vika. Nyt Levetiracetamilla kohtaukset pysyneet poissa jo yli vuoden.

    • iteh

      Kyllä otsaloko- ja muihinkin epilepsia tyyppeihin on lääkkeet. Miks ei vielä lääkettä veikkaan et haluavat seurata ja selvittää, kuten se tuleva eeg, aiheuttajan, paikan jne. ja siks ei lääkettä vielä ettei se vie vielä kohtauksia pois kun tutkinta kesken. Kyllä lääkkeet tulee kun tarkemmin selviää syy.

      Diagnoosi järkyttää ja muuttaa elämäntilanteen uusiksi. Itsellä ainakin kävi näin. Muistan kun lääkäri sanoi et eivät voi luvata et lääke auttaa tai pysyykö kohtaukset pois, tai mitään muutakaan, täysin seuranta linjalla lähtään liikenteeseen. Jos tulee kohtaus, vaihdetaan lääke jne. Se alku on hirveää. Itse selvisin hyvin ja kohtaukset lähinnä aurallisia. Kolmas lääke vasta sopi huomioiden sivuoireet ja lääkkeen tehon kohtauksiin.

      Onnea matkaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe