Ihan lopussa ja väsynyt elämään

pakkopakkopakko

Aina sanotaan että hae apua, mutta kun sitä apua ei vaan saa! Tai minä en ainakaan ole saanut. Lääkkeet ei auta kun vaan vähän. Olen niin p*rkeleen väsynyt elämään näiden pakkojen ja tarkistusten ja rituaalien kanssa. Ne ovat lamauttaneet jo ihan täysin. Tuntuu ettei tästä pääsee enää eteenpäin. Onko kukaan saanut mistään mitään oikeasti toimivaa apua mistään??

10

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neurootikko

      Kerro tarkemmin minkälaisista pakoista on kyse?

      Jos kyse on perus tarkisteluista, kahvinkeittimen johto, hella,, ovet...ym lukot.

      Paras keino näihin on se että kestät sen ahdistuksen. Vaikka kuinka kovasti vaivaa että onko asunnon ovi lukossa niin vain kestät ahdistuksen ja pelottavat ajatukset mitä tunkee mieleen.
      Tätä kautta se sitten helpottaa. Jos lähdet näiden pakkojen takia tarkistuslinjalle niin et pääse niistä koskaan.

      Tiedän toki ettei se ole helppoa, itsekkin juuri eilen ravasin portaita takaisin katsomaan että ovi on varmasti lukossa :) , virhe tiedän.

      • pakkopakkopakko

        Osa on tuota perustarkistelua, ja ne on ehkä lievimpiä pakkoja. Sitten minulla on sellaista, että jotkut tavarat eivät saa koskettaa toisiaan, ja pakkomiellettä symmetriaan ja siihen että ovat "tasan" (vaikka askarrellessa jos liittää kappaleita toisiinsa). Pelkään likaa, mutta myös pesuainejäämiä, ja tarkkailen että likaiset asiat ovat riittävän kaukana puhtaista. Todella ahdistuneena tunnen pakkoa toistaa välillä ihan mitä tahansa, jos ja kun tuntuu etten tehnyt sitä "oikein". Tarkkailen itseäni tehdessäni asioita ja jos vaikka ilmeeni tai hengitykseni on ollut jotenkin "väärää" niin sitten pitää tehdä asiat uudestaan. Tämä on järjetöntä ja todella ahdistavaa. Välillä on hyviäkin kausia, ja olen melkein kuin normaali ihminen, mutta sitten tulee aina se huono kausi. Ja nyt on sellainen.


      • pakkopakkopakko

        Niin ja tämä tuntuu selvästi liittyvän ahdistukseen ja stressiin. Kun ahdistaa ja stressaa kamalasti ja tuntuu että elämä on oman hallinnan ulkopuolella muutun tällaiseksi. Ja tämä sitten vaan pahentaa tilannetta. Olisin varmaan ihan normaali jos eläisin kokonaan eristyksissä, mutta elämä ja maailma tuo aina jotain ennakoimatonta ja hallitsematonta ja sitten alkavat nämä oireet. Enkä kuitenkaan edes haluaisi olla kokonaan muista eristyksissä.


      • neurootikko

        Terve

        Pakkoneuroosiahan nuo ovat, minusta kaikkiin pätee se että et vain suorita rituaalia, et järjestele ym. sellaista joka helpottaa ahdistusta.
        Tämä on minusta paras keino.

        Vaikeampia pakkoja saattaa olla sellaiset joissa voi olla järjen hipausta edes hieman, eli vaikka jos tyynyliinassa olisi pesuainejäämiä, saatat tietää sen liioitelluksi mutta silti pelossa on noin 2% järkeä :)

        Kun taasen kaikki järjestely rituaalit osaat tietenkin järkeillä täysin turhaksi.
        Itsellä on myös joskus samanlaista, etenkin töissä eli jos esim. joku esine jää väärään paikkaan niin saatan kuvitella että siitä tapahtuu jotain pahaa niin kauan että palautan sen. Täysin järjettömiä mutta hyvin voimakkaita.

        Ahdistuneena/tressaantuneena nämä pahenevat, tämäkin on tuttua.

        Voisit koittaa nyt sellaista, laitat vaikka paperille päivämäärän esimerkiksi 4.12 kello 15. Päätät että et yhtään pakkoneuroosia tottelet ennen valittua päivämäärää, siis et tee keinoja ahdistuksen lieventämiseksi. Jos et ole varma onko kyse ahdituksen lieventämisestä, et ota riskiä ja et suorita sitä. Päätät että tällä valitulla ajalla laitat oven lukkoon ja koitat sitä vaikka 2 kertaa ja lähdet kylmästi pois.

        Voit pitää sitä helpottavana asiana että 4.12 kello 15.00 jälkeen voit suorittaa rituaalit. Voit toki olla suorittamattakin mutta se on sinun päätös.

        Kestät sen ahdistuksen, siitä se lähtee.
        Voi toki olla että tulee uusia pakkoja vaikka vanhoista pääset mutta tämä on todella hyödyllinen että saat kokemuksen tästä asiasta, ahdistuksen sietämisestä ja tämä on avain paranemiseen.

        Voisit kokeilla E-epaa, siitä voisi olla apua tähänkin.
        Itse käytän 650mg vahvusia tabletteja, se tuo sellaista rentoutta.


      • neurootikko

        Vielä lisäisin että voit jopa laittaa asiat tahallaan epäsymmetriaan ja ottaa ahdistuksen vastaan ja kestät. Voi olla vaikeaa mutta siitä se lähtee.

        Voimia, minä uskon että paranet, nuo oireesi ovat sellaisia jotta kyllä on mahdollista parantua vaikka aluksi ahdistus voi tuntua todella kovalta.


    • heipssan

      Itse olen aloittanut meditoinnin ja se tuntuu auttavan. Annan ajatusten tulla ja mennä. Yleensä ajatukset alkaa tyhjentyä ja tulee rento olo. Istun vaan paikoillani enkä tee yhtään mitään. Rituaalitarkistuksen olen saanut sillä kuriin, että en vaan tarkista moneen kertaan. Ajatusten kanssa on ollut vaikeampaa.

    • Aboriginaali

      Väestöliiton sivustoilla löytyy useita siheita, joita selaamalla voit löytää vastauksia kysymyksiisi.
      Tässä aiheena Minä ja muut- Itsetunto.

      http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/mina-ja-muut/
      -----------------------------------------------------

    • Kostiander

      Helpota itseäsi järjestelemällä asiat. Esim, laita likaiset aina tiskikoneeseen, näin ei tarvitse tarkkailla niitä tai jonnekin esim, vatiin. Opi hyväksymään virheet, aina ei mene tasan esim askarrellessa. Ei se mitään auta ne ajatukset, ihmisiä kuolee silti jne

    • Eiihmisenkannettavaksi

      Kyllähän erikoistuneita terapeuttejakin on, ja terapioissa eroa. Eikös juuri kognitiivista käyttäytymisterapiaa suositella?

      https://vastaamo.fi/psykoterapia/pakko-oireinen-hairio-ocd/helsinki

      Käsille olisi kyllä muutakin tekemistä, kuten niiden liittäminen yhteen ja avun pyytäminen Jeesukselta. Hänelle voi kaikki huolet heittää, Jumalan käsissä kaikki langat kuitenkin lopulta ovat ja Hänellä on kaikki valta ja voima.

    • Hänellekaikkimahdollista

      Heitäpä uskoville esirukouspyyntösi:

      www.rukouspalvelu.fi

      www.rukousystavat.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      262
      2876
    2. 197
      2832
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2405
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      208
      1896
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1358
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1285
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1257
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1172
    Aihe